• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dünyanın en acayip tiki

ben de elimi mi ısırsam acaba ya böylelikle etraftakilerin huzurunu bozmam :KK43:

çay reklamına değil tabiki :KK70: çay reklamında müzik oluyor ya bir de şiveli konuşuyorlar ona sinirleniyorum :)

acaba dinlemeye mi çalışsam hergün belli saatlerde kendimi alıştırsam mı :KK43:

sürekli bir yerlerde dinlemek zorunda deilsen çokta sorun etme bence...

ya nasıl bir terapisi olabilir ki bunun acaba ? fobi demişken çamaşır makinesinden de korkardım mesela makine mühendisi olunca alıştım korkmuyorum artık :KK70:

Ben de duduklu tencereden korkuyorum, hani korkan coktur da ben ocakta degilken bile korkuyorum, tezgahin ustunde ici bos kapagi acik halde dururken bile benim icin bir stephen king figurunden farksiz :KK70:

Millet neleri tedavi ediyor bu da hallolur bence ya, dua et butun gun karadeniz muzikleri dinleyen bir komsun falan olmasin :KK17:

ay ne alaka yani allahım titreme geliyormuş böyle de saçma bişey duymadım .

ben bu konuyu buraya siz olayın saçma olup olmadığına kanaat getirin diye açmadım. böyle bir problemim var ve gerçekten çözüm arayışı içindeyim. ne güzel sizin de ufkunuzu genişletmişim yeni birşey öğrenmişsiniz. problemime çözümünüz yoksa demoralize edici mesajlar yazmayın lütfen.

Bu işin tıbbında, elbette bildiğim kadarıyla, tikin tanımı bir travma ardından vücudun otomatik geliştirdiği içgüdüsel savunma olarak geçiyor.
Hayatta kalma içgüdüsü kaynaklı yani.
Karadeniz müziği / şivesiyle ne tür bi travma yaşamış olabilirsin bilmiyorum, ancak bu illa bir kişi veya nesneyle doğrudan ilişkili olmayabilir, karadeniz sesleri tamamen arada kaynamış olabilir. Örnek, atıyorum işte, rastgele dokunduğun bir maddeye elin temas ettiğinde alerjik reaksiyon göstermiş olabilirsin, bir bitki, bir cisim gibi. Bu esnada arka planda çalan müziği zihnin o reaksiyonla ilişkilendirmiş ve istemsiz olarak travma içine karadeniz sesleri karışmış olabilir, veya reaksiyon esnasında o müzik ve şiveyle ilişkilendirdiğin bir bölgedeydiysen falan, yine aynı şekilde.

Bunlar sadece böörtlen aforizmaları tabiiy, benden en mantıklı bu çıktı yani.
Hayatını çokzorlaştırıyorsa, psikoterapistlere bir uğrayıp kaynağını bulmaya çalışıp ilaç tedavisi alabilirsin.

çok teşekkürler böörtlen ciddi ciddi psikolog düşünmeye başladım. hayatımı çok zorlaştırmak değil de bu ülkenin kültürü sonuçta bunlar ve her an karşılaşabilrim böyle absürt tepki vermem beni çok üzüyor. dediklerin çok mantıklı geldi umarım hallederim teşekkürler...

Birisi böyle yapinca: :pyerleri tekmeliyorum ve bugazima bir agri giriyor :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

ha bide dilimi isiriyorum :KK70:D

iyi ya yalnız değilmişim sevindim :) yani sizin de böyle olmasına değil de yalnız kalmayışıma :)

bnm lisede uzaktan tanıdıgım bi kız vardı. teytey denildiği anda ibrahim tatlıses gibi zıplardı.. çok popülerdi okulda ordan tanıyorum :) tuhaf durumlar .nedenini hep merak etmişimdir :)

geleceğim :P mendil elinde te allam düşünemiyorum :D

seni bilmesem fake diye kiblerdim he :) bu ney yahu böle tikmi olurmuş :))))

sorma ya ben de olsam böyle bi konuyu fake diye kiblerdim... ben de çok şaşırıyorum ama kendimi bildim bileli böyle nedense... :(

çok hoşsun quen ya :KK70::KK70:

yaa keşke problem de hoş olsa tatlı kız :(

sürekli bir yerlerde dinlemek zorunda deilsen çokta sorun etme bence...

sürekli dinlemek zorunda değilim de orda burda çıkınca verdiğim abuk tepkiler insanların deli gözüyle bakmasına sebep oluyor ona üzülüyorum :(

Ben de duduklu tencereden korkuyorum, hani korkan coktur da ben ocakta degilken bile korkuyorum, tezgahin ustunde ici bos kapagi acik halde dururken bile benim icin bir stephen king figurunden farksiz :KK70:

Millet neleri tedavi ediyor bu da hallolur bence ya, dua et butun gun karadeniz muzikleri dinleyen bir komsun falan olmasin :KK17:

umarım hallolur en kısa zamanda çözmeye çalışıcam...

komşu falan değil de dolmuşta falan şoför açınca kapatır mısınız da diyemiyorum kulaklık takıp devam ediyorum falan ama yine de hoş değil... düdüklüden evet genellikle korkan çok duydum :)

Karadenizli bir koca alırsan tedavi eder mi acep :KK8:

ay aman yok yaa ağzından yel alsın :) düşünemiyorum vallahi tedavi olursam ve geçerse düşünebilirim :)

Bende de sürtünme sesine karşı var. Düşünmesi bile tüylerimi diken diken yapıyor içim bir tuhaf oluyor.Askı asamıyorum sırf bu yüzden.

yaa keşke problem de hoş olsa tatlı kız :KK43:

sürekli dinlemek zorunda değilim de orda burda çıkınca verdiğim abuk tepkiler insanların deli gözüyle bakmasına sebep oluyor ona üzülüyorum :KK43:

umarım hallolur en kısa zamanda çözmeye çalışıcam...

komşu falan değil de dolmuşta falan şoför açınca kapatır mısınız da diyemiyorum kulaklık takıp devam ediyorum falan ama yine de hoş değil... düdüklüden evet genellikle korkan çok duydum :)

ay aman yok yaa ağzından yel alsın :) düşünemiyorum vallahi tedavi olursam ve geçerse düşünebilirim :)
olabılır boyle 'tik'ler mi desem baska bı sey mı desem bılemedımmm :) umarım bi çözüm bulursun

Bende de sürtünme sesine karşı var. Düşünmesi bile tüylerimi diken diken yapıyor içim bir tuhaf oluyor.Askı asamıyorum sırf bu yüzden.

değil mi işte tikler az ya da çok hayatımızı engelleyen şeyler malesef...
Queeeen adını görünce girdim gidiyorum :KK60: Tikine yapıcak yorum bulamadımda :))

olsun beggim uğraman yeter sağol varol :)

Evet kızlar ve ablalarım...
Dünya'nın en acayip tikine sahibim.
Karadeniz müziklerini şivesini duyduğum anda ellerim kupkuru oluyor böyle kadifeye dokunmuş gibi kaşınıyor. Bu tip birşey daha önce kimsede duymadım. Bana çok aptalca geliyor ama engel olamıyorum istemsizce bunları duyduğumda yüzüm limon yemiş gibi ekşiyor.
Karadenizli falan da değiliz hayatımda bir karadenizlinin travması da yok... Ama neden böyle anlamıyorum.
Aranızda benim durumumda olan var mı ya da bu tip bir tanıdığınız ? Biryerde hayatımı zorlaştırma evresine girdi bu durum çünkü.

Sizce neler yapabilirim? Bunu düzeltme yolu var mı ? Genel olarak bu tik mi değil mi bilmiyorum ama böyle bir davranışı düzelten bir tanıdığınız ya da başvurmam gereken bir uzman vesaire var mı ?Çok teşekkürler...

Not: Hiçbir etnik grubu aşağılama amacı gütmemekteyim, aksine çok severim. Konu sağlığa da uymuyor bdvye de biliyorum ancak nereye açsam kestiremedim.

Herkese teşekkürler...
Siz sizde iz birakacak bir olay yasadiginiz sirada karadeniz muzigi caliyor olabilir. Bilincaltinizda var olan bir durumdur. O an atiyorum pop sarkisi calsa yine boyle olurdunuz

Terapiyle kurtulabilirsin.

Bben de bayilirim karadeniz sivesine, birisi konussa ben dinlesem saatlerce. Muzikleri de ayni sekilde :KK70:

(Karadenizli degilim)

Ben de agzini kapatmadan sakiz cignenmesine ve agiz sapirtadilmasina deliriyorum ya o ortamdan kacasim geliyor, caktirmayim derken garip hareketler yapabiliyorum ya da bi sebeple gerçekten kaçıyorum :KK62::mad: kemence sesi de cok tiz geliyor uyuz oluyorum bazen ama cok da fazla degil :rolleyes:

Bir tv programında izlemiştim. Diyor ki, mesela bebeksiniz bir anda bir korna sesi, bir düdük birşeyden korktunuz o anda görüğünüz şeyleri beyin kaydediyormuş siz farkında olmadan. Yani örnek olarak siz kornadan irkildiğiniz anda etrafınızda beyaz bir kedi vardı ve siz farkında olmadan onu beyne attınız artık hayatınız boyuncada beyaz kediden hoşlanmıyorsunuz yada korkuyorsunuz gibi. Belki böle birşey olmuş olabilir diye düşündüm. Bir psikoloğa gidin ve o sizi yönlendirsin derim.

Evet kızlar ve ablalarım...
Dünya'nın en acayip tikine sahibim.
Karadeniz müziklerini şivesini duyduğum anda ellerim kupkuru oluyor böyle kadifeye dokunmuş gibi kaşınıyor. Bu tip birşey daha önce kimsede duymadım. Bana çok aptalca geliyor ama engel olamıyorum istemsizce bunları duyduğumda yüzüm limon yemiş gibi ekşiyor.
Karadenizli falan da değiliz hayatımda bir karadenizlinin travması da yok... Ama neden böyle anlamıyorum.
Aranızda benim durumumda olan var mı ya da bu tip bir tanıdığınız ? Biryerde hayatımı zorlaştırma evresine girdi bu durum çünkü.

Sizce neler yapabilirim? Bunu düzeltme yolu var mı ? Genel olarak bu tik mi değil mi bilmiyorum ama böyle bir davranışı düzelten bir tanıdığınız ya da başvurmam gereken bir uzman vesaire var mı ?Çok teşekkürler...

Not: Hiçbir etnik grubu aşağılama amacı gütmemekteyim, aksine çok severim. Konu sağlığa da uymuyor bdvye de biliyorum ancak nereye açsam kestiremedim.

Herkese teşekkürler...
QueenEb'ciğim bir konunda olmasın ki beni gülmekten kırıp geçirmesin :KK70: Bu nasıl tik cicim ya ilk defa duyuyorum bir daha da duyamam herhalde :KK53: Bilimsel bir yorum yapmaya çalışırsam belli ki karadeniz şivesinin kulağını gıcık eden bir tarafı var. Fonetiği seni rahatsız ediyor olmalı ki vücudun böyle bir tepki veriyor. Olabilir, her ne kadar ellerimde kuruluk yapmasa da almancı şivesi de beni rahatsız eder. Durumu bir psikoloğa aç istersen belki faydası dokunur tatlım.

Siz sizde iz birakacak bir olay yasadiginiz sirada karadeniz muzigi caliyor olabilir. Bilincaltinizda var olan bir durumdur. O an atiyorum pop sarkisi calsa yine boyle olurdunuz

haklı olabilirsiniz... şimdilik bilemiyorum nedir ne değildir ancak çoğunluğun kanaati bu yönde olduuğuna göre ciddi bir doğruluk payı olmalı. teşekkürler... :)

Terapiyle kurtulabilirsin.

Bben de bayilirim karadeniz sivesine, birisi konussa ben dinlesem saatlerce. Muzikleri de ayni sekilde :KK70:

(Karadenizli degilim)

evet ilk iş terapi denicem :) evet zaten karadenizi seven tam seviyor sevmeyen nefret ediyor ne güzel siz seviyormuşsunuz :) teşekkürler...

Ben de agzini kapatmadan sakiz cignenmesine ve agiz sapirtadilmasina deliriyorum ya o ortamdan kacasim geliyor, caktirmayim derken garip hareketler yapabiliyorum ya da bi sebeple gerçekten kaçıyorum :KK62::mad: kemence sesi de cok tiz geliyor uyuz oluyorum bazen ama cok da fazla degil :rolleyes:

sakız tikini çok duydum ama yıllardır benimki gibi bişey duymayınca haliyle bi gerilim bi sinir bende oluştu :D umarım sen de kurtulursun :)

normalde kalkıp oynamann gerekir ama çokk enteresan bir tikk :):)

yok artık yaaa...

bu söz benim en yakın arkadaşımın sözü :D özge sen misin :P :D

Back
X