dünyadaki her şeye sitem eden arkadaş !

Kan emici insan türü. Eskiden vardı bende de böyle bir arkadaş sürekli iş ve iş yeribdekilerden şikayet edip dururdu. Ben iş gereği çalıştığım serviste çok insanla birlikte ekip olarak çalışıyorum. İnanır mısın iki kişi diğer 16 kişiye bedel. Onlarla nöbete kaldığım akşamlarım berbat geçiyor. Hasta olsa neden var olmasa neden yok. Gece nöbetlerimizde tek çalışıyoruz. Sabah nasıl geçti derim mesela berbat çok kötüydü der aldığı hasta iki saat ve sorunsuz. Yani uyuyamamak onun için çok kötü bir olay. Ben on hastada alsam sorun çıkmamışsa nöbetim güzel geçmiş demektir. Sonuçta oraya çalışmaya gidiyoruz işini sevmiyorsan yapma ki diğerlerinede yük olma. Ondan sonra yaptığı yarım yamalak işleri biz toparlamak zorunda kalıyoruz.
bir de yaptıgı her işi büyütüyor sanırım bu tipler.

Çok yoruldum, çok yoğunum ya offf falan..
Baktığınız zaman benim kadar bir yoğunluğu var ama sürekli söyleniyor.

sitemleri bana etmiyor aslında. Ben genelde bilgisayara gömülüyorum.
Kendi kendine yanınızda birinin sürekli söylendiğini, sinirlendiğini , çekmece kapaklarını sertçe kapattığını falan düşünün. Öyle bir tip.

O kadar etkileniyorum ki artık of demeden önce 2 kez düşünüyorum:KK51:
Arkadasiniz adina cok uzuldum boyle devam ederse hayati hep daha negatif olmaya devam edecek ne yazikki .

Sizi de kotu etkiliyordur eminim enerjinizi hep cekiyor soyle bir sey yapin bence tam tersi gibi davranin onun yaninda belki sizi ornek alir heves eder . Nasil bu kadar mutlu isil isil oldugunuzu kendisinin cok sönük oldugunu anlar ve belki ona da bir iyilik yapmis olursunuz.

Odaya gulucukler sacin en ufak seyde sukredin tesekkur edin bir sicak kahve gelse bu nasil guzel kahve cok iyi geldi gunum harika gibi kendinize deger verdiginizi sevdiginizi gosterin polyanacilik yapmayi deneyin biraz en azindan siz daha az zarar gorur ona da belki ornek olursunuz.

Burada biri vardı sürekli konu acıyordu herşeyden şikayet ediyordu herkes onu sinir ediyordu herkese gıcık oluyordu herşeye de direk o geldi aklıma benide sevmez çünkü sorun sende diyordum enerji emici insanlar en sevmediğim benimde bi rus arkadasım var yıllardır burda yaşiyor ama türklerin yaptığı hiç birseyi begenmez ama ben senin gibi sabirlı değilim sürekli o zaman niye burdasın yıllardır git diyorum veya kücükken basına birsey mi geldi hiç birşeyi beğenmeyip söyleniyorsun diyorum 🤣
çokkk uzun bir süredir ağzımı açmadım hiç . Sabrettim yani neden sabrettiğimi de bilmiyorum :)
Dün artık geldiler çıkıştım biraz.
Şoka girmiş gibi kaldı. O kadar farkında değil yaptığının.
Bugün daha iyi gibi. Sabah günaydın dedim . Offf b.k gibi hayat dedi onu saymazsak tabii :KK53:

En sevmediğim insan tipi. Bir bu, bir de bunun tam tersi polyanna modeller var.
Kolum kırıldı dersin dua et kafan kırılmadı der.
Bardağın dolu tarafı boş tarafı kafa yorma işte. Aa bi bardak su diyip alıp içen sülalesi rahatlar en sevdiğim.
Dikkat et kafan kırılmadı mı hahahahaha :70:

Arkadasiniz adina cok uzuldum boyle devam ederse hayati hep daha negatif olmaya devam edecek ne yazikki .

Sizi de kotu etkiliyordur eminim enerjinizi hep cekiyor soyle bir sey yapin bence tam tersi gibi davranin onun yaninda belki sizi ornek alir heves eder . Nasil bu kadar mutlu isil isil oldugunuzu kendisinin cok sönük oldugunu anlar ve belki ona da bir iyilik yapmis olursunuz.

Odaya gulucukler sacin en ufak seyde sukredin tesekkur edin bir sicak kahve gelse bu nasil guzel kahve cok iyi geldi gunum harika gibi kendinize deger verdiginizi sevdiginizi gosterin polyanacilik yapmayi deneyin biraz en azindan siz daha az zarar gorur ona da belki ornek olursunuz.
böyle insanlar genelde yalnız kaldıklarında farkında oluyor sanırım. Umarım o kadar geç kalmaz fark etmek için.

Bugun iş yerinde masalarımıza ufak hediyeler bırakmış ınsan kaynakları.
Üff bu ne ya yaptı. Ben de aaa ben çok sevdim dedim. Gerçekten de güzel bir kutu da kolonya , değişik çikolatalar , kurutulmuş meyveler koymuşlar . Görünce mutlu oldum, sen olmadın mı dedim ?
Nesini sevmedin dedim .
Kaldı öyle evet aslında güzel de ne bileyim işte ya dedi.
Bazen söylendiği şeyin farkında bile değil yani.

böyle insanlar genelde yalnız kaldıklarında farkında oluyor sanırım. Umarım o kadar geç kalmaz fark etmek için.

Bugun iş yerinde masalarımıza ufak hediyeler bırakmış ınsan kaynakları.
Üff bu ne ya yaptı. Ben de aaa ben çok sevdim dedim. Gerçekten de güzel bir kutu da kolonya , değişik çikolatalar , kurutulmuş meyveler koymuşlar . Görünce mutlu oldum, sen olmadın mı dedim ?
Nesini sevmedin dedim .
Kaldı öyle evet aslında güzel de ne bileyim işte ya dedi.
Bazen söylendiği şeyin farkında bile değil yani.
Cok iyi yapmissiniz. Ay bu kizcagiz ne yasiyor ki icinde masasina konan hediyeye bile tepki gosteriyor gercekten cok sasirdim uzuldum Allah yardimcisi olsun.

Siz kendinizi koruyun sizinde sabriniz enerjiniz biryere kadar her seyin iyi yonunu onun gozune sokun bugun yaptiginiz hareket supee olmus bence .

genelde hep böyle çünkü ortada onu rahatsız edecek şuan ortaya çıkmış bir sorunu yok.
Şöyle söyleyeyim.
Kedilere mama veririz, of ya millet rahat geziyor. Biz elimizde mama bilmem ne der.
Dışarı yürüyüşe çıkarız, üff bu ne güneş ya yapar.
Çek almaya müşteri gelir, bu ne şimdi geldi ya of bıktım artık der.
Gün içinden başkalarının iş akışında yaptıgı işleri düzeltir ama sonrasında sürekli of ya hep ben mi arkalarını toplayacağım, bıktım artık, ben olmasam asla iş yürümeyecek der . ( e o zaman yapma , kimse sana yap demiyor.)
yüzünde bir dönem gül hastalığı gibi bir şey çıkmıştı yaklaşık 6 ay önce falan o dönemde gerçekten yüzü baya kırmızı ve kabarcık dolmuştu. Destek oldum,geçer dedim. Doktor aradık bulduk. Düzeldi.
O günden beri her sabah aynayı alıp yüzüne milyon tane kremi üst üste sürüp , cildine dürbünle bakar. Bitane bile kızarıklık görse ( bugun gördü.) Ağlamaklı olur, ben ne yapacağım yaa off der. ( ki benim inanılmaz bir alerji sorunum var. Vücudumun her yeri neredeyse yılın yarısında yara içinde kalır .) o böyle yapınca saç baş yolasım geliyor ya.
Anlatma ya bana içinde yaşa söyleme . O kadar bıktım.

Sizin arkadaşınızda buna benzer sanırım evet. Darısı başıma inşallah. Başka rahatsız olan var mı hiç bilmiyorum
ayyy resmen imdat

gercekten cok sıkıntı bence baska seylerle mesgulmussunuz gıbı yapıp duymamaya calısın dıcem de kendı kendıne soylenıyormus :( sıkıntı

Mesafeli olman mümkün değilse sohbetin konusunu pozitif şeylere yönelt ve onun negatifliğinden bahset. Bunu yaparken de ben bıktım deme tabii ki 😂 arkadaşımsın seni düşünüyorum tarzı konuş. Yogaya, meditasyona, psikolojik desteğe yönlendir.

bir de yaptıgı her işi büyütüyor sanırım bu tipler.

Çok yoruldum, çok yoğunum ya offf falan..
Baktığınız zaman benim kadar bir yoğunluğu var ama sürekli söyleniyor.
İş ortamını bilmiyorum ama imkanın varsa kulaklığını tak biseyler dinle izle fazla konuşmasın seninle :)

ayyy resmen imdat

gercekten cok sıkıntı bence baska seylerle mesgulmussunuz gıbı yapıp duymamaya calısın dıcem de kendı kendıne soylenıyormus :KK43: sıkıntı
işe her sabah giderken ayaklarım geri geri gidiyor :(

Bana anlattığı zaman çok işim var gibi çok ilgilenmiyorum . Geçiştiriyorum.
O durumda da kendi kendine isyan etmeye devam ediyor maalesef:olamaz:

Bundan sonra sessiz kalmayıp ufak ufak uyarmayı düşünüyorum. 2 gün önce yaptım bunu biraz daha dikkat ediyor gibi geldi.
Bu sabah günaydın dedim. off günaydın dedi. Bu da bir gelişme .
Normalde ne günaydını yaa yapıyordu:KK53:

İş ortamını bilmiyorum ama imkanın varsa kulaklığını tak biseyler dinle izle fazla konuşmasın seninle :)
2 kulaklığı takıp ortamdan uzaklaşabileceğim bir işim yok maalesef. Aksine takip gerektiren bir işim var.
Çok dayanılmaz anlarda tek kulaklığımı takıp kısık sesle bir şeyler dinliyorum ama o da pek bastırmıyor maalesef

Cok iyi yapmissiniz. Ay bu kizcagiz ne yasiyor ki icinde masasina konan hediyeye bile tepki gosteriyor gercekten cok sasirdim uzuldum Allah yardimcisi olsun.

Siz kendinizi koruyun sizinde sabriniz enerjiniz biryere kadar her seyin iyi yonunu onun gozune sokun bugun yaptiginiz hareket supee olmus bence .
bu onun karakteriyle ilgili bir şey bence.

Çünkü ailesini falan tanıyorum çok sıkıntılı bir hayat yaşamıyor. aksine gayet özgür biri.
Olumlu yerlerden bile olumlu çıkarımlar yapamıyor. Melankolik.
Bazı insanlar sanırım böyle oluyor bilmiyorum.

Mesafeli olman mümkün değilse sohbetin konusunu pozitif şeylere yönelt ve onun negatifliğinden bahset. Bunu yaparken de ben bıktım deme tabii ki 😂 arkadaşımsın seni düşünüyorum tarzı konuş. Yogaya, meditasyona, psikolojik desteğe yönlendir.
bu sefer de benim pozitif olmama yorumlar yapıyor.
Ay bunun için mi mutlu oldun şimdi gibi... :)

O zamanda ben pozitiften negatife dönüyorum farkında olmadan :olamaz:

işe her sabah giderken ayaklarım geri geri gidiyor :KK43:

Bana anlattığı zaman çok işim var gibi çok ilgilenmiyorum . Geçiştiriyorum.
O durumda da kendi kendine isyan etmeye devam ediyor maalesef:olamaz:

Bundan sonra sessiz kalmayıp ufak ufak uyarmayı düşünüyorum. 2 gün önce yaptım bunu biraz daha dikkat ediyor gibi geldi.
Bu sabah günaydın dedim. off günaydın dedi. Bu da bir gelişme .
Normalde ne günaydını yaa yapıyordu:KK53:
ayy saka gıbı resmen
hasta belliki yazık

Benim de başımda vardı böyle biri. Sonunda bir hastalık uydurdum. Stresten şöyle oluyorum strese bağlıymış artik hic gelemiyorum diye. Inatla anlatmaya devam ettikce canim benim omuz agrim tutacak gibi gercekten valla yanlis anlama dertlesmek isterim ama ne sana faydam oluyor durumumu da biliyorsun, senin anlattiklarina kayıtsız kalamiyorum uzuluyorum, vesaire dedim. Cidden de boynum tutuluyordu onun sızlanmalarini dinlerken.
Böyle böyle muhabbet normale indirgendi peki noldu? Yüzyüze baktigimiz halde arkadasligimiz tamamiyle kesildi. Yani benim negatifligi beni boğuyor diye arkadasligi kesmeye cekindigim kisi, surekli icini bana dokemeyince normal bir arkadaslik da sürdürmedi. Ha benim hayat kalitem artti o ayri:)

bu sefer de benim pozitif olmama yorumlar yapıyor.
Ay bunun için mi mutlu oldun şimdi gibi... :)

O zamanda ben pozitiften negatife dönüyorum farkında olmadan :olamaz:
Hic izin vermeyin sizi boyle negatif etkilemesine gercekten illetmis arkadasiniz.

Size oyle soylediginde bence kirmaktan hic korkmayin, uzuluyorum senin icin nasil bu kadar olumsuz kotu dusunebiliyorsun insanlar tedavisiz hastaliklarla hayatta kalma mucadelesi veriyo ailesine bir gecede kahbediyo senin sagligin sihhatin yerinde ailen yaninda biraz sukretmeyi ogren bu gidisle daha cok olumsuzluk yasarsin minvalinde gercekten net sert gerekiyorsa kirici sekilde konusun size bunu yapmaya hakki yok.

Hic izin vermeyin sizi boyle negatif etkilemesine gercekten illetmis arkadasiniz.

Size oyle soylediginde bence kirmaktan hic korkmayin, uzuluyorum senin icin nasil bu kadar olumsuz kotu dusunebiliyorsun insanlar tedavisiz hastaliklarla hayatta kalma mucadelesi veriyo ailesine bir gecede kahbediyo senin sagligin sihhatin yerinde ailen yaninda biraz sukretmeyi ogren bu gidisle daha cok olumsuzluk yasarsin minvalinde gercekten net sert gerekiyorsa kirici sekilde konusun size bunu yapmaya hakki yok.
Bende ne yapıyorum artık özel hayatımı anlatmıyorum.
Önceden biriyle görüşeceğim zaman anlatıyodum. Ay ben öyle insan hiç sevmem, ay bence onun şu düşüncesi yanlış, ben olsam görüşmezdim.
Çiçek gönderir diyelim hayatımdaki kişi. Ay ben çiçek falan hiç sevmiyorum ya çiçek mi göndermiş vs vs.
Ben de ister istemez etki altında kalıyordum.
Artık anlatmıyorum hatta görüştüğüm kişilerin fotoğrafını dahi göstermiyorum.

Benim de başımda vardı böyle biri. Sonunda bir hastalık uydurdum. Stresten şöyle oluyorum strese bağlıymış artik hic gelemiyorum diye. Inatla anlatmaya devam ettikce canim benim omuz agrim tutacak gibi gercekten valla yanlis anlama dertlesmek isterim ama ne sana faydam oluyor durumumu da biliyorsun, senin anlattiklarina kayıtsız kalamiyorum uzuluyorum, vesaire dedim. Cidden de boynum tutuluyordu onun sızlanmalarini dinlerken.
Böyle böyle muhabbet normale indirgendi peki noldu? Yüzyüze baktigimiz halde arkadasligimiz tamamiyle kesildi. Yani benim negatifligi beni boğuyor diye arkadasligi kesmeye cekindigim kisi, surekli icini bana dokemeyince normal bir arkadaslik da sürdürmedi. Ha benim hayat kalitem artti o ayri:)
benim ki dert anlatmak da değil aslında. Sürekli her işi yaparken kendi kendine veya bana söylenmesi.
Sürekli olumsuz olması gibi gibi ..

sizinki de iyi fikirmiş ama :)

Back