Canım bravo vallaGerçekten de çok akıllısın bu işi ne kırıp ne de inciltip kendince halledivermişsin. Damara göre şerbet buna denir.
kaç yılık evlisiniz canım
Ben diğer konularınızı ,aranızda ne sıkıntı var bilmiyorum ama, bu konuşmanın amacını da çok anlayamadım. Başkalarının mevzuya niye dahil olduğunu anlayamadım en azından.
Sizin birebir sıkıntılarınız var ise oturup konuşulabilir tabi ki ama kayınvalidenizi hiç tanımayan kişilerin yorumlarını alıp, kayınvalidenize neden söylediğinizi anlayamadım, konuyu açmak için mi?
Benim kayınvalidemi dışarıdakilere sorsanız bayılır herkes, gel bir de bana sor.
Başkalarının fikirlerini, sözlerini kayınvalidenize aktarmanız bana tuhaf geldi.
Ayrı ev konusunda kayınvalidenizin de ,eşinizin de bir takıntısı yok anlaşılan, illa beraber oturalım diye, aynı ev de yaşamak zor tabi ki, böyle bir fırsatınız varsa, ayrı ev en mantıklısı.
Vallaha için rahatlamıştır en azından.Cesaretinden dolayı tebrik ederim.Emin ol oda başını yastığa koydugunda oturup düşünmüştür konuştuklarınızı. :81:
Belki haklı olabilirsin, kimse sevmiyordur bazı insanlar aklına ne gelirse pat söyler sevilmezler o yüzden. Ama kadını zor duruma düşürmüşsün bence, başka bir eve çıkın ama kadına böyle yüklenmeyin yazık sesi bile çıkmamış.kızlar dün akşam eşim evde yoktu. mesaiye kalmıştı.
bende bırer kahve yapıp geçtim kaynanamın odasına.
dedim anne konuşalım senle...
dedim neden sürekli kulağıma senınle ilgili laf geliyor. neden herkes bana ayy senın kaynanan şöyle senin kaynanan böylee.ayy o kadınla nasıl beraber oturuyorsun.. çok bilmiş bir kadın o .. ayy o kadın çok edepsiz daha bi sürü bunun gibi şey.. (hem kendi mahallesinden kendi arkadaşlarından hemde benim süalemden söyleniyo bunlar.) kadını bir kere gören bile ayy fena bir kadına benziyo yandın kızım sen bunla diyebiliyo, tek bir lafıyla bile kendi kişiliğini ortaya koyabiliyo ele veriyo kendını her gırdıgı ortamda.ki yanlış teşhis te degıl hanı.
şimdi diyebılırısnız ki sen bu laflar için kaynananla aranı bozma seni dolduruyorlar falan dıye. fakat kadınların dedıklerı dogru gercekten anlasılması aynı evde geçinilmesi zor bir insan.
dedim neden bir allahın kulu bıle bugune kadar bana kaynanan çok iyi bir ınsan demedi'dedim..
'işte onlar benı çekemeyen insanlar'
dedim senı tanımıyolarki, neyin varki neyini çekemesinler.. bir görüşte böyle söylüyolar.. dedim(ki dogru söylüyolar)
tutki yarın öbürgün bu ev dar geldi 2 çocuk oldu daha buyük eve geçmek zorunda kaldık. buralardan degılde bı dıger mahalleden bı ev bulduk.. (halbuki taşınsam bile ona yakın otururum)
buraları evını bırakıp (50 sene) gidebilirmisin başka bır mahalleye? dedim dublek olsa altlı üstlü?*
'dedi orası çatı kat soguk olur yapamam benım evım orta kat sıcak oluyo'dedi.
dedim 'ben belkı cocuk odası ıstıyorum' ozaman bakrız dedi..
ben demedım tabı ayrı eve cıkabılırız bız dıye.fakat anladı tabı siz bilirsiniz falan dedi..
yani anlayacagınız eşimin söyleıdklerı suya düştü.o evı satıp dubleks alıırz altlı üstlü dıyodu.bende yakın olalım ama ayrı ollaım dıyodum hep..
eşim geldı anlattım. dedım annen evını satıpta baska yere gıtmez yapamaz başka yerde butun arkadasları burada cunku.herşeyi burada. o yüzden mecbur bız ev alıp yakınlardan ancak öyle olur dedim..
zaten ben oyle düşünüyorum. kadının kendı evını sattırıpta uzaklardan ev alsak olmaz.bu sefer ah benım evım vah evim şöyledi falan dıye vahlanacak biliyorum.ayrıcada ben altlı üstlü istemıyorum.. aynı sokak olabılır.şu an durumum var rahatca ev alabılırız.evim varken durumum varken neden anlaşılmaz bır kaynanayla bır ömür geçineyimki.. yakından ev alırsın. çocuga bakar.ugrarsın sık sık gelır yatar kalır içer 2 haftada bır evıne gıdersin temizlersin tatlı tatlı ama herkesin ayrı kapısı olmalı.
yani aynı evde kalıp aldığın evide kiraya verebilirsin süper olur ama bir ömür geçmez. huzur daha önemli..
bu konuda en mantıklısını düşündüğümü zannediyorum.
siz ne dıyosunuz kızlar?*
Belki haklı olabilirsin, kimse sevmiyordur bazı insanlar aklına ne gelirse pat söyler sevilmezler o yüzden. Ama kadını zor duruma düşürmüşsün bence, başka bir eve çıkın ama kadına böyle yüklenmeyin yazık sesi bile çıkmamış.
Katılıyorum benim kayınvalideme de herkes çok iyi der, namazında niyazında birşeye karışmaz. Ama bir de bana sorun.Ben diğer konularınızı ,aranızda ne sıkıntı var bilmiyorum ama, bu konuşmanın amacını da çok anlayamadım. Başkalarının mevzuya niye dahil olduğunu anlayamadım en azından.
Sizin birebir sıkıntılarınız var ise oturup konuşulabilir tabi ki ama kayınvalidenizi hiç tanımayan kişilerin yorumlarını alıp, kayınvalidenize neden söylediğinizi anlayamadım, konuyu açmak için mi?
Benim kayınvalidemi dışarıdakilere sorsanız bayılır herkes, gel bir de bana sor.
Başkalarının fikirlerini, sözlerini kayınvalidenize aktarmanız bana tuhaf geldi.
Ayrı ev konusunda kayınvalidenizin de ,eşinizin de bir takıntısı yok anlaşılan, illa beraber oturalım diye, aynı ev de yaşamak zor tabi ki, böyle bir fırsatınız varsa, ayrı ev en mantıklısı.
Yaşlı kadın alınıyor demek ki götürmediğin için o şekilde söylüyor, bir de eski toprak lafı imalı anlatmayı iyi bilir. Benim kayınvalidem de 70 küsur yaşında, bekar çocukları var daha onlarla yaşıyor. Ama inan kimse olmasaydı seve seve kabul ederdim evime, bakardım. Sevmiyorum yalan söyleyemem ama başka kimsesi olmayan bir kadını eşimin annesini tek başına bırakamazdım. İmkanınız varsa dublex alın, alt katta bir oda veri, ne bileyim ısı yalıtımı yapın, olmazsa kalorifer peteğini büyütün, bir tane daha ekletin, yani ikna edin kadını, kapılarınız ayrı olsun tabi melek te olsa bir insanla aynı evde yaşamak çok zor.EVET ARAMIZDA SIKINTILAR VAR FAKAT BEN BİŞEY YOKMUŞ GİBİ DAVRANIYORUM ONA KARŞI..
bugune kadar sen şöylesin sen böylesin demedım ona. tatlı tatlı yavaş yavaş ilerliyorum.
fakat o sürekli baskalarının laflarını bana getiriyo.. mesela bız arkadaslarımıza gıdıyoruz oturmaya onu çağırmıyoruz doğal olarak.oda arkadaslar dıyokı bak gelın senı cagırmamış seni istemıyo demekki. diyo. bende onun arkadaslarının hiçbirini tanımıyorum.demekki gittiği yerlere bıızm gelınle cocuk gezmeye gıttı.benı goturmedıler dıyokı millette bılıyo bıızm bıyere gittiğimizi.
oda sürekli olarak başkalarının laflarını bana getiriyo.okadar cok ornek varkı yazsam sayfalar almaz.arkadasları dıyomuş kı senın gelın nıe gıttıgı yerlere senı goturmuyo falan..sürekli laf taşıyo.. e baktım birdeğil 2 değil.başkasının agzında başkası söylemiş gibi laf yapıyo bana.bende aynı şeyi yapıyorum artık..
Kendi evinde oturmayı istemen çok doğal.
O konuda sana hak veriyorum.
Ama ben başkalarının sana kayınvalideni kötülemesine takıldım.
Kendi kayınvalidemi çok sevdiğimi söyleyemem ama birileri gelse
o kadın şöyle kötü böyle kötü dese hemen ağızlarının payını veririm.
Ben kayınvalidemi sevmeyebilirim o onunla benim aramdaki mesele ama
her önüne gelene de laf söyletmem.
Senin de söyletmemen gerekirdi.
Sen laf söyletmeyi bırak bir de bu lafları kayınvalidene taşımışsın ve
hesap soruyorsun.
"senin için o kadın çok fena diyorlar, niçin?"
Neyin hesabını sorduğunu anlamadım.
Asıl o kadın sana hesap sormalıydı sen yabancılarla benim dedikodumu mu
yapıyorsun diye.
Olmamış... Hiç olmamış...
Bunun dışında seni anlıyorum.
Bazen bazı yaşlılar çekilmez oluyorlar bunu bilirim.
Kendi evinde yaşamak istene de hak veriyorum.
Eşinle konuşarak halletmeye çalış. Kayınvalideyi karıştırma.
Katılıyorum benim kayınvalideme de herkes çok iyi der, namazında niyazında birşeye karışmaz. Ama bir de bana sorun.
Yaşlı kadın alınıyor demek ki götürmediğin için o şekilde söylüyor, bir de eski toprak lafı imalı anlatmayı iyi bilir. Benim kayınvalidem de 70 küsur yaşında, bekar çocukları var daha onlarla yaşıyor. Ama inan kimse olmasaydı seve seve kabul ederdim evime, bakardım. Sevmiyorum yalan söyleyemem ama başka kimsesi olmayan bir kadını eşimin annesini tek başına bırakamazdım. İmkanınız varsa dublex alın, alt katta bir oda veri, ne bileyim ısı yalıtımı yapın, üşümiceksin olmazsa kalorifer peteğini büyütün, bir tane daha ekletin, yani ikna edin kadını kapılarınız ayrı olsun tabi melek te olsa bir insanla aynı evde yaşamak çok zor.
ben hak veriyorum sana tamamen, mantıklı davranmıssın. tamam laf tasımak hos değil ama madem o oyle yapıyor seninde oyle karsılık vermene hak veriyorum doğrusu. gerçekten insan yeni evliyken esiyle yanlız yasamalı sonraları zaten çoluk çocuk derken bırbırınıze ayırdığınız vakıt ister istemez azalıyor. en iyisini yapmıssın kımseyi kırmadan üzmeden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?