• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

aspartam tatlandırıcılar içindeki madde aspartam olmayan bir tatlandırıcı almanızı öneririrm splenda var mesela eczanelerde satılıyor granül olanınıda tatlılarda kullanıyoruz geçen gün dukanın sitesinde tarif bakarken orada da splenda yazıyordu

offf ben bu 10 gün biraz bozdum 300 gr falan aldım ama pazartesi yine adamakıllı başlıyorum bi türlü 2 evrede proteine gecemedim dışarda olunca hep salata falan yedim :(((

dün bir arkadaşım zencefil aktarda satılan yulaf kepeğinden getirdi bu ürün congarın sattığı kepekli yulaf unuyla birebir aynı ürün ikiside elimde mevcut yani bizim aradığımız dukan diyetindeki yulaf kepeği degil alacak olanlara bilgi vereyim anlaşılan türkiyede bunu bulmak mümkün olmayacak fransadan sipariş ettiklerim halen elime ulaşmadı gelince resmini çeker koyarım

offf ben bu 10 gün biraz bozdum 300 gr falan aldım ama pazartesi yine adamakıllı başlıyorum bi türlü 2 evrede proteine gecemedim dışarda olunca hep salata falan yedim :(((

moralini bozma ben aldıklarımı verdim üzerinede vermeye devam ediyorum bundan sonrada kaçamak yapmayacagım yolun yarısını geçtim çoktan :D

Herkese selam,

Ben de diyete bu pazartesi başladım.
72.6 kiloydum ve hedefim 58. Boyum da 1.68.

5 gün atak yaptım ama ilk gün kuzu et yedim bilmeden. Yine ilk gün mevyeli light yoğurt tüketmiştim.
O yüzden 4.5 gün sayıyorum ben atağımı.:69:

Dukan'ın sitesinde 10 kiloyu 3 ayda verebileceğim yazıyor atak sonrası. Ben biraz daha fazla sporla
onu 2 aya çekmeye uğraşıcam.

Diyet başlangıcında çok zor gelmişti aslında. Ne kadar yesem doymuyodum. Doymıycam hiç sanıyodum.Şimdiyse iki gıdımda şişiyorum. Yani kitaptaki gıdım gıdım öğünlere şaşmamalı.

Mesela dün sebzeli günümdü. Öğlen bi ızgara alabalık, yanına roka salatası yedim. Akşam tok uyudum. Tatlı niyetine bi sıcak süt içtim nescafeli ama :69:

Neyse sonuç olarak 6 günün sonunda 3 kilo vermiş oldum. 70'in altına düşmek mutluluk verici Göbeğim de kayboldu. Üstelik bu süreçte sadece iki gün yarım saat yürüyebilmiştim.

Diyete devam!

Merhaba kızlar ben yediklerime dikkat ederek yani abur cuburu keserek hamur işleri yemeden vs. 73 kilodan 68'e düştüm tabi bunların yanında haftada 3 gün powerplate'e gittim gidip gelirken yürüdüm vs...Bu diyeti yapmadım ama bana değişik geldi birkaç şeyi diyeti yapan arkadaşlara danışmak istiyorum...

1.Atak evresi 3-5-7-10 gün yapılabilir demişsiniz. Peki diyelim ki atak evresinde 5 gün sadece proteinle beslendiniz ve sonra seyir evresine geçtiniz.Seyir evresine 5 gün protein+ sebze ile başlayıp sonra tekrar 5gün protein+5gün protein ve sebze olarak mı devam ediyorsunuz? Yoksa seyir evresine geçince 1 gün protein+1 gün protein ve sebze şekline mi dönüyorsunuz?

2.Diyeti uygulayanlar atak evresi dahil bir ayda yaklaşık olarak kaç kilo verdi?

3.Uzun süreli bi diyet olduğu için de son evreye kadar sabredebilen var mı onu merak ediyorum çünkü baya bi süre meyve falan yasak hatta benim için daha vahimi çikolata bi parça bile yok:59:

Çok soru sordum ama lütfen yardımcı olun:40:

Merhaba kızlar ben yediklerime dikkat ederek yani abur cuburu keserek hamur işleri yemeden vs. 73 kilodan 68'e düştüm tabi bunların yanında haftada 3 gün powerplate'e gittim gidip gelirken yürüdüm vs...Bu diyeti yapmadım ama bana değişik geldi birkaç şeyi diyeti yapan arkadaşlara danışmak istiyorum...

1.Atak evresi 3-5-7-10 gün yapılabilir demişsiniz. Peki diyelim ki atak evresinde 5 gün sadece proteinle beslendiniz ve sonra seyir evresine geçtiniz.Seyir evresine 5 gün protein+ sebze ile başlayıp sonra tekrar 5gün protein+5gün protein ve sebze olarak mı devam ediyorsunuz? Yoksa seyir evresine geçince 1 gün protein+1 gün protein ve sebze şekline mi dönüyorsunuz?

2.Diyeti uygulayanlar atak evresi dahil bir ayda yaklaşık olarak kaç kilo verdi?

3.Uzun süreli bi diyet olduğu için de son evreye kadar sabredebilen var mı onu merak ediyorum çünkü baya bi süre meyve falan yasak hatta benim için daha vahimi çikolata bi parça bile yok:59:

Çok soru sordum ama lütfen yardımcı olun:40:

1) 1+ 1 veya 5+ 5 yapmak sizin isteginize bağlı ay sonunda veriler kilolar aynı oluyormuş önerilen 1+ 1 sıkılma olmasın diye ben 5+ 5 yapıyorum

2) benim henüz 22 gün oldu 4600 verdim aslında daha fazla olabilirdi ama kaçamak yaptığım için artışlar oldu onlarıda verdim sonradan

3) aslında çok uzun süreli değil (normaldede diyetlerde koruma evresi yapmak gerekir) vermek istenilen kilo çok yüksek degilse. güçlendirme aşamasına geçtiğinde kaçamak yapabiliyorsun ve günde 1 meyve hakkın oluyor ilk birkaç gün zor geçsede çabuk alışıyorsun benim verdiğim kiloları gören herkes bu diyete başladı :34:

Canım teşekkür ederim beni aydınlattığın için:3: Ama benim baya bi kilo vermem gerekiyor:59:

1) 1+ 1 veya 5+ 5 yapmak sizin isteginize bağlı ay sonunda veriler kilolar aynı oluyormuş önerilen 1+ 1 sıkılma olmasın diye ben 5+ 5 yapıyorum

2) benim henüz 22 gün oldu 4600 verdim aslında daha fazla olabilirdi ama kaçamak yaptığım için artışlar oldu onlarıda verdim sonradan

3) aslında çok uzun süreli değil (normaldede diyetlerde koruma evresi yapmak gerekir) vermek istenilen kilo çok yüksek degilse. güçlendirme aşamasına geçtiğinde kaçamak yapabiliyorsun ve günde 1 meyve hakkın oluyor ilk birkaç gün zor geçsede çabuk alışıyorsun benim verdiğim kiloları gören herkes bu diyete başladı :34:

acaba diyetin 3. yada 4. aşamasına geçen varmı burada merak ediyorum en ufak kaçamakta kilo artışı yaşıyoruz 3. aşamada kilo artışı oluyor mu gerçi protein günleri toparlıyordur diye düşünüyorum ama bizi bilgilendiren olsa güzel olurdu

Kız kardeşim diyetin 3. aşamasının son günlerinde verdiği her kilo için 10 gün düzenli yaptı, kesinlikle bir gıdım kiloyu geri almadı. Üstüne üstlük aralarda çok ciddi kaçamaklar yapmasına rağmen. Ama 17 kilo verdi ve kaldı... Aylar oldu üzerine geri koymuyor.:1:

Bu arada bende 5 kiloya ulaştım nihayet, 27 gün bitti.
69 başlamıştım, 64 e indim , troid hastası biri için iyi performans diye düşünüyorum :46:
55 e kadar düşmeyi hedefliyorum...
Kolay gelsin herkese

acaba bendedemi var krom eksikliği kendimi bildim bileli tatlıya cok düşkünümdür yazında en cok kiraza severim ama tatlı krızımle nasıl basa cıkıcam bılmıyorum ya :50:

Bende troid ile birlikte reaktif hipoglisemi'de mevcut, tatlı ataklarım bu nedenle çok fazla oluyordu. Doktorumun tavsiyesi ile birlikte bende Solgar'ın kromuna başladım. Ama bu rejimle birlikte Solgara ara verdim şimdi ELMA&KROM hapını içiyorum. Hem aynı krom miktarı var içinde hem de Elma Sirkesi için zayıflatıyor diyorlar.
Kromun vücütta insülini dengeleyici özelliği var, doktordan onay almadan kullanmak çok sağlıklı değil. Bu nedenle doktora gitmeden kullanma derim ben. Bu dengeleyici özellik nedeniyle insülin stabil kaldığı için ani açlık ve tatlı krizleri olmuyor. Kesinlikle çok etkili :1:

dr. gittim ve cok şeker tükettiğimi söyledim tüm testleri yaptık ama seker cıkmadı bende kromda vermedi diyetimde sıkıntı yok bu tatlı krizi dışında cok dayanılmaz olursa yulaf kepekli light pudingli kurabiye yapıyorum kendime arada azcıkda ligt çikolata atıyorum azıma bir parça ama sonrada sporumu yapıyorum 30 dk kilo almıyorum ama tatlıdan da kopamıyorum napım bilimiyorum
:53:

Bende troid ile birlikte reaktif hipoglisemi'de mevcut, tatlı ataklarım bu nedenle çok fazla oluyordu. Doktorumun tavsiyesi ile birlikte bende Solgar'ın kromuna başladım. Ama bu rejimle birlikte Solgara ara verdim şimdi ELMA&KROM hapını içiyorum. Hem aynı krom miktarı var içinde hem de Elma Sirkesi için zayıflatıyor diyorlar.
Kromun vücütta insülini dengeleyici özelliği var, doktordan onay almadan kullanmak çok sağlıklı değil. Bu nedenle doktora gitmeden kullanma derim ben. Bu dengeleyici özellik nedeniyle insülin stabil kaldığı için ani açlık ve tatlı krizleri olmuyor. Kesinlikle çok etkili :1:

dr. gittim ve cok şeker tükettiğimi söyledim tüm testleri yaptık ama seker cıkmadı bende kromda vermedi diyetimde sıkıntı yok bu tatlı krizi dışında cok dayanılmaz olursa yulaf kepekli light pudingli kurabiye yapıyorum kendime arada azcıkda ligt çikolata atıyorum azıma bir parça ama sonrada sporumu yapıyorum 30 dk kilo almıyorum ama tatlıdan da kopamıyorum napım bilimiyorum
:53:

bende test yaptırmıştım şeker çıkmamıştı endekronolojiye gitmiştim dr testler de şeker çıkmayınca bu krom eksikliği deyip krom takviyesi verdi testte çıkmıyor yani belirtilere göre

Bugün ben de başladım. Dukanın sitesinde bana 3 gün önerdiği halde atak evresini 5 gün planladım. Sabah 68.5 kilo çıkmıştım. Yulaf kepeği olarak malesef sadece zencefilinki var elimde. Onun dışında kitaptaki herşeye uyuyorum şimdilik. Bakalım nasıl gidecek.

selam
doktora gittiğin dönemde dukan diyetini yapıyormuydun canım?

orjinal yulaf kepeğim var ama hala kabızlık sorunu cekıyorum malesef :43: ve birde tatlı isteğim hiç dinmiyo nefsime nezmana kadar hakim olurum bilmem ama direniyorum onun dışında 26. günümdeyim 4,7 kilo verdim vermeyede devam ediyorum :27:

merhaba arkadaşlar. Ya bu yulaf kepeğinin tadı çok kötü. Bi kaç şekilde denedım ama ıhh olmuyo. Yiyemiyorum. Onun dışında her şey iyi gidiyor. Siz nasıl yiyorsunuz?????

3 kaşık yulaf kepeği
1 yumurta
2 yada 3 kaşık yagsız süt
1-2 kaşık yağsız peynir
1 çimdik kadar çörek otu

Güzeelllce karıştırıyorum. Teflonumu iyice ısıttıktan sonra yarısını küçük tavaya döküyorum kaşıkla biraz yayıyorum ve altını üstünü pişiriyorum. (günde 1.5 yemek kaşıgı yazıyor kitapta yulaf kepeği için o yüzden 2 yuvarlak parça şeklinde pişiriyorum) Tavaya hiç yag koymuyorum ve hiç yapışmıyor korkmadan deneyebilirsiniz. Tadı aynı peynirli börek gibi oluyor, tok tutuyor ve tarife aykırı gelecek hiçbirşeyde yok içinde. Birde böyle deneyin lütfen. Sonucu banada bildirirseniz sevinirim :16:

orjinal yulaf kepeğim var ama hala kabızlık sorunu cekıyorum malesef :43: ve birde tatlı isteğim hiç dinmiyo nefsime nezmana kadar hakim olurum bilmem ama direniyorum onun dışında 26. günümdeyim 4,7 kilo verdim vermeyede devam ediyorum :27:

Tatlandırıcılar ile tatlı yapmayı denediniz mi? Kitapta aspartamın güvenle kullanılabilecegini yazıyor. Şekerden 200 kat daha tatlıymış ve gebeler bile kullanabiliyormuş. Diyetisyen Selahattin Dönmez aspartamın bilinen herhangi bir zararının olmadıgını yazmış. Ben bir tanıdık vasıtasıyla sipariş ettim bugün yarın elime ulaşır. Hayallerimdeki muhallebi olmasada bir çeşit diyet muhallebisi yapmayı düşünüyorum. sonucu size bildiririm :66:

Son düzenleme:
Back