• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünüme 2.5 ay kala :(

1 yıl ertlelenme olmuyor müsait olan başka bi zmaan alabilirsiniz nikah tarihihi. ama ben sorun tam olarak ne anlamadım

canım bence geç olsun güç olmasın boşver gerekirse 1 yıl ertelensin hepiniz kafanızda daha iyi tartın düşünün derim ben tabii son karar senin canım a.s.

Canım gelinlik provam var demiştim? Gittin mi peki ?
Kararını verdinmi? Şimdi mi sonra mı düğün ?

hayır gitmedim. annemin rızası olmadan tamam diyemem hiçbir şeye. annesiyle annem tlfnda konuşmuş bugün. haftasonu tekrar görüşüp oturup konuşalım denmiş.

1 yıl ertlelenme olmuyor müsait olan başka bi zmaan alabilirsiniz nikah tarihihi. ama ben sorun tam olarak ne anlamadım

yani alınan evraklar ve yapılan tüm işlemlerle birlikte verilen para yanıyor aynıları tekrar baştan mı yapılıyor :S

ben senin hastanelik oldugunu sandım ilk etapta..

o zaman psikolojik sorunları var sanırım nişanlının. sensiz kalma korkusuyla intihar mı etti diye soru geliyor insanın aklına..

bir uzmanla görüşülmüş,tedavi süreci belirlenmiş sanırım.

uzmanlar bazı psikolojik rahatsızlıklar esnasında evlilik gibi ciddi kararların uygulanmaması taraftarı..

ben ağır bir depresyon geçirmiştim. evlenmemize az bir süre kala.. sevdiğim insanla hiç alakası olmayan tamamen farklı bir durumdan dolayı.. doktorumunda önerisiyle evlilik kararını erteledim. saygı duydu erkek arkadasımda,ailem de .. sorun olmadı.. iyi ki de bu kararı almışım. bir kere tamamen iyileşmeden evlenmek,sevdiğimin insanı kendi ağır rahatsızlıklarıma kilitlemek istemedim. kimbilir belki de hiç iyileşemeyecektim...

şu an çok daha iyi olmama ragmen evlilik tarihimiz hala net değil. ben hala istemıyorum,hazır değilim gibi çünkü..

sizin de bu yönde karar almanızı tavsıye ederim. rahatsızlığı geçmince çok daha tatlı olacaktır herşey..
umarım tedavi olur..

geçmiş olsun

Canım Allah yardımcın olsun ama psikolojik tedavi gören birinin bu kdr kısa sürede düzelebilecegini düşünüyor musun?
tamamen güveni yeniden kazanması lazım -ki evlilik gibi önemli bir olayın içerisinde giriyorsun..
Allah korusun evlenip boşanmaktansa biraz daha erteleyerek daha net gözlemleyebilirsin..
kaldıki anne baban arkadandalar..
sevgine yenilme,mantıklı düşün canım..
evlilik bu şaka degil.. üzülmeni istemem ilerde.. bende nişanlıyım ,gerçekten içten bir üzüntü duydum
Allah herkese hayırlı evlilikler nasip etsin inşaAllah.

yani alınan evraklar ve yapılan tüm işlemlerle birlikte verilen para yanıyor aynıları tekrar baştan mı yapılıyor :S

hayır hiç bişey yanmıyo bizim de ertleme durumumuz söz konusu oldu o zman öğrenmiştim gerçi biz ertlemedik ama sadece gidip bi dilekçeyle sebebi yazıp ertlemek istediğini belirtiyosun ordan takvimden sana uygun güz boşsa alıyosun zor bişey değil. her belediye bu anlayışla çalışır mı bilmem ama arayıp öğren belediyeden aklında kalmasın

hayır gitmedim. annemin rızası olmadan tamam diyemem hiçbir şeye. annesiyle annem tlfnda konuşmuş bugün. haftasonu tekrar görüşüp oturup konuşalım denmiş.
anladım canım, iyide yapmış bencede annen.Hayırlısı inş hakkınızda.
Dilerim huzur bulacağınız bir kararı verirsiniz.

canım nişanlınla nasıl bir sorun yaşadınız bilmiyorum sana zarar mı verdi?eğer öyle bir durum varsa psikolojik problemleri varsa zaman vermek en doğrusu bence,yani kesinlikle ertelemelisiniz düğünü,herşeyin düzelmesini beklemelisin,annen konusunda çok takılma çünkü anneler söz konusu evlatları olunca herşey mükemmel ve sorunsuz olsun isterler ve ufak bir sorunu büyütürler,durumu tam bilemediğim için daha fazla yorum yapmak istemiyorum ama canım evlilik bu geri dönüşü çok acı olur o yüzden iyi düşün acele etme erteleme gerektirecek bir durum varsa tereddüt etme biraz zaman bütün problemleri çözer,bol bol da dua et Allah hakkında hayırlı olana yönlendirsin canım...

çok teşekkür ederim. hayır bana yaşattığı tek zararı üzüntü oldu.

Düğünü ertelemende büyük fayda var...

Kafan rahatlasın iyice ...Annen de unutur yaptıklarını yada tekrar eskisi gibi olurlar anne oğul gibi mesela.

Bu ertelemeden sonra da garanti değil gerçi iyileşeceği ama gene de zamanla düzelebilir.

canım sağol ilgin için, düzeldi düzeliyor derken farklı durumlar çıktı.. bu nedenlerden değil ama başka şeylerden dolayı sanırım gerçekten ertelenecek.. aileler işin içinde olunca, onlara yansıdığında biz affetsek bile onlar unutamıyor ne yazık ki..bi de hayatımızı yönlendirmeye çalışmaları, her seyi biz yapıyoruz diye kendi istediklerinin olması için yapılan baskıları, en basiti 1 yıldır iş aradığımı bilen insanlar işe girişimin 2.günü düğünden sonra çıkıp bizim yanımızda çalışırsın demedi mi iyice deliridim.

canım sağol ilgin için, düzeldi düzeliyor derken farklı durumlar çıktı.. bu nedenlerden değil ama başka şeylerden dolayı sanırım gerçekten ertelenecek.. aileler işin içinde olunca, onlara yansıdığında biz affetsek bile onlar unutamıyor ne yazık ki..bi de hayatımızı yönlendirmeye çalışmaları, her seyi biz yapıyoruz diye kendi istediklerinin olması için yapılan baskıları, en basiti 1 yıldır iş aradığımı bilen insanlar işe girişimin 2.günü düğünden sonra çıkıp bizim yanımızda çalışırsın demedi mi iyice deliridim.

gerçekten üzüldüm canım yaa, aileler de belki haklıdır birkaç ay beklemekten zarar gelmez ama acele edip de bütün hayatını tehlikeye atmak istemezler. umarım en kısa zamanda düzelir tatlım sıkma canınıopuyorumnanaktan

Back