• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dünyanın en acayip tiki

Bir tv programında izlemiştim. Diyor ki, mesela bebeksiniz bir anda bir korna sesi, bir düdük birşeyden korktunuz o anda görüğünüz şeyleri beyin kaydediyormuş siz farkında olmadan. Yani örnek olarak siz kornadan irkildiğiniz anda etrafınızda beyaz bir kedi vardı ve siz farkında olmadan onu beyne attınız artık hayatınız boyuncada beyaz kediden hoşlanmıyorsunuz yada korkuyorsunuz gibi. Belki böle birşey olmuş olabilir diye düşündüm. Bir psikoloğa gidin ve o sizi yönlendirsin derim.

aaa evet bunun deneyi de var hatta yanılmıyorsam ismi albert olan küçük bir bebekte yapılmıştı. ve hatta deneyler bebeğin beyninde sıvı birikmesine sebep olduğu için 7 yaşına kadar yaşayabilmişti bebecik.

evet yüzde 80 psikolog önerisi geldi dolayısıyla kendim aşamayacağım sanırım gideceğim... çok teşekkürler :)

QueenEb'ciğim bir konunda olmasın ki beni gülmekten kırıp geçirmesin :KK70: Bu nasıl tik cicim ya ilk defa duyuyorum bir daha da duyamam herhalde :KK53: Bilimsel bir yorum yapmaya çalışırsam belli ki karadeniz şivesinin kulağını gıcık eden bir tarafı var. Fonetiği seni rahatsız ediyor olmalı ki vücudun böyle bir tepki veriyor. Olabilir, her ne kadar ellerimde kuruluk yapmasa da almancı şivesi de beni rahatsız eder. Durumu bir psikoloğa aç istersen belki faydası dokunur tatlım.

benim konular klasiktir kuinbiii limoncunun tahtına adayım :P
fonetik de olabilir çok haklısın... ama bu durumu da çözecek bir psikolog sanırım... en kısa zamanda gidicem :)
güldüm istemsizce :KK70:

inanın ben bunu kime anlatsam istemsizce gülüyor ama ben yerin dibine giriyorum :D

Ben Karadeniz sivesini muzigini falan cok seviyorum amaaa o kemence sesi aman Allahiim kafami duvarlara carpasim geliyor nolur susun diyorum bende de boyle bir sey var cok ay icim kiyildi suan yazamicam daha fazla:KK53:

Yok dediğin deney değil, benim dediğim de etrafında olan nesneleri kaydediyor beyin biri kalıcı oluyor. Zamanla olmuyor.

aaa bi ben varim saniyordum ya garip tikleri olan!
bende böyle boguk sesli tingir tingir uzun havalar oluyo ya tee eskilerden kalma, bilmem anlatabildimmi... iste onlardan calarsa deli oluyorum, icim bunaliyo, basim agirlasiyo sanki, midem bulaniyo
cok tuhaf bi duygu

Aklıma dümbelek abim geldi. Korkunç boyutta hamamböceği fobim var. Ve bunun baş müsebbibi abimdir.
8 yaşlarımdayken yerde uzanıp yatmıştım. Hamamböceği üzerimden transit geçiş yapıyomuş.
Abim bağıra bağıra "kalk manyak kalk üstünde hamamböceği var" dedi.
O an öyle bir uyanıp çığlık attım ki feryadım semaya ulaştı.
Bre kitapsız zaten uyuyorum niye uyandırıp haber veriyosun? Bırak yoluna gider hayvancağız.
Üstüne 'manyak' diyo. Sanki hamamböceğinin üzerimde tura çıkması benim suçum :p

Çocukken tiklerim olurdu benim. Zor bela, uğraş, kendimi kas, birinden kurtulurdum, diğeri başlardı. Tiklerden iradeyle kurtulunabiliyor.

Senin durumun tik değil bence. Bir şeye tepki veriyorsun, o olmazsa yapmazsın demek. Bu tik değil ki. Tiki kendi kendine yapar durursun çünkü, sebebe gerek olmaz.
bunun altında yatan sebebi bulmak için bence de doktora görün.

Acayipmis gercektende

dimi yaa :(

Karadenize dair şeylere tikim yok ama antipatim bolca var.

benimki de antipatidir belki. böyle dersek belki sempatikleşir durum...

Ben Karadeniz sivesini muzigini falan cok seviyorum amaaa o kemence sesi aman Allahiim kafami duvarlara carpasim geliyor nolur susun diyorum bende de boyle bir sey var cok ay icim kiyildi suan yazamicam daha fazla:KK53:

hah bak sen de bendensin. benim başlangıc halimsin :D

aaa bi ben varim saniyordum ya garip tikleri olan!
bende böyle boguk sesli tingir tingir uzun havalar oluyo ya tee eskilerden kalma, bilmem anlatabildimmi... iste onlardan calarsa deli oluyorum, icim bunaliyo, basim agirlasiyo sanki, midem bulaniyo
cok tuhaf bi duygu

hah anladım seni ben böyle uzun hava söylenirken arkada sürekli dığğnnnn diye bi ses geliyo boğuk falan anladım tamam... bak senin durum da benden farklı değilmiş demek ki sen de takipte kal arkadaşım:rolleyes:

Aklıma dümbelek abim geldi. Korkunç boyutta hamamböceği fobim var. Ve bunun baş müsebbibi abimdir.
8 yaşlarımdayken yerde uzanıp yatmıştım. Hamamböceği üzerimden transit geçiş yapıyomuş.
Abim bağıra bağıra "kalk manyak kalk üstünde hamamböceği var" dedi.
O an öyle bir uyanıp çığlık attım ki feryadım semaya ulaştı.
Bre kitapsız zaten uyuyorum niye uyandırıp haber veriyosun? Bırak yoluna gider hayvancağız.
Üstüne 'manyak' diyo. Sanki hamamböceğinin üzerimde tura çıkması benim suçum :p

ahaha çok güldüm ya :D bende böyle bi abi kuzen falan yok da dayılarım çok fırlamaymış belki onlardandır anneme bi sormam lazım :D

Çocukken tiklerim olurdu benim. Zor bela, uğraş, kendimi kas, birinden kurtulurdum, diğeri başlardı. Tiklerden iradeyle kurtulunabiliyor.

Senin durumun tik değil bence. Bir şeye tepki veriyorsun, o olmazsa yapmazsın demek. Bu tik değil ki. Tiki kendi kendine yapar durursun çünkü, sebebe gerek olmaz.
bunun altında yatan sebebi bulmak için bence de doktora görün.

aaa bak doğru bunu gerçekten farkedememiştim... acaba tik değil de ne ola ki :(

hah anladım seni ben böyle uzun hava söylenirken arkada sürekli dığğnnnn diye bi ses geliyo boğuk falan anladım tamam... bak senin durum da benden farklı değilmiş demek ki sen de takipte kal arkadaşım:rolleyes:

:KK9: takipteyim, bakalim, asabilecekmiyiz :-)
tek iste o arkadan gelen ses degil, o türküyü söyleyen amcanin seside böyle boguk boguk sanki uzaklardan geliyo Allahimmmmm bunladim yine

:KK9: takipteyim, bakalim, asabilecekmiyiz :-)
tek iste o arkadan gelen ses degil, o türküyü söyleyen amcanin seside böyle boguk boguk sanki uzaklardan geliyo Allahimmmmm bunladim yine

yoksa deli miyiz ay tırlattık mı olabilir yani kendi adıma :KK53:

Özellikle açıp denesenize belki direk bi enstrüman sesi etken oluyordur ince sesten dolayı falan?

Benimde çekirdek yiyince burnum kaşınır deli gibi. Değişik canlılarız vesselâm :)

Özellikle açıp denesenize belki direk bi enstrüman sesi etken oluyordur ince sesten dolayı falan?

Benimde çekirdek yiyince burnum kaşınır deli gibi. Değişik canlılarız vesselâm :)

hemen deniyorum bi saniye

yok olmuyo anında böyle vücudum kasılıyo kemençe tulum hepsinde bi de şivede

Back
X