Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bende ikinci çizgi hiç kopkuyu çıkmıyor koyulasiyir bir sonraki gün de silik olunca ben catladigini anlıyorum. Diğer günlerde hep silik çizgi idi. Koyulasmadi yeniden yani o ağrılı günlerde hep ovulasyon yaptım. Ovulasyon testi yumurtlamayı catlamayi göstermemiş yani hep silikti hatta gün içinde iki kere yaptım 🤷 ne güzel hep böyle ağrısız geçer süreciniz sağlıkla inşallah
Ben 2. kez hamile kaldım, ikisinde de ovulasyon kullandım ve ikisinde de 2. çizgi kopkoyu değildi. Baktım diğerlerinden daha koyu (yaklaşık 19. -20. günlere denk geliyor), bir de ortalama 35 günde bir olunca yumurtlama olduğunu anladım. Herkeste kopkoyu olmuyor demek ki. Önümüzdeki ay yine kullanırsan da diğerlerinden koyu çıkan günü değerlendir bence kaçırmadan.

Kuzum benim de ovulasyon testim hiç tam kopkoyu olmadan hasta oluyordum en koyu günü pik sayıyordum doktor da sen yumurtluyorsun diyordu ama öyle olmuyor sanırım bende pko var büyüyüp büyüyüp küçülüyormuş soğan kürü yaptıktan sonra ilk kez kopkoyu olduğu zaman kendiliğinden hamile kalmıştım. Kalbi durdu onun. Sonra femara gibi ilaçlar ve çatlatma iğnesiyle hamile kaldım doktor takibinde. Yani benim döllenmede değil yumurtaların çatlamasında problem varmış bence. Doktor takibi en iyisi inşallah sana da vesile olur bu ay 💙
Bende pko yok baktık ona. Birde ben geçen ay yumurtanın catladigini gördüm doktor dedi ultrason da. Çatlama sorunum yok yani. İlk gebelikte 3. Ayda hamile kalmıştım bende. Soğan kürü midemi mahvetti benim iki kere icebildim. Bu ay bi yapsam mı midemin ağrısına da katlanirim artık. Soğan kürü adet zamani idi sanırım değil mi.

Ben 2. kez hamile kaldım, ikisinde de ovulasyon kullandım ve ikisinde de 2. çizgi kopkoyu değildi. Baktım diğerlerinden daha koyu (yaklaşık 19. -20. günlere denk geliyor), bir de ortalama 35 günde bir olunca yumurtlama olduğunu anladım. Herkeste kopkoyu olmuyor demek ki. Önümüzdeki ay yine kullanırsan da diğerlerinden koyu çıkan günü değerlendir bence kaçırmadan.
Bende de öyle koyu değil bende 13. Gün ve +-1 gün. İnşallah hayırlısı ile sağlıklı bir gebelik olur🙏

Sinir oldum, şart dıyor bir de, ee bunun ne anlama kaldı hanı gonulluluk esastı aşı konusunda
Kamu görevlisi de değil sanırım öğretmenlere diyor. Aşı olmayan covid olmuyor mu anlamadım? İsrailde nerdeyse aşı olan %100 ama vakalar orada da çok Yani yaptıkları hiç gönüllülükle bir değil . Bu öğretmenler neden bu kadar göze batmak zorunda acaba 🤦🏻‍♀️

Kamu görevlisi de değil sanırım öğretmenlere diyor. Aşı olmayan covid olmuyor mu anlamadım? İsrailde nerdeyse aşı olan %100 ama vakalar orada da çok Yani yaptıkları hiç gönüllülükle bir değil . Bu öğretmenler neden bu kadar göze batmak zorunda acaba 🤦🏻‍♀️
Evet ogretmenlere diyor, oncekı acıklamada saglık bakanı veliler de asılanacak demıstı

Evet ogretmenlere diyor, oncekı acıklamada saglık bakanı veliler de asılanacak demıstı
Gebelik durumum var olmasaydı zaten aşı olacağım diyordum ama böyle yapıldıkça iyi ki olmadım diyesim geliyor 😓 yaptırmasak cezai bir durumu olur mu acaba 🤦🏻‍♀ Ay çok üzüldüm ya . Başka ülkelerde pcrdan vazgeçtiler doğru sonuç vermiyor diye anlamadım bu covid olayını hala 🤨

Kızlar bir şey soracağım. ben 20 temmuzda kürtaj oldum. 15 gün sonra kesilir gibi oldu kanamam. Siyah siyah geliyordu covid oldum. Kan sulandırıcı başladım. Hala geliyor bazen siyah bazen kırmızı. Iki gün önce adet sancısı gibi bel agrım oldu kırmızı gibi ama hala siyah da geliyor arada anlamadim. Hâlâ pozitif olduğum için doktora da gidemiyorum. sizin ne kadar sürdü kanamaniz normal mi?
Bende kürtajdan 4 gün sonra covid oldum canım.Ama covid ikaçları kullanmadım kanamayı arttırabiliceği için o yüzden kan sulandırıcı da kullanmamıştım.Kürtajdan ilk 1 haftaya kadar kanamam kırmızı renkteydi.Durduktan 3-4 gün sonra tekrar kanamam oldu 3-4 gün bu sefer kahverengiydi.Ara ara kanama normal hiç korkma

Bende pko yok baktık ona. Birde ben geçen ay yumurtanın catladigini gördüm doktor dedi ultrason da. Çatlama sorunum yok yani. İlk gebelikte 3. Ayda hamile kalmıştım bende. Soğan kürü midemi mahvetti benim iki kere icebildim. Bu ay bi yapsam mı midemin ağrısına da katlanirim artık. Soğan kürü adet zamani idi sanırım değil mi.
Soğan kürü ne işe yarıyor ?

Bende kürtajdan 4 gün sonra covid oldum canım.Ama covid ikaçları kullanmadım kanamayı arttırabiliceği için o yüzden kan sulandırıcı da kullanmamıştım.Kürtajdan ilk 1 haftaya kadar kanamam kırmızı renkteydi.Durduktan 3-4 gün sonra tekrar kanamam oldu 3-4 gün bu sefer kahverengiydi.Ara ara kanama normal hiç korkma
Geçmiş olsun size de. Ben mecburen kullandım çok ağır geçirdim. Bekleyeceğim daha bakalım Teşekkür ediyorum. 🤗

Gebelik durumum var olmasaydı zaten aşı olacağım diyordum ama böyle yapıldıkça iyi ki olmadım diyesim geliyor 😓 yaptırmasak cezai bir durumu olur mu acaba 🤦🏻‍♀ Ay çok üzüldüm ya . Başka ülkelerde pcrdan vazgeçtiler doğru sonuç vermiyor diye anlamadım bu covid olayını hala 🤨
Gecen yıl, okullar acıkken, ogretmenler asılanacak dedıler ben 8 lerin dersine girdiğim için hep okuldayım, max 2 ay evdeydık, haftasonu kursu da dahil, bana ası randevusu 7 haziranda acildi, hatta nisanda tüp bebek transferım negatıf olunca olmak istedim, yok randevu sisteminin acılmasını beklıceksınız dedıler..

Ben aşı karşıtı olmadım hıcbır zaman, ama şu tavır benı ona dogru itiyor, kim ne derse desin,yanı suan olmak istesem bile olamam, resmen elim kolum bağlı gidip test yaptırcam, devlet hastaneleri ucretsiz yapıyormuş orda da ne kadar guvende oluruz bılmıyorum 🤷‍♀️özele gitsek haftada iki kere yaptırmak maddı kulfet olmaz mı, ozelde ücreti ne kadar bilmiyorum

Gecen yıl, okullar acıkken, ogretmenler asılanacak dedıler ben 8 lerin dersine girdiğim için hep okuldayım, max 2 ay evdeydık, haftasonu kursu da dahil, bana ası randevusu 7 haziranda acildi, hatta nisanda tüp bebek transferım negatıf olunca olmak istedim, yok randevu sisteminin acılmasını beklıceksınız dedıler..

Ben aşı karşıtı olmadım hıcbır zaman, ama şu tavır benı ona dogru itiyor, kim ne derse desin,yanı suan olmak istesem bile olamam, resmen elim kolum bağlı gidip test yaptırcam, devlet hastaneleri ucretsiz yapıyormuş orda da ne kadar guvende oluruz bılmıyorum 🤷‍♀️özele gitsek haftada iki kere yaptırmak maddı kulfet olmaz mı, ozelde ücreti ne kadar bilmiyorum
Aynı durumdayız aşı karşıtlığı da değil sadece şu durumumuz zaten bizi zorda bırakan … ben açıkcası uyarı vermedikleri sürece test yaptırmayı düşünmüyorum maskem mesafem zaten her zaman oldu okul ortamında dışarıda . Yani her yer yüzde yüz teması azaltmaya yönelik gibi okullarda hijyen %100 ama bi öğretmen kalmış dini davranmaları üzücü. Hayırlısı canım ikimizde şuanda bekleyeceğiz 🤦🏻‍♀️

Aynı durumdayız aşı karşıtlığı da değil sadece şu durumumuz zaten bizi zorda bırakan … ben açıkcası uyarı vermedikleri sürece test yaptırmayı düşünmüyorum maskem mesafem zaten her zaman oldu okul ortamında dışarıda . Yani her yer yüzde yüz teması azaltmaya yönelik gibi okullarda hijyen %100 ama bi öğretmen kalmış dini davranmaları üzücü. Hayırlısı canım ikimizde şuanda bekleyeceğiz 🤦🏻‍♀️
Ogretmenden bulas olmuyor ki kolay kolay, bunu anlamak istemiyorlar, maske maske demekten nefes kalmıyor aksama kadar, çift maske takıp 10 saat derse girdiğim oldu, yine de maskeye direk çıplak elle bıle temas etmemeye calıstım. 😔 Yaptırırız yapacak bişey yok..
Bu arada senin bransın ne canımm, grupta cok ogretmen arkadsımız var ☺️

Yumurtayı geliştirmiş anladığım diğer arkadaşta, koyu çıkmış ovulasyon da. Ben daha önceden rahmi temizlediğini duymuştum ama yapamadım
Valla bu yolda neler yedim neler içtim, hatta 10 gun içtim soğan suyunu, ama nasıl içtim bi Allah bi benn bilirim, midemi mahvetti ama 10 gun dayandım, sonuc yıne husran, bı halta yaramadı ben de

Ogretmenden bulas olmuyor ki kolay kolay, bunu anlamak istemiyorlar, maske maske demekten nefes kalmıyor aksama kadar, çift maske takıp 10 saat derse girdiğim oldu, yine de maskeye direk çıplak elle bıle temas etmemeye calıstım. 😔 Yaptırırız yapacak bişey yok..
Bu arada senin bransın ne canımm, grupta cok ogretmen arkadsımız var ☺️
Biz okulda tüm öğretmenler dikkat ediyorduk Yani hepimizde bayan olunca 😅 herkeste bir kolonya çift maske ağzımız kuruyordu. Artık bişey demek istemiyorum . 🥶 kızgın ve kırgınım bir öğretmen olarak iyice yıpratıldık😓 minnak minnak öğrencilerim var benim sınıf öğretmeniyim 🥰 inşallah bu sene 2. Sınıf olacağız 🙏🏻🙏🏻 Şu illet biter sağlıkla güzel bir dönem geçirmek de nasip olur umarım 🙏🏻🙏🏻

Biz okulda tüm öğretmenler dikkat ediyorduk Yani hepimizde bayan olunca 😅 herkeste bir kolonya çift maske ağzımız kuruyordu. Artık bişey demek istemiyorum . 🥶 kızgın ve kırgınım bir öğretmen olarak iyice yıpratıldık😓 minnak minnak öğrencilerim var benim sınıf öğretmeniyim 🥰 inşallah bu sene 2. Sınıf olacağız 🙏🏻🙏🏻 Şu illet biter sağlıkla güzel bir dönem geçirmek de nasip olur umarım 🙏🏻🙏🏻
1.sınıflar cok daha dıkkatlıdır maske konusunda deıl mı, bızım okulda 5.sınıflar ve 8.sınıflar arasında daglar kadar fark vardı tedbir konusunda.. İnsallah saglıkla bu donemi de gecırırız 🙏🏻

Yok kuzum kesinlikle soğan kürü yap diye söylemedim. Yapma yani sen o herkeste yaramıyor benim midem sağlam demek ki ve pko ya iyi geliyor o genelde. Ben sadece tam koyu çıkmadan gebelik olmuyor gibi geldi LH hormonu önemli bence hem kalitede hem yumurtanın çatlamasında tam koyu çıkmaması demek seviyesi düşük demek ya ondan belki de tam yeterli olgunluğa gelmeden çatlıyordu yumurtalarım çünkü ben de doktorla bir kere normal takip ettim çatlamış dedi aynı senin gibi sıvı var dedi ki biz günaşırı değerlendiriyorduk zaten ama ovulasyon testi yine tam koyu çıkmamıştı nasıl oldu anlamamıştım. Çatlıyor sende sorun yok dedi ama öyle olmadı yani ben çok vakit kaybettim bu yüzden ısrar etmesem ilaç ve çatlatma iğnesi vermeyecekti çok şükür ısrarlarım işe yaradı ondan sana söylemek istedim. Sende durum farklıdır belki. Soğan kürünü önermiyorum o bazı insanlara ters etki yaratıyor tekrar söyleyeyim ben risk almıştım artık çok beklediğim için ve ovulasyonlar koyu çıkmadığı için.

X