Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım çok üzüldüm çok geçmiş olsun. Psikolojik olarak iyi olmana sevindim. Dediğin gibi üzülsek de faydası yok. Ben hastenede muayene sürecinde çok yıpranmıştım sabaha kadar kontrol çok zordu. 1 hafta olacak her gün rüyamda hastanede olduğumu görüyorum. Doktorunun dediği en azından hamile kalabildiğini görmek de benim en umut verici cümlem. Düşüğün sebebini bana da sağlıksız olduğu için demişlerdi kalbi atmadı hayırlısı olsun ya hepimiz için. Allah bir daha yaşatmasın inşallah. Diğer yorumundaki ''düşüklerden sonra gebelik daha kolay oluyo'' cümlesi de beni daha da umutlandırdı. Burada güzel haberler paylaştığımız günler olur inşallah :KK74:
Sağol canım belkide ben hastanede pek süre geçimediğim için biraz daha az yıprandım sanırım çünkü 5 haftaydı daha 10 eylülde öğrendim gebeliği 25inde kanama başladı doktor kürtaj bile yapmadı temizler kalanı kendi dedi. Bende bu en baştaki haftalarda yaşadığımız düşükler genelde sağlıksız oluyormuş haftada çok önemli 15 20 haftalarda olsaydık ve 2 veya 3. Düsuk olsaydı hemen kan genetik testi isterlerdi veya rahimle ilgili soruna yorarlardı şimdi bize ilk ve en baş diye sagliksizdi düştü gözüyle bakıyorlar inşallah bi daha yaşamayız bunları.. sen yaptiricak mısın genetik biraz kafamı toplayım bende gidebilirim sürekli hastane görmekte yıpratıyor gerçekten:KK43:

Sağol canım belkide ben hastanede pek süre geçimediğim için biraz daha az yıprandım sanırım çünkü 5 haftaydı daha 10 eylülde öğrendim gebeliği 25inde kanama başladı doktor kürtaj bile yapmadı temizler kalanı kendi dedi. Bende bu en baştaki haftalarda yaşadığımız düşükler genelde sağlıksız oluyormuş haftada çok önemli 15 20 haftalarda olsaydık ve 2 veya 3. Düsuk olsaydı hemen kan genetik testi isterlerdi veya rahimle ilgili soruna yorarlardı şimdi bize ilk ve en baş diye sagliksizdi düştü gözüyle bakıyorlar inşallah bi daha yaşamayız bunları.. sen yaptiricak mısın genetik biraz kafamı toplayım bende gidebilirim sürekli hastane görmekte yıpratıyor gerçekten:KK43:
Hastane görmekten ve sürekli muayne olmaktan o kadar yoruldumki bende cnm ama yaptıracağım aklımda kalmasın en azından. benim hiç kanamam olmadı gebelikte direk kalp atışı duyulmadı ve küçüldü 6 haftalıkken 1 hafta sonra 5 haftalığa gitti Allah kimseye yaşatmasın

Genetik ve kan pıhtılaşms testi devlette geç çıkıyormuş bende özelde araştırıyorum kan alıyorlar sadece diye biliyorum ama Ne kadar zor bir kaç güne anlarım cnm geç olmadan yaptırıcam e bundada birsey çıkmazsa artık eşimden sperm testi istenmesi son kalıyor geriye ondada birsey yoksa napalım Allahın takdiri ama yinede birseylere baktırmak istiyorum en azından birsey çıkarsa önlemimi almış olurun
Aslında bendende bu testleri istemedi ben israr ettim zor hamile kalıyorum diye bakalım birsey çıkacak mı
Evet haklısın bende biraz kafamı toplayıp yaptirabilirim eşin sigara kullanıyor mu internette sigara kullanan erkeklerin spermlerinden de kaynaklı olabilir diyor bilemedim belki buda bi etkendir benim ki kullanıyor bırak dedim zor valla... Bi yandan da ne sigara içenler içki içenler hamile olduğu halde hala sigaraya devam edenler doğuruyor diyorum belki çokta sebep aramamak lazım kader ve allahın takdiri buymuş demek ki... yinede bu testleri yaptırmak mantıklı zaten zor gebe kalıyoruz

Ben zaten en baştan beri hep kürtajdan korktum. Korktuğum da başıma geldi. Biz Mart ayından beri istiyoruz ama nasip olmadı bir türlü. Haziran ayında kimyasal gebelik yaşamıştım. Ağustos ayında doktora gidecektim neden olmuyor diye çevrem hep doktor için erken demişlerdi ki hamile olduğumu öğrendim. Kendimi toparladığımda hemen gereken testleri yaptırmak istiyorum çünkü bunu tekrar yaşamak zor olur. Allah korusun daha kötüsünü yaşayadabilirim o yüzden baştan önlemimi alayım bakılsın varsa bir sorun baştan çözeyim.

Ben zaten en baştan beri hep kürtajdan korktum. Korktuğum da başıma geldi. Biz Mart ayından beri istiyoruz ama nasip olmadı bir türlü. Haziran ayında kimyasal gebelik yaşamıştım. Ağustos ayında doktora gidecektim neden olmuyor diye çevrem hep doktor için erken demişlerdi ki hamile olduğumu öğrendim. Kendimi toparladığımda hemen gereken testleri yaptırmak istiyorum çünkü bunu tekrar yaşamak zor olur. Allah korusun daha kötüsünü yaşayadabilirim o yüzden baştan önlemimi alayım bakılsın varsa bir sorun baştan çözeyim.
Aynı bende marttan beri anca ağustosta kaldım oda böyle sonuçlandı.. Bende yaptiricam kızlar sizlerle bakalım nerde nasıl yaptırabiliriz şehir hastanesi mantılı geldi bana

Merhaba kızlar 💙 bebeler iyimiş çok şükür ama benim kan değerlerim hep iyiydi bu yaşıma kadar şimdi düşmüş biraz kan yetiştiremiyorum sanırım 😅 demir hapı o işe yarıyordu dimi?
Bebislere kocaman bi maşallah 🙏🙏🙏
Demir hapı verir doktorun canim, seni biraz kendine getirir.. omega kullanıyor musun? Imom tavsiye ederim tabiki doktoruna danisarak🥰😘

Bebislere kocaman bi maşallah 🙏🙏🙏
Demir hapı verir doktorun canim, seni biraz kendine getirir.. omega kullanıyor musun? Imom tavsiye ederim tabiki doktoruna danisarak🥰😘
Çok sağ ol canım senin bebişe de maşşallah 🥰😘 evet o değil ama pregno marin diye bir takviye kullanıyorum zaten onda omega ve bir çok vitamin mineral var bir de feramat diye demir ilacı da verdi inşallah yeterli olur 🤲🏻💙

Beslene beslene bi hal oluyorum ama yine de yetiştiremedim heralde mini vampirlerime kuzum ya 🤣 çok sağ ol senin bebişler de iyidir inşallahh 🤲🏻🥰
Dün aksam bi seyler okumustum da tekil gebelıklere gore 300 kalori fazladan almak gerekıyormus, ilk 3 ay depoları bosaştabılırlermıs, gercekten anneyi iliğine kadar sömürüyorlarmıs 🥰🥰🥰

Dün aksam bi seyler okumustum da tekil gebelıklere gore 300 kalori fazladan almak gerekıyormus, ilk 3 ay depoları bosaştabılırlermıs, gercekten anneyi iliğine kadar sömürüyorlarmıs 🥰🥰🥰
Ahaha sanırım tam olarak öyle oldu 😅 çok kilo da alamadım hatta başta verdim mide bulantım az olduğu halde sömürdü minnoşlar ama anneleri kurban olsun yeter ki onların tam olsun benim eksik olsa da olur 🥰

Sabah 4 5 te kalkıyorum mide kazınması ile, sen de de olur muydu boyle?
Ay evet sabah hemen bir şeyler yeme isteği oluyordu ve çok erken kalkıyordum. Başlarda iştahsızlık oldu aslında istesem de çok yiyemiyordum ama yemeyince de midem bulanıyordu o yüzden sürekli tuzlayıp tuzlayıp salatalık yiyordum ferah ferah o çok iyi geliyordu. Ama öyle kusma falan yoktu bir kere sadece yediğim gibi ağır geldi çıkardım ve dişimi fırçalarken öğürüyordum bazen. 3-4 haftada falan geçti bunlar. Şuan ne bulsam yerim 😂 Canım da inadına böyle midye, çeşme kumrusu falan zararlı şeyler istiyor yiyemiyorum tabi 😅

Ay evet sabah hemen bir şeyler yeme isteği oluyordu ve çok erken kalkıyordum. Başlarda iştahsızlık oldu aslında istesem de çok yiyemiyordum ama yemeyince de midem bulanıyordu o yüzden sürekli tuzlayıp tuzlayıp salatalık yiyordum ferah ferah o çok iyi geliyordu. Ama öyle kusma falan yoktu bir kere sadece yediğim gibi ağır geldi çıkardım ve dişimi fırçalarken öğürüyordum bazen. 3-4 haftada falan geçti bunlar. Şuan ne bulsam yerim 😂 Canım da inadına böyle midye, çeşme kumrusu falan zararlı şeyler istiyor yiyemiyorum tabi 😅
Bikacgündür boyleyım ben de, iştahım da hiç azalma yok, ne bulursam yerim modundayım 😅 bi kere okulda arkadaslar yemek yerken o koku cok agır geldi, belkı gebelikten deıldır o da, gercekten kokuyordur😅

X