• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünüm var ama dans etmeyi, oynamayı hiç beceremiyorum

Kendini kasma, akışına bırak o senin düğünün kim ne diyebilir ki sanki karşındakiler çok mu güzel oynuyor olacak boşver :halay::21:

İlk kez insan içinde kınamda ve düğünümde oynadım, daha doğrusu oynamak zorunda kaldım. Genel olarak insanların arasına karıştığınız için pek belli olmuyor fark edilmiyor zaten nasıl oynadığınız. Düğününüzde damadı oturtup gelini etrafında oynatmaca olayını yaparlarsa ama işte o fena. :olamaz: Herkes bakıyor. Bizde oldu da neyse ki düğün kasetlerimizi izlemediğimiz için kısa bir video harici kendimi görmedim. :KK48: Gelinlik de yarı balıktı. A kesim ya da prenses falansa ne ayaklarınız ne kalça hareketleriniz anlaşılır, müziğe göre sallansanız bile olur. Ben sadece bir akşam giydim topuklularımı, yutubdaki bir videodan figür çalıştım. Düğün sonu kendi tarzımı oluşturmuştum, eşim hala arada takılır oynayışımı taklit eder. Benim gibi yapamıyorsun sen olmuyor hıh diyorum, gülüp geçiyoruz. :halay:

Ben bence o listede birinciydim, sırf bu yuzden düğün yapmayacaktım o kdr korkuyordumki
Ama çok keyifliydim, gitgide de açıldım, gelinlik ztn bu kusurları kapayacak en uygun kıyafet.
Benden çok daha güzel oynayan dalga geçen akraba, vara yoğa takılarak düğününü rezil etti, ortada düğün bile yoktu gördüğüm en sinirli gergin gelindi en kötü düğündü. Ortada video resim bile yok sahneye bile çıkmadı.
Önemli olan keyfin, neşen huzurun. Gerisi geliyor.
Ben kendi kendime bile oynayamıyordum ya ama düğünüm çok güzeldi.

Bir arkadasim da hic oynayamazdi
Dugunu oldu cilginca sarki soyleyip dans etti
Asena gibi oynamayi bekleme kollari hafif oynat biraz suzul
Zaten belli olmuyor gelinligin icinde

kendinizi müziğe bırakamıyorsunuz..
rahat olamadığınız için kastığınız için kollar bacaklar uyumsuz oluyor.
rahat olun.. o gün sizi hiçbir şeyin üzmesine izin vermeyin..

Bilmiyorsanız öğrenebilirsiniz videolardan.kendi başınıza iken açın izleyin.benim durumum daha vahim.oynamak istesem güzel şeyler çıkacak ama bende normal insan gibi oynayamıyorum:halay: bir iki dk normal oynuyor gibi oluyor sonra salıveriyorum.çözümü insan içinde oynamamakta buldum ben valla.

[QUOTE="kolera9, post: 55215355, member: 730267]

ya bazıları laf ediyo gelin de hiç oynayamadı falan diye:)

[/QUOTE]
Keşke yüzüme söyleseler onlar. Haziranın kaçı düğün?

Arkadaşınızla bol bol oynayın. Ritim öğrenin. Müzik açıp ritmi takip etmeye parmak şıklatmaya çalışın. En olmadı oynuyor gibi yaparsınız. El çırpın, kollarınızı sağa sola sallayın. Basit basit hareketler yapın. Çoğu kişi doğru düzgün oynayamıyor zaten. Uydurun gitsin. :halay:

Kendini kasmayın yeter. Çok güzel oynamalıyım diye pek düşünmeyin akışına bırakın.

Düğünleri bu yüzden de sevmiyorum.
Kendi düğünümde bitse de gitsek modundaydım ki düğün bitti biz de rock bara gittik :D Eğlenemedim çünkü o kadar geleneksel bir ortamda.
:rapci:
Siz istiyorsunuz oynamayı ama çok samimi kız arkadaşlarınızla provalar yapın, alışırsınız

Sevgili kolera9 , haklisin. kendi dugunden hersey mukemmel olsun istiyorsun haliyle.. bircok arkadasim akisina birak demis , haklilarda.. ama soyle dene derim, muzik ritimlerinde arka sesde vurgu sesi vardir , bu bazen davul oluyor bazende dijital ritmik ses baskisi.. o anlari muzigi dinlerken farkedersen onlarin baskin oldugu yerlerde hareketlerini , ayaklarini ona gore basarsin ... muzikleri bol bol dinle ilk once derim,dinlerkende yavas yavasda ritme vucuduna uydur.. buna en guzel ornek yildiz tilbenin hareketli sarkilari. yada roman havalari ;) bazi insanlar bunlari duymayabiliyorlar. muzik kulagi yok derler mesela..onu gibi dusun.. denemek bedava ;) kolay gelsin..

Hamamın ortasında Antepli arkadaşım gerdan kırmayı öğretti, öğrenemedim
10 Kasım'da 100 kisi zeybek oynasin diye tee nerelerden hoca getirdiler, öğrenemedim
Dansin anavatanindan Güney Amerikalı arkadaşım tuttu belimden, saatlerce salsa öğretti, 6 adım hareketinden sonrasını getiremedim
Ayağından 2 ameliyat olmuş ananem bile ne güzel oynuyor düğün dernekte, ben kendimi elaleme güldürmeden el cirpamiyorum
Çooook dertliyim çok :kızgın:
Ben de takipteyim konuyu

Yani ben oynamayi cok severim roman havasini oynamayi falan. Sadece izleyerek ogrendim ama. Sizede tavsiye ederim. Gelinleri oynayanlarin videolarini falan izlerseniz ayaga kalkip taklit etmeye calisirsaniz dugunde oynicak kadar gelisirsiniz. Bide bos kaldikca muzik acip oynayin yanlis veya dogru. Video cekin kendinizi. En son izleyin ne rahatsiz ediyosa sizi bi sonrakinde ona dikkat etmeye calisarak video cekin en son kendi rahatinizi bulursunuz

kendi dugununde benim kadar oynayan gelin yoktur sanirim.kv saolsun surekli bu konuda laf sokar.basta bende hic beceremezdim video falan izleyip evde tek basiniza deneyin goreceksiniz ki harika oynuyosunuz.ben oyle ogrendim keske yine dugunum olsada oynasam

Ay ne güzel oynamışsınız niye laf sölüyo ki kayınvalideniz? Hangi videolardan çalıştınız:)

Bu Sorun Esim'de ve heleki Annemde de mevcut.
Annem ile ilk kez kendi Dügünümde oynamisligim oldu - ayricalik bir durum. Esim ise, Akraba dügünlerine gittigimizde kalk oynayacagiz dememle cesaretlendirmistim.

Ikisinde de sunu fark ettim; kendilerini cok kasiyorlar. Piskoloji bir baski yaratmalari ile kendilerini Müzige veremedikleri belliydi.
Ben mi ne yaptim? - bu ara bayilircasina oyuna kapilan, distan neyle göründügünü umursamayan bir tiplemeyim - kendimce onlara ayak uydurdum. Annem misal topallayarak oynadigi icin, kendimce onlara uyum sagladim, böylelikle kendilerini rahat hissettiler.

Simdi senin durumunda -benimde kendimce cok yaptigim bir etkinligi - tavsiye edebilirim:
Tak kulagina Oyun havali Sarkilari, kendince icinden geldigi gibi oyna. Istersen bunu bir Kayit'a da cekebilirsin, ama aklini sadece o Sarkinin, Ritimlerin birak, sadece kulagin & bedenin ile o seylere adaklan.

Ha bu arada, Oyun havasina ritim tutmasini falan beceririm ama misal Halay ile aram hic yoktur, Dügün kayitlarina baktigimdada bayagi garip oynamisim - evet bende bile böyle bir durum var! :KK70:

Ama aldirisa almayacaksin, yüz ifadem nese ile dolu oldugundan bayagi keyifli bir tarz olmus diyebiliyorum :KK70:

asıl sorun o zaten bende kendimi müziğe bırakamıyorum çok kasılıyorum :(

Eskiden beri düğünümden korkardım ya ben yapamam edemem diye.
Sonra bu iş böyle gitmez dedim bir arkadaşımın kuna gecesinde attın kendimi sahneye.
Aman bende ne cevherler varmış.
Bir kadın gelip çok güzel oynuyosun nerelisin demişti hahah ben şokk.
Sonra tabi beni kimse tutamaz moduna girdim murat kekilli gibi.
Düğünümde de oynadım oturmadım.
Bu işin sırrı ne dersen 1. Ayna karşısında bol pratik 2. Özgüven 3. Aşırı hareketlerden sakınıp sakince ritim tutma
Sakın gerginliğe sebep olmasın iyi eğlenceler diliyorum.

Valla her düğnde sahneye çıkıyorum bende ama yok olmuyo :D özgüven sıkıntısı oluyo oynarken nasıl görünüyorum acaba diye. Teşekkr ederim.

bende hiç ama hiç bilmezdim ayrıca nefret ederdim. nişanım ve düğünümden önce oynama dersi almış o geceleri atlatmıştım daha da oynamam:) duyanlar cok dalga geçiyordu:)
maddi durumunuz uygun değilse oynamayı bilen ve seven birini alın geçin aynanın karşısına açın çiftetelliyi o oynasın siz taklit edin. mutluluklar dilerim
Teşekkür ederim

İlk kez insan içinde kınamda ve düğünümde oynadım, daha doğrusu oynamak zorunda kaldım. Genel olarak insanların arasına karıştığınız için pek belli olmuyor fark edilmiyor zaten nasıl oynadığınız. Düğününüzde damadı oturtup gelini etrafında oynatmaca olayını yaparlarsa ama işte o fena. :olamaz: Herkes bakıyor. Bizde oldu da neyse ki düğün kasetlerimizi izlemediğimiz için kısa bir video harici kendimi görmedim. :KK48: Gelinlik de yarı balıktı. A kesim ya da prenses falansa ne ayaklarınız ne kalça hareketleriniz anlaşılır, müziğe göre sallansanız bile olur. Ben sadece bir akşam giydim topuklularımı, yutubdaki bir videodan figür çalıştım. Düğün sonu kendi tarzımı oluşturmuştum, eşim hala arada takılır oynayışımı taklit eder. Benim gibi yapamıyorsun sen olmuyor hıh diyorum, gülüp geçiyoruz. :halay:

Ay işte damadı oturtup etrafında dönen gelin videoları çok hoşuma gidiyor bende yapmak istiyorum ama :) Sadece bir gecede size tarz oluşturan videoyu merak ettim ? :)

Ben bence o listede birinciydim, sırf bu yuzden düğün yapmayacaktım o kdr korkuyordumki
Ama çok keyifliydim, gitgide de açıldım, gelinlik ztn bu kusurları kapayacak en uygun kıyafet.
Benden çok daha güzel oynayan dalga geçen akraba, vara yoğa takılarak düğününü rezil etti, ortada düğün bile yoktu gördüğüm en sinirli gergin gelindi en kötü düğündü. Ortada video resim bile yok sahneye bile çıkmadı.
Önemli olan keyfin, neşen huzurun. Gerisi geliyor.
Ben kendi kendime bile oynayamıyordum ya ama düğünüm çok güzeldi.

Ay ne güzel ya inşallah bende kendi düğünümde açılırım :) Hiç çalıştınız mı videolardan?

Videolar var birsürü onlardan izleyip az baksanmi acaba?

Çok fazla yok ki doğrudürüst gösteren, mesela erikdalını gösteren elli tane video var hepsi yarım yamalak iyice kafam karışıyo

kendinizi müziğe bırakamıyorsunuz..
rahat olamadığınız için kastığınız için kollar bacaklar uyumsuz oluyor.
rahat olun.. o gün sizi hiçbir şeyin üzmesine izin vermeyin..

Aynen esas sorun kendimi müziğe bırakamamam

Çözümüm: Düğünden sonra kasetleri izlememek :rapci:yani 30 a kadar sindiremediysem daha da olmaz diyip böyle yaptım şahsen.

Nasıl dayandınız ya ben asla izlemeden duramam hiç merak etmediniz mi :)

Sevgili kolera9 , haklisin. kendi dugunden hersey mukemmel olsun istiyorsun haliyle.. bircok arkadasim akisina birak demis , haklilarda.. ama soyle dene derim, muzik ritimlerinde arka sesde vurgu sesi vardir , bu bazen davul oluyor bazende dijital ritmik ses baskisi.. o anlari muzigi dinlerken farkedersen onlarin baskin oldugu yerlerde hareketlerini , ayaklarini ona gore basarsin ... muzikleri bol bol dinle ilk once derim,dinlerkende yavas yavasda ritme vucuduna uydur.. buna en guzel ornek yildiz tilbenin hareketli sarkilari. yada roman havalari :KK66: bazi insanlar bunlari duymayabiliyorlar. muzik kulagi yok derler mesela..onu gibi dusun.. denemek bedava :KK66: kolay gelsin..

İşte o müzik kulağı yok bende sanırım :( O davul / ritmik sesleri duyuyorum ama ayak uyduramıyorum

Hamamın ortasında Antepli arkadaşım gerdan kırmayı öğretti, öğrenemedim
10 Kasım'da 100 kisi zeybek oynasin diye tee nerelerden hoca getirdiler, öğrenemedim
Dansin anavatanindan Güney Amerikalı arkadaşım tuttu belimden, saatlerce salsa öğretti, 6 adım hareketinden sonrasını getiremedim
Ayağından 2 ameliyat olmuş ananem bile ne güzel oynuyor düğün dernekte, ben kendimi elaleme güldürmeden el cirpamiyorum
Çooook dertliyim çok :kızgın:
Ben de takipteyim konuyu

Yapımızda yok galiba :) Çok istiyorum oynamayı stres atmayı ama komik gözüküyorum şu an diye daha çok strese giriyorum:)

Yani ben oynamayi cok severim roman havasini oynamayi falan. Sadece izleyerek ogrendim ama. Sizede tavsiye ederim. Gelinleri oynayanlarin videolarini falan izlerseniz ayaga kalkip taklit etmeye calisirsaniz dugunde oynicak kadar gelisirsiniz. Bide bos kaldikca muzik acip oynayin yanlis veya dogru. Video cekin kendinizi. En son izleyin ne rahatsiz ediyosa sizi bi sonrakinde ona dikkat etmeye calisarak video cekin en son kendi rahatinizi bulursunuz

Valla o gün bir saat roman havası izledim şu video mesela ;

ilk 4 adımı yapıyorum ama geçişlerde sıkıntım var ikinci 4.adıma geçişi beceremiyorum :D

Ay ne güzel oynamışsınız niye laf sölüyo ki kayınvalideniz? Hangi videolardan çalıştınız:)

asıl sorun o zaten bende kendimi müziğe bırakamıyorum çok kasılıyorum :KK43:

Valla her düğnde sahneye çıkıyorum bende ama yok olmuyo :KK70: özgüven sıkıntısı oluyo oynarken nasıl görünüyorum acaba diye. Teşekkr ederim.

Teşekkür ederim

Ay işte damadı oturtup etrafında dönen gelin videoları çok hoşuma gidiyor bende yapmak istiyorum ama :) Sadece bir gecede size tarz oluşturan videoyu merak ettim ? :)

Ay ne güzel ya inşallah bende kendi düğünümde açılırım :) Hiç çalıştınız mı videolardan?

Çok fazla yok ki doğrudürüst gösteren, mesela erikdalını gösteren elli tane video var hepsi yarım yamalak iyice kafam karışıyo

Aynen esas sorun kendimi müziğe bırakamamam

Nasıl dayandınız ya ben asla izlemeden duramam hiç merak etmediniz mi :)

Valla o gün bir saat roman havası izledim şu video mesela ;

ilk 4 adımı yapıyorum ama geçişlerde sıkıntım var ikinci 4.adıma geçişi beceremiyorum :KK70:

Hayir beynimle kaslarim uyumsuz ritim bile tutamazdim kinada testi bile kirdim obkdr keyifliymisimki :D hayal bile edemezdim yanliz bile oynayamazdim ne oldu anlamadim dugunde oldu olanlar

Çiftetelli nasıl oynanır videosuydu. 2 dakikada gibi bir şey. Onu tam yapamadığım için herhalde kendimce başka bir tarz oluşturdum. Eşim de figür öğretmeye çalışmıştı ama yok. :D

Hayir beynimle kaslarim uyumsuz ritim bile tutamazdim kinada testi bile kirdim obkdr keyifliymisimki :KK70: hayal bile edemezdim yanliz bile oynayamazdim ne oldu anlamadim dugunde oldu olanlar

allaall nası başardınız acaba :))

Çiftetelli nasıl oynanır videosuydu. 2 dakikada gibi bir şey. Onu tam yapamadığım için herhalde kendimce başka bir tarz oluşturdum. Eşim de figür öğretmeye çalışmıştı ama yok. :KK70:

bend ebaktım o videolara ama yapamıyorum ahaha :D

bend ebaktım o videolara ama yapamıyorum ahaha :KK70:
Topuklu ayakkabı ile denemeyi unutmayın. :) Bir de hareketlere takılmaktan ziyade müziğe ayak uydurmak önemli. Müziği dinleyin ve kendinizi bırakın bu nasıl oynanıyor diye düşünmek yerine. Misal ben bilinçli olarak doğru oynamaya çalıştığım anda elim ayağım karışıyor donup kalıyorum bir süre, olmuyor.

Aman ya en kötü ileride izler güler geçersiniz. :))

Back