Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bugun ben de sabah agladım o yuzden bugun 12+1 hafta olacaktı devam etseydi 😔 Baska heycanlarımız olacaktı..
Dun onu konustuk 2010 yılından konulara denk geldim hep, bızım konunun da 2030 da okunduğunu varsyaıp cocukların 10 yasında olacagını düşündük❤️insallah cok aratmaz Rabbım
Aslında bir an önce bu düşünceden sıyrılıp önümüze bakmalıyız. Çünkü öyle hassas bir süreç ki stres bizim en baş düşmanımız. Eğer geçmişe,yaşadıklarımıza bir takılırsak işler daha da zorlaşır.

Hoş ben tam diyorum tamam sen bunu ilk kez yaşadın,insanlar kaç kez yaşamış,ne sağlık sorunu olanlar var,bu konu üzerine düşünme önüne bak herşey güzel olacak deyip bir sevgi kelebeği oluyorum kiiiii hooop bir çevre faktörü önüme düşüyor.

En yakın arkadaşımla tesadüf aynı dönem hamile kaldık. Şükür onun sağlıklı devam ediyor. Ortak başka bir arkadaşımız ona mesaj atmış düşükten sonra sana mesaj atıyor mu,nasıl olduğunu diyor mu diye o da evet neden sordun demiş. Ne bileyim sen hamilesin ya bence artık senle çok konuşmaz demiş. Şu zihniyete bakarmısınız 😒

Merhaba kızlar,
Ben de temmuzda 10 haftalıkken bir düşük yaşadım. 8.haftada gelişimi durmuştu bebeğimin. Kürtaj olduktan bir hafta sonra doktorum muayene etti ve temiz olduğunu söyledi ultrasonla bakınca. Şimdi tekrardan gebelik istiyorum. Ancak korunmayı bırakmadan evvel tekrardan doktor kontrolüne gitmeli miyim sizce? Yoksa direk korunmayı bıraksam mı? O konuda bi muallak yaşıyorum şu an.
Benim doktorum gel demişti. Bence gidin genel bir kontrol yaptırın,yine kan verip değerlerinize bakın. Daha sağlam bir bünye ile işe başlamak her zaman daha avantajlı olur bence. İnşallah sağlıkla bebek haberinizi de alırız 🙏

Merhaba kızlar,
Ben de temmuzda 10 haftalıkken bir düşük yaşadım. 8.haftada gelişimi durmuştu bebeğimin. Kürtaj olduktan bir hafta sonra doktorum muayene etti ve temiz olduğunu söyledi ultrasonla bakınca. Şimdi tekrardan gebelik istiyorum. Ancak korunmayı bırakmadan evvel tekrardan doktor kontrolüne gitmeli miyim sizce? Yoksa direk korunmayı bıraksam mı? O konuda bi muallak yaşıyorum şu an.
Geçmiş olsun. İnşallah bir dahaki sefere kucağına alırsın yavrunu. Sebebini araştırdınızmı?

Merhaba kızlar,
Gitmek te fayda var canm, en azından adetınde gidersen hormonlara bakar, cunku uzeırınden 4 ay gecmıs

Ha-ri Ha-ri Haklısınız. Ben de öyle düşündüm. Çok teşekkürler güzel dilekleriniz için🙏☺️ inşallah hepimiz güzel haberler verelim

Aslında bir an önce bu düşünceden sıyrılıp önümüze bakmalıyız. Çünkü öyle hassas bir süreç ki stres bizim en baş düşmanımız. Eğer geçmişe,yaşadıklarımıza bir takılırsak işler daha da zorlaşır.

Hoş ben tam diyorum tamam sen bunu ilk kez yaşadın,insanlar kaç kez yaşamış,ne sağlık sorunu olanlar var,bu konu üzerine düşünme önüne bak herşey güzel olacak deyip bir sevgi kelebeği oluyorum kiiiii hooop bir çevre faktörü önüme düşüyor.

En yakın arkadaşımla tesadüf aynı dönem hamile kaldık. Şükür onun sağlıklı devam ediyor. Ortak başka bir arkadaşımız ona mesaj atmış düşükten sonra sana mesaj atıyor mu,nasıl olduğunu diyor mu diye o da evet neden sordun demiş. Ne bileyim sen hamilesin ya bence artık senle çok konuşmaz demiş. Şu zihniyete bakarmısınız 😒
Ne tuhaflar yaa,snkı hamıle dıye arkadssın onunla

T The best İlk gebelik ve düşük olduğu için ilk 12 hafta içerisinde düşüklerin çok sık yaşandığını söyledi doktorum.Genetiğe göndermedik o sebeple. Dilerim tekrarı olmaz. 🙏

Sohrab Sohrab Haklısınız. Yarın arayayım inşallah uygunlarsa gün içerisinde giderim. Çok geçmiş olsun size de. İlk haftalar bende de sürekli ağlamaklı, hüzünlü bi hal vardı. Kayıp yaşıyorsunuz sonuçta ve yas tutmak da çok doğal. İçinizden ağlamak geldiğinde ağlayın, ama bi yandan da size iyi gelen şeyler yapmaya çalışın. Zaman gerçekten iyileştiriyor insanı. İnşallah bundan sonrasında her şey gönlünüzce olsun🙏

T The best İlk gebelik ve düşük olduğu için ilk 12 hafta içerisinde düşüklerin çok sık yaşandığını söyledi doktorum.Genetiğe göndermedik o sebeple. Dilerim tekrarı olmaz. 🙏
İnşallah Rabbim bir daha yaşatmasın. Yine hamile kaldığında tedbir amaçlı kan sulandırıcı kullandırır doktorun yine de sor istersen doktoruna. Faydası olur belki.

Sohrab Sohrab Haklısınız. Yarın arayayım inşallah uygunlarsa gün içerisinde giderim. Çok geçmiş olsun size de. İlk haftalar bende de sürekli ağlamaklı, hüzünlü bi hal vardı. Kayıp yaşıyorsunuz sonuçta ve yas tutmak da çok doğal. İçinizden ağlamak geldiğinde ağlayın, ama bi yandan da size iyi gelen şeyler yapmaya çalışın. Zaman gerçekten iyileştiriyor insanı. İnşallah bundan sonrasında her şey gönlünüzce olsun🙏
Cok tesekkur ederım ❤️ınsallah bundan sonra hersey guzel olacak 2 bucuk yıl bekledim hıc hamıle kalmamıştım, hamıle kalabıldım diyorum, oyle teselli ediyorum kendımi, yavru bi kedimiz var 24 kasımda aldıgım en guzel hediye oldu benım ıcın, onunla ilgileniyorum vakıt nasıl gecıyor anlamıyorum bıle ❤️❤️❤️

T The best Evet doktor değiştirdiğim için bu doktoruma da söyleyeceğim düşüğümü. Söylediğinizi de sorayım hatta kendisine. Amin, inşallah tekrarı olmaz🙏Çok teşekkür ederim☺️🤗

Sohrab Sohrab Ne güzel yapmışsınız😍 Terapi gibi gelmiştir eminim. İnşallah bu mutlu tabloya sağlıcakla bebeğiniz de eklenir. Ben düşük yaptığımda da gerek doktorum gerek doktor yakınlarım aynısını söyledi bana. “Ne güzel bir şey ki hamile kalabiliyorsun. İlk 3 aylık süreçte düşükler o kadar sık ki.” Hatta ben bilmiyordum, bu süreçte yaşanan düşükler bebekte bir sorun varsa anne vücudunun bunu fark edip gebeliği sonlandırması sonucu oluyormuş. Bir nevi doğal seleksiyon. Vücut daha sağlıklı bir gebelik için sağlıksız gördüğü bi olayı sonlandırıyormuş. Enerjisini diğerine harcamak için vücudu hazırlıyormuş. “İlk üç ayda düşük olmadığında sonrasında yaşanan sağlıksız durumlar anneyi daha çok etkiliyor.” Dediler hatta.Çok acı verici bi süreç olsa da mucizevi gibi de gelmişti. Vardır bi hayır diye düşündüm ben hep. Böyle olması gerekiyordu demek ki. İnşallah ikinci hamileliğimiz çok güzel geçer ve sağlıkla alırız kucağımıza bebişlerimizi...

Sohrab Sohrab Ne güzel yapmışsınız😍 Terapi gibi gelmiştir eminim. İnşallah bu mutlu tabloya sağlıcakla bebeğiniz de eklenir. Ben düşük yaptığımda da gerek doktorum gerek doktor yakınlarım aynısını söyledi bana. “Ne güzel bir şey ki hamile kalabiliyorsun. İlk 3 aylık süreçte düşükler o kadar sık ki.” Hatta ben bilmiyordum, bu süreçte yaşanan düşükler bebekte bir sorun varsa anne vücudunun bunu fark edip gebeliği sonlandırması sonucu oluyormuş. Bir nevi doğal seleksiyon. Vücut daha sağlıklı bir gebelik için sağlıksız gördüğü bi olayı sonlandırıyormuş. Enerjisini diğerine harcamak için vücudu hazırlıyormuş. “İlk üç ayda düşük olmadığında sonrasında yaşanan sağlıksız durumlar anneyi daha çok etkiliyor.” Dediler hatta.Çok acı verici bi süreç olsa da mucizevi gibi de gelmişti. Vardır bi hayır diye düşündüm ben hep. Böyle olması gerekiyordu demek ki. İnşallah ikinci hamileliğimiz çok güzel geçer ve sağlıkla alırız kucağımıza bebişlerimizi...
Kesınlıkle dusukler saglıklı gebeligin onunu acar dıyor kagan kocatepe diye Bı doktor, onun videolarını izledim YouTube da epey, baya motıve oldum.. İnsallah güzel haberler paylasacagımız Bı yer olur burası da 🙏🏻❤️🌸🌷

Öncelikle topik hayırlı olsun canım çok iyi yapmışsın dertleşiriz burada:) Ben de bugün trombofili paneli için kan verdim. Sonuçlar 1 ay sonra çıkacakmış. 12 ayrı faktör araştırılacak dedi kan alan hemşire. Seninki nasıl bir test canım? Bu arada devlet hastanesindeki doktorum teste gerek görmedi testi özelde yaptırdım Allahtan özel sağlık sigortam vardı ücretsiz yaptılar yoksa pahalıymış galiba:KK43:
Bende yaptırmak istiyorum ama benim özel sigortam yok fiyat ne kadar di peki

Ben de su an Trombofiliyi arastiriyorum, fiyatlar yuksek gercekten, henuz lablarinve hastaneleri arayip sormadim ama okuduklarimdan bi cikarim yapabiliyorum. Sen İstanbulda misin canim? Acaba nerede yaptirdin? Ozel saglik sigortasiyla bedavaya olabiliyoraa cok sevinirim valla. Ama benim dusuk gecmisim yok, tup bebege baslamadan once hoca istedi bu testi.
Bende trombofili yaptırmak istiyorum da fiyatı ne kadarmış canm

Bende trombofili yaptırmak istiyorum da fiyatı ne kadarmış canm
tam bi bilgi alamadım, ozelde yapılacaksa 1000 lirayı gözden çıkarmak lazım gibi duruyo okuduklarımdan. haftasonu olduğu için arayıp öğrenemedim ama uni hastanesinden randevu aldım salı gününe, yapamayız derlerse özele yöneleceğim. çünkü düşüğü olmayanlara yapmayabiliyorlarmış :KK43:

X