• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dükkan açsanız ne açardınız?

selam kızlar..nişanlım ticaretle uğraşıyo.şu an dükkanlarından birini kapadı ve yeni bi sektör üzerine bi dükkan açmak istiyoruz.yaklaşık 100bin civarı yatırım yapabilcez istediğimiz avmden de dükkan bulma şansımız var ama sorun şu ki ne açmalıyız bu devirde ne tutar çok kestiremiyoruz..ben şu meyve sepeti görünümlü çikolotaları demiştim ama onların da üretimi çok zor..franchise olayından da para kazanmak pek mümkün değil en saçma yerin 25-30 bin franchise bedeli var..hadi bana değişik fikirler söyleyin..

gıda üzerine açardım :) ama en fazla 3 4 çeşitlik biyer olurdu çok çeşit olunca diakkat çekmiyor ama belli baslı 2 3 çeşit olunca buranın köftesi mantısı süper denilebiliyor:=)
ben mantı köfte felan yapardım:)))) nedense bu tarz şeyler dikkatimi çeker birde çiğköfte:)))) diğer bütün gıda şeyleri heryerde mevcut arayınca buluosun çünkü :=) ama bunları bulamıosun bulsanda emin olamıosun heryerin çiğköftesi mantısı ve köfte ekmeği güsel olmuo tutturamıolar:)

bence mantıcı hem sermayesi az hemde herkesin damak tadına uyan yiyecek sevmeyen yoktur eminim...

avm de olacagı ıcın takı toka dıyorum bende

meyve seklundekı sabunlarda cok sansınız olabılecegını dusunmuyorum kısmen bunun yerı mıesal ıstanbulda kapalıcarsı bıtkısel sabunlar vs veyahut bı kac adı duyulmus alısverıs merkezlerınde senelerdır yerlerı olan kısılerın onune gecmek zor olur dıye dusunuyorum

çocuk giyimi üzerine açardım.23 nisanlarda,ramazamı,kurban bayramında en çok o mağazalar kalabalık oluyor.anne ve babalar kendilerine bir parça kıyafet alıyorsa çocuklarına çeşit çeşit alıyor.23 nisanlarda bir kaç okullardan siparişler alıyorlar güzel kazanıyorlar.bizim okulun yanında köfte,börek,pide çeşitleri,lahmacun,döner ekmek salonu var.çokda güzel yapıyorlar. 10 ay öğrencilere zor yetişiyorlar.tenefüs zili çalınca çocuklar yığılıyorlar çok komik oluyor önce sırayı kapmak için nasıl koşuyorlar. yaz tatili bile olsa farketmiyor hastaneden çıkanlar,işten çıkanlar,birde özel sipariş alıyorlar evlere,işyerlerine.ama ben yinede çocuk giyimi üzerine açardım.ALLAH kısmet ederse hayalimde şuan inşallah birgün gerçekleştiririm.

Ben suan cinden gelinlik getirip satmayı düşünüyorum ve o ısı araştırıyorum. 70 dolarlık gelinlikler burda 2.000 liradan aşağı degil. Makul bi fiyatla satarsan hic bi riskin yok. Ayrıca son derece kaliteli gelinlikler. Cogu arkadasım ebay dan ve baska sitelerden aldılar gelinliklerini buradakilerden hicbi farkı yoktu. Ayrıca bardaklarda satilan meyveli cikolata şelalesi isi de iyi olur diye düşünüyorum. Birde İnegöl den iyi bi imalatciyla anlaşırsanız 100 bine mobilyacida açabilirsiniz. Ama en risksizi kucuk restoranı tarzı bi yer. Mantici olabilir mesela.

Oncelikle simdiden hayirli olsun,acacaginiz yer avm ise isleme sansi yuksek olur,avmlerde genellikle gida uzerine restoronlar daha cok isliyor,ama cesit fazla olmasin az olsun oz olsun.Manti,kebab yada iskender tarzi birseyler olabilir avmlerde bunlar cok satiliyor.

yüksek ve çoklu konutların bulunduğu yerlerde genelde site önlerinde büyük dükkanlar oluyor
bunlardan birini kiralayıp; sadece kendi yapacağım yaprak sarma, içli köfte, mantı, köfte, kızartma, biber patlıcan dolması vs. şeyler satmak
o tarz yerlerde gerçekten iş yapacağını düşünüyorum
sonuçta çoğu çalışan insanlar ve bu tarz zaman alan yemekleri yapmaya imkanları olmayabiliyor, yada lezzetli gelince müdavimi olabiliyorlar

dükkan açacak olsam ya kırtasiye ya aktar dükkanı ya da nalbur açardım.
oradaki kalabalık eşyalar hep ilgimi çeker hoşuma gider.

Dukkan olarak degil de hali saha isinde temiz para var.masrafi da cok az.asla bitmeyecek faaliyetlerden biri de futbol cilginligi diye dusunuyorum :))))

Bence lise ya da üniversite çevresinde gıda olabilir. Fast food yani.
En çok onlar iş yapıyor.
Cafe de olabilir.

1- Ufak tefek ev aksesuarları+ hediyelik eşya : Daha çok biblo,aksesuar ağırlıklı,arada örtüler,kırlentler,belki tarza uygun zigon,puf gibi küçük mobilyalar olabilir.

2- Takı,toka,çanta,fular,eşarp,eldiven vs...Aksesuar mağazası.Bunlarda kar oranı çok yüksek ama ürün çeşitliliği sağlanmalı.

Makarnacı olabilir.Sadece makarna üzerine yoğunlaşırsanız çok masrafınızda olmaz.Ben bir tek istanbulda gördüm makarnacı.Üstelik makarna sevmeyen yoktur.Okullara yakın olursa da bir avantaj bu :)

Bu konu şahane olmuş takipçisi olcam :) Bizim de aklımızda birgün ticaret yapmak var ama şuan sermaye yok.

Eğer imkanım olsaydı bir bebe dükkanı açardım, burda bi tane var geçenlerde işleri nasıl diye gezdim tam istediğim gibi bi yer, bebeğin anne karnından itibaren 13 yaşına kadar hemen hemen bütün ihtiyaçlarını karşılayacak bir yer. Bütçeniz gayet uygun, böyle bir yer açmanızı tavsiye ederim. Bebek arabasından tutun kıyafetlerine kadar, emziğiydi biberonuydu, minik minik çok şirin şeylerle bezeli bir iş yeriniz olurdu :16:

Ya avmde tutunabilecek bir dükkan olarak değil ama bence iş yapabilecek bir alternatif olarak şu kapıya gelen diet menülerinin daha orta sınıfa uyacak versiyonunu üretip satarsanız çok tutacağını düşünüyorum. ÇOğu çalışan kadın evde yemek yapmaya vakit ayırmak istemiyor, hafta içleri. Kaç kişiden duydum evdekiler için 2-3 kişilik catering menüleri olsada onlarla anlaşsak günlük kapıdan bıraksalar yemeği tarzı şeyler. Bunu yapan bir kaç firma var ama daha gurme usulü menüler oluşturuyorlar ve üst sınıfa hitap ediyorlar bu yüzden aylık kişi başı maliyet 900tl yi buluyor. Menüleri daha local ve mevsime uygun malzemelerden hazırlarsanız, hem daha sağlıklı hem daha düşük maliyetli olur böylece daha büyük bir kitleye hitap edersiniz. Ayrıca avmde yer açmanıza gerek kalmayacağı için dükkan kiralarınız daha uygun olur.

kilo ile havlu,çarşaf,yatak örtüleri,masa örtüleri, mikrofiber bezler,kısacası uygun fiyatlı ev tekstili satan ve kadına hitab eden bir dükkan...yer olarakta avm değil de trafiğe kapalı alanda işlek bir yerde küçük bir dükkan...aslında benim de aklımda:26::26:

Gıda işinde ustalik gerektiren işler cok zor.Senin ustalik belgesi alman icin on yil lazim bir ustayla calismak da cok zor.Zam yapmazsan ben bugün işi birakiyorum diyor hadi bakalim ne yapacaksin.Calisma saatleri de cok uzun yorucu bir is.Gerci ticarette kolay iş yok ama.Alip satmak daha iyi bence.Fuarlar oluyor oralara gidin bence.Bir işi ilk yapan olamak da cok önemli.Benim hayalimde bebek ürünleri magazası açmak var gelirini bilemem ama cok zevkli olur benim için cok seviyorum öyle seyleri.Mobilya sektörü de cok genisledi ama tabi onun icin cok genis alan lazım.Neyse ne olursa olsun hayirlisi olsun

Back