Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hiçbir rahatsızlık yok canım biz çok şaşırdık zaten ne ağrı ne bir şey 🤷🏼‍♀️ ilk doktor ameliyat yapmak için abartmış sanırım 2.doktor baya söylenmiş ameliyatlık hiçbir şey yok hangi doktor dedi bunu falan demiş damarın çapı 2.7 doktor biz 4 olanlara falan anca ameliyat yapıyoruz çok erken bunun için spermin kalitesi değişir bir kere yapılan testle karar verilmez demiş... Özel hastanelere de güven olmuyor gerçekten para için sağlıklı insanı da ameliyat yapar bunlar 🤷🏼‍♀️
Aynen canım yaa bende merak ettim var mı bir belirti diye 🤔 iyiki gitmişsiniz başka doktora ☺️

Kizlar merhaba elimde gonalf var 2 3 sefer 75 sözlük vurmustum iğneleri falan hala duuryo 450ml lik olanlar ilgilenen olursa yardımcı olabilirim malum biraz pahalı

Yumurtalarım büyümedi o ilaç dirençli çıktı doktorum dirençli cikti buyumuyo bırak dedi 2.kutumdu118 120mm de falan kaldı en az 1 cm mi 2 mi ne olması lazımdıs büyümedi bıraktık ondan sonra adet olmadım hala da olmadım 16 gün oldu ama kanda falan gebelik yok 0.200 değer cuma doktoruma bidaha gidicem
Sızın yarıda mı kesildi tedavıniz? Neden burulmadınız hepsını

Yumurtalarım büyümedi o ilaç dirençli çıktı doktorum dirençli cikti buyumuyo bırak dedi 2.kutumdu118 120mm de falan kaldı en az 1 cm mi 2 mi ne olması lazımdıs büyümedi bıraktık ondan sonra adet olmadım hala da olmadım 16 gün oldu ama kanda falan gebelik yok 0.200 değer cuma doktoruma bidaha gidicem
Yaa, bende suan gonalf 450, 75mc vuruluyorum 3 iğnemi yaptım hatta, önceki aşılamada da aynı dozda vurulmustum..
Size fostimon verirler belki, o daha kuvvetli diye biliyorum

O yüzden ihtiyacı olana vercem cunku raporsuz vermiyolar bunu 780 800den assa vermiyolar
Evet 700 e aldım ben de, istersen asılama sayfalarında yaz canım, orda daha cok kullanan cıkabılır.. Bi de aynı sehırde olmanız gerek ulastırmak ıcın, soguk ılac cunku

Yaa kuzum basınız saolsun,mekanı cennet olsun dedecıgının🙏🏻❤️herşey üst üste gelmiş, kist adetle atılıyormus, senin de oyle olur ınsallah, bitkisel tkavıyelerı dıkkatlı kullanmak gerek gercekten, kaş yapalım derken göz cıkıyor bazen..
Evet canım adet oldum, dun gittim doktora, iğneye basladım dun aksam bakalım 🙏🏻insallah yüzüm güler asılama sonrası da ❤️🌸
Hadi hayırlısı inşallah canım bu sefer sağlıklı bir gebelik olur ve sağlıcakla kucağına alırsın inşallah tatlım. Bende bugün doktora gittim tarlusal verdi adet olunca da doğum kontrol hapı verecekmiş 3 ay kullanacağım sonra klomen başlayacak. Geçen sefer de aynı tedaviyi önermişti ben bitkisel yağlar ve inofolic kullanıp hamile kaldım ama sonuç boş gebelik oldu malesef. Bu sefer doktor ne derse onu yapacağım bakalım hayırlısı. Anlayacağın 3 ay tarih yazdıramayacağım ama sizi takip etmek için uğrarım arada :)

Bağışıklık serumu kullandım, kan sılandırıcı da kullandım.Benim aklıma genetikten başka birşey gelmiyor malasef.Ha keşke Genetik olmasa, Genetiği sağlam embriyoyu bulmak zor oluyor malasef
bende dr uma embriyolari transferden once genetik kontrolunun yapilma durumunu sordugumda o islemin guvenilirliginin dusuk oldugunu soyledi. Yani iyi embriyo secerken ustunde calisildigi icin embriyo kalitesi dusebiliyor ve cok iyi gorunmeyen embriyolarla yapilan transferler tutabiliyor o yuzden embriyolara bakmaya gerek yok, demisti. burda 'bakmak' derken o islemin bir ismi var ama ben hatirlamiyorum :olamaz: Kisaca nasibinde varsa tutuyor,gerisi bahane... bende hep 5AA transfer yapip kesin tutar diye gonderiyorlar iki hafta sonra da neden tutmadi acaba ama hersey normal diye karsiliyorlar :)

bende dr uma embriyolari transferden once genetik kontrolunun yapilma durumunu sordugumda o islemin guvenilirliginin dusuk oldugunu soyledi. Yani iyi embriyo secerken ustunde calisildigi icin embriyo kalitesi dusebiliyor ve cok iyi gorunmeyen embriyolarla yapilan transferler tutabiliyor o yuzden embriyolara bakmaya gerek yok, demisti. burda 'bakmak' derken o islemin bir ismi var ama ben hatirlamiyorum :olamaz: Kisaca nasibinde varsa tutuyor,gerisi bahane... bende hep 5AA transfer yapip kesin tutar diye gonderiyorlar iki hafta sonra da neden tutmadi acaba ama hersey normal diye karsiliyorlar :)
Benım 5aa idi canım embrıyolog gelip gebesınız %70 dedi zaten 5aa olacagıda belliydı yumurtam kalitelı spermde kalitelı cıktı ( tüp bebekte cıkan yumurtalarl gorebılıyolar degerlendırıyolar) ama düşük oldu 9. Haftada. Yani kalitelı olunca evet gebelık getrıyo fakat keomozom yapısı belli olmadgı için düşük oluyo malesef ki. Banada doktorun pgt onerdı canım embrıyoların genetık kontrolu yani. Doktorumda soyle bi açıklama yaptı eger pgt yapılırsa embrıyonun saglam oldgnu goruruz düşüğün sebebını başka yerde ararız pgt embrıyo kromozomdan düşmez. Yeni nesil pgt yani ngs dıyorlar yanılma şansı %5 falanmış. Yıne embrıyoya zarar gelmesi cok cok düşük ihtimalmiş eger iyi bir embrıyologsa dış kabugundan alıyolarmış, dondurma cözme ihtimalindede bozulma vardı benım hiç bozulmadı

Back