Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben buna katılmıyorum malesef kan pıhtılaşmasi yüzünden ilk 12 haftada da kaybeden var ileriki haftalarda da.. Kan akisi düzenli olmuyor pıhtılaşma olan hastalarda bebeğin kalbi duruyor.. Tabi önlem amacli igne veren de var.. Mesela bana doktorum plt yani pıhtılaşma değerim sınıra yakın diye verdi. Ilk etapta bebegimin gelişimi yavasti biraz dozu arttırdı hızlandı gelişimi

Eger faktor 2 ve 5 te sorun varsa evet pıhtılaşmadandır ama mthfr genlerındeyse etkılemıyomuş bu hemotoloji doktoru ve ünlü bi perınatolog vardı adı ibrahim bildirici onun soylemesını soyledım ben dedıklerı buydu. Zaten mthfr herkesde varmış o zaman herkes düşük yapardı dedıler bılemıyorum

Yok ya o adamdan olmasın değmez öyle insana cocuk yapma k
O da doğru ama ben ona cocuk yapmıyorum ki anne olmak için yapıyorum, bi daha birini bulmak tanıemak cocuk yapmakta hep zaman kaybı kadının yaşıda cok onemlı be canım.. ne giderse kadından gidiyo

Kızlar bişey soracam. Şimdi düşük riskli gebeliklerde perinatologlar daha mı iyi? Bende kanama başladığında doktora sormuştum yirmi haftadan sonra perinatologlar bakıyor demişti. Eğer perinatologlar daha iyiyse bu işte bi daha gebelik nasip ederse Rabbim o doktora giderim. Bizim buralardada en yakın erzurumda var.

O da doğru ama ben ona cocuk yapmıyorum ki anne olmak için yapıyorum, bi daha birini bulmak tanıemak cocuk yapmakta hep zaman kaybı kadının yaşıda cok onemlı be canım.. ne giderse kadından gidiyo
Aslında kadın hep derdi ben 1 çocuk yaparım ugrasamam ömür boyu çocuk gakmsya birtane kız olsun yeter derdi şimdi ise dio evleneceğim kişi bana çocuk konusunda ısrar etmeyecek yapacaksam 1 tane olsun dio yaş 28

Evet canım perınatolog iyi hem düşük riskin varsa hem de daha once düşük yaptysan perinatologun gözetımınde olman daha iyi olur denılmişti bana

Zaten cocuk cok onemli degılmiş heralde onun için o zaman pek bi fark olmaz. Bi de yaş 28 olunca korkun daha az oluyo mesela ben 30 yasına geldım 30 olunca yas hala cocugum yok falan diye bunalıma girdim. 30 yas sanki bi milat gibi oldu benım için herkesın boyle olacak diye bişey yok tabi

Evet canım perınatolog iyi hem düşük riskin varsa hem de daha once düşük yaptysan perinatologun gözetımınde olman daha iyi olur denılmişti bana
Anladım canım sağolasın bende gebe kalırsam Allah ın izniyle bende ona giderim.

Zaten 30 yaş ve sonra çok önemli yumurtalıklarda üreme çoğalma az oluyor aynen o istekli değil bskmsys sadece çok sever çocukları ama sorumluluk konusunda keyfine düşkün o yüzden çocuk yapmaktan da korkardı derdi olursa sezeryen olurum zaten büyük konusa konuşa evlilik bu hale geldi bitti var mı çocuğunuz sizin

Canım bana doktorun dedgi aslında 30 yas ile 28 yasın arasında %4 luk bi fark var yanı 35 yas altı hepsını bir tutuyolar 35 yastan sonra hızla azalıyomuş. Doğurganlık için en guzel yaş 18 ile 25 yas arasıymış sonra azalma başlıyo. Yasıma gore rezervımde iyi cok şükür 1 sene korunmadık cocugumuz olmadı ilk tüp bebek denemede tuttu fakat 9. Haftada düşük oldu cocgumuzda yok

Anladım doğru diyorsun hakkında hayırlısı olsun cnm şimdi hangi tedavi uygulayacak sin

Anladım doğru diyorsun hakkında hayırlısı olsun cnm şimdi hangi tedavi uygulayacak sin
Tüp bebek uygulandı canım sorun yumurtada mı dıye bakıldı toplamadan bılemeyız denıldı topladılar saglıklı cıktı yumurtalarda, cıkan yumurtalarımın hepside döllendı kalitelı emb olustu ama düşük oldu canım doktorum da pgt li tüp bebek yapalım kromozomlara bakalım dedi ama tam konuşamadık ilk adetımle gitcem. Senın sorunun neydı kuzum?

Çok uzun sürüyormuş sonuçların çıkması teşekkür ederim canım bilgi için. Benim eşimde dün varikosel çıktı. Sperm kalitesini ve dna'yı etkiliyormuş. Sayı iyi fakat morfoloji ve ileri hareket düşük. Ameliyat olucak bakalım bi süre ertelenecek deneme olayları. 3 ayda yenileniyormuş spermler 6 ayda da en yüksek kaliteye çıkıyormuş. Doktor sizin yaza kadar olur demiş bakalım inşallah olur 1buçuk yıl bekledik biraz daha sabredicez o sırada şu pandemiden de kurtulsak ne güzel olur

Gecmisolsun csnim benim sorunum bende zamanında ilk çocuktan sonra 4 düşük yaptım 4.5 yıl uğraştık ikincisi için olmadı hep düşük tedavi olduk herşey temizdi eni sonunds çareyi türbeye girkle Buldm ben hamile kalıyorum ama düşük yspiyotdum şükür gittik adak adadik hayvan kestik dua ettik millete dağıttık eve geldik 2. Ayda hamile kaldım kazasız belasız dogurdum şükür yaşım ilerlemeden 3. Cuye hamileyim 5 haftalık ins güzel geçer diğer çocuklarımın arasında 5 yıl kadar zaman var oyuzden 2.si fazla büyümeden 3. Cuyu düşündük bunu eşim çok istedi çok zor olacsk benim için 2.cocugum ve hamilelik ins tutunur kalabalık ailede büyüdük istiyoruz çocuk rabbim ins hepinize BURDAKİ kadınlara nasip eder bende 5 yil çok çektim şükür kavuştum rabbim hepinizie nasip etsin evlat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…