- 30 Ocak 2015
- 2.349
- 2.847
- 168
Bir tv programında izlemiştim. Diyor ki, mesela bebeksiniz bir anda bir korna sesi, bir düdük birşeyden korktunuz o anda görüğünüz şeyleri beyin kaydediyormuş siz farkında olmadan. Yani örnek olarak siz kornadan irkildiğiniz anda etrafınızda beyaz bir kedi vardı ve siz farkında olmadan onu beyne attınız artık hayatınız boyuncada beyaz kediden hoşlanmıyorsunuz yada korkuyorsunuz gibi. Belki böle birşey olmuş olabilir diye düşündüm. Bir psikoloğa gidin ve o sizi yönlendirsin derim.
aaa evet bunun deneyi de var hatta yanılmıyorsam ismi albert olan küçük bir bebekte yapılmıştı. ve hatta deneyler bebeğin beyninde sıvı birikmesine sebep olduğu için 7 yaşına kadar yaşayabilmişti bebecik.
evet yüzde 80 psikolog önerisi geldi dolayısıyla kendim aşamayacağım sanırım gideceğim... çok teşekkürler :)
QueenEb'ciğim bir konunda olmasın ki beni gülmekten kırıp geçirmesin Bu nasıl tik cicim ya ilk defa duyuyorum bir daha da duyamam herhalde Bilimsel bir yorum yapmaya çalışırsam belli ki karadeniz şivesinin kulağını gıcık eden bir tarafı var. Fonetiği seni rahatsız ediyor olmalı ki vücudun böyle bir tepki veriyor. Olabilir, her ne kadar ellerimde kuruluk yapmasa da almancı şivesi de beni rahatsız eder. Durumu bir psikoloğa aç istersen belki faydası dokunur tatlım.
benim konular klasiktir kuinbiii limoncunun tahtına adayım
fonetik de olabilir çok haklısın... ama bu durumu da çözecek bir psikolog sanırım... en kısa zamanda gidicem :)
güldüm istemsizce
inanın ben bunu kime anlatsam istemsizce gülüyor ama ben yerin dibine giriyorum