- 14 Şubat 2022
- 293
- 240
-
- Konu Sahibi siderolites
Bence korkmayın o kadar eşiminde ne zaman bakılsa 7-8 civarı çıkıyor. Gıda alerjisi de olabilir, ya da vücudunuzun normal değeri o olabilir. Zaten dahiliye doktoru yönlendirirdi sizi.dahiliyeye gidiyorum ama şimdi ne yapsam bilemiyorum.başka bir dahiliye uzmanından randevu aldım.
Benim cep yüksek değil ama ağrılarım oluyor, yorgunluğum ve kan değerlerim düşük. O ara hep bu konu karşıma çıkmıştı. Alerji kaynaklı yada bagirsaktan dolayı vücuda doğru besinler tasıyormuş. Şu an çok aklıma gelmiyor tıbbi açıklaması ama. Bu sebepten işte otoimmun hastalıklardan tut inflamasyon falan oluyormuş hep. Benim eliminasyon diyeti yapmam uygun gibi sanki ama çok zor oldugu için deneyemiyorim.aklımda benim de aslında arkadaşın dediği gluten alerjisi çok mantıklı veya sistitten de şüphelendim yani öyle bir durum ki asla düşmüyor sıfırlanmıyor ama beni yatağa düşürecek kadar da yükselmiyor.
Ben de aynısını yazacaktım yazan oldu mu diye bakıyordum. Kesinlikle inanılmaz faydasını gördüğümüz bir tarif. Doğal zaten mutlaka deneyin. Ben 1 su bardağı klorsuz suya 1 avuç beyaz kuru dut koyup 6 dk kaynatıyorum.Ben dut kurusu suyu içerek düşürdüm (hergün taze olarak) 6 kaşık dut kurusunu 2 su bardağı suyla kaynatıp içtim 90 dı bir haftada normal değerlerine döndü
Benim cep yüksek değil ama ağrılarım oluyor, yorgunluğum ve kan değerlerim düşük. O ara hep bu konu karşıma çıkmıştı. Alerji kaynaklı yada bagirsaktan dolayı vücuda doğru besinler tasıyormuş. Şu an çok aklıma gelmiyor tıbbi açıklaması ama. Bu sebepten işte otoimmun hastalıklardan tut inflamasyon falan oluyormuş hep. Benim eliminasyon diyeti yapmam uygun gibi sanki ama çok zor oldugu için deneyemiyorim.
Bütünsel tıp ile ilgilenen birine de gidebilirsiniz. Anksiyete için bir yakınım öyle gitmişti. Güzel mantıklı açıklamalar vardı da şu an izah edemiyorum :)
harikasınız, bende dut yiyorum kuru, sizin yüksek olmasının sebebi neydi?Ben dut kurusu suyu içerek düşürdüm (hergün taze olarak) 6 kaşık dut kurusunu 2 su bardağı suyla kaynatıp içtim 90 dı bir haftada normal değerlerine döndü
çok teşekkür ederim bana da annem söylemişti kuru dut ye iyi gelir diye yiyordum ama kaynatmayı bilmiyordum deneyeceğim hemenBen de aynısını yazacaktım yazan oldu mu diye bakıyordum. Kesinlikle inanılmaz faydasını gördüğümüz bir tarif. Doğal zaten mutlaka deneyin. Ben 1 su bardağı klorsuz suya 1 avuç beyaz kuru dut koyup 6 dk kaynatıyorum.
Benim rahim duvarıyla barsak duvarı arasında bi iltihaplanma oluşmuştu ilaçta vermediler kendi kendine vucüt atacak dediler baya ateşim oluyodu çok şükür dutla geçti doktor bile şaşırmıştı çok bitkisel şeyleri önermem normalde herkese herşey iyi gelmez çünkü ama bu dutun bi zararını duymadım hiçharikasınız, bende dut yiyorum kuru, sizin yüksek olmasının sebebi neydi?
Bütüncül bakan bir doktor ile görüşmenizi öneririmMerhabalar , şuan stresten bayılacağım umarım fikirlerinizle beni aydınlatırsınız. 2022 Haziran ayında rutin kontrol için kan tahlili verdim ve CRP değerim 21,3 çıktı. Bu değer enfeksiyonu gösterdiği için çok şaşırdım çünkü kendimi hasta hissetmiyordum. Ben iyi olunca doktorumda ilaç yazmadı . 6 ay sonra tekrar kontrol ettirdim yine hasta değilim bu sefer 19 çıktı. Daha sonra yine ölçtürdüm 21 çıktı bu sefer antibiyotik kullandım ama 16 ya kadar düşebildi. Bu arada bende herhangi bir hastalık belirtisi yok hissetmiyorum. 2 yıldır bu şekildeyim. Dün kadın doğuma gittim bakıldı bir enfeksiyon yok. Vücudumda apse yara vs yok. Aklımı kaçıracağım doktor bulamıyor covit olmuşsundur o yükseltiyor diyor ama ben 6 ayda 1 kovitmi oldum hep mi kan tahliline denk geldi? Anı veya benzer durum yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim nasıl bir yol izleyeceğim şaşırdım
geçmiş olsun size de, torch paneli ve cmv yi ilkkez duyuyorum hiç bilgim yok. bizim ülkemizde crp=enfeksiyon doktorlar için ama birçok nedeni var. umarım bulunur yarın 11 de randevum var inşallah birşeyler şekillenir yazarım buradan. bu bahsettiğiniz testşeri de doktora soracağım
evet aynen öyle bir doktor buldum şimdi onun yanından çıktım. Araştıracağız dedi akciğer filmi , karın ultrasonu, kan ve idrar tahlili yaptırdım şimdi öğleden sonra gideceğim yanına. dedim yine birşey bulunmaz ise ne olacak dedim yıllık takip yapacağız dedi.Bütüncül bakan bir doktor ile görüşmenizi öneririm
evet canım kovit olduğu dönemler olunca hep ona yordular bende kendimi kötü hissetmeyince anlık yükselmiştir dendi ama 5-6 tane test yapıldı hep aynı olunca artık bende stres oldum. karın ultrasonu bakıldı şimdi şükür birşey çıkmadı öğleden sonra diğer testlerde çıkacak inşallah hayırlı haberler alırım.2022 den beri uzun zaman olmuş. Gastroenteroloji veya Genel Cerrahi randevusu almanı tavsiye ederim. Helikobakter Pilori için de incelensin.
Ek olarak Safra kesesi ve pankreasa da bakılırsa iyi olur.
evet crp araştırılması gereken bir konu dedi şimdi gittiğim doktor. tümör kaynaklı olabileceği gibi romtizmal hastalıklarda da enfeksiyonda da yükseliyor dedi. inşallah sebebi önemli birşey değildir de psikiyatriye gitmeme gerek kalmadan bu stresten kurtulurum.Crp değeri altta hiçbir durum yokken de bazı kişilerde 30 bandında çıkabilir. Bu anlamlı demek değil. Dahiliyeden önce psikiyatriye gitmenizi tavsiye ederim. Tek başına crp yüksekliği hiçbir anlam ifade etmez. Yanında bir klinik yoksa anlamsızdır.
Crp=enfeksiyon demek de değildir. Crp yi biz antibiyotik cevabına bakmak için kullanırız.