Kulaklığınızı takın, mutlu olacağınız bir şarkı açın ve keyfinize bakın.kızlar hepinize selamlar,
Artık nefes alamıyorum . Biraz size yazıp rahatlamak istedim. Başlıktan da anlaşıldığı gibi abartısız uçan kuştan bile rahatsız olan , sürekli oflayan , sitem eden , en ufak şeyi ( kendisiyle ilgili ) büyüten , sürekli aynı şeyi tekrarlayan bir arkadaşım var.
Gerçekten sabrım kalmadı . Diyeceksiniz ki neden hala arkadaşsın , o zaman görüşme.
Kendisi normal arkadaşlığımızın yanında iş arkadaşım ve aynı odayı paylaşıyoruz. Özel hayatımdan çıkarmış olsam bile asla iş hayatımdan çıkarabileceğim bir pozisyonda değil maalesef. Belki aynı odada olmasak bu kadar gözüme batmazdı . ( önceden aynı odada çalışmıyorduk çünkü o zaman bu kadar batmıyordu.)
Normal hayatımda da görüştüğüm , samimi olduğum biri. Pek eleştiri kaldırır yapısı da yok.
Ya bir insan hayatta hiç mi bir şeyden zevk almaz ya. Ayağa kalkar off, oturur off, yok efendim bu ne biçim hayat. Sürekli iş yerinden hoşnutsuzluk.
bugün artık bağırıp odadan kaçmak istedim .
Gerçekten DAYANAMIYORUM. Kendi hayatımda muhteşem değil , ailevi sıkıntılarım var. İnsanız hepimiz bunalıyoruz, sıkılıyoruz, of dediğimiz zamanlar oluyor ama bu bambaşka . Nefes alsa ona bile söyleniyor.
Bugün en son saçmasapan bir şeyden sitem etti. Sakince döndüm; farkında mısın her şeye şikayet ediyorsun ama her şeye, zaten negatifim benim de kötü bir hayatım var. İyice negatif yüklüyorsun dedim. Normalde çok bu şekil çıkışlarım olmaz ama mecbur kaldım artık.
O da duraksadı bir an ( bu tepkime alışık değil çünkü) şaşkın bir ifadeyle ne yapayım ya dedi?
Ya dedim tamam hepimizin sıkıntısı var ama sen çok abartıyorsun dedim.
Bir daha seni de görürüm şikayet ederken dedi şakayla karışık.
Ben de görürsün ama senin kadar değil dedim.
Sonra sessizlik oldu.
Şuan bile ben yazarken of puf yapıyor. Ben ne yapayım Allah aşkına?
Nasıl duymazdan geleyim?
Bir fikir verin ne olursunuz
takıyorum ama her zaman maalesef olmuyor. Takip gerektiren bir işim var . Çevreden soyutlanmış gibi hissediyorum o zaman da. Tek kulaklık da çok bastırmıyor sitemleriKulaklığınızı takın, mutlu olacağınız bir şarkı açın ve keyfinize bakın.
inanılmaz ya.Böyle biriyle net bir şekilde görüşmem. İş hayatında da en azami miktarda konuşurum.
Gölgesiyle kavga eden insana ihtiyacım yok valla.
sitemleri bana etmiyor aslında. Ben genelde bilgisayara gömülüyorum.sizden tepki beklediği zaman direkt kendinize iş bulun, illa konuşmanız gerekiyorsa ne dedin ? diyin. bunun harici asla soru sormayın.
genelde hep böyle çünkü ortada onu rahatsız edecek şuan ortaya çıkmış bir sorunu yok.genel anlamda böyle biri mi yoksa kötü bir dönemde mi acaba?
zaman zaman ben de bu kafaya giriyorum tabii başkalarına yansıtmıyorum ama kendi içimde sürekli bunalım takılıyorum ve ben de kendimden sıkılıyorum :) başkasının sıkılması çok normal yani.
negatif verip duran insanlar dışlanır toplumda, o ya da bir başkası, herkes için geçerli.
eğer zor bir dönemde ise derdini dinleyebilirsin, al bi kahveciye götür bişeyler için dertleşin.
sürekli böyle ise demek kişiliği bu dersin o zaman.
yurttaki oda arkadaşım böyleydi, her şeyden şikayet ederdi.
yemekhaneye gideriz, öfff üstüm başım yine yemek koktu derdi.
duş alırdı, ay suyun sıcaklığının ayarı yok ya yakar ya dondurur derdi.
her konudan şikayet ederdi ve sürekli yapardı bunu.
biz diğer 3 kız onu idare etmeye çalışıyorduk ama bardağı taşıran son damlaları hiç esirgemedi sağolsun :)
ben de o dönem kızdan rahatsız olan tek ben varım sanırım diye düşünüp onu duymazdan gelmeye çalışırdım. sen yine akşam olunca iş bitince evine dönüyorsun, ben öyle biriyle afedersin kıç kadar odada 2 sene yaşadım. kaçma şansım yoktu hiç.
neyse bir gün sınavlarımız bitmiş, iyi ya da kötü geride bırakmışız notlar henüz açıklanmamış falan. dördümüz odamızda yemek yiyorduk. kızlardan biri dedi ki ay bitti sınavlar hadi akşam canlı müziğe gidelim kafa dağıtalım, eğlenelim kurtulduk sınavlardan.
ben ve diğer arkadaş tamam gidelim dedik planladık. negatif olan kız da yanımızda tabii, hep beraberiz.
bu birden demez mi, siz gidin benim sınavım kötü geçmiş ben nasıl toparlıcam düşük alıcam bilmem ne.
dedik x tamam, bizim de kötü geçti ama bitti sonuçta, diğer sınavda hallederiz napalım yani.
bu başladı sizin de kötü geçti ama umurunuzda değil, ben kötü not almışken eğlenmeyi düşünemem siz gidin eğlenin demeye.
neyse yalnız kaldığımız ilk fırsatta diğer iki arkadaş bu kızdan artık bıktıklarını, sürekli şikayet ettiğini, enerji düşürüp her şeyi baltalığını söylediler ve seneye onunla aynı odada olmak istemediklerini belirttiler.
o an anladım sadece ben değilmişim yalnız olan.
vallahi insanın ruhunu sömürüyorlar ya, tamam kötü olan çok şey var ama napalım ölelim mi nedir yani...
eşiniz bir de. Peki bu durum sizi rahatsız ediyor mu ?Yazınızı okuyunca bir an eşimi gördüm gibi .Bu kadar yoğun değil ama sürekli söylenir.Güya sürekli yeni bir işe girişir, yeni bir yere taşınırız hayallerde ,hiç vakti olmaz vakti boşa geçiyor gibi olur.Elalem bu kadar parayı nerden bulur.Bizim babadan niye birşeyimiz yoktur.Falan filan
Alışıyorsunuz zamanla .Sürekli uyarıyorum mesela bir şeylere zam geliyor başlıyor saymaya sayıştırmaya ben napyım benmi düzeltecem git onlara anlat diyorum.Öff şimdi düşündümde ne sabırlı insanmışım.eşiniz bir de. Peki bu durum sizi rahatsız ediyor mu ?
Yani benim gibi boğacak duruma geliyor musunuz ? :)
Gelmiyorsanız taktik verin ne olur
gerçekten aşırı sabırlı olduğunuzu düşündüm ben de.Alışıyorsunuz zamanla .Sürekli uyarıyorum mesela bir şeylere zam geliyor başlıyor saymaya sayıştırmaya ben napyım benmi düzeltecem git onlara anlat diyorum.Öff şimdi düşündümde ne sabırlı insanmışım.
hayat enerjini düşüren insanlarla biraz mesafeli ol :)kızlar hepinize selamlar,
Artık nefes alamıyorum . Biraz size yazıp rahatlamak istedim. Başlıktan da anlaşıldığı gibi abartısız uçan kuştan bile rahatsız olan , sürekli oflayan , sitem eden , en ufak şeyi ( kendisiyle ilgili ) büyüten , sürekli aynı şeyi tekrarlayan bir arkadaşım var.
Gerçekten sabrım kalmadı . Diyeceksiniz ki neden hala arkadaşsın , o zaman görüşme.
Kendisi normal arkadaşlığımızın yanında iş arkadaşım ve aynı odayı paylaşıyoruz. Özel hayatımdan çıkarmış olsam bile asla iş hayatımdan çıkarabileceğim bir pozisyonda değil maalesef. Belki aynı odada olmasak bu kadar gözüme batmazdı . ( önceden aynı odada çalışmıyorduk çünkü o zaman bu kadar batmıyordu.)
Normal hayatımda da görüştüğüm , samimi olduğum biri. Pek eleştiri kaldırır yapısı da yok.
Ya bir insan hayatta hiç mi bir şeyden zevk almaz ya. Ayağa kalkar off, oturur off, yok efendim bu ne biçim hayat. Sürekli iş yerinden hoşnutsuzluk.
Gerçekten DAYANAMIYORUM. Kendi hayatımda muhteşem değil , ailevi sıkıntılarım var. İnsanız hepimiz bunalıyoruz, sıkılıyoruz, of dediğimiz zamanlar oluyor ama bu bambaşka . Nefes alsa ona bile söyleniyor.
Bugün en son saçmasapan bir şeyden sitem etti. Sakince döndüm; farkında mısın her şeye şikayet ediyorsun ama her şeye, zaten negatifim benim de kötü bir hayatım var. İyice negatif yüklüyorsun dedim. Normalde çok bu şekil çıkışlarım olmaz ama mecbur kaldım artık.
O da duraksadı bir an ( bu tepkime alışık değil çünkü) şaşkın bir ifadeyle ne yapayım ya dedi?
Sonra sessizlik oldu.
Nasıl duymazdan geleyim?
Negatif insanlar insanın enerjisini emer..kızlar hepinize selamlar,
Sonra sessizlik oldu.
Nasıl duymazdan geleyim?
elbette . Ben de severim yani kendisini.Var bende de bir tane sürekli şikayet büyütür büyütür herşeyi kişisel algılar. O öyle kabul ettik biz arkadaş çevresi olarak. Sürekli telkin veriyoruz. Uzaklaştırıyoruz. Tuttuk kolundan psikoloğa bile götürdük. Bizde olmazsak yalnızlaşacak daha da berbat olacak. Bu onun negatif yönü pozitif taraflarıda var izne falan çıktığında özlüyoruz. O da bir renk.
enerji emici :)hayat enerjini düşüren insanlarla biraz mesafeli ol :)
yani şikayet etmesi gerektiği zamanlar elbette olur, hepimizin var.Negatif insanlar insanın enerjisini emer..
Benimde vardı bir arkadaşım bu şekilde..
Gerçekten artık tükenme noktasına gelmiştim bende.
Kötüye yorduğu her şeyi bak iyi dile iyi olsun diye diye dilimde tüy bitti.
Sonra arkadaşım eşinden boşandı ve o eski hali baya bir törpülendi yani onu o hale getirende eski kocasıymış.
Ha yine var mı var çoğu zaman o şikayet ettiğinde şükretmek ile ilgili sohbetler açıyorum bu sefer o dayanamayıp şikayeti keser duruma geliyor :)))))))))))
Olumlamalar ile ilgili iyi bir kitap alıp hediye edebilirsiniz.
Şikayet sorunu, şükür huzuru çeker deyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?