Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

ne yedıgını lütfen anlatır msın ben yemek konusunda çok sıkıntı yasıyorum.lütfen

Ben 1+1 yapıyorum bugün sebze protein günümdü sebze çorbası ve tavuk kıymalı kabak dolması yaptım ve yoğurt yedim.tavuk kıymadan köfte yapıyorum bazen yağsız tavada çipura balığı,tavuklu karnıbahar,bagetle pırasa,patllıcan közleyip yoğurtla karıştırıyorum üzerine maydanoz nefis oluyor..sabahlarıda 2 yumurta + lıght beyaz peynir.eğere sebze günümse yanına mantar,domates,salatalık olabilir.bazende sivri biber+maydanoz+beyaz peynir ve yumurta çırpıp yağsız tavada arkalı önlü pişiriyorum şuan aklıma bunlar geliyor.Başka aklıma gelirse paylaşırım.tarif istersende yardımcı olurum.

Son düzenleme:
ben atak evresini bilmeden 9 gün yaptım.Yazılarınızı keşfedince hemen sebzeyede başladım.1+1 yapıyorum.İlk 10 günde 5 kilo verdim. Bir hafta 10 gün kadarda kilo veremedim.Daha sonra 300-500 gram vermeye devam ettim.Benim canım hiç tatlı şeyleri istemedi allahtan ama sadece birgün çok sevdiğim bir yemek yaptılar işte ozaman canım çok istedi ama yinede irademe yenilmedim ve tadına bile bakmadım daha sonraki günler daha iyi geçti.Sporda ilk bir hafta çocuğu okula götürüp getirirken yapmış oldum(okul biraz uzak sayılır)hem bıraktım hem aldım.okullar kapanınca tabi yürüyemedim.okulların açılmasıyla sporumuda yapmaya başladım.kabızlık sorunu içinde eşim aktardan safran diye bir ot karışımı almıştı yoğurda katıp onu yiyoruz bayağı işe yarıyor gece yiyip yatıyorsun sabaha rahatlatıyor.bu arada eşimde bu diyeti yapıyor.oda 7 kilo kadar verdi.su içmekte çok önemli.yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

arkadaslar bende pt gününden beri 4 kilo verdim ama cok halsiz kaldim bogazimda kuruluk ve acima oldu ben pt gününden beri sadece et yedim ve aksam diger proteinlere gececektim ki fenalastim.hic halim yoktu elim ayagim titredi.birde bakmam gereken 8 aylik bir bebegim var onu bile zor tasidim.ssoleil arkadsimiz uyardi sagolsun bu sekilde yapma sebze protein yap dedi ki tam öyle yapacaktim.tekrar tesekkür ediyorum kendisine.ben netten arastirip yapiyordum ama yanilmisim,dr kontrolüde yoktu.demem o ki,dikkatli olun ve nette yazilanlara pek uymayin.

ben protein sebze bölümüne geçtim. sanırım gün içinde tek öğünde sebze yeniyor(dukan ın örnek menülerinde öyle). peki 5 gün ataktan sonra 1 gün daha protein mi uygulamalıyım yoksa bu gün sebzeye başlamalımıyım? kitapta bu konu hakkında bişey bulamadım.

bu sabah çılbır yedim süper oluyor yemeye doyamadım :) atak döneminin 3. güünündeyim.
yağsız tavada yumurta pişirdim. yağsız yoğurdu ezdim tabağa yaydım üstüne yumurtayı döşedim biraz tuz süper oldu çatal çatal yedim vaalla :) tavsiye ederim. 70 den 68.5 e inmişim dün adetim geldi bugün kilo vermeyi ummuyordum ama 500 gr gitmiş çok heveliyim inşallah böyle devam eder.

sizlerin durumlar nasıl ?

bende kitap yok ama 5 gün atakdan sonra ilk gün sebze protein yapmalısın sonra protein diye devam edersin.

Bende bu sabah 500gr daha vermis oldugumu gördüm çok sevindirik oldum hedefim 70 di ama 65e çekebilirim inşallah verebilirim

evet zaten bu sabah yarım salatalığı magnum dondurma havasında yedim:)) birazdan şu çılbırı bende denicem , bu kadar protein yememe rağmen canım çektiii:)) akşama balık salataa ama ya yarın (( bu arada eti yulaf kepekli light bisküvi yesek günde iki tane yulaf kepeğinin yerine geçer mi ki? bu arada yulaf kepeğinin kilosu 30 tl kadar pahalı gelsi sizce de öyle değil mi?

bende kitap yok ama 5 gün atakdan sonra ilk gün sebze protein yapmalısın sonra protein diye devam edersin.

ben atak süresinde 1.5- 2 kilo verdim seyirde ne kadar gidecek bakalım.. 1/1 seyir yapmaya başlıcam arada kaçamak bitter çikolata yiyorum ama ;2 kesmeşekeri kadar tabi. 2 gündür aşırı baş ağrım var şeker yemek istiyorum bunun için yağsız sütlü tatlandırıcı kahve yada kakao içiyorum başka ne gibi bir çare bulabilirim;?

ben pek şekere dayanamayan biri değilimdir ama reklamlarda falan ne görsem canım istiyor :) yasak ya ondan. hiç görmediğim reklamları görür oldum :) ben 2 gündür çok şeker ihtiyacı hissedersem sütaşın üstünde 0 yağ, 0 şeker , 0 karbonhidrat yazan light çilekli yoğurdunu yiyorum. ama sadece meyve şekeri bulunur yazıyor üstünde o kadarda olsun artık dedim :)başka hiç şeker tüketmiyorum dün akşam eşim kazandibi yerken yanımda bende yarım bardak zero kola içtim. akşam yatmadan öncede 1 bardak yağsız süte 1 çay kaşığı kakao koyup içtim sütü şekerli içemem ben zaten böyle güzel oldu. hiç tatlandırıcı kullanmadım şimdiye kadar. yulaf kepeğimde yok

genelde haftada 1 yada 2 kez wc ye çıkarım bakalım bu diyet kabız yapıyor diyorlar ben o zaman 15 gün sonra falan ancak wc ye çıkarım gibi geliyor :)
bunu önlemek için sabahları 1 bardak sıcağa yakın su içiyorum işe yarar inşallah.daha çıkmadım wc ye

Son düzenleme:
[
genelde haftada 1 yada 2 kez wc ye çıkarım bakalım bu diyet kabız yapıyor diyorlar ben o zaman 15 gün sonra falan ancak wc ye çıkarım gibi geliyor :)
bunu önlemek için sabahları 1 bardak sıcağa yakın su içiyorum işe yarar inşallah.daha çıkmadım wc ye [/QUOTE]

Ben de 5 gün atakta yaşadım bu sorunu. Önceki sayfalarda goji berry önermiş arkadaşlar. İşe yarıyormuş. Bulabilirsem alıcam.

bak bu çok iyi oldu açıkçası ben sütaşın diyet olmayan meyveli yogurdundan yemiştim. hemen dediğini almalıyım. yulaf kepeğini bu gün 500gr sipariş verdim. artık bişiler yaparım. hatta kitapta bir miktar mısır nişastasına izin veriyor buda sütlü tatlı yapabilir anlamına geliyor ama özsütün kullandığı light tatlılara koyduğu şekerin ne oldugunu bilmek lazım süper bir diyet tatlısı var ancak karbonhidrat olarak ne içeriyor bilmiyorum tabi bu sıralar regliydim onun da etkisi var tabi şeker isteğime. 2 kilo gitti şimdilik geriye 4- 5 kilo kaldı.. hadi bakalım çok keyifli kiloları giderken görmek...:))

cnm bende bulamadım cok aradım ama en sonunda careyı almanyadakı arkadsımdan istemekde buldum yanlızca 2 paket yollayabıldı mayızda gelecek kenısı ozman getırcek o gelene kadar yetsın dıye dua adıyorum ınan dukanın sıtesınden alan bır arkadas vardı bırde oraya bak ıstersen
bana cevap verecek kimse yokmu

kızlar bişey soracağım bende kitap yok acaba salça serbest mi çorba yapacamda azcık renk versin diye salça katsam olur mu atak döneminde.

Atak döneminde ne çorbası yapacaksın sadece protein tüketmen gerekiyor sebzeye geçince çorba olabilir domates salçası yasak biraz biber kullanabilirsin.

Atak döneminde ne çorbası yapacaksın sadece protein tüketmen gerekiyor sebzeye geçince çorba olabilir domates salçası yasak biraz biber kullanabilirsin.

kıymalı, et suyuna soğan ve sarımsaklı toz biberli azıcık domates soslu çorbalar neden olmasın! hatta azıcık kıvam için 1 tatlı kaşığı mısır nişastasına bile atak evresinde izin var dukan izin veriyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…