Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

kitap bir kaç gündür elimde vakit buldukça okumaya çalışıyorum fakat öyle her satırını okumaya vakıt ayıramıyorum malesef anladığım kadarıyla atak evresinde izin verilen besinleri istediğimiz kadar ve de 1,5 kaşık yulaf kepeği yiyeceğiz kahvaltı falan yazıyordu anlayamadım orasını özel olarak kahvaltı yapacak mıyız ?

merhaba arkadaşlar bende başladım bu diyete 65 kiloyum ve hedefim52 yani yolum uzun sizin anlayacağınız. bu gün ikinci günüm aslında iyi gidiyor hiç kaçamak yok okulda doğum günü vardı pastaya ve cipse hayır dedim akşam eşim dondurma aldı ona da hayır dedim çok karalıyım umarım dilediğim kiloları verebilirim

Kararlı ve azimli olduktan sonra kesinlikle başarılı olursun. Bu arada kitabı almış mıydın? Yoksa burada yazılanlarla mı yapıyorsun?

kitap bir kaç gündür elimde vakit buldukça okumaya çalışıyorum fakat öyle her satırını okumaya vakıt ayıramıyorum malesef anladığım kadarıyla atak evresinde izin verilen besinleri istediğimiz kadar ve de 1,5 kaşık yulaf kepeği yiyeceğiz kahvaltı falan yazıyordu anlayamadım orasını özel olarak kahvaltı yapacak mıyız ?

Bence her satırını oku. Özellikle atak ve seyir evresini dikkatlice oku. İyice kafana yattıktan sonra başla. Eğer bazı işler muğallakta kalırsa kaçamak yapma ihtimalin fazla olur. Yulaf kepeği rahat bulunabilen bir ürün değil maalesef. Yulaf ezmesi ve yulaf unu ile aynı şey değil. Kahvaltı konusuna gelince; nasıl istiyorsan kahvaltı yapabilirsin. Ben yağsız beyaz peynir, yumurta bazende hindi füme tüketiyorum. Sebzeli günlerde de yanında domates, salatalık, biber... Sevgiler...

Kararlı ve azimli olduktan sonra kesinlikle başarılı olursun. Bu arada kitabı almış mıydın? Yoksa burada yazılanlarla mı yapıyorsun?

Öncelikle burada okudum sonra internette birçok yerden araştırdım çok mantıklı bir diyet gibi geldi başladım. bakalım hayırlısı bugün üç gün bitti son haftada aldığım iki kiloyu verdim bile 62.40kg bunu görmek güzel tabiki hepsi kilo değil biliyorum ama olsun

buarda benim tek sıkıntım su tüketmek çok zor içiyorum suyu fakat fazla çay tüketiyorum acaba dengelermi su ihtiyacını:kahve:

Bende atak evresini yeni bitirdim..Şu anda protein+sebze bölümindeyim..83 den 80 ne indim..2 gündür henüz hiç kilo vermedim..

Öncelikle burada okudum sonra internette birçok yerden araştırdım çok mantıklı bir diyet gibi geldi başladım. bakalım hayırlısı bugün üç gün bitti son haftada aldığım iki kiloyu verdim bile 62.40kg bunu görmek güzel tabiki hepsi kilo değil biliyorum ama olsun

buarda benim tek sıkıntım su tüketmek çok zor içiyorum suyu fakat fazla çay tüketiyorum acaba dengelermi su ihtiyacını:kahve:

kitapda günlük 1,5 litre sivi aliminii sart koymus yani su ile sinirlamamis aldiginiz sivinin en az 1,5 litre olmasina dikkat edin bunu özellikle üstüne basa basa belirtiyor,bu sarti kabul etmeyen diyete baslamasin diyor :)

2 litreden çok daha fazla tüketiyorum suyu..beni yıldıran tek şey meyva yiyemiyor olmak..cidden çok zorlanıyorum.

kizlar aranizda benim gibi yagsiz peynir bulamayanlar icin bizim oranin cökelek tarifini vericem

1 litre yagsiz süt ( miktari size kalmis)
yarim litre yagsiz yogurt( bir litre süte yarim litre yogurt sütün miktari cogaldikca yogurduda cogaltin)

sütü kaynamaya koyun,kaynamak üzereyken yogurdu dökün ve karisitirin süt kesik kesik oldumu altini kapatin cok kaynatirsaniz kum gibi olur. ildiktan veya soguduktan sonra bez torbaya dökün delik olmamasina dikkat edin,yüksek bi yere asip suyunu süzmeye birakin suyu süzüldükten sonra kaba alip ister tuzlayin isterseniz tuzsuz yiyin ama tuzsuz güzel olacagini hic sanmiyorum:)

afiyet olsun

Son düzenleme:
Bende atak evresini yeni bitirdim..Şu anda protein+sebze bölümindeyim..83 den 80 ne indim..2 gündür henüz hiç kilo vermedim..

Protein+sebze dönemine girdiğinde alma ihtimalin bile var. Ama inan bana geçici. Ayrıca eğer adet dönemin yakınsa 1 hafta gibi vücut inanılmaz su tutabiliyor. Eğer için rahat edecekse yürüyüşü biraz arttırabilirsin.

2 litreden çok daha fazla tüketiyorum suyu..beni yıldıran tek şey meyva yiyemiyor olmak..cidden çok zorlanıyorum.

Bir arkadaş meyve çayından bahsetmişti. Elbette meyvenin yerini tutmaz ama belki nefsini köreltebilir. Lütfen sabret. Sonra nasılsa yiyeceksin. Üstelik istediğin elbisenin içinde yerimseniben

kizlar aranizda benim gibi yagsiz peynir bulamayanlar icin bizim oranin cökelek tarifini vericem

1 litre yagsiz süt ( miktari size kalmis)
yarim litre yagsiz yogurt( bir litre süte yarim litre yogurt sütün miktari cogaldikca yogurduda cogaltin)

sütü kaynamaya koyun,kaynamak üzereyken yogurdu dökün ve karisitirin süt kesik kesik oldumu altini kapatin cok kaynatirsaniz kum gibi olur. ildiktan veya soguduktan sonra bez torbaya dökün delik olmamasina dikkat edin,yüksek bi yere asip suyunu süzmeye birakin suyu süzüldükten sonra kaba alip ister tuzlayin isterseniz tuzsuz yiyin ama tuzsuz güzel olacagini hic sanmiyorum:)

afiyet olsun

Kusura bakma yazmayı unuttum. Benim kullandığım peynirin kutusunun üzerinde 100 gr peynirde 7 gr yağ yazıyor. Yanında normal peynir değerleri var o da 22 gr. Bence onlara bak. 0 yağlı peynir bulma şansın yok sanırım...Sevgiler...

Kusura bakma yazmayı unuttum. Benim kullandığım peynirin kutusunun üzerinde 100 gr peynirde 7 gr yağ yazıyor. Yanında normal peynir değerleri var o da 22 gr. Bence onlara bak. 0 yağlı peynir bulma şansın yok sanırım...Sevgiler...

evet canim yok malesef burdaki en yagsiz peynir %40 ben yaptim zaten kendi peynirimi cokda güzel oldu hemde sifir yagsiz :)

Ellerinde dukan diyetini kitabı olan arkadaşlar şu protein listesini yazabilirler mi acaba..

çok teşekkür ederim cidden moral oldu..bende artık veremiyorum diye moralimi bozmaya başlamıştım..evet benim kullnadığım peynirde de yağ oranı yüzde 7..yalnız bugün lor peyniri buldum sakıpağa'nın..tadı da çok daha güzel tavsiye ederim..

Ellerinde dukan diyetini kitabı olan arkadaşlar şu protein listesini yazabilirler mi acaba..

1. Az yağlı etler : Dana ve sığır, ancak sığır etinin antrikot ve pirzolası hariç. Etlerin ızgarada pişirilmesi ya da yağları alınarak kızartılması gerekiyor. (Ben yağsız tavada pişiriyorum genellikle)
2. Sakatat : Karaciğer, böbrek, dana ve sığır dili (sığırda dilin ucu)
3. Yağlı, yağsız, beyaz yada siyah etli, çiğ ya da pişmiş bütün balıklar.
4. Bütün deniz ürünleri (kabuklular ve yumuşakçalar)
5. Derileri hariç olmak kaydıyla; ördek ve kaz dışındaki bütün kümes hayvanları.
6. Yağsız jambon, yağsız hindi ve tavuk dilimleri
7. Yumurta
8. Yağsız süt ürünleri.

merhaba arkadaşlar
diyetin 18. günündeyim 9 gün gibi uzun süren atak dönemi arkasından 10 gündür sebzeli proteinli seyir dönemine geçtim. sebzeli dönemleri 1-1 yapmak daha kolayıma geldi. 73.5 kiloyla başlayıp 68'e kadar inmişken iki gündür ne yazık ki 69 gibi 1 kiloluk geriye gidiş oldu.
sebze dönemlerinin genel sorunu olduğu için diyete devam edeceğim. ayrıca biraz yağlı peynir
biraz da günde 1-2 kesme şekerle çay içmek gibi gevşemeler de oldu. Ayrıca yumurtaya çok düştüm, sabah 2 yumurtalı krep, akşam 2 yumurtalı krep derken yakında kanatlanacağım...
bugün yulaf kepeği gelecek, onun tokluk hissi ile daha rahatlarım inşallah

bence dikkat edilmesi gerekenler:
tatlandırıcıyı yanımızda taşımalıyız
dışarıda yenilen salatalardaki rendelenmiş havucu çok masum saymamalı
az da yesek peynirin yağlı olmaması
bir de köfte yaparken yağsız dana kıymaya hazır inegöl harcı katıyorumç belki bu harçta da yağ ve karbohidrat vardır. içindeki miktar poşette yazılı değil . ama tadı çok güzel oluyor:KK70:

herkese sağlıklı mutlu günler

sindalfon

ipeksir çok teşekkürler bu arda hedefine ulaşmış görüyorum seni helal olsun ortalama kaç gündür diyettesin
bu ardaben bu sabah 61.60 gördüm tartıda 50 li rakamları görmeyi çok oldu onu görmeyi çok arzuluyorum

merhaba arkadaşlar
diyetin 18. günündeyim 9 gün gibi uzun süren atak dönemi arkasından 10 gündür sebzeli proteinli seyir dönemine geçtim. sebzeli dönemleri 1-1 yapmak daha kolayıma geldi. 73.5 kiloyla başlayıp 68'e kadar inmişken iki gündür ne yazık ki 69 gibi 1 kiloluk geriye gidiş oldu.
sebze dönemlerinin genel sorunu olduğu için diyete devam edeceğim. ayrıca biraz yağlı peynir
biraz da günde 1-2 kesme şekerle çay içmek gibi gevşemeler de oldu. Ayrıca yumurtaya çok düştüm, sabah 2 yumurtalı krep, akşam 2 yumurtalı krep derken yakında kanatlanacağım...
bugün yulaf kepeği gelecek, onun tokluk hissi ile daha rahatlarım inşallah

bence dikkat edilmesi gerekenler:
tatlandırıcıyı yanımızda taşımalıyız
dışarıda yenilen salatalardaki rendelenmiş havucu çok masum saymamalı
az da yesek peynirin yağlı olmaması
bir de köfte yaparken yağsız dana kıymaya hazır inegöl harcı katıyorumç belki bu harçta da yağ ve karbohidrat vardır. içindeki miktar poşette yazılı değil . ama tadı çok güzel oluyor:KK70:

herkese sağlıklı mutlu günler

sindalfon

Çok iyi kilo vermişsin ama sanırım güzel kilo vermenin rehavetine kapılmışsın. Lütfen ve lütfen istediğin kiloya indiğin zamanları hayal et kaçamaklara HAYIR de. Gerçekten de değecek. zemuszemus Yağlı peynir güçlendirme evresine kadar yok yanılmıyorsam. Ayrıca krep miktarı da sınırlıydı. Azcık kaçırmışın :eek:lmaz: Ben köfte yaparken içine yumurta, çok çok az miktarda ekmek içi ve çeşitli baharatlar katıyorum. Bir arkadaş içine yulaf kepeği koymuştu. Elinde varsa deneyebilirsin.

ipeksir çok teşekkürler bu arda hedefine ulaşmış görüyorum seni helal olsun ortalama kaç gündür diyettesin
bu ardaben bu sabah 61.60 gördüm tartıda 50 li rakamları görmeyi çok oldu onu görmeyi çok arzuluyorum

Bugün 75.günüm ve kendimi süper hissediyorum. Apartman görevlimiz bile çok zayıfladığımı söyledi. Muhtemelen bu hafta içi bir gün güçlendirme evresine geçeceğim.

Ayrıca bu akşam HAMBURGER yedim. Yulaf kepeğim olmadığı için bir miktar yulaf ezmesi kullandım. Bir yumurta, biraz yağsız yoğurt, biraz yağsız süt, tuz ve yulaf ezmesi (rondodan geçirerek) bir güzel karıştırıp yağsız tavada pişirdim. Yuvarlak yuvarlak dört tane (ama iki tanesini yedim). Sonra bunların arasına köfte, hardal, turşu ve soğan koydum. Yanına da cola zero içtim. Süperdi. Herkese tavsiye ederim. Tıka basa yemiş gibi hissediyorum. (Yedim de zaten) kaydirigubbakcemile3

çok teşekkür ederim cidden moral oldu..bende artık veremiyorum diye moralimi bozmaya başlamıştım..evet benim kullnadığım peynirde de yağ oranı yüzde 7..yalnız bugün lor peyniri buldum sakıpağa'nın..tadı da çok daha güzel tavsiye ederim..

Yağsız tavada biraz biber kavur, içine lor peyniri ve bir miktar domates koy, tuz ekle. Değişik bir tat elde edersin. Trakyada ekşimikli biber diyorlar ve ben çok seviyorum... sempatiksalakcinni

İpek canım ilk 5 gün sadece et yeniyor ya, o sürede kim ne kadar kilo verdi bu zamana kadar? En çok veren kaç kilo verdi mesela? :uhm:

İpek canım ilk 5 gün sadece et yeniyor ya, o sürede kim ne kadar kilo verdi bu zamana kadar? En çok veren kaç kilo verdi mesela? :uhm:

Öncelikle ilk beş gün sadece et yenmiyor, yağsız protein yeniyor. Yukarıda liste var, bir göz at istersen. Kişiye göre değişiyor. İlk beş günlük evrede benim hassas tartım yoktu. Bu sebeple ne kadar verdiğimi bilemiyorum. Ama yol uzunsa ilk beş günün önemi yok bence. Bugün 75. günüm ve neredeyse 13 kilo vermiş durumdayım. Önemli olanda hedefime ulaşmış olmak diye düşünüyorum. Bence bu diyet ile ilgileniyorsan mutlaka kitabını al ve uygulamaya karar verirsen mutlaka 4 evreyi birden uygula. Sadece 5 gün ile olacak bir iş değil çünkü... Sevgiler...opuyorumnanaktan

Öncelikle ilk beş gün sadece et yenmiyor, yağsız protein yeniyor. Yukarıda liste var, bir göz at istersen. Kişiye göre değişiyor. İlk beş günlük evrede benim hassas tartım yoktu. Bu sebeple ne kadar verdiğimi bilemiyorum. Ama yol uzunsa ilk beş günün önemi yok bence. Bugün 75. günüm ve neredeyse 13 kilo vermiş durumdayım. Önemli olanda hedefime ulaşmış olmak diye düşünüyorum. Bence bu diyet ile ilgileniyorsan mutlaka kitabını al ve uygulamaya karar verirsen mutlaka 4 evreyi birden uygula. Sadece 5 gün ile olacak bir iş değil çünkü... Sevgiler...opuyorumnanaktan
Açıklaman için teşekkür ederim İpeksir opuyorumnanaktan

X