Daha evlenmeden ilişkinin monotonlaştığına kanaat getirildiyse bu ilişkiye devam etmenin hiç bir anlamı yok bence. Evlilikten önce çiftlerin daha farklı sosyal ortamları, aileleri ile vakit geçirdikleri zamanları, okulları, işleri, kendine özel arkadaşları oluyor. En basitinden ayrı evlerde, ayrı yataklarda uyuyor, ayrı insanlar ile güne merhaba diyorsunuz. Dolayısı ile aslında ilişkinin monotonlaşması adına geçirilecek zaman oldukça kısıtlı. Ve konuşacak konu farklı yaşanılan hayatlardan dolayı çok çok daha fazla. Hiç olmazsa geleceğe yönelik (evlilik vs. gibi) bir planlama yapıyor olmanız bile bir konu başlığı.
Evlilikten sonra sabah ilk gördüğünüz, yatarken son gördüğünüz insan birbiriniz olacaksınız. Akşamları aynı kanepede aynı televizyonu izleyeceksiniz. Aynı sofrada aynı yemeği yiyecek, aynı anda aynı insanlarla görüşeceksiniz. Konuşacak şeyleriniz ister istemez sınırlanacak. Anlatacağınız bir şeyi o zaten daha önceden biliyor olacak.
Evlilik sıkıcı gibi bir şey asla demiyorum. Evliliği canlandırmakta çiftlerin elinde.
Ama dediğim gibi şuanki ayrı ayrı yaşanan hayatlarınıza rağmen ilişkiniz bir rutine girdiyse, evliliği düşünmenizi kişisel fikrim olarak önermiyorum. Zaman kaybetmek yerine ruhunuza daha çok hitabeden birini bulabilirsiniz. Yan yana iken sıkılmayacağınız, konuşmadan yüzüne bakarken bile gülümseyebileceğiniz, okul vs. gibi sorunlarını aşmış biri olabilir :) Bu da naçizane espirili alternatifti :)
biz biraz fazla sık gorusuyoruz, sabah uyanınca hemen yanıma gelıyo en azından her sabah kahvaltımızı beraber yapıyoruz dıyebılırım, tabı ne demek istedıgınızı analıyorum az veya cok illa konusulacak bırseyler olur,işte bunu son zamanlarda pek yapamıyoruz sorunda bu zaten, o zaman herseyı gerıde bırakıp gıdeyımmı!
jise, evlenmeden once flort donemınde sızde yanyana cok vakıt gecırmıssınız yanii bizim durumumuzda aynı,hergun bize geliyor otuyoruz flım izliyoruz bazen sıkılıp dısarıda takılıyoruz,sankı evlenmısız gıbı oluyo,benım uzuun hastalık donemım oldu mesela o zaman hep yanımdaydı bızde kaldıgıda oldu,basımda sandalye nobet tuttugu cok oldu, oyuzden monotonluk kelımesını pek yadırgamadım. ne kadar cok sevdıgımı soylememe gerek yok sanırım, o kadar cok sey yasandı ve arada kuvvetlı bı bag olştu tabi bu bag tamamen aşkımızın sonucuydu, hiç bir erkek laf olsun dıye cıktıgı bı kız için hiç uyumadan evinden uzak hastahne köselerin aylarca yerlerde sabahlamaz herhalde. tabiki herseyın hayırlısı, ama bu kadar emek verılmıs guzel seyler yasanmıs bı ilişkide suan bunları yasamak benı uzuyor oyuzden bazen neye inanacagımı sasırıyorum...
Sözüm tüm genç arkadaşlara,nişanlı iken görüşmelerinizi sık tutmayın,rutine bağlamayın.Özledikçe ve istedikçe görüşün.Görüşmek için özel plan ve hazırlık yapın,gündelik halinizle çıkmayın sözlünüzün/nişanlınızın karşısına.Ayrıca evlenmeden önce (hatta evlendikten sonra) sevgilinize zayıf,hasta,düşkün hallerinizi göstermemeye çalışın.Çok fazla kötü gün paylaşan çiftler,bir süre sonra kardeş veya akraba gibi olabiliyorlar.
Sevgili ametistm,nişanlın zor günler geçiriyor olabilir,birçok kişi sana destek ol diyecektir.Destek ol ama gerçekten seviyorsan,onunla bir ömür geçirmeyi planlıyorsan destek ol.2.5 senenin hatırına değil.
Abla hatta teyze olarak nacizane tavsiyem,bu sene hesaplarını bırakın kızlar.Yok 2.5 senemi verdim,yok 5 senelik ilişkim var diye,senelerin altında ezilmeyin.Koca ömürde 3-5 senenin lafı olmuyor ki bu seneleri bile çoğu zaman ite kaka,dişini sıkarak geçirmiş olanlarınız var.Hem herkes 3-5 seneden sonra evlenmiyor.Kimisi birkaç ayda fırtınaya kapılır,evlenir,bakarsın yıllarca tanışandan daha mutlu olur.
Monotonlaşmak,düzenli bir ilişki için kaçınılmazdır.İlişkiyi taze tutmak bir nebze elinde ama dediğim gibi sürekli görüşmek ve çok fazla dert paylaşmak ilişkiye zarar verir.Nişanlınla cinselliğe hiç başlamadınız mı yoksa herşeyi yaşadınız,onun da mı heyecanını tükettiniz,bu da önemli bir kriter.Yoksa ben romantik sürprizler bölümüne fazla takılmadım.Bu tür jestler genellikle flört ve karşıdakinin gönlünü kazanma döneminde yapılır.İlişki oturdukça jestler seyrekleşir,özel günlerde veya barışma zamanlarında yapılır olur.
ben kaldirip derdimi dicem, karsimdkai bana abartiyorsun dicek..
tecrubelerimden biliyorum ki o erkek dogru erkek kesinlikle degil.
o yuzden arkani don ve git.
ben biraz daha denemen taraftarıyım.
bizimde nişanlımla ciddi sıkıntılarımız oldu hem benim hem onun hem de gerçekten ciddi.
ikimizinde çok yıprandığı dönemlerdi.aynen anlattığın gibi sıkıntılarla boğuşurken birbirimizi ikinci plana atmıştık resmen.ama ikimizde yılmadık ve şu an o sabrın meyvelerini topluyoruz.
herşey yavaş yavaş düzelmeye başladı birbirimize karşı başlara döndük. olabilirmi diye düşünenler için yazıyorum gerçekten eskisi gibi onun bi hareketiyle yeniden heyecanlamaya başladım.o da,bende ilk günlere dönmeye başladık...ve temmuzda düğünümüz olacak
biraz daha sabır derim ben baktın yine de kurtarılamayacak gibi o zaman tekrar düşünürsün...
Sözüm tüm genç arkadaşlara,nişanlı iken görüşmelerinizi sık tutmayın,rutine bağlamayın.Özledikçe ve istedikçe görüşün.Görüşmek için özel plan ve hazırlık yapın,gündelik halinizle çıkmayın sözlünüzün/nişanlınızın karşısına.Ayrıca evlenmeden önce (hatta evlendikten sonra) sevgilinize zayıf,hasta,düşkün hallerinizi göstermemeye çalışın.Çok fazla kötü gün paylaşan çiftler,bir süre sonra kardeş veya akraba gibi olabiliyorlar.
Sevgili ametistm,nişanlın zor günler geçiriyor olabilir,birçok kişi sana destek ol diyecektir.Destek ol ama gerçekten seviyorsan,onunla bir ömür geçirmeyi planlıyorsan destek ol.2.5 senenin hatırına değil.
Abla hatta teyze olarak nacizane tavsiyem,bu sene hesaplarını bırakın kızlar.Yok 2.5 senemi verdim,yok 5 senelik ilişkim var diye,senelerin altında ezilmeyin.Koca ömürde 3-5 senenin lafı olmuyor ki bu seneleri bile çoğu zaman ite kaka,dişini sıkarak geçirmiş olanlarınız var.Hem herkes 3-5 seneden sonra evlenmiyor.Kimisi birkaç ayda fırtınaya kapılır,evlenir,bakarsın yıllarca tanışandan daha mutlu olur.
Monotonlaşmak,düzenli bir ilişki için kaçınılmazdır.İlişkiyi taze tutmak bir nebze elinde ama dediğim gibi sürekli görüşmek ve çok fazla dert paylaşmak ilişkiye zarar verir.Nişanlınla cinselliğe hiç başlamadınız mı yoksa herşeyi yaşadınız,onun da mı heyecanını tükettiniz,bu da önemli bir kriter.Yoksa ben romantik sürprizler bölümüne fazla takılmadım.Bu tür jestler genellikle flört ve karşıdakinin gönlünü kazanma döneminde yapılır.İlişki oturdukça jestler seyrekleşir,özel günlerde veya barışma zamanlarında yapılır olur.
senin adına cok sevındım, darısı basımıza dıyelım artık,haklısın sanırım cunku umut verıcı seyler oluyo,ve demıssın ya "eskı gıbıyız" dıe bunu zor gunler gecırıp mutluluga yeniden kavusmus bırısınden duymus olmakta benı heycanlandırdı, bıraz daha sabır ne yapalım artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?