Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kürtaj sonrası henüz adet olmadıysanız muhtemelen betanız sıfırlanmamıştır ve bu şekilde bi pozitiflik veriyordur. Ancak adet sonrası sıfırlanır. Ben bu şekilde düşünüyorum 30/40 gün arasında adet olmak gerekirmiş bende kürtaj olalı 25 gün oldu
Adet olmadım. Bir önceki düşüğümde adet olmam 2 ayı bulmuştu ama beta 20-25 günde sıfırlanmıştı. 43 günü bulur mu bilemedim 🤷🏻‍♀️ En iyisi Kan tahlili verip takip etmek sanırım

Çok merak ediyorum..ilk gebelikte çocuğun kalbi duruyorsa..ikincini sağlam doğuran varmı?Çok korku var bende
Tabi ki var, ilk sayfadaki listeye bakınca insan umut doluyor bizler hep öyle yaptık🙏
Kalp durması çoğunlukla bebekte var olan genetikten bir rahatsızlıktan kaynaklanıyor, bu tarz genetiksel problemler ise çoğunlukla sperm ve yumurtanın birleşiminde meydana gelen sorunlardan.
Tabii bu süreçte genetiksel testleri yaptırmak gerek, eğer anne baba da bir sorun var ise en güzeli tüp bebekle kaliteli yumurta ve spermi birleştirmek olacak. Çok geçmiş olsun.
Merhaba kızlar dün yazmıştım bebeğimin kalbinin durmasından dolayı yarın kürtaj olacağım bugün folik asiti bıraktım ve kasıklarıma giren ağrı var, dayanılmayacak şekilde değil fakat sızlıyor sürekli bu durum normal mi folik asiti bıraktığım İçin olabilir
mi yoksa psikolojik olarak sürekli düşündüğüm için mi bunları yaşıyorum :KK43: allahım bana güç sabır ver
Başınız sağolsun, insanın rahmine düştükten sonra zamanı önemli değil bu kayıplar çok yıpratıcı hepimiz tecrübe etmek durumunda kaldık ne yazık ki.

Umarım çok kısa bir süre sonra yeniden aynı heyecanları yaşayacaksınız🤲

Canım senin kaybın kaç haftalıktı ?
İki ayrı topicten yazmıyım diye hepsinin cevabını burdan veriyim dedim😊 Ben 8+4te 8 ağustosta boş gebelik sebebiyle kürtaj oldum bugün 35.gün kürtaj sonrası en son 29 ağustosta ilişki oldu. Doktorum korunmamamı söylemişti. Geçen hafta erken gebelik testi vs negatifti bugün ve dün pozitif. Yarın kan vermeyi düşünüyorum çünkü göğüs hassasiyeti yok ama diğer belirtilerim tekrar başladı önceki gebelikteki gibi. Senin nasıl?

İki ayrı topicten yazmıyım diye hepsinin cevabını burdan veriyim dedim😊 Ben 8+4te 8 ağustosta boş gebelik sebebiyle kürtaj oldum bugün 35.gün kürtaj sonrası en son 29 ağustosta ilişki oldu. Doktorum korunmamamı söylemişti. Geçen hafta erken gebelik testi vs negatifti bugün ve dün pozitif. Yarın kan vermeyi düşünüyorum çünkü göğüs hassasiyeti yok ama diğer belirtilerim tekrar başladı önceki gebelikteki gibi. Senin nasıl?
İnşallah hamilesinizdir ☺️ Haber verin bize

Ben de göğsümde dolgunluk ve kasık ağrısından şüphelenip yaptım açıkçası. Ama daha önce test ya da kan tahlili yapmadığımdan emin olamıyorum. Günlerimiz yakınmış gerçekten sonuç alınca lütfen beni de bilgilendir. Bugün kan vercem ben de. Testinin fotoğrafı var mı

Ben de göğsümde dolgunluk ve kasık ağrısından şüphelenip yaptım açıkçası. Ama daha önce test ya da kan tahlili yapmadığımdan emin olamıyorum. Günlerimiz yakınmış gerçekten sonuç alınca lütfen beni de bilgilendir. Bugün kan vercem ben de. Testinin fotoğrafı var mı
Bende emin değilim ama bi ümit işte çünkü kaset testte bile çok hafif ama gözle görebildiğim bir çizgi var ve ikisi de hemen ilk dakikalarda belirginleşti. Sende haber ver sonucunu alınca mutlaka, inşallah ikimiz de güzel sonuçlar alırız🥰

Eklentiler

• 3E428E04-3257-42E3-AC8B-CE4116BE31E7.jpeg
    3E428E04-3257-42E3-AC8B-CE4116BE31E7.jpeg
    82,2 KB · Görüntüleme: 65
  • 3DDB39C6-DED0-43EB-A4D8-EABA75C4DB1B.jpeg
    3DDB39C6-DED0-43EB-A4D8-EABA75C4DB1B.jpeg
    34,4 KB · Görüntüleme: 52
Tabi ki var, ilk sayfadaki listeye bakınca insan umut doluyor bizler hep öyle yaptık🙏
Kalp durması çoğunlukla bebekte var olan genetikten bir rahatsızlıktan kaynaklanıyor, bu tarz genetiksel problemler ise çoğunlukla sperm ve yumurtanın birleşiminde meydana gelen sorunlardan.
Tabii bu süreçte genetiksel testleri yaptırmak gerek, eğer anne baba da bir sorun var ise en güzeli tüp bebekle kaliteli yumurta ve spermi birleştirmek olacak. Çok geçmiş olsun.

Başınız sağolsun, insanın rahmine düştükten sonra zamanı önemli değil bu kayıplar çok yıpratıcı hepimiz tecrübe etmek durumunda kaldık ne yazık ki.

Umarım çok kısa bir süre sonra yeniden aynı heyecanları yaşayacaksınız🤲
Sağol canım.İşte test yaptırmadı doktorum..dedi ilk çocukta genellikle oluyormuş..aspirin kullanıyorum.İn şa Allah tüp bebeksiz sağlıklı çocuğum olur..çok umutum var

Kürtaj olurken doktorum materyeli alıp genetiğe gönderelimmi dedi bende tamam dedim aldık genetik çalışma yapan bir laboratuvara gönderdim şimdi adet olunca hazır kan aldırcam hormonlar için alınmışken yine aynı genetik laboratuvara göderip aynı kandan pıhtılaşmam varmı yokmu onu araştırmak istiyorum bu pıhtılaşma çok önemli bi test eğer böyle bir sorun varsa gebelik ile birlikte kan sulandırıcı almam lazımmış bebeğe kan gitmediği için de kalbi durabilir. Hormon ve pıhtılaşma testime bakayım sonra Qfolin diye yumurta kalitesini arttıran bi besin takviyesi var iki arkadaşım onu önerdi ona başlıycam birazda yenilen içilene önem vercem sonrası Allah'ın taktiri. Eğer tekrar bi olumsuzlukla karşılaşırsam bu defa eşimle beraber genetik testi veecez bide eşim spermiyogram baktırır bidaha deneriz. İnşallah hayırlı sağlıklı bebişlerimiz olur. kendimede sizlerede bol bol dua ediyorum. Rabbim tez zamanda mutlu haberler almayı nasip etsin inşallah 🌹
Canım benim ya ne kadar karışık bir süreç değil mi. Doktorum bana hiçbir şey yaptırmama gerek olmadığını söyledi. O yüzden burada araştırdığım kadarıyla bir yol izlemeye çalışıyorum. Genetik testler ve pıhtılaşmayla ilgili testleri yaptırmak için de bir kayıp daha yaşamak istemiyorum. Doktorların bu yaklaşımı bana çok yanlış geliyor. Bi tane daha kayıp olursa bakarız diyorlar resmen. Ben niye bu acıyı tekrar yaşayayım. En azından pıhtılaşma problemi varsa onunla ilgili çözüm üretilebilir. Bana 5. haftamda şu şekilde değerlerime bakılmıştı. Bunlar da pıhtılaşmayla ilgili kan değerleriymiş. Sende bu tip bir tahlil yapılmış mıydı. Sanıyorum başka testler de yapılıyor pıhtılaşmada

Eklentiler

• ACF38662-85E1-47FB-8C28-F3A05EC2E631.jpeg
    ACF38662-85E1-47FB-8C28-F3A05EC2E631.jpeg
    155,6 KB · Görüntüleme: 61
Sağol canım.İşte test yaptırmadı doktorum..dedi ilk çocukta genellikle oluyormuş..aspirin kullanıyorum.İn şa Allah tüp bebeksiz sağlıklı çocuğum olur..çok umutum var
Tabiki doktorunuzun ve sizin görüşünüz çok önemli ama ben ilk düşükten sonra yapılması taraftarıyım. 2 düşük yaşadım ve iyi ki ilkinde yaptırmışım testlerimi yoksa 2. Sinde toparlanmam daha zor olacaktı. En azından bizden kaynaklı genetiksel bir şey olmadığını biliyordum, testlerimiz temiz geldiği için.

Tavsiyem bu süreçte testlerinizi yaptırıp o şekilde beklemeniz olur naçizane.

Tabiki doktorunuzun ve sizin görüşünüz çok önemli ama ben ilk düşükten sonra yapılması taraftarıyım. 2 düşük yaşadım ve iyi ki ilkinde yaptırmışım testlerimi yoksa 2. Sinde toparlanmam daha zor olacaktı. En azından bizden kaynaklı genetiksel bir şey olmadığını biliyordum, testlerimiz temiz geldiği için.

Tavsiyem bu süreçte testlerinizi yaptırıp o şekilde beklemeniz olur naçizane.
Aslında doktoruma dedim yapa bilirmiyim test..neler etmeliyim..bana dedi çok istiyorsun yaptır dedi..fiyatınida söyledi..5000 civarında dedi..sonra düşündüm dedim acaba yinemi deneyim..sende sorun neydi canım ve neler yaptırdın?

Kafam karışık kızlar.Hangi testler yapılmalı sebebini öğrenmek için..acaba diyorum yaptırayım..ikinci defa kaldıramam..hem yaşımda 34..zamanım yok

Bende emin değilim ama bi ümit işte çünkü kaset testte bile çok hafif ama gözle görebildiğim bir çizgi var ve ikisi de hemen ilk dakikalarda belirginleşti. Sende haber ver sonucunu alınca mutlaka, inşallah ikimiz de güzel sonuçlar alırız🥰
İnşallah sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin rabbim. Evet çizgi görünüyor hayırlısı olsun inşallah haberleşiriz

Aslında doktoruma dedim yapa bilirmiyim test..neler etmeliyim..bana dedi çok istiyorsun yaptır dedi..fiyatınida söyledi..5000 civarında dedi..sonra düşündüm dedim acaba yinemi deneyim..sende sorun neydi canım ve neler yaptırdın?
Biz bebeği genetik incelemeye göndermiştik ama bu hemen kürtajda olacak bir işlem. Gebelik testlerimizi özel bir hastanede yaptırmıştık yaklaşık 2 bin TL kadardı 1 sene öncesi.
Bizden kan alınıp pıhtılaşma bozukluğu var mı ve genetiksel bir sorun var mı diye bakılmıştı canım.

Forumda daha detay bilgiler bulabilirsin, üniversite hastanelerinde bu testi yaptıran arkadaşlar da vardı diye hatırlıyorum.

Biz bebeği genetik incelemeye göndermiştik ama bu hemen kürtajda olacak bir işlem. Gebelik testlerimizi özel bir hastanede yaptırmıştık yaklaşık 2 bin TL kadardı 1 sene öncesi.
Bizden kan alınıp pıhtılaşma bozukluğu var mı ve genetiksel bir sorun var mı diye bakılmıştı canım.

Forumda daha detay bilgiler bulabilirsin, üniversite hastanelerinde bu testi yaptıran arkadaşlar da vardı diye hatırlıyorum.
Sen canım ilk düşüktemi yaptırdın?kürtajdan sonraki işlem yapılmadı..bence şimdi kandan bu gibi işlemler yapılsa yine içim rahat etmez.Kürtajdan hemen sonra yapılanlar daha doğru sonuç veriyor bana göre

Canım benim ya ne kadar karışık bir süreç değil mi. Doktorum bana hiçbir şey yaptırmama gerek olmadığını söyledi. O yüzden burada araştırdığım kadarıyla bir yol izlemeye çalışıyorum. Genetik testler ve pıhtılaşmayla ilgili testleri yaptırmak için de bir kayıp daha yaşamak istemiyorum. Doktorların bu yaklaşımı bana çok yanlış geliyor. Bi tane daha kayıp olursa bakarız diyorlar resmen. Ben niye bu acıyı tekrar yaşayayım. En azından pıhtılaşma problemi varsa onunla ilgili çözüm üretilebilir. Bana 5. haftamda şu şekilde değerlerime bakılmıştı. Bunlar da pıhtılaşmayla ilgili kan değerleriymiş. Sende bu tip bir tahlil yapılmış mıydı. Sanıyorum başka testler de yapılıyor pıhtılaşmada
Bebeğim benim dediğim pıhtılaşma farklı genetik olarak bakılıyor trombofoli paneli diye geçiyor

Sen canım ilk düşüktemi yaptırdın?kürtajdan sonraki işlem yapılmadı..bence şimdi kandan bu gibi işlemler yapılsa yine içim rahat etmez.Kürtajdan hemen sonra yapılanlar daha doğru sonuç veriyor bana göre
Canım geçmiş olsun. Ben eğitim araştırmadan randevu aldım cuma günü için devlette yapılabiliyormuş. Genetik testlerin kürtajdan hemen sonra olması gerekmiyor. Yaptıran arkadaşlar varsa onlar da yazabilir

Kızlar selam herkese ben venevv adım değişti pıhtılaşma sonucum çıktı doktor yoktu ne diyor burda?

Eklentiler

• CCFC3F54-241A-46E7-AF7E-B46ABC549714.jpeg
    CCFC3F54-241A-46E7-AF7E-B46ABC549714.jpeg
    203,2 KB · Görüntüleme: 57
X