• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünüm var ama dans etmeyi, oynamayı hiç beceremiyorum

kolera9

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2016
958
297
103
kızlar yakın zamanda düğünüm var, oynamayı çok istiyorum çok seviyorum oynayanları izlemeyi falan ama ben hiç beceremiyorum :( senkronizasyon sorunum var kollarım bacaklarım hiç müziğe uymuyor ritme ayak uyduramıyorum çok komik gözüküyorum :d
normal dans olsun, oryantel,roman havası olsun ankara havası olsun hiç birini yapamıyorum ya hareketlerim uyumsuz ve komik oluyor, şöyle narin narin oynamak istiyorum düğünümde kınamda:d
mesela bazı insanlar var çok güzel oynayamasalar bile her tür müzikte basit hareketler de olsa güzel ayak uyduruyolar.

Nasıl öğrenebilirim güzel dans etmeyi :)? Gelinlikten zaten bacak hareketlerim çok belli olmucak ama mesela bazı düğün videolarında görüyorum kollarını ellerini çok güzel oynatan kadınlar var işveli işveli :d onu da beceremezsem diye korkuyorum nerden öğreniyolar nasıl yapıorlar o el kol hareketlerini :)) Dans dersi alalım dedik ama en az 5-6 kez gitmemiz gerekiyor ve düğün zamanı o kadar çok masraf oluyor ki ona bütçe ayıramadık

Ben de oynayamazdim. Kardeslerim ve kuzenlerimle evde muzik actik. Halayindan, mezdekesine prova yaptim. Once videolari izleyip tek basina dene. Sonra boyle yakinlarini cagirip onlardan tavsiye alabilirsin.

Yengem de benzer durumdaydı. Gunlerce çalıştık ama nasıl bir çalışma... Dünyayı kurtarmak istesek başarirdik o derece. Ama yok olmadı bir türlü. Sonra düğün esnasında onun hep ortada oynarmış gibi yapması geldi aklımıza. Elinde mendiller arada alkışladı, arada sağa sola hareket ederek dans edermiş gibi davrandı , koca halayın ortasında oynar gibi davrandı kimse de bir şey anlamadı. Gördüğüm en keyifli gelindi. Boşverin süzülmeyi atın kendinizi ortaya keyfini çıkarın.

kızlar yakın zamanda düğünüm var, oynamayı çok istiyorum çok seviyorum oynayanları izlemeyi falan ama ben hiç beceremiyorum :KK43: senkronizasyon sorunum var kollarım bacaklarım hiç müziğe uymuyor ritme ayak uyduramıyorum çok komik gözüküyorum :d
normal dans olsun, oryantel,roman havası olsun ankara havası olsun hiç birini yapamıyorum ya hareketlerim uyumsuz ve komik oluyor, şöyle narin narin oynamak istiyorum düğünümde kınamda:d
mesela bazı insanlar var çok güzel oynayamasalar bile her tür müzikte basit hareketler de olsa güzel ayak uyduruyolar.

Nasıl öğrenebilirim güzel dans etmeyi :)? Gelinlikten zaten bacak hareketlerim çok belli olmucak ama mesela bazı düğün videolarında görüyorum kollarını ellerini çok güzel oynatan kadınlar var işveli işveli :d onu da beceremezsem diye korkuyorum nerden öğreniyolar nasıl yapıorlar o el kol hareketlerini :)) Dans dersi alalım dedik ama en az 5-6 kez gitmemiz gerekiyor ve düğün zamanı o kadar çok masraf oluyor ki ona bütçe ayıramadık
canim bence hicc takilma ve icinden nasil geliyorsa oyle dans et:)) Ben bildigin yildiz tilbe gibiyim yani videoyu izledikce guluyoruz:olamaz::olamaz: Ama o gun senin en guzel gunun icinden geldigi gibi takil belliki yetenek yok zoraki isve cilve de olmuyor tecrubeyle sabit:KK48:

Amaaaan biz esimle dugun gunu salona girip giris dansini yapip herkes oynamaya cikinca dugunden kacmayi dusunuyorduk :D ne dugunleri sever ne oynamayi ama kacis yok iki don iki elini oynat tamam dir bosveeer

Hayatimda bir tek kendi dügünümde oturmadan oynadim
Dügün bitti eve geldik ben hala oynuyordum:)
Ilk ve sondu tabi:))
O atmosfer öğretiyor oyun oynamayi merak etmeyin ankara havasini bile beceremem ben kollar bi yere gider ayaklar bi yere diyim o derece bilmem oynamayi:)

Kollarınızı bir sağa bir sola sallayın yeter. Sizin zaten sadece üst tarafınız görünecek. Tadını çıkarın bence. Dünyanın en kötü oynayan gelini bile olsanız o gün sizin en eğlenceli günlerinizden biri olacak :) Şimdiden mutluluklar dilerim.

Muzik ritmine dikkat ederseniz neden olmasin, herkez dogar dogmaz zeybek oynayamiyor haliyle ;):KK49::halay:

kızlar yakın zamanda düğünüm var, oynamayı çok istiyorum çok seviyorum oynayanları izlemeyi falan ama ben hiç beceremiyorum :KK43: senkronizasyon sorunum var kollarım bacaklarım hiç müziğe uymuyor ritme ayak uyduramıyorum çok komik gözüküyorum :d

Valla bende öyleydim hataımda ilk defa kınamda ve düğünümde oynadım.Gelinliğim balıktı kabarıksa daha kolay olur :halay: Normal dansı nişanlınızla çalışın yavaş yavaş.Oyun havalarında zaten arada kaynıyosun kolları halletsen yeter.O anın heycanıyla mutluluğuyla zaten içinden geliyo oynamak:KK45:Şimdiden mutluluklar.

Yengem de benzer durumdaydı. Gunlerce çalıştık ama nasıl bir çalışma... Dünyayı kurtarmak istesek başarirdik o derece. Ama yok olmadı bir türlü. Sonra düğün esnasında onun hep ortada oynarmış gibi yapması geldi aklımıza. Elinde mendiller arada alkışladı, arada sağa sola hareket ederek dans edermiş gibi davrandı , koca halayın ortasında oynar gibi davrandı kimse de bir şey anlamadı. Gördüğüm en keyifli gelindi. Boşverin süzülmeyi atın kendinizi ortaya keyfini çıkarın.

hahaha bende öyle olcam muhtemelen :KK70:

Ben de aynı durumdayım ama umrumda değil :halay: o gece amuda kalksam kimse gıkını çıkaramaz :dondurma:

ya bazıları laf ediyo gelin de hiç oynayamadı falan diye:)

canim bence hicc takilma ve icinden nasil geliyorsa oyle dans et:)) Ben bildigin yildiz tilbe gibiyim yani videoyu izledikce guluyoruz:olamaz::olamaz: Ama o gun senin en guzel gunun icinden geldigi gibi takil belliki yetenek yok zoraki isve cilve de olmuyor tecrubeyle sabit:KK48:

yıldız tilbe benzeyebilirim bende sanırım :KK70:

Amaaaan biz esimle dugun gunu salona girip giris dansini yapip herkes oynamaya cikinca dugunden kacmayi dusunuyorduk :KK70: ne dugunleri sever ne oynamayi ama kacis yok iki don iki elini oynat tamam dir bosveeer

:) ben çok seviyorum düğünleri kaçmak gibi bi düşüncem yok :d keşke döktürebilsem oynayanlaır izlemeye bayılıyorum:)

Hayatimda bir tek kendi dügünümde oturmadan oynadim
Dügün bitti eve geldik ben hala oynuyordum:)
Ilk ve sondu tabi:))
O atmosfer öğretiyor oyun oynamayi merak etmeyin ankara havasini bile beceremem ben kollar bi yere gider ayaklar bi yere diyim o derece bilmem oynamayi:)

inşallah bende kendi düğün ortamımda öğrenirim:)

Kollarınızı bir sağa bir sola sallayın yeter. Sizin zaten sadece üst tarafınız görünecek. Tadını çıkarın bence. Dünyanın en kötü oynayan gelini bile olsanız o gün sizin en eğlenceli günlerinizden biri olacak :) Şimdiden mutluluklar dilerim.

Kol hareketlerini bile beceremiyorum işte sadece kol çalışayım bari :KK70: teşekkür ederim

Muzik ritmine dikkat ederseniz neden olmasin, herkez dogar dogmaz zeybek oynayamiyor haliyle :KK66::KK49::halay:

İşte ritme ayak uyduramıyorum bi türlü maalesef

Valla bende öyleydim hataımda ilk defa kınamda ve düğünümde oynadım.Gelinliğim balıktı kabarıksa daha kolay olur :halay: Normal dansı nişanlınızla çalışın yavaş yavaş.Oyun havalarında zaten arada kaynıyosun kolları halletsen yeter.O anın heycanıyla mutluluğuyla zaten içinden geliyo oynamak:KK45:Şimdiden mutluluklar.

Evet kabarık gelinliğim:) Kollara çalışcam ben kibarca sallamaya falan:) teşekkürler

Hadi kendi kendine oyna sallan da o sırayla karşına geçenler yok mu benimle de karşılıklı oyna hareketi beni bitiyor:halay:

Ay ahaha aynen :d

Mesela az önce anlatımlı roman havası yazdım ilk başta bi video çıktı tam bir saat boyunca uğraştım ama yavaş yapınca oluyor hızlı yapınca ikinci döngüde ayaklarım birbirine dolanıyor uyumu kaçırıyorum akışa bırakamıyorum kendimi :KK43:

kendi dugununde benim kadar oynayan gelin yoktur sanirim.kv saolsun surekli bu konuda laf sokar.basta bende hic beceremezdim video falan izleyip evde tek basiniza deneyin goreceksiniz ki harika oynuyosunuz.ben oyle ogrendim keske yine dugunum olsada oynasam

Bu Sorun Esim'de ve heleki Annemde de mevcut.
Annem ile ilk kez kendi Dügünümde oynamisligim oldu - ayricalik bir durum. Esim ise, Akraba dügünlerine gittigimizde kalk oynayacagiz dememle cesaretlendirmistim.

Ikisinde de sunu fark ettim; kendilerini cok kasiyorlar. Piskoloji bir baski yaratmalari ile kendilerini Müzige veremedikleri belliydi.
Ben mi ne yaptim? - bu ara bayilircasina oyuna kapilan, distan neyle göründügünü umursamayan bir tiplemeyim - kendimce onlara ayak uydurdum. Annem misal topallayarak oynadigi icin, kendimce onlara uyum sagladim, böylelikle kendilerini rahat hissettiler.

Simdi senin durumunda -benimde kendimce cok yaptigim bir etkinligi - tavsiye edebilirim:
Tak kulagina Oyun havali Sarkilari, kendince icinden geldigi gibi oyna. Istersen bunu bir Kayit'a da cekebilirsin, ama aklini sadece o Sarkinin, Ritimlerin birak, sadece kulagin & bedenin ile o seylere adaklan.

Ha bu arada, Oyun havasina ritim tutmasini falan beceririm ama misal Halay ile aram hic yoktur, Dügün kayitlarina baktigimdada bayagi garip oynamisim - evet bende bile böyle bir durum var! :D

Ama aldirisa almayacaksin, yüz ifadem nese ile dolu oldugundan bayagi keyifli bir tarz olmus diyebiliyorum :D

kendi dugununde benim kadar oynayan gelin yoktur sanirim.kv saolsun surekli bu konuda laf sokar.basta bende hic beceremezdim video falan izleyip evde tek basiniza deneyin goreceksiniz ki harika oynuyosunuz.ben oyle ogrendim keske yine dugunum olsada oynasam
Ayni düsünceye bende kapildim, ac Dügün kayitlarini, Ses sistemi son ses & basla!
Bu fikir yatti aklima, herhalde bügün yarin Esim isteyken oynarim bir tur :D

Eskiden beri düğünümden korkardım ya ben yapamam edemem diye.
Sonra bu iş böyle gitmez dedim bir arkadaşımın kuna gecesinde attın kendimi sahneye.
Aman bende ne cevherler varmış.
Bir kadın gelip çok güzel oynuyosun nerelisin demişti hahah ben şokk.
Sonra tabi beni kimse tutamaz moduna girdim murat kekilli gibi.
Düğünümde de oynadım oturmadım.
Bu işin sırrı ne dersen 1. Ayna karşısında bol pratik 2. Özgüven 3. Aşırı hareketlerden sakınıp sakince ritim tutma
Sakın gerginliğe sebep olmasın iyi eğlenceler diliyorum.

bende hiç ama hiç bilmezdim ayrıca nefret ederdim. nişanım ve düğünümden önce oynama dersi almış o geceleri atlatmıştım daha da oynamam:) duyanlar cok dalga geçiyordu:)
maddi durumunuz uygun değilse oynamayı bilen ve seven birini alın geçin aynanın karşısına açın çiftetelliyi o oynasın siz taklit edin. mutluluklar dilerim

Ben çok severim oynamayı
Arkadaşım olsan türkü yerlerine gider oynardık ben sana. öğretirdim
Şimdi aç bir oyun havası geç aynanın karşısına kollarını çok açma salına salına ritme uy çok hızlı hareket etme

Back