Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Pıhtılasma olabılır belkı dedı, trombofili testı verdım 1 hafta once, 1 aya cıkar sonuclar, aslında gerek yok dedı ilk düşükte istemiyoruz dedı ama tekrar yasamak ıstemıyorum dedım, oyle verdım bakalım Iyi yapmışsın canım. İnşallah bir daha yaşamazsın düşük. Rabbim bu sefer sağ salim kavuştursun yavruna ❤

Hepimizi insallah ❤️🙏🏻en cok senın kavusmanı dılerım, Rabbım sabır versın sana

Haziran ayında 14 haftalık bi dusugum oldu hem rahim agzı yetmezligi hemde yumurtalik tembelligi cıktı ve bu resimdede kan pıhtılasmasi sonucum doktorum dusuge sebep olmaz dedi ama kan pıhtilasmasi gebelige engelmidir?

20201205_213806.jpg

Evet yaa😔 gercekten hastanedeyken sanki bi tek benım basıma gelmıs psıkolojısımdeydım, herkesın etrafında dusuk yasayan bırılıerı muhakkak var arayıp moral vermeye calısanlar diyor hep sunun basına geldı bunun basına geldi hemen hamıle kaldı diyenler, umutlandırdılar bakalım benı de 🙏🏻☺️
Bana da öyle gelmişti. Benim bebegim 4 aylikti 3 aydan sonra tehlike gecti sanıp cok rahatlamistim. Bana operasyon yapılırken yan tarafta 7 aylık kalp durmasi sonucu bebeğini kaybedeni duydum halime şükrettim 😑kokusunu alıp herşeyini hazırlayıp kaybedenler de var onlari düşününce hep sukrettim halime..

Bana da öyle gelmişti. Benim bebegim 4 aylikti 3 aydan sonra tehlike gecti sanıp cok rahatlamistim. Bana operasyon yapılırken yan tarafta 7 aylık kalp durmasi sonucu bebeğini kaybedeni duydum halime şükrettim 😑kokusunu alıp herşeyini hazırlayıp kaybedenler de var onlari düşününce hep sukrettim halime..
Yaaa şükredecek cok seyımız var elbette, benım de arkadasın gorumcesı sezeryandan 2 gun once bebegın hareketlerini hıssetmedıgını soyluyor gece apar topar hastaneye, meger kakasını yemıs bogulmus 😔herseyı hazır odası esyaları ismi.. Ne acı dusunsenıze 😔

Yaaa şükredecek cok seyımız var elbette, benım de arkadasın gorumcesı sezeryandan 2 gun once bebegın hareketlerini hıssetmedıgını soyluyor gece apar topar hastaneye, meger kakasını yemıs bogulmus 😔herseyı hazır odası esyaları ismi.. Ne acı dusunsenıze 😔
Ne zor onun icin ne zor 😑Rabbim daha da beterinden korusun ins. Yavrularımiza sağlıkla kavusuruz ins😍

Kasım ayında düşük yaptım. Bu ay adet olmadım daha
Benım 18.günde sıyaha yakın kahve lekelenme tarzı Bı adet gıbı bısey oldu, 4 gündür devam edıyor, dustan sonra artıyor, ben adet mı oldum emın deılım, 2. Adette cagırdı doktor o yuzden önemli benim için, bu adet mı deil mi

9Yaaa şükredecek cok seyımız var elbette, benım de arkadasın gorumcesı sezeryandan 2 gun once bebegın hareketlerini hıssetmedıgını soyluyor gece apar topar hastaneye, meger kakasını yemıs bogulmus 😔herseyı hazır odası esyaları ismi.. Ne acı dusunsenıze 😔
Doğuma yakın kaybetmek çok ağır cnm. Benim ki 10 haftadan ilerlemedi gebeliklerim ama yinede kendimi çok üzdüm. Her hamile kaldığımda kahverengi lekelenme gelip kanamaya döner. Bu kanamalar beni bitirdi. Son gebeliğimde keseyi gördükten sonra yoğun kanamayla parçalar düştü. Dedim kesin bebek gitti. Ilaçlarımı kestim 5 gün sonra muayeneye gittim dedim düşük yaptım. Ultrasonla baktı bebeğin kalbi atmaya başlamış gayet iyi düşük riski yok kanama yok dedi dr. Eşimle sevinçten bir birimize sarılıp ağladık 3 hafta sonra gel dedi dr.ilaçlarına devam et dedi 6+5 haftalıktı rutin testleri yaptırıp gel dedi 20 gün sona randevu verdi. 20 günüm lekelenmeyle geçti Rabbime yalvarak dua ettim her gün bu kez elimden alma bebeğimi bana bağışla diye :KK43: ama bu benim imtihanımmış vardır bir hayır diyorum sağlıksızsa yada sakat doğarsa o zaman ömür boyu bebeğim için üzülüp acı çekerdim. Tam muayeneye gidecek günüm sabah kalktım hazırlanayım diye lavaboya girdim baktım yoğun kanama başladı elim ayağım titredi eşime hemen gidelim dedim hastaneye gittik muayene oldum ilk alttan baktı aktif kanama var dedi dr. sonra karından baktı 9+4 günlük ama hareket etmedi daha yeni durmuş kalbi bugün dedi. Dünyam başıma yıkıldı yalvardım iyice bakın olamaz dedim ağladım eşimde ağladı 😢 5 gün sonra kürtaj yaparız dedi kan sulandırıcı kullandığım için.4.gün gittim yine umutla bir kez daha muayene edin belki kalbi atıyordur dedim sağ olsun kırmadı beni dr.hanım baktı ama malesef kalbi atmadı :KK43:kürtajdan sonra bir kaç gün kalkamayıp hasta gibi yattım çok üzüldüm.1 ay sonra zar zor toparlandım nerden buldum cesareti bilmiyorum yine tüp bebek yaptırmaya karar verdim ama yine umutluyum. 5 sene sonra hamile kaldığım bebeğiminde 8 haftada kalbi durmuştu. Ah canım kimyasallar 3 sene önce dış gebelik oldum sol tüpüm alındı. Böyle böyle 9 senem geçmiş. Hekkını helal et kendi derdimle senin başını ağrıttım cnm.

Merhabalar
14 Kasım da kalp atısı alamadığımız için 9 haftalık düşük yaptım, asılama ile hamıle kalmıstım, doktorum 2.adetimde çagırdı yeniden aşılama yapıcak.. Umarım yeniden hamıle kalabılırım 🙏🏻
Bu sürecte bana destek olan kader arkadslarım da var, insallah yeniden testlerımızı, ilk ultrason goruntulerımızı, güzel heycanlarımızı paylasabılırız 🥰🙏🏻
@medusasli
M merve_1
@Merveun
Mutsuzkuzu Mutsuzkuzu
Canım sen Haziran annesi degilmiydin sende kaybettin bebişini

Benım 18.günde sıyaha yakın kahve lekelenme tarzı Bı adet gıbı bısey oldu, 4 gündür devam edıyor, dustan sonra artıyor, ben adet mı oldum emın deılım, 2. Adette cagırdı doktor o yuzden önemli benim için, bu adet mı deil mi
Doktorundan sor belki muayene eder. İçin rahat etsin.

Ben de su an Trombofiliyi arastiriyorum, fiyatlar yuksek gercekten, henuz lablarinve hastaneleri arayip sormadim ama okuduklarimdan bi cikarim yapabiliyorum. Sen İstanbulda misin canim? Acaba nerede yaptirdin? Ozel saglik sigortasiyla bedavaya olabiliyoraa cok sevinirim valla. Ama benim dusuk gecmisim yok, tup bebege baslamadan once hoca istedi bu testi.
İzmirdeyim canım. Benim de bir sağlıklı doğum sonrası bir kimyasal ve bir boş gebelik yaşadım doktorum gerek yok testlere dedi ama benim içim rahat etmedi. Özel hastaneye gidip doktorla konuştum tamam isteyelim testleri kan verin dedi böyle yaptırmış oldum. Ama araştırdığım kadarıyla çoğu evde düşük yaşadım deyip yaptırmış. Özellikle devlette yaptıranlar böylelikle yaptırmışlar çünkü 3 düşük öncesi yapmıyorlar nasıl bir mantık anlamış değilim:KK43:

Doğuma yakın kaybetmek çok ağır cnm. Benim ki 10 haftadan ilerlemedi gebeliklerim ama yinede kendimi çok üzdüm. Her hamile kaldığımda kahverengi lekelenme gelip kanamaya döner. Bu kanamalar beni bitirdi. Son gebeliğimde keseyi gördükten sonra yoğun kanamayla parçalar düştü. Dedim kesin bebek gitti. Ilaçlarımı kestim 5 gün sonra muayeneye gittim dedim düşük yaptım. Ultrasonla baktı bebeğin kalbi atmaya başlamış gayet iyi düşük riski yok kanama yok dedi dr. Eşimle sevinçten bir birimize sarılıp ağladık 3 hafta sonra gel dedi dr.ilaçlarına devam et dedi 6+5 haftalıktı rutin testleri yaptırıp gel dedi 20 gün sona randevu verdi. 20 günüm lekelenmeyle geçti Rabbime yalvarak dua ettim her gün bu kez elimden alma bebeğimi bana bağışla diye :KK43: ama bu benim imtihanımmış vardır bir hayır diyorum sağlıksızsa yada sakat doğarsa o zaman ömür boyu bebeğim için üzülüp acı çekerdim. Tam muayeneye gidecek günüm sabah kalktım hazırlanayım diye lavaboya girdim baktım yoğun kanama başladı elim ayağım titredi eşime hemen gidelim dedim hastaneye gittik muayene oldum ilk alttan baktı aktif kanama var dedi dr. sonra karından baktı 9+4 günlük ama hareket etmedi daha yeni durmuş kalbi bugün dedi. Dünyam başıma yıkıldı yalvardım iyice bakın olamaz dedim ağladım eşimde ağladı 😢 5 gün sonra kürtaj yaparız dedi kan sulandırıcı kullandığım için.4.gün gittim yine umutla bir kez daha muayene edin belki kalbi atıyordur dedim sağ olsun kırmadı beni dr.hanım baktı ama malesef kalbi atmadı :KK43:kürtajdan sonra bir kaç gün kalkamayıp hasta gibi yattım çok üzüldüm.1 ay sonra zar zor toparlandım nerden buldum cesareti bilmiyorum yine tüp bebek yaptırmaya karar verdim ama yine umutluyum. 5 sene sonra hamile kaldığım bebeğiminde 8 haftada kalbi durmuştu. Ah canım kimyasallar 3 sene önce dış gebelik oldum sol tüpüm alındı. Böyle böyle 9 senem geçmiş. Hekkını helal et kendi derdimle senin başını ağrıttım cnm.
Cnm benım yaa,Allahım senı en güzel cennetinde mukafatlandırsın ınsallah 🙏🏻saglıklı gebelık gecırıp, kucagına da al ınsallah, 7. Haftada soyledı doktor da bana da 2 farklı doktora gıttım belkı ıyı seyler soylerler dıye, belkı makine farklıdır duyulur dedım, hatta dusuk yapacagım gunun sabahı doktorun kapısında bekledım son bi kere daha bakalım diye, benden bıktınız artık bılıyorum dedim, elimi tuttu, ben asla bıkmadım cok yoruldun cok üzüldün sen dedı..😔Senın yasadıklarını ben bi kere yasadım,mahvoldum 😔 Allahım sana sabır versın 🙏🏻😔😔😔😔

X