- 16 Nisan 2008
- 99
- 0
şekerliii olmaaazz
yook şekerli değil zaten :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
şekerliii olmaaazz
ben sütü sütaş yarım yağlı kullanıyorum. yoğurdu da yörsan yarım yağlı kullanıyorum. light olanları yiyemedim bir türlü. hem çok cıvık hem de çok ekşi. yoğurdu evde mayaladığını söyemişsin. eğer light sütle mayalıyorsan tamam ama sokaktan aldığın sütle mayalıyorsan o normal yağlı yoğurt olur. kaynadıktan sonra üzerinde tutan kaymak, süt yağının çok az bir kısmını içerecektir. malum ılık sütte yağ erimiş halde olacaktır zaten. onu evde ayrıştırman mümkün değil demeyeyim ama çok zor. sütü uzun süre işlemden geçirip (çırpma-karıştırma gibi) kaymağını ayrıştırman gerekir.
anammm ben sana oğuz mu demiştim,yok yok engindi onun adııı,çık bir bak bakalım canım yaaa,içine sinerse başlarsın sinmezse de yok yakınken yok ver
kız bak bakalım eğer sizin iş olursa arkadaşı falan varsa beni de unutma haa,benim de başımı bağlayın artık ya
selamlar.. ben size bişey sormak istiyorum ben cafe crown latte içiyorum günde 1-2 kere acaba bi sakıncası varmıdır:44:
selamlar.. ben size bişey sormak istiyorum ben cafe crown latte içiyorum günde 1-2 kere acaba bi sakıncası varmıdır:44:
yook şekerli değil zaten :)
canım ben sütaşın günlük light sütü içiyorum çok beğendim diğer sütler gibi değil dene istersen
şekersizi de olmaz sanırım. o tarz kahveerde krema vardır ve yağlıdır.
ablan ve enişten için ben çoook içten amin diyorum canım...kıyamam onlara ya aynı durum benim ablacığım ve eniştemde de vardı..ablam üstelik hakkari/yüksekovada ingilizce öğretmeniydi, eniştemde kocaelindeydi..şimdi neyseki ikisi de kocaelinde
eli maşalı spor hocası daha iyi bence iyi sıkıştırır seni erir gidersin :)
AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
Benim abim burdaki işini gücünü bıraktı. Allahın unuutuğu bir ilçeye taşındı. Ordan da her gün 110 km. eşini okula götürdü geldi. Tam 2 sene sürdü bu. Tabi bu arada 1,5 yaşındaki bebeğiyle 2 sene boyunca bitli kirli okul bahçesinde arabanın içinden 1 dk bile çıkmadan 6 saaat oturduğunu anlatmıyorum b ile.
Arabadan çıkmadıkları halde annesinden yada başka bir şekilde abim yengem ve bebek 4 kere bitlendiler. Bebeğe 2 kere kene geldi.
Abim bağkurluydu. Biz burdan ödemeye devam ettik. Sonra eş durumu atamasında geldiler memleketee çok şükür.
Bütümn bu eziyet 35 kpss alan kız meslek lisesi ve açıköğretim bitirmiş yengenin devlet memuru olması içinnn.
Bak yaa sinirlendim yine. Abimi görmediğime mi yanayım. Bebeğin en güzel günlerinde zakta olmalarına mı yanayım. Gidip 1 ay bebeğe baktım, sıkıcı 1 aya mı yanayım.
Ama sonuçta birliktelerdi ve sonucun güzel olacağını biliyorlardı.
Umarım sizinkilerde en kısa zamanda kavuşurlar....
Spor hocana gelincee. Kata çizesim girişesim geldiiii. Bu ne yaa. Biraz saygısız sanırım ama seni gaza getirdiği kesin...
...........
................
kuzuuum günaydıııın,ablacınla eniştecin için inşallah dilediğiniz gibi olur.çok zor ayrı şehirlerde olmak yaa,tez vakitte kavuşurlar inşallah aminnnn,öp bakiiim benii
...........
Amiiiiiiiiinnnn diyorum canım, Allah tez zamanda kavuştursunnnn
O spor hocasına inat zayıfla kuzummmm
............
amiiiiin insallah olurda o yavrucakta babasini özlemeeeez
anaaam o spor hocasina kil oldum ya ben simdi onun inadina 90-60-90 ol yavruuu ukala dümbelegi
Saol canımönce amiiiiiiiiiin diyeyim sonra da spor hocasına saydırayım. spor hocaları hep aynı sanırım. 3 gram yağları eksik diye nerden trip atacaklarını şaşırıyorlar. keşke deseydin hiç spor yapmadım, hatta yer,mden bile kalkmadım, hepsini de yağdan verdim, benim vücudumu benden iyi mi biliyosun sen. ay bana da diyorlar öyle. hakaret edesim geliyor kendilerine. yahu 35 kilo kasım mı vardı da benim kastan verdim. bi de su kaybıdrı diyen salak kitle var. 1 yıl boyunca 35 kg su kaybettim ve hala yaşıyorum. terkos gölüyüm ya ben. ay sinirlendim bak yine
.........
..................
bu eş durumu olayları çok zor ve umarım sözleşmelilerin kadroya geçme hikayesi bu kez doğrudur:44:
...............
cevaplar için teşekkürler :) sözünüzü dinliyorum ve içmicem çok sevmiştim ama elveda lattecim :)
Teşekkürler tatlııımm Çok zor gerçekten Hele çocuk olunca
Hoca da hoca ama tam... Höt zöött!! Ama çok bilmiş yaaa!! Ondan gelecek erimee...
Amin canıımm. Çok teşekkürler.. Valla insan çok üzülüyor. Şimdi annem yanlarında 1 ay falan kalacak. Bayramda babam da ordaydı eniştem de. Nasıl sevinmiş yavrucak.. biliyo musun teyze babam burdaaa, anneannem, dedem bile burdaaa!! Keşke siz de olsaydınız, dedi. Ben tabi hüngür foşurtt..! Bak şimdi bile gözlerim doluyo :'( Bir de ablam 2 senedir orda zaten. Mecburi hizmetine bitmiş olmasına rağmen şimdi de kuralarda Bursa açılsın diye bekliyoruz. Açılırsa da yıl olarak ondan daha kıdemli birinin Bursa'yı tercih etmemesi gerekiyor ki, o atansın.. Yani sonu ne zaman, o ada belli değil ablam da Osmaniye'de. Bursa Osmaniye 14 saat Neyse ki sizinkiler kurtulmuş.. Darısı başımıza..
Spor hocasına hakikaten sinir oldum. Bi de bişi daha var söylemedim. Çünkü kendime kızdım neden bişi yapamadım diye. Fitness hedefin var mı dedi? Ben de yani gitmişim öylesine, kalori yakiyim yeter diyorum. bilmem düşünmedim falan dedim. Kadın ne yapsa beğenirsin. Benim minnoş göbeğimi tuttu Ben tabi şok olduğum için kaldım öyle. Nefret ederim tanımadığım biri bana dokunacak falan... Sen kimsin yani...?! Yani.. Kilo vermek istiyorum tabi ki falan dedim. 1-1,5 ayda 5 kilo dedim. Başka da bişi diyemedim :S Ay sonra dank etti bana! Elin insanı beni ne diye mıncıklıyo yaaa!! Ben biri geçerken yanlışlıkla kollar falan sürtünce bile nefret ederim. Uzattı elini tutuverdi :S Bak düşündükçe sinirlerim şeyoluyooo :95::95:
Saol canımcıımmm Al bakalımm :) Amiinn!!
Saol canım Aminn!
Ben zayıflarsam da o üstüne alınır ama Neyse.. Napalım zayıflıcaz dabii
Saol canıımm, inşallaahh
Ay keşke olsaaaamm.. Kıl olunmucak gibi diil ama
Saol canım
Valla aynen aynen... Hani öyle çok da ideal ölçülerde bişi değil. Şişman değil tabiki ama.. Dediğin gibi işte, benden 3 gr yağı eksiktir anca.. Pehhh!! 10 kilo verdim diyorum, kas diyo yaa! Sanki ben de vücut geliştirmeciydim de, 10 kilo kas buldu da verdi.. Bi de ısrar edişi var.. tamam de sus di mi yani.. Ya da olabilir falan de.. Spor yaptınız mı diye bi sor.. yookk!! Ezberlemiş gelenlerden.. Beyni daha fazlasını idrak edemiyo... böyle bi de erkek gibi bi tip... Yağım var ama en azından bişeye benziyoruz Yağlarım ve ben Ay hiç bişeye benzemesem kibarım yaaa!! Kibarlığı bile öğrenememiş, yağ oranın %12 olsa ne fayda Bi de senin 35 kilo Terkos mübarek hahahhaa Gerçekten yaaa bi de kadın benim göbeğimi tuttu, yazdım İpeko'nun dediklerinin altına okudun mu onu da? Uyuz yaa!!
Evet yaa Çocuğun babası var Allah'a şükür, sağ. E boşanmış falan da değiller.. Hani böyle bişeyler olsa eh katlanmak zorundayım dersin.. Mecbursundur.. Ama bu durumda doktor olduğu için insanı cezalandırıyorlar resmen. Bari çocuklu olanlara bir ayrıcalık olmalı İnşallah doğrudurr... Sana da öpücüükk :))
kızlar
callendeki bu egzersizler popomu basenlerimi baya bi küçültecek gibi duruyo hatta 5.gün olmasına rağmen etkisini görmeye başladım ben..ama alt bacaklarıma bi çare hala bulamadım...
hala roberto carlos gibiyim....
bacak derdinden muzdarip bi tek ben miyim acaba..dukan ve callen de çare olmazsa ben napayım diyin bana:'(
Merabaaa! Tabiki de geçeceksiinn.. Önemli olan hedef kilona ulaşman. Süre değil. ama Dukan'ın dediğinden önce geçmek için de çok çalışmalısın Hadi bakalımsevgılı dukancılar ya benım seyır evrem mayısta bıtıyor ama ben o zamana kadar 1+1 yapamam bıkarım yanı bılıyorum kendımı eger o zamndan once ıstedgm kıloya ulasırsam guclendrme evresıne gecmelımıyım ?
Rica ederim canım.. İhihih İşte bi de ben eksiktim düşün Yoksa 15 olacaktı ama haftaya size en az -1 bendendely elıne saglık...
bu lıstede en hosuma gıden sey toplam verılen kılo:) bı hafta 24 kıloydu bu hafta 17 .. sıkı calısalım lutfen
................
................
Bu arada bu akşam bir hamur yaptımm evlere şenlikkk. Dukan hayatımda yediğim en güzel şey oldu.
Nasıl lezzet nasıl güzell. Sıcak sıcak yedim wallaaa.
Ölçülü olsun diye 8 kaşık kepek koydum 4 günlük
.........
........
adını koyuyorumm tarifin
İpeğin aşk poğaçasıııı :)
Nasıl ??
:)
Kendini üzmeeee :2:Sagol canimmm hersey üst üste geldi bugün dokunsalar aglayacak gibiyim zor tutuyorum kendimi..dün bildirim yapamadim diye aglayacaktim al sana aglanacak durum dedi hayat..:)
Ben biraz araştırdım bak, yukarda yazıyo gördün müGidiyim de biraz roberto carlos tipi bacaklarım nasıl incelir..onu araştırayım
Ellerinize kollarınıza sağlık güzelleeerrrkendi elceğizlerimle yoğurduğum erişte hamuruna, nesli elceğizleriyle şekil verdi. yaptık erişteleri ))))
Abbboooowwww :96: Hahahahhaaaaa canım ben sağlık ocağındaki bir doktora göstermiştim ve o para falan almadan yapacaktı bunu,hatta başkası da yapmaz bak demişti bana kıyak yapar gibi ,len adam hakikaten kıyak mı yapmış bana,hay benim akılsız başım abbooowww:96:
Ben de okumak istedim ama bitmiyo ki yaaa Sen nerdeydin bakiyiimmm :)Allahımmm istanbulda olmak ne güzel şeyyyyy herkese güzel kaçamaksız bol hareketli haftasonları diliyorummm
geçmişte 60-70 sayfam olmuş okumam gereken, bi on sayfa okudum ama nasıl biter bu 60 sayfa bilemiyorum şuan hiç. bu arada yeni gelenler hoşgelmişler
şu geçmişi bi okiiim de hele yarın da callana başlarım artık, nasıl olsa döndüm istanbula oley de oley
Süpersin canım.. Neden giyemeyesin bikini ayaoolll!! Ben de giyioommm :)) Accık göbeğimden rahatsız oldum ben de.. Önümüzdeki sene göbek falan da olmucak ama di mii Oh oohhhh Süper olcaaaaz Hemmen kendimi de kattım hihihihGünaydın dukan güzelleriiii
Yeni yazıldığım spor salonunda eksiksiz spor yaptım beeeen, tebrikleri alayım Bugün de akşam gideceğim ama bu hafta geçen haftadan daha çok kalıp setleri artırıp seneye yaza süper bir vücutla ortalıklarda salınacağım. Geçen sene hayalim diz üstü çizme giymekti, gerçekleştirdim. Bu seneki hayalim de bikini giymek olsun zuhahahahaha (İmkansız ama neden olmasın da diyorum )
Uzun zamandır görmediğim kuzenim dün şoka girdi nooldu sana diye :) Dukan mucizesi dedim :)
Artık kendimi güzel hissediyorum be yaaaaa özgüvenim yerlerdeyken şimdi güzelim ben diyorum, ayyyy bunu da paylaşmadan duramiciiiiim tanımadığım karşı cinsten iltifat bile alır oldum (laf atıyorlar demiyorum kibarlığımı seveyim )
Denicem bunuuuu! Yaşşasıınnn :)) Tatlısını da denicem.. gerçi şimdi ben o kabağı hep tatlı olarak hayel ettiğim için, adı da bal kabağı olunca :S tuzlu olarak nasıl olur aklım kesmedi ama tatlı tuzlu karışımı olaylarını sevmem de pek.. Ama olsuunn Sanırım psikolojik bişeydir benimkisi.. Deneyelim görelim :))elma dilim patates gibi, patates kızartmasından az kalınca yani. daha ince de kesbilirsin. kabak zor pişen birşey değildir. mümkünse metal tepsi kullan. ısıyı daha yoğun iletiyor. fırnın ısısı yüksek olsun. öyle ekmek pişirdiğimiz ısıda değil. biraz daha yüksek olsun. tam derece söyleyemiyorum. çünkü benim fırın dandik. sanırım 250-300 civarıydı. bi de tepsiye kabak dilimlerinin sırtı gelsin. nasıl anlatayım bilemedim ama şöyle diyeyim, ne kadar az yeri tepsiye değerse o kadar iyi. açıkta kalan yerler çıtır, tepsiye ve diğer kabak dilimine değen yerler yumuşak oluyor.
ben baharat koymadım. baharat yanar ve acır o kadar yüksek ısıda. sadece tuz ve azıcık zeytinyağı ile harmanladım. yanında bol baharatlı ve azıcık sarmısaklı yoğurt sos yaptım. baharat olarak da pul biber karabiber kimyon nane kekik koydum. sosa batırıp batırıp yedim.
T
Saol canım
Valla aynen aynen... Hani öyle çok da ideal ölçülerde bişi değil. Şişman değil tabiki ama.. Dediğin gibi işte, benden 3 gr yağı eksiktir anca.. Pehhh!! 10 kilo verdim diyorum, kas diyo yaa! Sanki ben de vücut geliştirmeciydim de, 10 kilo kas buldu da verdi.. Bi de ısrar edişi var.. tamam de sus di mi yani.. Ya da olabilir falan de.. Spor yaptınız mı diye bi sor.. yookk!! Ezberlemiş gelenlerden.. Beyni daha fazlasını idrak edemiyo... böyle bi de erkek gibi bi tip... Yağım var ama en azından bişeye benziyoruz Yağlarım ve ben Ay hiç bişeye benzemesem kibarım yaaa!! Kibarlığı bile öğrenememiş, yağ oranın %12 olsa ne fayda Bi de senin 35 kilo Terkos mübarek hahahhaa Gerçekten yaaa bi de kadın benim göbeğimi tuttu, yazdım İpeko'nun dediklerinin altına okudun mu onu da? Uyuz yaa!!
Kızlarr sut tozu ıle yaptığım kahve (ilk defa yapıyorum) boyle sut kesıgı gıbı oldu. Normalmı yoksa suttozum bozukmu anlamadım benn??. :26:
şimdi ben ufaktan güçlendirme hazırlıklarna başladım. hazırlık derken, eğitimi kastediyorum. güçlendirme kısmını tekrar okuyorum. besin alternatiflerini değerlendiriyorum falan. güçlendirme deneyimi olan arkadaşlara sorularım var. azcık kafamd ölçüp biçeyim, olmadı dukana da soracağım bu soruları.
1 - ödül öğününden ben şunu anlıyorum çorba, ana yemek, tatlı... bunları farklı alternatiflerle değiştirebiliyoruz. o konuda çok açılmamak gerekiyor tabi. yani çorbayı 1 tabak pilavla değil de 2 kaşık pilavla değiştirmek lazım. v.b. ama tatlıdan korkuyorum. cddi ciddi şekerli-hamurlu tatlı da yiyebiliyor muyuz? kitaptan anladığım yiyebiliyoruz ama korkuyorum.
2- günde 2 dilim ekmek yerine onu karşılayacak ölçüde müsli-gevrek tarzı şeyler yenebilir mi? ben çok seviyorum özellikle special K'yı. tam tahıllı undan yapılan birşey neticede. süt de serbest.
3- nişastalı öğünde pişmiş olarak 200 gr diyor. şimdi ben nohut yemeği yapsam diyelim, bunun etiyle soğanıyla salçasıyla v.b. ölçüsü mü 200 gr, yoksa pişmiş nohut mu 200 gr?
daha çok sorum var da kendim de toparlayamıyorum daha.
ayy aliyeemmm öncelikle çoook sevindim hazırlıklara başlamana,hadi bakalım şimdiden hayırlısı
ben ödülleri falan dörtdörtlük yani pek şeyini çıkartmadan yaptığım için çok fazla yorum yapamayabilirim sana.insan ne kadar olsa tedirgin oluyor.
ödülden kastı evet;1 başlangıç bu çorba olabilir,zeytinyağlı bir başlangıç olabilir diye anlıyorum ben.
sonra ana yemek ne istiyorsan o.
tatlı : tatlıda da sütlü yada şuruplu diye kıstlamadığına göre dilediğin bir porsiyon tatlı yiyebilirsin.
nişastalıda eti sebzesi hariç sadece nişastalı olan besin 200 yada 220 gr olacak.ama onu müsliyle değiştirebilir misin bilmiyorum,bence olabilir.çünkü hamur işi falan bile demiş adam nişastalı kategorisinde.sonuçta açma falan gibi hamurişi yenebiliyorsa yada en azından ben kendi adıma her nişastalımda simit yiyebiliyorsam müsli neden olmasın
tek dikkat edilmesi gereken ödülde aynı tabaktan 2 tane yememek.yani atıyorum 2 kase çorba içeyim demeyeceksin
ve tüketiyorsan 1 kadeh alkol de serbest
ben şimdiye kadarki hiç bir ödülümde alkol ve tatlımı tüketmedim.
zaten ilk ödülümde burger menü yedim zero ile.
2.sinde sadece dana eti köfteli mantarlı bir burger yedim menü değil ama patatessiz,yine zero ile.
geçen hafta ise fajita yedim ki zaten et ve sebze kısmı serbest sayılır sadece 2 tane küçük tortilla ekmeği yani küçük lavaşla yedim yine zero içtim.bence benim ödüllerim masum
40 gr peynirin ne kadara denk geldiğini anlamak için manuradan satın aldığım light peynirimin bir kısmını 40 gr kesmesini rica ettim.
aşağı yukarı kalın 1 dilim peynire denk geliyor,sen de öyle yaptırıp gözünde canlandırabilirsin
sağol kuzum cevabın için. müsliyi ekmekle değiştirmeyi düşünüyorum zaten. nişastalı öğünümü hayatta ziyan etmem başka şeylerle. makarna var, pilav var, nohut var, simit var, mercimek var, bulgur var...... bunlar duruken müsli yenir mi? ama günde 2 dilim ekmek olmasa da olur bana.
senin ödüllerin masummuş gerçekten. alkol kullanmıyorum zaten. ay artık az kaldı ya heyecan yaptım. ilk nişastalı öğünüm cevahir avm'deki leblebiciden leblebi alamak olacak. birkerseinde kaçamak olarak yemiştim. aklımdan çıkmıyor ilk ödül öğünüm de muhtemelen kıymalı pide ve çikolatalı sufle.