• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kizlar merhaba bir sorum olacak ilk bebegimin kalbi durdugu icin kurtaj olmak zorunda kaldim suan korunmayi birakicam fakat doktorum kan sulandirici vs hicbir sey tavsiye etmedi kan pihtilasmam var mi ona da bakmadi acaba kendim hemotoloji bolumune gitsem mi yoksa sonraki gebeligimde doktorun yonlendirmesini mi beklesem :KK43:
Bence siz gidin hematoloji bölümüne. Testlerinizi yaptırın. Ben de kalbinin durması nedeniyle yeni kaybettim bebeğimi. Testlerimi yaptırdım sonuç bekliyorum. O yüzden bu sayfaya bakayım dedim tesadüfi. Sizin yorumunuzu gördüm

Kizlar merhaba bir sorum olacak ilk bebegimin kalbi durdugu icin kurtaj olmak zorunda kaldim suan korunmayi birakicam fakat doktorum kan sulandirici vs hicbir sey tavsiye etmedi kan pihtilasmam var mi ona da bakmadi acaba kendim hemotoloji bolumune gitsem mi yoksa sonraki gebeligimde doktorun yonlendirmesini mi beklesem :KK43:
Yaa pıhtılasma yuzunden kaybettiyseniz, dıger gebelıkte de aynısını yasarsanız🤷‍♀️ o yuzden testlerınızı yaptırın, riske atmayın Hıc, sonuc cıkar 1 ay ıcınde

Evet katılıyorum burası hem umut hem teselli oldu bu zor süreçlerden geçenler için. Benim betam çok geç düştüğü için sık sık gidip gelmek zorunda kaldım bana kan ilacı verdi bide kısa vadede tekrar gebelik düşünüyorsan folik asit iç demişti ben de içmeye başladım gerçi düşük olan gebelikten önce de içmiştim ama maalesef sonu hüsran oldu. Bir daha ki hafta son defa kontrole çağırdı alttan muayene edecekmiş ben de sizin gibiyim sanki sıkıntı var diyecekmiş gibi geliyor ama bizimkisi tamamen yaşadığımız olumsuzluk yüzünden oluşan bir tedirginlik içinizi ferah tutun herşey çok güzel ilerleyecek siz ve burdaki diğer arkadaşlar güzel haberler verecek teker teker. Arı sütü polen karışımı çok faydalıdır eşinize de içerin mutlaka sperm kalitesini yükseltir. Kanama, değişik akıntı, ağrı veya adet düzeninizde bir sıkıntı oldu mu? Bunlar varsa kontrole gitmenizi tavsiye ederim fakat herşey yolunda olduğunu hissediyorsanız deneyin herşeyden önce sizin psikolojiniz önemli.
Hiç bir sıkıntı olmadı beta değerim de hızlıca düştü 30.günde hemen adet oldum.sonrasındaki adetlerim de günü güne geldi hatta . O yüzden aslında artık hiç doktora gıtmeden denesem mi dıye düşünmüştüm. Ama bir yandan da ilk gebeliğimde öncesi kan değerlerime filan herseye bAkılmıştı Herşey çok yolunda olmasına rağmen hüsranla sonuçlandıGebelikte Küçük bir miyom tespit edildi ama bebeğe zararı yok demıslerdı .kürtaj sonrasında da hamıle kalmana engelı yok ama takıp edılmesı lazım 6ayda bır demıstı doktor.sanırım Denemeye baslamadan öncesinde bi daha gel fılan demedıgınden gıtmesem mi ki diyorum .evet eşime de beeo nun arı sütü polen karısımından ıcırıyorum .ınsallah bu sefer güzel gıder herkes ıcın.

Benim doktorumda ilk gebeliklerde genelde bakmıyoruz olabiliyor gereksiz strese sokma kendini dedi ama ben yine de tıbbi genetikten randevu aldım pıhtılasma ve genetık testı aldılar .pıhtılasma 1ayda cıktı ama genetıkler 5-6ayda cıkar dedıler.o cıkmadan bakmam pıhtılasmanın sonucuna dedı .sımdı bende meraktayım acaba kullanmam gereklı mı pıhtılasmam var mı yok mu sonuctan anlayamadım?sonuclarım da bu sekıkde bısey de bı farklılık var ama anlayamdım da .sıze de tavsıye ederım yaptırmanızı .5-6ay bekleyemem yasımdan dolayı denemeye baslarım ama en azından pıhtılasmayı bı öğreneyım dıye verdım testı
6942DF1F-DA54-4E01-8F78-DF9C2E808B26.jpeg

Bence siz gidin hematoloji bölümüne. Testlerinizi yaptırın. Ben de kalbinin durması nedeniyle yeni kaybettim bebeğimi. Testlerimi yaptırdım sonuç bekliyorum. O yüzden bu sayfaya bakayım dedim tesadüfi. Sizin yorumunuzu gördüm
Cok gecmis olsun umarim sonrasi sağlikla olur ❤️

Ne güzel canım darisi başıma. Ben de ilkinde rahimde anomoli farkedilmesi bile 32.haftada doğum yaptım o zaman farkedildi . Peki sende de düşük riskin var dediler mı canım bana şimdi düşük riski yarattığını söylüyorlar.
Benim doktorum hiç düşük riskinden bahsetmedi ama rahat bir adamdır olsa da söylemezdi bence. Benimki kalp şeklinde ama ortadan perdeli değil canım sadce üstten biraz basıkmis bunu da ikinci ve üçüncü gebeliklerim sekizinci haftada kalp atışı durması nedeniyle kürtaj oldum kurtajlardan sonra kontrol amaçlı İstanbul'da tavsiye üzerine bir doktora gittim ondan öğrendim. Özellikle sordum bebeğin tutunduğu yerden kaynaklı kurtajlar buna bağlı olabilir mi diye hayır olmaz hafif bir basiklik dedi.

Benim doktorum hiç düşük riskinden bahsetmedi ama rahat bir adamdır olsa da söylemezdi bence. Benimki kalp şeklinde ama ortadan perdeli değil canım sadce üstten biraz basıkmis bunu da ikinci ve üçüncü gebeliklerim sekizinci haftada kalp atışı durması nedeniyle kürtaj oldum kurtajlardan sonra kontrol amaçlı İstanbul'da tavsiye üzerine bir doktora gittim ondan öğrendim. Özellikle sordum bebeğin tutunduğu yerden kaynaklı kurtajlar buna bağlı olabilir mi diye hayır olmaz hafif bir basiklik dedi.
Benimde 8.haftada kalbi durdu. Şimdi hamileliğimde de 8 haftadayim 😥

Kızlar şimdi yazabiliyorum, çok şükür bebeğimi kucağıma aldım 🙏 Allah buradaki tüm arkadaşlarıma nasip etsin bu duyguyu. Hepiniz dualarımdasınız 🙏
Ahh gözünüz aydın ❤️ bizim yerimize de mis kokusunu çek içine. Allah'ım sağlıkla, huzurla büyütmeyi nasip etsin 🙏

Kızlar şimdi yazabiliyorum, çok şükür bebeğimi kucağıma aldım 🙏 Allah buradaki tüm arkadaşlarıma nasip etsin bu duyguyu. Hepiniz dualarımdasınız 🙏
Allah analı babalı büyütsün 🥰♥️ Gözleriniz aydın canım🌸 nerede yaptın doğumu Eskişehirdeydin demi sen?

Gözün aydın canım benim 🤗💙 allah sağlıklı mutlu analı babalı uzun ömürler versin bebişine sana da çok geçmiş olsun 🤲🏻🤲🏻🤲🏻🥰

Gözünüz aydın cnm Allah analı babalı büyütsün 😍sütün bol, sakın uykuyu seven bi yavrun olsun inşallah😍

Kızlar bugün randevum vardı 9. Haftanın içindeyim benim için kritik bir haftaydı çok şükür haftası ile uyumlu çıktı, kalp atış hızı vs iyi doktor olması gerektiği gibi şuan dedi, suyu iyiymiş rahim ağzı iyiymiş herşeye artık en baştan dikkatli bir şekilde bakıyor çok şükür 🥰

Kızlar bugün randevum vardı 9. Haftanın içindeyim benim için kritik bir haftaydı çok şükür haftası ile uyumlu çıktı, kalp atış hızı vs iyi doktor olması gerektiği gibi şuan dedi, suyu iyiymiş rahim ağzı iyiymiş herşeye artık en baştan dikkatli bir şekilde bakıyor çok şükür 🥰
Hep böyle devam etsin canım, çok sevindim😊

Gözün aydın bu haftayı sağlıkla atlatıyorsun inşallah canım daha rahat edersin 🥰🥰 sırada hayırlısıyla cinsiyet öğrenme var 🥰

Back