Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar napıyosunuz köyde telefon çekmiyordu doğru düzgün.. Sohrab Sohrab canım tabloya bi minik daha ekle ❤❤ bayram hediyem geldi 🤲 yumurtlamadan 12 gün sonra testle ögrendik. Beta baktirdık 47 idi perşembe günü. Tatili erken kesip ankaraya dönüyoruz. Persembe kendi doktoruma randevu aldım. Insallh bu kez hersey cok güzel olur dualarınızı bekliyorum bakalim 🤲
Yaaa 🥰 çok sevindim kuzum, hoşgeldin sefa gelsin yahu teyzoşları sevsin onu 🤩👍❤️ çok şükür, inşallah herşey yolunda ilerler sağlıkla kucağına alırsın canım🤲🤍

İnşallah iyilerdir kuzum 🤲 hımm 2li tarama önermedi ha, ya güvenilirliği düşük bencede, genetik daha mantıklı kuzum bir riski yok değil mi onun sizin açınızdan. Kalp atışlarını duymuşsun oh maşallah 🤩🥰🌸 12 ağustos u bekliyoruz😍👍🥰
Ama hasta oldun mu ki balım? Kaçıncı gün iğneden sonra? Benim de o kadar betaya rağmen belirti yoktu biliyorsun. Doktora gittim kuzum iyilermiş öyle dedi çok kısa dinletti kalp atışlarını zararlı diyor uzun uzun dinletmiyor. 1 haziran olarak değiştirdi satımı. İkili tarama için konuştuk ama ikizlerde çok sağlıklı olmuyormuş doğruluk oranları düşüyormuş genetik test yaptırıcaz galiba anne kanından bebişlerin DNA’sına bakıyorlarmış. Tabi öncesinde birdaha gel bebekler hala sağlıklı mı bakalım dedi 12 ağustosta gidicem ona göre kan vericem ertesi gün test için bakalım 🤷🏼‍♀️

Tabi ağırlaşırsın sonlara doğru canım, Rabbim yardımcın olsun, sık tuvalete gidersin çok uyuyamazsın.. Ah analık yine de ne kıymetli değil mi. İnşallah gönderebilir canım bebiş kıyafetleri orda nasıl bilmiyorum ama burda da indirim vs oldu mu güzel oluyor, yoksa artık herşey pahalı sayılır. İnşallah posta uygun olur, olmasa bile alsın nolacak kuzum nenesi sonuçta 💞arabada rahat oluyor gerçekten, sağlıkla kavuşun inşallah 🌸
Sağol canım valalhi zor annelik kıymetli birşey rabbim herkese tattırsin inşallah 🙏🤲🤗❤️ burdacuygun kız Euro olarak ☺️ zibinalr atletler takım lar uygun amaburda hastsnekisi görmedim set halinde 5 yada 10 parça plan hiç yok o yusen dedim iki takım yollayın onlards Tamam dedi bir kaç şeyde ekleyip yollarlar tabi uyguna gelirse , onlara da masraf etmek istemiyorum eşimin pis birtane kuzsni var turliye gelmiş Kayseri'ye tatile 1 aylığına dedik bize onu bunu al diye kadın yok çekti kendi arabalarilyla 3 çocukla karı koca gittiler iki defasordum geitrir misin KV eşya yollayacak dedim yok dedi valizler vsr yük ağır yer yok dedi KV de memleket e gitti onssoyoedi filetiremem ddi oraya bursya gidecekmisc yiclyecek salça yaprak baharat kıyafet alıp gelecekmiş 🤷🏻😒 oyizden KV gil böyle yollayacak c

İnşallah iyilerdir kuzum 🤲 hımm 2li tarama önermedi ha, ya güvenilirliği düşük bencede, genetik daha mantıklı kuzum bir riski yok değil mi onun sizin açınızdan. Kalp atışlarını duymuşsun oh maşallah 🤩🥰🌸 12 ağustos u bekliyoruz😍👍🥰
Çok sağ ol kuzum 🥰 önermedi değil de ilk söyledi sonra ben genetiği sorunca tabi imkanınız varsa o daha iyi olur ikizlerde biraz düşüyor doğruluk oranı dedi sizin yaşınızdan ötürü zaten problem olcağını sanmıyorum ama kesin değil tabi dedi biz de içimiz rahat etsin diye düşündük 🤷🏼‍♀️ Sadece benim kanımdan yapacaklar o yüzden risk yok ama amniyon sıvısından olan testler var onlar riskli çok büyük bi şüphe olmadıkça ya da 40 yaş üstü falan olmadıkça onu yaptırmak mantıklı değilmiş

Sagolasın canım ❤ ibrahim alanbay doktorum
Nasıl bir doktor ilgisi bilgisi falan nasıl riskli gebelik doktoru mu. Bende pihtilasma var her doktor Baska birşey söylüyor birine güveniyorum sonra bir bakıyorum birşey çıkmış göz ardı ettiği... Oyuzden gerçekten bilgisi ve ilgisi yüksek bir doktor arıyorum

Büyük yaşlardaki çocuklarda en tecrübeliyim ergenlik vs.ama bebiş deseniz en tecrübesiz benimdir emin olun ufak yaşta anne oldum kaynana yanında falan ne yaşadım nasıl büyüttüm hiç bir fikrim yok benim için ilk gibi olucak nasip olursa
Ne kadardır isityorsunuz ikinci bebişi

Merhaba, öncelikle kürtaj sonrası korunma ile ilgili doktorların fikirleri çok farklı. Kürtajdan sonra 3 ay korunmanın bilimsel bir dayanağı yokmuş okuduğuma göre. Benim doktorum ilk adetten sonra deneyebilirsin dedi. Burada önemli olan sizin kendinizi ne zaman hazır hissettiğiniz tabii. Eğer ki düşüğün nedeni embriyonun sağlıksız olması gibi bir nedense bir sonrakinde de düşük olma olasılığı çok azmış. Tabiki bir rahatsızlık neden oluyorsa o zaman TGK(tekrarlayan gebelik kayıpları) olabiliyormuş. Bu sebeple ben genetik test ve pıhtılaşma testlerini yaptırdım sonuçlarını bekliyorum.

instagramda Prof. Osman Develioğlu TGK ile ilgili detaylı paylaşımlar yapıyor bir göz atın isterseniz. İnşallah tekrar yaşamayız 🙏 kaç haftalıktı kaybınız?
Küratajı bebeği kaç haftalıkken yaptırdınız bo çok öenmli korunma süresinden. 8 haftadan büyüksebebek korunma süresi uzuyor

Merhaba kromozom analizi sonucum çıkmış e nabızdan gördüm. Bu test sonucunu eş ile birlikte mi almaya gitmek gerekiyor. Sanki o tarz bir şey okumuştunuz Sadece ben gitsem verirler mi

Merhaba kromozom analizi sonucum çıkmış e nabızdan gördüm. Bu test sonucunu eş ile birlikte mi almaya gitmek gerekiyor. Sanki o tarz bir şey okumuştunuz Sadece ben gitsem verirler mi
Verirler eşim deyin zaten soyisim aynı. İnşallah genetik bir sıkıntınız yoktur. Genelde genetik den birşey çıkmıyor dedi doktor

Verirler eşim deyin zaten soyisim aynı. İnşallah genetik bir sıkıntınız yoktur. Genelde genetik den birşey çıkmıyor dedi doktor
Umarım bir şey çıkmaz. Cuma gidip alabilirim gibi duruyor oradan da kendi doktoruma gideceğim. Pıhtılaşma sonucu ile ilgili coraspin falan kullanmaya gerek var mı onu soracağım. Çıkan sonuç önemli değil diyorlar ama bazı doktorlar önlem amaçlı veriyormuş. Doktorum gerek yok derse kullanmasam aklımda kalır mı acaba?

görümcemin 2 bebeğinin kalbi durdu MTHFR A olanda heterozigot çıktı onda da. Doktor gerek yok demiş ama kullanmaya başladı şimdiki bebeği çok şükür ki sağlıklı ilerliyor. Ondan mı bilemiyorum tabi ama..

Umarım bir şey çıkmaz. Cuma gidip alabilirim gibi duruyor oradan da kendi doktoruma gideceğim. Pıhtılaşma sonucu ile ilgili coraspin falan kullanmaya gerek var mı onu soracağım. Çıkan sonuç önemli değil diyorlar ama bazı doktorlar önlem amaçlı veriyormuş. Doktorum gerek yok derse kullanmasam aklımda kalır mı acaba?

görümcemin 2 bebeğinin kalbi durdu MTHFR A olanda heterozigot çıktı onda da. Doktor gerek yok demiş ama kullanmaya başladı şimdiki bebeği çok şükür ki sağlıklı ilerliyor. Ondan mı bilemiyorum tabi ama..
Bende ikinci kere gittiğimde yine sordum pihtilasma işini. Kadın doğum doktorun tarzına göre dozunu ayarlayacaktir ama her halükarda kullanmanız elzem dedi. Hatta doğum kontrol hapı kesinlikle kullanamazsınız amaleyt olacaksanız doktora söylemeniz lazım kilo almamanız lazim falan gibi başka şeyler de söyledi. Kan dolaşımını hızlandırmak için varis çorabı önerdi eğer uzun süre oturuyor yada ayakta iseniz diye. Ama benim 6sinin 4unde mutant çıktı ve en bariz olanı faktör v dede çıktı. Genetik doktrundan ziyade kendi kadın doğum doktorunun ilaç onerisine bakın bence. Ben ilacın etkisi diye düşünüyorum adetin rengi değişti önceden resmen pıhtı atıyormuş vücudum şuan sanki rahmim daha iyi temizlendi diye hissediyorum.

Merhaba kızlar genetik sonucunu aldım turner sendromu çıktı daha önce yaşayan var mı? İnternette anne ya da babadan geçmiyor yazıyor ama bizim kromozom testleri çıkmadı henüz
9 haftalıken kalp durmasıyla kaybetmiştim bebeğimi

Benimki gibi çıkmış sonucu. Benim doktorum da kullanılmasına gerek olmadığını ama önlem amaçlı aspirin başlayabileceğimizi söyledi.
Merhaba kızlar genetik sonucunu aldım turner sendromu çıktı daha önce yaşayan var mı? İnternette anne ya da babadan geçmiyor yazıyor ama bizim kromozom testleri çıkmadı henüz
Ben duymadım canım, genetik test sonucu derken bebekten alınan parçanın incelenmesi sonucu çıkan test sonucu mu?

Bebek Turner sendromuymus cnm ondan kaybetmişsin, malesef yasamla bagdasmiyor bu trizomiler😑

Nasıl bir doktor ilgisi bilgisi falan nasıl riskli gebelik doktoru mu. Bende pihtilasma var her doktor Baska birşey söylüyor birine güveniyorum sonra bir bakıyorum birşey çıkmış göz ardı ettiği... Oyuzden gerçekten bilgisi ve ilgisi yüksek bir doktor arıyorum
Canım ben çok memmunum. İleşimi çok iyi hastalarıyla. Gata dan emekli. Riskli gebelik uzmanı degil ama

Benim başıma geldi ikinci kaybımda genetik inceleme de istemiştim Turner değil ama başka bir genetik sıkıntı çıktı bebekte, benden ya da eşimden kaynaklı değildi, doktorlar tesadüfi olarak oluyor dedi, yani tamamen şanssızlık 😞denemeye devam edeceksiniz dediler

X