• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dükkan açsanız ne açardınız?

breathin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2011
638
6
0
Ankara
selam kızlar..nişanlım ticaretle uğraşıyo.şu an dükkanlarından birini kapadı ve yeni bi sektör üzerine bi dükkan açmak istiyoruz.yaklaşık 100bin civarı yatırım yapabilcez istediğimiz avmden de dükkan bulma şansımız var ama sorun şu ki ne açmalıyız bu devirde ne tutar çok kestiremiyoruz..ben şu meyve sepeti görünümlü çikolotaları demiştim ama onların da üretimi çok zor..franchise olayından da para kazanmak pek mümkün değil en saçma yerin 25-30 bin franchise bedeli var..hadi bana değişik fikirler söyleyin..

ben olsam gıda uzerıne bısey acardım cunku insanlar devamlı tuketıyo :) akrabamızın kucuk kofte salonu var anlattıda ınanılmaz para kazanıyo

bilmiyorum değişik bir fikir olur mu ya da ne kadar kazanç sağlar ama benim hayalim hep bir kitap-kafe açmak olmuştur..hatta çeşitli pastalar da yapıp satabileceğim,şöyle ufak bir kitap-kafe..

emekli olunca en çok yapmak istediğim şey bu..

ben olsam gıda uzerıne bısey acardım cunku insanlar devamlı tuketıyo :) akrabamızın kucuk kofte salonu var anlattıda ınanılmaz para kazanıyo

demek ki baya tutmuş köfteleri :) restoran çok da çok iyi şeyler üretemezsen tutunmak çok zor ve çok da masraflı bi olay malesef..özel bi karşım falan bulmak gerek.

bilmiyorum değişik bir fikir olur mu ya da ne kadar kazanç sağlar ama benim hayalim hep bir kitap-kafe açmak olmuştur..hatta çeşitli pastalar da yapıp satabileceğim,şöyle ufak bir kitap-kafe..

ya o benım hayalımdı :))

gerççekten ebnımde ne buyuk hayalım hatta konu başlığını okuyunca düşünüyordum hangısını yazsam kıtap cafeyımı pastaneyımı kadesa ıkısını bırleştırmiş guzel olmuş

ama çok işyaparmı bılemm bu gıbı işler az parayla olmuyor çabuck kaybolup giiyor insan baya bı arkasında destek lazım

inşallah hayırlısı olur sizin için

ne kadar güzel :) bana da öyle şeyler çok hoş gelir ama bunu baya elit semtlerde yapmak gerek sanırım her yerde tutabilecek türden bişi değil.hı bu arada artık yeni açılan pek çok kitapevi bu söylediğin şekilde hizmet vermeye başladı :)

gıda giyim ve sağlık la ilgili biyer olabilir..bunlara sürekli talep olur..ihtiyaçlar çünkü..

avm de dükkan açmak bilemedim....
ama avm dışında esnaf olmak isteseydim ki istiyorum ama param yok...
tavukçu dükkanı açmak isterdim...çarşı pazara çıkın beyaz et çok satılır...ucuz olduğu için herkes alır...bide sürümden kazanmak için hesaplı bi fiyata satılırsa hem müşteri eksik olmaz hem devamlı satış olur...marketteki soslu tavuklardan daha farklı lezzette soos hazırlardım...değişik baharat kullanırdım zaten yaz geldi mangal zamanı...beyaz etin satışında tavan yaptığı yaz mevsimi...
böyle işte benimkide hayal....umarım seninki gerçek olur...

evet aslında giyimi de düşünüyoruz bi ara önceden onu yapmış ama dükkan iyi biyerde olmadığı için tutmamış.benle dalga geçiyo o 50 liraya aldığın bluzlar 5 liraya geliyodu diyo :) tekstilde minimum kâr payı %45miş diye duyduk ne kadar doğru bilemiyorum.onu da şu an istememe sebebimiz artık çok fazla çeşit çeşit dükkan olması.

biz yeni şeyler arıyoruz biraz da.daha önce pek keşfedilmemiş türden.yurtdışı tecrübesi olan arkadaslar varsa orda görüp hoşlarına giden ama burda olmayan olsa güzel olurdu dedikleri şeyleri de yazabilirlerse sevinirim :)

Kozmetik uzerine olsa..
Burada bir yer var,acmis kadin bir dukkan sadece makyaj uzerine.
Ve bir kose olusturmus
Musterilerine makyaj yapiyor.

Ben dükkan açsam kesinlikle pasta cafe tarzı bir yer açardım...
Benim yapacağım pastaları kurabiye poğaça tarzı unlu mamülleri satardım.
Böyle rengarenk masa sandalyeler daha çok genç kesime hitap edecek biçimde tasarlardım...

isim hakkı alabilirmisiniz..gerçi çok pahalıdır ama..

adıyamanlı çiğ köfteci...
hosta döner..
sultanahmet köftecisi gibi...

ben kendi zevkime,hobime göre açmak isterdim.. ve bu yönde 2 fikrim var

** organizasyon işleri yapan bi dükkan

** çok yakın arkadaşımla beraber işleteceğimiz ufak bi pastane ya da kafe

imkanım olsa bu 2'sini çok isterdim...

bebek ve çocuk giyim ama her şey olucak arabası,park yatak beşik falan.bu sene doğuran doğurana.

anne-bebek ürünleri satan bir mağaza açardım. bebeklerin ihtiyaçları teknoloji de geliştikçe çoğalıyor sallanan ana kucağı, sterilizatör, göğüs pompası, biberon,mama,giyim,bez,ıslak mendil oyuncak vs. ohoo bir sürü şey hem anne hem de bebeklerin ihtiyaçları bitmez sürekli talep olur

Sahaf tek hayalim sahafımın olması.

İçinde şöyle ancak 2-3 kişinin oturup kahve içeceği bir alanda olmalı. Kahveler kesinlikle şirketten :)) Düzgün tipler gelsin kahve ikram edeyim, sohbet edelim bana birşeyler katsınlar.

Gençler gelsin, onların enerjileri bana bulaşsın. offf offf

Son düzenleme:
cnm özellikle yiyecek üzerine değilse ve işlek bir yerde bir yer sahibi değilsen Türkiye de değişik şeylerin tutması biraz zor ...
Milletimiz yeniliklere o kadar da açık değil ...

O yüzden verilen örnekler bence gayet mantıklı yemek ve bebek ...

Back