Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hamileliğin kendisi zaten hormonları altüst ediyo, macun falan iyice karıştırmıştır cidden. 😳
Ben 6 yıl önce tüm vücut epilasyona gitmiştim mesela, hamilelikte karın çevresi tüylenmeye başladı. Kürtajdan sonra üst bacakta da çıkmaya başladı. 😔
Prolaktin yüksekliği vardı bende, 4 yıl ilaç kullanmıştım.
Endokrin doktoruma gittim dün, haftaya kan vericem. Bakalım nolmuş hormonlar? 🙈
Bisüre sonra ufak tefek cıkma ya baslıyor, benım de oyle su an özel bölgede tek tük tüy cıkıyor onu da jiletle kesiyorum dogum sonrası kontrollere giderim dedim şu sürecte biraz geri duruyorum
Hormonlar değişkense eger muhakkak takıp edılmelı, özellikle tiroid falan.. Gebelikte etkılı baya

Herkese günaydın kızlar, Eylül gelmiş bu ay şans getirsin hepimize🤲

Denize düşen yılana sarılı misali her şeyden medet umuyoruz, eskiden olsa bunlar ne saçma sapan şeyler derdim kızardım kullananlara,ama bu düşük benim karakterimi de iyi yönde değiştirdi sanırım. Artık her şeyin insan İçin olduğunu, insanın başına her şeyin gelebildiğini ve olumsuz durumlardan çıkabilmek için insanın bazen her yola başvurabileceğini; bununsa kınanacak ayıplanacak bir şey olmadığını gördüm..

Hep söyledim ama denk gelmeyen arkadaşlarım İçin: ben macun bitkisel şeyler vs herhangi bir şey kullanmadığım halde kürtajdan sonraki ilk yumurtam kiste dönüşmüştü ve 3 adet dönemi de benimleydi. Doktorun bana ilk sorusu ise ‘ sen kür veya bu halk arasında kullanılan diğer bitkisel şeylerden mi kullandın?’ Olmuştu.
Bilmiyorum bu hamileliğe engel mi? Doktorum engel olmadığını diğer yumurtaların döllenebileceğini söyledi ama yine de vücudumda neden bir kistle yaşayayım ki..

Sözün özü bu tarz şeyler yumurtayı istenenden fazla büyüterek kiste dönüşmesine yol açabiliyor.
Asla ayıplanacak kınanacak bısey yok, ben de yaglar macunlar caylar tukettım, bı umut.. Zaten bunları satan insanlar umut tuccarlıgı yapıyor bı nevi.. Herkese faydalı olacak dıye bı kaide de yok.. Ama genel olarak tum doktorlar bitkisel ürünlere karsı gelıyor, ben tüp bebege baslarken arı sütü alayım mı dıye sordum doktoruma, ben takviye vercem zaten gerek yok dedı.
Hormonların duzgunken kullandığın bitkisel ürün kist yapabilir, hormonlarının duzenını bozabilir.. Kafaya göre kullanmamak gerek, daha ıkı ay once corekotu yagı ıctım kendımı tutamadım, prolaktın yukselmıs adetım gecıkti bır hafta, dursana uslu uslu de mı.. 🤷‍♀️

Kızlar, kaşıntım için Dr. umla konuştuk birçok gebede olan bir durum demiş.Cildiyeye gitmesi gerekiyor demiş.Onun için de şehir hastanesi izin verirse gidebilirmişim yada ambulans mı ne gelecek Karaciğer den nasıl şüphelenmez acaba ben mi telaş yapıyorum.🤷‍♀️

Canım yanlısın var adetın 3. 4. Gunu baslanıp yumurtalama görene kadar hatta o zaman demıslerdi, ovulasyon yapıyorsanız catlatma oldugu an bırakın dıye, ben bunu 3 ay +3ay seklinde kullandım arada 1 ay dinlenme dedıler.. Ama hıcbır faydası olmadı, hormon degerlerım zaten normaldi benım..

Adet girmeden baslaman yanlıs benım fikrim. Bu macun yumurtlamayı saglıyor zaten.. Duphaston kullansan sımdıye adet olmustun..onlıne ulasabılcegın ınsftrgramdan doktor bulabilirsin. Gökcen erdogana yazsana o cevap verebilir. Durumunu acıkla. Doktor yok bulamıyorum dersin, 10.aya daha 1 ay var. Lutfen ihmal etme.
0F4D1F04-CF9E-4217-AACC-F644699C3CFB.png

Bak ben ona ilk dedim ki duphaston baslayim adet oluyum sonra macuna baslayim oda ikisini birlikte onermiyoruz gebelik testi yap yoksa basla yazdi
Gokcen erdogana yazim
Ben zaten hic ilacsiz adet olmadigim icin cok takmadim acikcasi bu durumu 🥲

Kızlar, kaşıntım için Dr. umla konuştuk birçok gebede olan bir durum demiş.Cildiyeye gitmesi gerekiyor demiş.Onun için de şehir hastanesi izin verirse gidebilirmişim yada ambulans mı ne gelecek Karaciğer den nasıl şüphelenmez acaba ben mi telaş yapıyorum.🤷‍♀️
Mevsimsel alerji falan olabilirmi benim bu mevsimlerde daha çok artıyor kaşıntım telaş yapma bence kötü birşey yoktur canım yinede bi gözük cildiyeye için rahatlasın

Eki Görüntüle 2909367
Bak ben ona ilk dedim ki duphaston baslayim adet oluyum sonra macuna baslayim oda ikisini birlikte onermiyoruz gebelik testi yap yoksa basla yazdi
Gokcen erdogana yazim
Ben zaten hic ilacsiz adet olmadigim icin cok takmadim acikcasi bu durumu 🥲
İyi de folikuller adet zamanı gelısmeye baslıyor, vallahı bılmıyorum kuzum, sen bilirsin, benım fikrim adet gorene kullanma, en azından ilk adetini olana kadar..

Mevsimsel alerji falan olabilirmi benim bu mevsimlerde daha çok artıyor kaşıntım telaş yapma bence kötü birşey yoktur canım yinede bi gözük cildiyeye için rahatlasın
Sanmıyorum canım mevsimsel alerji olduğunu.Buralar çok sıcak ben de ondan mı acaba diye düşünürdüm ama şu karaciğer konusunda kafamı karıştırıyor.

İyi de folikuller adet zamanı gelısmeye baslıyor, vallahı bılmıyorum kuzum, sen bilirsin, benım fikrim adet gorene kullanma, en azından ilk adetini olana kadar..
Dedigin gibi yazdim doktora bakalim 🥲olmadi birakir adet olup kullanirim artik baska bir carem kalmadi sanki

Asla ayıplanacak kınanacak bısey yok, ben de yaglar macunlar caylar tukettım, bı umut.. Zaten bunları satan insanlar umut tuccarlıgı yapıyor bı nevi.. Herkese faydalı olacak dıye bı kaide de yok.. Ama genel olarak tum doktorlar bitkisel ürünlere karsı gelıyor, ben tüp bebege baslarken arı sütü alayım mı dıye sordum doktoruma, ben takviye vercem zaten gerek yok dedı.
Hormonların duzgunken kullandığın bitkisel ürün kist yapabilir, hormonlarının duzenını bozabilir.. Kafaya göre kullanmamak gerek, daha ıkı ay once corekotu yagı ıctım kendımı tutamadım, prolaktın yukselmıs adetım gecıkti bır hafta, dursana uslu uslu de mı.. 🤷‍♀️
Senle açılışı yapıcaz bu ay Sohrab Sohrab 😚 ben umutluyum bizden bu ay, insan bazı şeyleri yaşamadan tecrübe edemiyor, bak gördün öğrendin bundan sonrası aydınlık sizin için🤲

Sanmıyorum canım mevsimsel alerji olduğunu.Buralar çok sıcak ben de ondan mı acaba diye düşünürdüm ama şu karaciğer konusunda kafamı karıştırıyor.
Inşallah dediğin gibi birşey değildir allah şifa versin canım sadece kaşıntımı kabarıklık falan da varmı

Amin.🤲 Yok canım ara ara oluyordu. Bi kaç gün yaşadım, öksürük ile birlikte. Göbekte var tabi oda etkiliyor bu süreçte.
Cnm cok geçmiş olsun Rabbim şifa versin, bi sıkıntı çıkmicak inşallah dualarım seninle. Kaşıntı konusunu takma mutlaka bi ilacı vardır, rabbim Dermansız dert vermesin..

Çok çok geçmiş olsun. Siz niye karaciğer diye düşündünüz doktor mu dedi. Şimdi covid zamanı çok yüklendik ya vücuda vitamin onu ye bunu iç. Vucud tepki veriyor olabilir mi. Siz gebesiniz sonuçta. Allah bir an önce kurtarsın sizi su covid belasindan

X