• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünüme 2.5 ay kala :(

ikizbalik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mart 2010
2.351
230
163
1 yıldır sevdiğim insanla beraberim. hayatımda ilk kez bu kadar mücadele edip fedakarlık yaptım ve babamın karşısına seviyorum diye çıkarttım. her şey çok güzeldi taa ki 10 gün öncesine kadar. evet kıskançlıkları vardı, geçmişte yaşadıklarına istinaden olduğunu düşündüğüm güven problemi yaşıyordu ilk zamanlarda ama bunları aşmaya başlamıştık. 2-3 ayda bir birisine takılır ya da işe girmemi istemezdi. ailelerin çok iyi anlaştığı, onların beni benim ailemin onu çok sevdiğini düşünürsek ortada sorun olabilecek şeyler aşılmayacak şeyler değildi. annem doğursam anca bu kadar severdim diyordu ve oğlum diyip başka bişey demiyorlardı. onun ailesi de bana aynı şekilde kızım der hep. 10 gün önce bi tartışma sonucu bu kadar erken nasıl evleneyim seninle olmuyor dedim. bensiz yaşayamayacağını söyleyerek hoş olmayan şeyler yaşattı ve 2 aile birlikte hastanelere taşındık. sağlıklı hareket etmediğini yardım almasını söyledim. şimdi psikolojik destek alıyor. yaptığının büyük yanlış olduğunun farkında. tekrarlanmayacağını bir daha kaybetmeyi göze alamayacağını söyleyerek bu 10 günde anormal olmayan bir davranışı yok. hatta iş buldum beni destekledi. olayın ertesi günü ailesi geldi oturup konuşuldu, evimiz alındı, nikah tarihi düğün yeri her şey hazır. annem ise çok kırgın ve haklı endişeleri var. Haziran 27 de olacak olan düğünü Ekime erteleyelim diyorlar. Babam da aynı şekilde düşünüyor ama o şans verilebilir gibi bakıyor, tek düşüncesi ilerde daha büyük bir durum yaşanabilme ihtimali. annem maddi ve manevi her zaman yanındayım, üzerime düşen ne varsa yaparım yine, kararı verecek olan sensin ama onunla eskisi gibi olamam diyor. bende nişanlıma ben şans veririm ama annemin rızası olmadan adım atamam dedim. o da önce annem diyor zaten. yarın gelinlik için ölçü alınacaktı ama anneme söyleyemiyorum şimdi. onsuz sadece kayınvalidemle gitmek istemiyorum. bu arada erteleme durumunda nikah tarihi iptal oluyor ve 1 yıl sonrasına anca gün alınıyor diye biliyorum. aklım çok karışık içim hiç rahat değil. bu arada annemle hiçbir sorunumuz yok günlük hayatımıza devam ediyoruz fakat bizim bambaşka bir bağımız var, o onaylıyorum dese bile içinin rahat olmadığını bildiğim için bişey yapamıyorum. babam, annemin sinirinin zaman içerisinde geçeceğini söylüyor. beynim öyle dolu ki, olumsuz yönde değil de daha objektif olarak yardımcı olursunuz fikirlerinizi paylaşırsınız diye yardımlarınızı bekliyorum. ben şimdi ne yapıcam? :(

haziran 27

tedaviye yeni başlamış , nikah tarihine kadar düzelebilecek mi?

hem tedavi olup hem annenizin gönlünü tekrar kazanması lazım

ama "oğlum" diye severken birden bu kadar soğuduğuna göre çok büyük olaylar olmuş olmalı.

1 yıl ertelense çok mu geç olur. hem aileizin hem sizin içinize siner.tedavisi de tamamlanmış olur bilmiyorumkismile

allah yardımcın olsun arkadasım gercekten hos olmayan seyler yasatmıs nişanlın ama senin dusuncen önemli dimi ailende olmaz demiyormus ama sanırım seninde dusunmen için arayı uzatmak istiyorlar eger ertelemek gibi bir karar alırsan nişanlın tekrar kötü bişi yaparsa

öncelikle nikah tarihini bir yıl beklemeniz gerekmiyor ertelemek isterseniz erteleyebilirsiniz.ama şu var anneniz ekime kadar bekleseniz nişanlınızı affedecek mi? sizin içiniz rahat olacak mı?
yaşadığınız sorun neydi bilemiyoruz ama hastanelik olacak kadar ciddi bir sorun yaşadısanız bunun kolay unutulacağını sanmam.
bazı kırgınlıklar kolay unutulmuyor. unuttuk desekte kalıyor içimizin bi köşesinde hiçbirşey eskisi gibi olmuyor..

hastanelik olacak kadar olay yasadi iseniz bence de nikahi ertlemenizde buyuk fayda olabilir..

tdaviye basladi diyorsunuz bence biraz iyilesmesini bekleyin derim..

Olayı tam olarak anlayamadım ama anneniz affetse siz bu olayı afettiniz mi. Nişanlınıza senle olmuyor diyen sizmişsiniz. Annenizin düşüncesinden önce, bence sizin nişanlınızla iyi anlaşmanız daha önemli.ınsanlar değişmiyor çünkü, size uygun anlaşabileceğiniz bir eş adayı olması çok önemli.

gerekirse 1 yıl olsun ama ben erteleyin derim.. önce psikolojik olarak düzelsin, siz işinize girin.. düzeninizi bir oturtun, ama en önemlisi onun size o yaşdıklarınızı birdaha yaşatmayacağından emin olun.. allah korusun sonradan pişman olmayın..

ınsanlar zamanla herşeyi affedebilir kabullenebilir fakat açılan yaralar zamanla iyileşsede izi kalır...
Annenizin kaygılanması cok doğal sonucta evladını göz göre göre ateşe atmak istemez..( cok severken birden böyle bir hisse kapılmasından yola cıkarak fikrimi belirttim)
Hernekadar ailemden cok nişanlımı ben daha iyi tanıyorum desende...
Durumu dışarıdan izleyenler bazen cok haklı olabiliyor bunlarıda göz önünde bulundurmak lazım...
Herşey gönlünüzce olsun...

Olay nerden başlamış, biraz ayrıntı verseydiniz keşke. Yani sadece kıskançlık mı vardı, sizi bu noktaya getirecek kadar ve hastanelere düşerecek kadar. Sıkıntı ne tam olarak.

boyle bi durum yasasam bende ertelemek isterdim.ama kisi kendine zarar vermisse de vazgecebilirdim.kendimi biliyorum sogurum..birde ya simdi degismis gibi yapip evlendikten sonra eskiye donerse..boyle bir ihtimal var.ama siz daha iyi tanirsiniz nisanlinizi..hakkinizda hayirlisi olsun.

ertelemekte fayda var gibi görünüyo
hastanelere taşınacak kadar büyük olaysa düşünmek lazım.
buraya konuyu açtığına göre çok büyük tereddütlerin var demektir.
mantığının sesini dinle.

sen mi düştün hastaneye?

bir nişanlı,nişanlısına hastaneye düşürtecek kadar ne yapmış olabilir ki.. aklım kesmiyor..

bu kadar ciddi bir sorun varken , ben olsam noktalamayı düşünürdüm ertelemekten ziyade..

hastanelik olan ben değilim, onun kendine verdiği bir zarar..tedavi süresi 1 yıldan önce sonuç vermez biliyorum ama evimiz eşyalarımız tarihimiz düğünümüz her şeyimiz netleşmişken böyle bir durumla karşı karşıya kalmak canımı acıtıyor. yani şimdi değişip evlendikten sonra da çıkabilir diyorsunuz ya bu 1 yıl sonra evlensem o zamanda çıkmaz mı sizce? ben ona bişeyleri değiştirebilmesi düzeltebilmesi için Haziran'da olmaz diye konuştuğumda kendine bi zarar vereceğini ve bu zararın gerçektende Haziranda olmaması için önümüze sebep olarak çıkacağını tahmin bile edemezdim. ona inanıyorum, güveniyorum, bana zarar vermeyeceğinden ve kaybetme korkusunu ciddi olarak yaşadığından eminim. körü körüne aşık olan biri olmadım hiç. kimse için fedakarlık yapmadım mücadele etmedim. olan en ufak bir tartışmada dahi güle güle dedim. gece hayatı olan uyuşturucu hırsızlık namussuzluk gibi şeyler değil, düzeltebilir kendini diye hissediyorum. tereddütten ziyade objektif bakabilecek birilerinin fikrine ihtiyaç duydum yalnızca

Nişanlınızı bu duruma getirecek neler yaşandı orası önemli bence.Bu konuda hiç ayrıntı yok. Kaybetme korkusu ağır gelmiş olabilir ,biranlık çıkmaza girmiş olabilir. Ama sağlıklı bir psikoljısı yok ortada, tedavi bitince olması daha uygun gibi. Zamanla durumlar değişebilir çünkü, daha iyi görmüş olursun birşeyleri bu zaman içinde.

Kendini düzeltebilir dediğin konu ne? Hem de burada bekle diyenler, zaten konuyu bilmedikleri için, düzelmesi açısından bekle demiyor. Psikolojisi açısından bekle diyorlar, bende dahil.

ben giyimine, oturup kalkmasına, nerede kiminle nasıl konuşup hareket etmem gerektiğine zaten özen gösteren biriyim. hayatımda çok önemli olmayan insanlardan vazgeçtim fakat herkesi silmem mümkün değil. olaylarımızın özünde kıskançlık yatıyor. bu olay öncesinde de bir arkadaşımı anlatacağım sırada geçmişimi ne kadar bilen biri olduğunu sordu (onun derdi eski sevgililerimi biliyor mu görüştüğüm insanlar, bağlantılı birileri olabilir mi gibi sanırım) sinirlendim farkına varmadı. ertesi gün ise hala aklında soru işaretleri varsa haziran'da olmasın düğün dedim ve yanlış anlaşıldığını eski bir arkadaşım mı diye sormak istediğini söyledi. ben sert çıkınca bensiz olamayacağını söyledi ve bu olaylar yaşandı. aslında öncekilerden çok daha büyük bi tepki verdim galiba ama birikimlerin sonucuydu.

Anlaymadığım nişanlanana kadar neredeydi aklı ? Yani sizin eski arkadaşlarınızı

merak etme zamanı şimdi mi tutmuş ?

bence sevgilinizin bu yersiz kiskancliklarinin altinda sizin ona koru korune asik olmamaniz, ve gerekli gordugunuz an ondan vazgecebilmeniz yatiyor. guvensizligi size degil kendine aslinda. sizinle iliskisinde vazgecilmez kisi olamadigi icin kendi yerinin sizin kalbinizde ve aklinizda ne kadar saglam oldugundan emin degil. siz de ona sensiz olmaz mesaji verseydiniz, ufak kiskancliklar yapsaydiniz bence kendine guveni gelir ve bu iliski de daha saglam hissederdi. boyle diyorum ama bildigimden degil. belki d eyaptiniz bunlari. benimkisi varsayim... cok detay olmadigi icin boyle bir fikir yuruttum....

hastanelik olan ben değilim, onun kendine verdiği bir zarar..tedavi süresi 1 yıldan önce sonuç vermez biliyorum ama evimiz eşyalarımız tarihimiz düğünümüz her şeyimiz netleşmişken böyle bir durumla karşı karşıya kalmak canımı acıtıyor. yani şimdi değişip evlendikten sonra da çıkabilir diyorsunuz ya bu 1 yıl sonra evlensem o zamanda çıkmaz mı sizce? ben ona bişeyleri değiştirebilmesi düzeltebilmesi için Haziran'da olmaz diye konuştuğumda kendine bi zarar vereceğini ve bu zararın gerçektende Haziranda olmaması için önümüze sebep olarak çıkacağını tahmin bile edemezdim. ona inanıyorum, güveniyorum, bana zarar vermeyeceğinden ve kaybetme korkusunu ciddi olarak yaşadığından eminim. körü körüne aşık olan biri olmadım hiç. kimse için fedakarlık yapmadım mücadele etmedim. olan en ufak bir tartışmada dahi güle güle dedim. gece hayatı olan uyuşturucu hırsızlık namussuzluk gibi şeyler değil, düzeltebilir kendini diye hissediyorum. tereddütten ziyade objektif bakabilecek birilerinin fikrine ihtiyaç duydum yalnızca

Hımm anladım kadarıyla sen bizden su yorumu bekliyordun...
Olsun canım ya erteleyipte ne yapıcaksın düzelir nişanlın yapmış bir hata...
Annende zamanla nasıl olsa güvenir.. Bu mu yani...

Bence burada yazan arkadaşların hepsi objektif bakmıslar konuya herkes iyiliğin için birşeyler yazmıs...
Şuan bulunmuş olduğun durumun sana vermiş olduğu karmaşıklık var...
Ama inan bazı şeyleri zamana yaymak en iyisidir...

bence sevgilinizin bu yersiz kiskancliklarinin altinda sizin ona koru korune asik olmamaniz, ve gerekli gordugunuz an ondan vazgecebilmeniz yatiyor. guvensizligi size degil kendine aslinda. sizinle iliskisinde vazgecilmez kisi olamadigi icin kendi yerinin sizin kalbinizde ve aklinizda ne kadar saglam oldugundan emin degil. siz de ona sensiz olmaz mesaji verseydiniz, ufak kiskancliklar yapsaydiniz bence kendine guveni gelir ve bu iliski de daha saglam hissederdi. boyle diyorum ama bildigimden degil. belki d eyaptiniz bunlari. benimkisi varsayim... cok detay olmadigi icin boyle bir fikir yuruttum....

söylediklerine bazı noktalarda katılabilirim. yani aslında ben onu çok seviyorum ve gerçekten ömrümün sonuna kadar onunla olmak istiyorum. onsuz bir hayatı düşünemiyorum bile ama her an gidebilirimi çok iyi biliyor, kıskançlık desen niye baktın niye konuştun vs gibi şeylerim yok, hatta kıskanmaz mısın sen hiç der bazen bana.

Back