- 7 Temmuz 2010
- 6.960
- 3.747
- 248
Birde 15 günde bir veya haftada bir sıcak zeytinyağı ile bakım yapabilirsin saçına. İlerleyen zamanlarda azaltırsın. Başlarda haftada 1 yapıyorsan. Sonra 15 güne çıkar, sonra ayda 1'e. Benmari usulü ısıt, çok kaynatma. Zeytinyağı ılıkken daha iyi gelir saçına. İçine hindistan cevizi yağı da ekleyebilirsin istersen. Mesela ben bazen zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, shea butter yağı, evigen (e vitamini ampul) karıştırıp yapıyordum. Bazen de Hindistan cevizi yağı ile she butter'ı da sadece karıştırıp yapıyorum. Yine onları da benmari usulü eritebilirsin. Zeytinyağımı tariş'in özel çıkardığı ecocert sertifikalı bir ürünü vardı onu almıştım. Diğer yağlarımıda zaten aldığım yeri söylemiştim. Aktarlar'a güvenemiyorum artık.
Ama benim artık saç diplerime bakım yapmamı kuaför yasakladı, zaten iyi saçların yapma artık dedi, bende saç boylarına yapıyorum. Çünkü uçları sert, oreal olduğu için uçlarda. Onuda zaten banyodan sonra hindistan cevizi yağı sürerek çözdüm. Ama arada bakım yapınca hindistan ve sheayı karıştırıyorum, yumuşacık oluyor. Bunun için Hindistan cevizi yağı saçım için en favori yağımdır.
Birde önemli olan şeylerden birisi saçını top yapıp yıkamamaya çalış. Önemli olan diplerin daha iyi temizlenmesi. Ben önce dipleri hafif masaj yaparak şampuanı sürüyorum. Sonra boylarına elimle tarar gibi dağıtıyorum. Saçı çamaşır çitiler gibi yıkamıyorum. Havluyla kurularken de saça nazik davranmak gerekiyor yine, saç tellerini birbirine sürtmeden kurutmak gerekiyor. Bu benim uyguladıklarım, paylaşmak istedim.
Çok konuştum.
Ama benim artık saç diplerime bakım yapmamı kuaför yasakladı, zaten iyi saçların yapma artık dedi, bende saç boylarına yapıyorum. Çünkü uçları sert, oreal olduğu için uçlarda. Onuda zaten banyodan sonra hindistan cevizi yağı sürerek çözdüm. Ama arada bakım yapınca hindistan ve sheayı karıştırıyorum, yumuşacık oluyor. Bunun için Hindistan cevizi yağı saçım için en favori yağımdır.
Birde önemli olan şeylerden birisi saçını top yapıp yıkamamaya çalış. Önemli olan diplerin daha iyi temizlenmesi. Ben önce dipleri hafif masaj yaparak şampuanı sürüyorum. Sonra boylarına elimle tarar gibi dağıtıyorum. Saçı çamaşır çitiler gibi yıkamıyorum. Havluyla kurularken de saça nazik davranmak gerekiyor yine, saç tellerini birbirine sürtmeden kurutmak gerekiyor. Bu benim uyguladıklarım, paylaşmak istedim.
Çok konuştum.
Son düzenleme: