Tuvalet Eğitimi Duru Okyanus'un Wc Eğitimi Güncesi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
pek sanmıyorum söyleyeceğini şimdilik.
peki sizce sormadan mı denesem bir de sizin fikriniz nedir?

bence şormayın,öyle deneyin öyle alışacaktır.şizinki şorunca cevap veriyo var diye benimki hep yok yok diyodu şimdi bile şorşam yine yok der var olduğu halde kendi şölemek iştiyo.dışarı çıkacakşak hadi önce tuvalate gidelim şonra çıkalım diyorum, olmaz diyo şinirleniyo. dışarda gelincede köhne bi yer arıyoruz artık onuda yavaş yavaş kaldırmaya başladım,alıştı çünkü buna mşela prka gidiyoruz yangın merdivenin arkaşını meşken haline geitirdik uydurdum şimdi bişi götürmüyorum çok var işe hadi eve gidelim diyorum.en kolay şekilde atlatrırız inşallah

not.klavye bozuk ş noktaşıznı yazmıyo o şebeple noktalıyo kullanıyorum.

Bir de ne var biliyor musunuz,bez dediğimiz şey bebekler içindir.Şahsen benimkine yakışmıyor artık bez ya,biraz biraz dışarıda utanmaya başladım açıkçası.Konuşması da hala sökülmedi

:) benim kızm bezini kolay bırakmadı şçylediği halde bezi iştiyodu. hatta geçen gün arkadaş oğlunu bana bıraktı çocuğun altı doldu e naıl değişcem .değişmeye kalktım hemen kilodunu çıkardı bez bez diye yanıma koştu ay dedim içinde böcek var ben çok korkarım böcekten dedim attım bezi.babaneşi gelince başka odada değiştim çocuğun altını.unutuyo yvaş yvaş akılna geldiğinde şen artık büyüdün çocuk oldun bebek değilşin bebekler bez kullanır tamammı ddedim tamam dedi.anlaştık bakalım.valla eylül yaşıtı çocukarın altına bakyorum hep bez varmı yok mu diye yoka acaba naşıl bıraktırdılar , muhabbet olşa anneleriyle tüyolar alıyorum. hiç hiç utanma çocuğunun şağlıkla olmaşı en büyük veli nimet şeninki beşbelli inatçı ama kimşe bezli dolaşmıyo oda anlıcaktır zamanla inadı kırılacaktır inşallah

bizdede durumlar berbat 3 günnün sonunda pes ettim yaşadıklarımı hiç anlatmıyım
bugün bezledim tekrar ama bu seferde bezide istemiyor çıkar diyor ama altına işiyor bakalım nolucak sonumuz ((((((((((((((

sıcakta altları açık olunca hoşlarına gidiyor,ondan tekrar taktırmak istememiştir.geçenlerde 7 yaşındaki bir çocuğun hala altının bağlandığını okudum biliyor musun.kabus gibi

Bugün bezi birakali 6. Gunümüz. İlk 4 gun resmen kavuştu oturupta aglayasim geldi. Eczaneye gidip sakinlestirici almayı bile düşündüm. Cok kötüydü anlatırken bile sınır basıyor. Henüz egitime hic başlamadan hatta daha kısın lazimlik almıştık. Ben tuvaletteyken sırf yanımda kalma uğruna beziyle falan oturuyordu. 1 ay önce falan bir arkadaşımla birlikte su klozete takılan aparatlardan almıştım. Arkadaşımın kızı benim kızımdan 2 ay büyük epey olmuş bezi birakali. Neyse 1 ay önce Çanakkale'ye ananemize gittik. Evi koyde bahceli. Hep orda alıştırmayı planlamıştım ama başaramadık. Lazimliga oturdu oturdu yapmadı sonrada oturmayı red etti. Ara verip verip 3-4 deneme yaptık ama vazgeçtik. Evim halifleks olduğu icin eveimizde cesaret edememiştim ki şimdi cok şükür parke yapıldı. Neyse c.kale dönüşü bikacgun yerleşmek temizlik derken bir sabah bezini istemedi bende bağlamadım. Bütüngun evin her yerine isedi. Vileda elimde cis temizledim. Ertesi gun sabah kalkar kalkmaz bezi kuruydu tuvalete götürdüm klozete oturtdum kalkmak istedi izin vermedim. Salonda yerde yatak vardı ev sıcak olduğu icin boydan boya salona yorganlardan yatak yapıp ailece orda yatmıştık. Biliyorum klozetten kalksa gidip oraya cis yapacak. Bağırdım kalkma diye ağlamaya başladı ve ağlarken cisını yapmaya başladı cok şaşırdı anne baaaakkk dedi ilk defa cisını gördü bakakaldi. Bende hemen danseydim salak şımarık dansettim:))) sonra aradan yarım saat gecti Anneeee kaka diyerek koştu hemen oturttum klozete cok az yaptı sevindi. Sonra 10 kez falan yere yaptı( gece altını besledim yattı. Ertesi sabah yine kuru kalktı tuvalete götürdüm yapmadı. Lazimliga oturamiyorum(( hep eve cis yaptı.. Sonra hırs yaptım 30-40 dakika lazimlikta oturttum yapmadı kalktı. 2 dakika sonra kaka dedi koş koş dedim koştuk tuvalete oturttum klozete kakasini yaptı ? Yaparken şaşırdı anne bakkk dedi aaaa balıklara kaka attın clopppsss ses cikiyo dur ben dinleyeyim dedim sevindi devam etti. Sifonu çekmedik babmizin gelme saatiydi bekledik. Ailece basına gidip klozette ayın yaptık:))) kakaya bay bay dedik ailece kakaya bakıp cosstukk.. Ayrıca oyun hamuru verdi babası kızına tuvalete kaka cis yapiyo diye. Ertesi gun babamiz evdeydi ve tam bir kavuştu resmen mahvoldum. Cis amasir suyu ve antibakteriyel sabun kokusundan gercek anlamda basim dondü. Kızımda babaya ve anneye inat tüm gun eve isedi... Aksam üzeri dışarı çıktık bez bağladım 2-3 saat disarda kaldık bir damla cis yapmadı bezine.. Eve geldik yine bezi çıkarınca evin her yanına isedi ( bez bağladık yatırdık. Pazar gunü tüm gun disardaydik ve kızım bezliydi.. Tüm gun karışmadık.. Tek bez yetti tüm gun. Eve geldik bez değişti yattık.. Dün babamiz sabah ise gitti ben hemen kalkar kalkmaz lazimliga oturttum. Yarım saat beklemeden sonra sirrrrrr yaptı cisını:)) bende bir ans havası bir sevinç gösterileri anlatılmaz yaşanır. Yarım saat arayla hep oturttum bazen yaptı bazen yapmadı. Ama 4 kez eve cis yaptı kilot sayısından biliyorum:)) bir kez de kaka yaparken yakaladım hemen tuvalete koştuk yarısını kiloda yarısını klozete yaptı. Bu arada oyun hamuru seti aldık cumartesi gunü ve tuvalete cis yaptıgı icin aldığımızı belirtik. Ayrıca kızımın tuvalet kitabı diye bir kitap aldım. Büyük oyuncak mağazalarında var. Kapağı klozet aparati seklinde. Kiz ve erkek icin ayrı ayrı kitap var. Bizimkinin icinde kiz cocukları var hepsi kilit giymiş lazimliga cis yapıyor. Büyük kızlar tuvalete oturana cis yapar vb. Gaza getirici bir sürü seyler var ama fotoğraflarla anlatimli. Birde icinden sticker çıkıyor. Tuvalete yada lazimliga cis yaptığında yakıştırmak icin. Tavsiye ederim 20 tl civarı fiyatı. Gelelim bu güne. 1 cis 1 kaka kazası haricinde her yarım saatte 1 lazimliga oturttum o da cis yaptı. Kendi söylemiyor ama ben oturtunca yapıyor. Şimdilik böyle umarım başarırız. Gelişmeleri yazarım Allah yardımcımız olsun hepimizin. Bu arada benim kızımda cümle kurarak konuşamıyor henüz. Kendince bişeyler söylüyor ve sadece kelimeler söylüyor.. Allah önce sabır versin hepimize.. Kızlar dua edin nolur allasında söylesin artikkk..

thanderc seni tebrik ediyorum.Çok kısa sürede çok gelişme kaydetmişsin.Aynen devam et derim.Başından okudun mu bilmiyorum ama ben 11 gün uğraştım,2 kez lazımlığa,1 kez klozete çiş yaptı.Daha fazla dayanamayıp,ara verdim ve hala tam anlamıyla başladığım söylenemez.arada sırada yokluyorum,altını açık bırakıyorum filan ama hiç gelişme yok benimkinde.Sadece o zaman oluşan hırçınlığı bir nebze azaldı diyebilirim.İştahı kesilmişti ve iyice inatçı huysuz bir şey olmuştu tabi benim de psikolojim allak bullak olmuştu.Şimdilerde tekrar başlamak istiyorum ama cesaret edemiyorum.Benimkinin bu kadar kısa sürede alışacağına inanmıyorum,hiç o yönde sinyal vermiyor.Aslında korkusu filan yok ama inat işte.İnadı kırıldığı anda,tüm eğitim süreci bitmiş olacak,hem kendi hem ben rahatlamış olacağız ama henüz farkında değil tabi.
Hepimize Allah sabır versin

canım merhaba benimde ikizlerim var 14 aylık..yazında 2 yaş geç oluyo inat gibi sorunlar oluyo demiştin yanlış hatırlamıyosam..:44: ben 18 aylık falan başlamayı düşünyorum daha mı ii olur erken olmasından da korkuyorum valla şimdiden kara kara düşünür oldum

Bence başlamalısın.Onları fazla üzmeden denemeler yap bence.18 ayı bekleme derim.Benim kızım 18 ayşıktan beri ''korkunç 2'' yi yaşıyor ve yaştıyor.Bence çocuk oturabilmeye başlandığı andan itibaren çocuklar wc ye tutularak veya lazımlığa oturtularak alıştırılmalı ki sonradan zorluk olmasın.Yani uzun zamana yayarak yapılırsa daha iyi olur.Çocuk korkmadan ve üzülmeden öğrenir...ama tabiki çocuktan çocuğa durum değişir

sağol canım cevabın için ben lazımlık alıyım yarın ilk iş:) hem yazın daha iyi olur heralde..artık yavaş yavaş alışırlar umarım..

biz bezlenmeye devam ediyoruz bir hafta ikimiz içinde berbat geçti çünki bez olayına başlamadan önce baya baya
2 yaş sendormunu krizleri yaşamıyordukçiş eğitimine başlayınca herşey başa döndü krizler ağlamalar mutsuzluk halleri iştahsızlık uykusuzluk
bende üstüne gitmeme kararı aldım bu sabahtan beri altında bez yoktu hiç çişini yapmadı ama geldiiğini anlayınca çişmi geldi annecim dememle
hayır yok çiş diye tepki verdi tamam yok hadi git bezini getir bağlayalım dedim bir sevinçle bezini getirdi
baya etkilendi halbuki çok umutluydum ((((

bir blogdan alıntıdır bu yazı çok hoşuma gitti sizinlede paylaşmak istedim

Tuvalete Alıştırma Araştırmasına Başladık

Ben buna tuvalet eğitimi demekten hoşlanmıyorum. Eğitilebilir değil öğretilebilir bir şey insan bana göre. Bunun için de tuvalete alıştırma tabirini uygun gördüm.

Araştırmalara önce bebeğin hazır olduğu nasıl anlaşılır safhasından başladım. Okuduğum kitapları yeniden didikleyip tuvalet alışkanlığı ile ilgili olanları işaretledim ve tekrar okumaya başladım.

Bana göre en kapsamlı ve en açık şekilde anlatımı Prof.Dr. Haluk Yavuzer'in Çocuk Eğitimi El Kitabı isimli kitabında başlangıç safhasının. Gayet açık ve net bir şekilde anlatmış, eğer çocuk tuvalete geçmeye hazır değilse, boşuna kendini de çocuğu da yıpratmanın anlamı yok bence de:

Tuvalet Eğitimi İçin Yeterli Bedensel Olgunluk Gerekir; (Maalesef uzmanlar eğitim diyor bu sürece)

Tuvalet eğitiminin gerçekleşebilmesi belirli bir bedensel olgunluğa bağlıdır. Bu olgunluk gerçekleşmeden tuvalet eğitimini yapmaya çalışmak yarar yerine zarar getirebilir.

Ana-babalar küçük yaştan itibaren çocuklarının tuvalet ihtiyacını kendilerinin çözmesini beklerler. Oysa bu faaliyet yeterli düzeyde kas kontrolü gerektirdiğinden bu konuda zorlama yoluna gidilmemesi çok önemlidir. Tuvalet eğitiminden kaynaklanarak ortaya çıkan çeşitli davranış sorunlarının en yaygın nedeni bu zorlamadır. Zorlanan çocukların bazıları ileride yataklarını ıslatan, enuretik çocuk olurlar. Bazılarında da çeşitli uyum ve davranış bozuklukları gözlenebilir.

Tuvalet Eğitimine Başlarken dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır;

1- Uygun Yaş;

Eğer çocuğunuz 20 aylık olduysa tuvalet eğitimine başlamak için yeterli olgunluğa ulaştığı düşünülebilir. Buna rağmen bazı çocuklar bu olgunluğa 18. Ayda, bazıları da 24. ayda ulaşabilirler. Ebeveynin bu farklılığı anlayabilmesi için şu ölçütlerden faydalanması mümkündür;

- Mesane kontrolü ne düzeyde?
- Bedensel gelişimi ne düzeyde?
- Zihinsel gelişimi nasıl?

Şimdi de bu soruların cevaplarını anne babaların birlikte bulabileckleri ip uçlarına değinelim;

-Mesane kontrolu;

* Çocuğunuz çişini gün boyu defalarca az az yapmak yerine bir defada yeterli miktarda yapıyor mu?
* Genellikle bir kaç saat kuru kalabiliyor mu?
* Tuvalete gitme ihtiyacı hissettiğinde yüzünde, mimiklerinde bir değişiklik oluyor mu?

Eğer bu soruların ilk ikisine evet cevabı verebiliyorsanız çocuğunuz mesane kontrolü yapabilir durumdadır, çünkü jest ve mimikleri kullanma özelliği bu dönemde her çocukta görülmeyebilir.

- Bedensel Hazırlık;
* El ve parmak koordinasyonu çeşitli objeleri kavrayabilecek kadar gelişmiş mi? ( lego takıp çıkartabiliyor mu vs.)

-Zihinsel Gelişim;
Tuvalet eğitimine başlarken çocuğun zihinsel gelişimine mutlaka bakmak gerekir. Çünkü yapılacak eğitim klasik bir bedensel şartlanma kurmak yönünde değildir. Amaç bedenin konrolünü beyne vermektir.
Zihinsel yeterliliği anlamak için şu sorular sorulur;

* Yüzündeki organları gösterebiliyor mu?
* Belli bir yere kendi kendine gidebiliyor mu? (mutfak, banyo, odası vs)
* Basit işlerde sizi taklit ediyor mu?
* İstediğiniz bir objeyi doğru anlayıp getiriyor mu?
* Bir objeyi yerine doğru biçimde yerleştiriyor mu?

Ana-Baba Okulu - Zuhal Baltaş

Tuvalete Alıştırma Süreci ile ilgili başka bir yazı;

Çocukların kakaları ve çisleri geldigini farkedip, tutarak tuvalete kadar ulasmaları için
belirli bir nörolojik ve duygusal gelisime ulasmıs olmaları gerekir. Rektum ve anüsün
bu özellikleri kazanması en erken 18. ayda, mesane ve üretranın ise 24. ayda
gerçeklesir.

Kızlar tuvalet egitimini erkeklere göre bir kaç ay daha erken
basarabilirler. Bu nedenle bu yaslardan önce tuvalet egitimi için zorlanmaları yanlıs
olur. Ayrıca bu yaslar çocugun “anal dönem” olarak nitelenen kendi bedenine sahip
çıkması, kendine ait hiç bir seyi baskaları ile paylasmaması, çevreden gelen uyarılara
olumsuz yanıtlar vermesi ile belirgilesen bir yas dönemidir.

İkinci yas birinci ergenlik dönemi diye de nitelendirilebilir. Genellikle bu yas çocuk her seye „hayır“ deme egiliminde, basına buyruk, „ benim“ sözcügünü sık kullanan, kararlarını kendi vermek isteyen, dayatmacı biridir. Anne ve aile büyüklerinin “kakanı buraya yap” gibi
önerilerini kendi yasamına, bedenine, özgürlügüne bir müdahale olarak görür.

Bu gibi fizyolojik özellikleri dikkate alarak 2- 2.5 yaslar arasında tuvalet egitimine baslanabilir.
Tuvalet egitimine baslama zamanı yeni bir kardesin dogumuna, hastalık sırasına,
aileden birinin ayrılmasına kısaca aile içi yeni ve alısılması gereken bir durumun
varlıgına rastlamamalıdır.

Çocugun tuvalet egitimine hazır oldugunu gösteren belirtiler nelerdir?

Tuvalet egitimine baslamadan önce çocugun buna hazır oldugunu gösteren isaretleri
degerlendirmelidir. Hazır olmayan bir çocukta basarısızlıga ugrama olasılıgı artar.

Anne babaların ya da bakıcıların çocuga ilgileri iyi ise bu belirtileri gözlemis olabilirler.
Çocugun hazır oldugunu gösteren fiziksel, zihinsel ve ruhsal belirtiler vardır.

Fiziksel belirtiler: kuru kalkma, gün içinde 2 saatten uzun kuru kalma, ıslak bez
sayısının azalması, düzenli barsak hareketlerinin varlıgı, oturma, çömelme, yürüme
gibi hareketleri rahatça yapabilme, pantolonunu giyebilme, ıslak ve kuru arasındaki
ayrımı farkedebilme gibi yetenekleri kazanmıs olduguna iliskin belirtilerdir.

Zihinsel belirtiler; Sıkıstıgını ifade edebilme, söylenenleri yapabilme, kaka ya da çis
geldigini farketmedir.

Ruhsal belirtiler; aile bireylerini taklit etmeye hevesli olma, anne ve babasını memnun
etmeye isteklilik, kakalı ya da ıslak beze katlanamama, 5-10 dakika tuvalette
oturmaya razı olma, kendinden büyük çocukların nasıl kaka yaptıgını merak etme gibi
davranısların varlıgıdır.

Anne babanın da çocuga tuvalet egitimi vermeye hazırlıklı olması gerekir. Ailenin
uygun zamanı anlamayı istemesi, çocugun hazır olup olmadıgını algılayabilmesi, aile
içi streslerin olmaması ve çocugun bakımı ile ilgilenen diger kisilerle konuyu konusup
bir uzlasmaya varması gereklidir.

Tuvalet egitimi nasıl yapılmalıdır?

Uygun zaman olduguna karar verildikten sonra çocukla konu ile ilgili konusmalar
yapılmalıdır. Bu konusmalar, büyükler nereye yapıyor, kuru kalma çok iyi bir
seydir gibi konuları içerebilir. Bezini degistirirken yeniden baglanmak istemediginde
lazımlık ya da tuvaleti kullanmaya tesvik edilebilir. Öykülerdeki kahramanların
kakalarını neye yaptıgına deginilebilir.

Çocugun konuya istekli oldugu farkedildiginde lazımlık almaya birlikte gidilebilir. Nasıl
kullanıldıgı zorlayıcı olmadan anlatılır. Lazımlık onun odasında durabilir kullanılacagı
zaman banyoya götürülebilir. Lazımlık ya da tuvaleti kullanan baska çocukları
farketmesi saglanabilir.

Baslangıç için günde 3 kez 5-10 dakika lazımlıkta oturtmak iyi olur. Yemekten 20-30
dakika sonrası gastro kolik refleksin etkisi nedeniyle uygun zaman olabilir. Tekrar
tekrar sabırla aynı teklif yapılmalı basarı gösterdiginde ödüllendirilmelidir.

Baslangıçta sonuca ulasılmasa bile gidip tuvalette birkaç dakika oturması övülebilir. Beze yapılan kakalar „yeri burası“ diye belirtilerek onunla birlikte tuvalete dökülebilir.

Sonuçta gerçekten uygun yere dıskılama gözlendiginde ödüllendirilir. Alkıslama,
basarı çıkartmaları, küçük armaganlar, birlikte annaanneye telefon etme gibi ödüller
verilebilir.

Lazımlıgı kullanamama, korkma ya da kazalar olustugunda asla
utandırılmamalı, cezalandırılmamalıdır. Tuvalet egitimi 6-8 ay alabilir. Yaz ayları gibi
annenin elinin bos oldugu, bez olmadan dolasma olanaklarının bulundugu aylar daha
uygundur. Ailelere bu süreçte gergin olmamaları, onun duygularını gözlemeye
çalısmaları, konuya yogunlasmaları, her çocugun farklı olabilecegi bu nedenle esnek
olmaları gerektigi anımsatılmalıdır.

Tuvalet egitimi sırasında bazı güçlükller yasanabilir. Çocuk tümüyle reddedebilir, hiç
ilgilenmeyebilir, kabul edip bir süre oturur ama kakasını yapmaz sonra bezi baglanır
baglanmaz yapabilir, acıdıgını söyleyebilir, bazen önce bir kaç kez yapar sonra
sürdürmeyi reddeder, bazen kakasını tutar günlerce yapmaz kabız olur.

Egitim sırasında iliskiler bozulur, inatlasma ortaya çıkarsa ısrar etmeksizin çocuga hazır
olacagı bir süre tanımak, kıskanma yaratmaksızın yasıtlarının tuvalet egitimini
basarmıs olduklarının farkına varmasını saglamak yararlı olabilir.

derin bir soluk alıp, arkanıza yaslanın, kızmayın, düs kırıklıgına ugramayın, tuvalet egitimini basaramamıs hiç kimse yoktur, bir süre sonra yine denersiniz, bu arada onu daha iyi
tanımaya, basarısız olsa bile onu sevmeye ve sevginizi göstemeye devam ettiginizi
ona hissettirmeye çalısın

Tuvalet egitimi almıs çocuklarda da 4-5 yasa dek kazalar olabilir. Stresli zamanlarda
geri dönüsler olabilir. Bunların hosgörülmesi konusunda aileyi yüreklendirmek iyi olur.

oyyy ne zorrrr yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

merhaba arkadaslar

bugun itibari ile 2.hafamiz bitti ve sonuc : sabah kalkti bez kuru hemen cikarttirdi tuvalete gidelim mi diye sordum hayir dedi. anneme geldigimizde anne tuvalet dedi gittik cisini yapti. 15dakika sonra tekrar anne tuvalet dedi ve tuvalete yapti kakasini nasil sevindim anlatamam darisi herkesin basina

aynen işte canım.benimkide inatçılığına inatçılık kattı,huysuz,ağlak ve iştahsız bir şey olmuştu.yeni yeni toparlandık desem yalan olmaz.ara vereceksin sen de benim gibi,mecburen

paylaştığın yazı çok güzel teşekkürler

Herkese selam
2 wc eğitimi sürecimizdeyiz.bayramdan 10 gün önce başladık.1.gün biraz bocaladı.2. gün dışarıya çıktık mecburen bezi taktım.3. gün öğrendi.lazımlığını oturma odasına tv karşısına koydum.Kah tv yle lazımlıkta oturmasını sağladım,kah oyuncakla,kah önüne leğenle su koyarak.Böyle böyle lazımlığa yapmayı öğrendi.Lazımlığa her yaptığında sevindik,alkışladık,balon,çikolata vs.. ödül verdim.Böylelikle lazımlığa yapmanın güzel bir şey olduğunu kanıksadı.3. gün tam çişini yapıyordu altına,lazımlığa lazımlığa,çabuk çabuk dedim.ve olduğu yerde yapmaya başladığı çişini yarıda kesip,tutup,lazımlığına oturup yaptı. o zaman anladım ki artık bu işi öğrendi.Sonraki günlerde dışarı çıkmamız gerektiği zamanlarda bez taktım.Gece ve öğlen uyuduktan sonra bez taktım.
Bayram öncesi ve bayramda gittiğimiz ev ziyaretlerinde klozete oturttum,yaptı çişini hep.klozetten daha bir mutlu oldu sanırım.Evde de artık lazımlığına yapmıyor,hep klozete yapıyor ama klozet adaptörünü de kullanmıyor,ben koyuyrum o kaldırıyor.Bir de bana söylemeden kendi kendine gidip yapıyor çişini kakasını.Mesela o anda işim var,yanında değilim,farketmedim wc ye gittiğini,sifon sesiyle koşuyorum wc ye.yapıyor,üstüne bir de sifon çekip,klozet kapağıı kapatıyor güzel ama işte korkuyorum içine düşüverir diye.Gerçi çok güzel tutunuyor ama ne olur ne olmaz.Bana söyle beraber gidelim diyor.Bazen söylüyor bazen söylemiyor.
Yalnızzz şöyle bir sorun var.Eğitim süreci bitemedi ve hala bitemeyecek gibi görünüyor.Bezden tam kurtulamıyoruz.Sebep şu; altına alıştırma kilodu,normal kilot,şort,pijama vs.. ne giydrirsem giydireyim,bez zannediyor galiba ve altına yapıyor.Üstelik çiş kaka ayırmaksızın yapıyor.Ben de bu yüzden altını açık tutuyorum.Altı açıkken hiç sorun yok.
geçtiğimi h.sonu artık kilotla alıştırayım,evde kilotla gezsin ki dışarıda da bezsiz gezelim diye düşündüm.ama maalesef bez muamelesi yaptı.baktım olacak gibi değil,ailecek moralimiz bozuluyor,tekrar altı açık gezdirmeye başladım.Nasıl alıştıracağımı da bilmiyorum valla.Nasıl anlatıcam,bu bez değil,bu giysi,altını ıslatma vs.. bin kere söyledim,güzelce söyledim,kızarak söyledim.hiç bir şey fayda etmedi :44:

canim Allah yardimciniz olsun,bütün sayfalari okumadim ama anladigim kadariyla bezleniyosunuz hala,sakin dert etme inan hazir olduklarinda sinyalleri kendileri veriyolar mesela benim oglum arada bir diyodu kaka geldi tuvalete diye son günlerde SIKLAStirinca cikardim bende bezini.ilk oglumuda ara sira götürdüm tuvalete yapmayinca birkamistim bi sabha kalkti robotlu bi kilodu vardi onu giymek istedi bnde bezle birlikte olmayacagini kücük oldugunu söyledim ozaman cikaririm bezimi dedi ve cikaris o cikaris hem onda kaka sorunuda yasamamistim bu oglumda kaka problemimiz var :)

canim sevdigi bir kilodunu giydirere deneyeilrisin mesela benim oglumun ben ten kilod var ben onunla yaptim ilk önce bak dedim sakin cis yapma sonra ben tenin pis olur atariz onu diye ise yariyor bence bi dene istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…