• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğüne kadar para biriktirme güncem

deniz365

18.05.15
Kayıtlı Üye
Selam kızlar 23 yaşındayım yeni nişanlandım hem nişanlımın hem benim kenarda birikimimiz yok. Tahminen düğün 7 ay sonra olcak. Bu süre içersinde elimden gelenin fazlası birikim yapmam lazım destek ve önerilerinizi bekliyorum...

Gelirin ne kadar?
Bence 4te 3ünü alıyormuş gibi düşün.
Yani çeyreğini kenara at.
7 ay kısa bir süre.
Belki masraflardan kısmanız gerekebilir.
Çeyizin tam mı?

Gelirin ne kadar?
Bence 4te 3ünü alıyormuş gibi düşün.
Yani çeyreğini kenara at.
7 ay kısa bir süre.
Belki masraflardan kısmanız gerekebilir.
Çeyizin tam mı?

Asgari ücret alıyorum ailemle yaşıyorum yemek kartımı market masrafı için kullanıyoruz. Sabit giderim aylık 500 lirayı geçmez üç ay sonra kk borcum da bitcek allahın izniyle giderim azalcak çeyiz için takside girmek zorundayım neyi nasıl yetiştirsem şaşırdım açıkçası

Su an bayram indirimleri hala devam ediyor bugün Karaca'ya girdim bir arkadasimin 3200e aldığı ceyiz seti, 2500e düşmüş ki epey luks bir takım daha uygun fiyatlilari da var
Bunu örnek olarak verdim, farkli markalarin da güzel indirimleri var
Her ay 200 TL ödeyecek sekilde takside girersin, bir sekilde ödenir sen bir adim at hayirlisiyla
ailenin desteği ne kadar olacak?
Bir de nişanlınla da konusup butceni ona göre ayarlamalisiniz

Su an bayram indirimleri hala devam ediyor bugün Karaca'ya girdim bir arkadasimin 3200e aldığı ceyiz seti, 2500e düşmüş ki epey luks bir takım daha uygun fiyatlilari da var
Bunu örnek olarak verdim, farkli markalarin da güzel indirimleri var
Her ay 200 TL ödeyecek sekilde takside girersin, bir sekilde ödenir sen bir adim at hayirlisiyla
ailenin desteği ne kadar olacak?
Bir de nişanlınla da konusup butceni ona göre ayarlamalisiniz
Ailem takı kına işini halletcek ben de taksitle çeyize grmeye başlıcam önümdeki maaşla ayrıyeten düğüne kadar nakit olsun yanımda istiyorum nakit birikmi nasıl yapabilirim acaba

Ailem takı kına işini halletcek ben de taksitle çeyize grmeye başlıcam önümdeki maaşla ayrıyeten düğüne kadar nakit olsun yanımda istiyorum nakit birikmi nasıl yapabilirim acaba
Elinde 500 lira kaldığını belirtmissin
Taksitlerini 200 civarinda tut, kalanı at kenara
Altin su an pahalı, o yuzden nakit olarak tut

Buyuk esya taksitlerini filan evlendikten sonra da odersin diyeceğim ama geçen gün tanidiklarda bir kız annesine "beni borçla filan sakin evlendirme. Ne gerekiyorsa al" deyince cok garipsedim ve kimseye birsey denmeyecegini ogrendim.
Ben olsam elime gecenin yarısını çeyiz taksidine yarısını da nakit olarak hesabima atardim...

Evlenmeden once koseye para atmaktan ziyade igne ipliginize kadar tum ceyizinizi alin derim.. en azindan evlendikten sonra onlarin borcu olmaz .. Ben ceyizimi dizerken esim hep "birak evlendikten sonra birlikte aliriz "derdi. annemde "olmaz kizim oyle sey evlendikten sonra 4 alirsinda 5 ciyi alamazsin elimizden geldigince alalim" derdi sagolsun.. Annemi dinledim ne var ne yok cifter cifter aldik bi tek perdelerimi almamistim oda annemin dedigi gibi oldu salonun perdesini yaptirdik esimle diger odalara gidip ucuzdan hazir perde almistim oylecede kaldi.. Benimde gelirim cok iyi degildi o zamanlar.. Simdi herseyinizi gonlunuzce alin derim sonra yok borc var yok onun acelesi yok once sunu yapalim diye diye kalir..

Buyuk esya taksitlerini filan evlendikten sonra da odersin diyeceğim ama geçen gün tanidiklarda bir kız annesine "beni borçla filan sakin evlendirme. Ne gerekiyorsa al" deyince cok garipsedim ve kimseye birsey denmeyecegini ogrendim.
Ben olsam elime gecenin yarısını çeyiz taksidine yarısını da nakit olarak hesabima atardim...
O borc yapmadan evlenmek isteyen, cebinde parası da yok ama herseyin en iyisi olsun ister
benim bir arkadasim da öyle, herseyin en pahalisini aldı ama keske mutluluk esyayla olsa...
Ben simdiden ufak tefek seyler alıyorum ailem istesem lafini etmez ama bence calisan insanlar olarak kendi basimizin çaresine bakmaliyiz

Evlenmeden once koseye para atmaktan ziyade igne ipliginize kadar tum ceyizinizi alin derim.. en azindan evlendikten sonra onlarin borcu olmaz .. Ben ceyizimi dizerken esim hep "birak evlendikten sonra birlikte aliriz "derdi. annemde "olmaz kizim oyle sey evlendikten sonra 4 alirsinda 5 ciyi alamazsin elimizden geldigince alalim" derdi sagolsun.. Annemi dinledim ne var ne yok cifter cifter aldik bi tek perdelerimi almamistim oda annemin dedigi gibi oldu salonun perdesini yaptirdik esimle diger odalara gidip ucuzdan hazir perde almistim oylecede kaldi.. Benimde gelirim cok iyi degildi o zamanlar.. Simdi herseyinizi gonlunuzce alin derim sonra yok borc var yok onun acelesi yok once sunu yapalim diye diye kalir..
aslinda bazi seyleri esle alma konusuna katılıyorum ama alinacak seyler cok elzem seyler olmamali
Mesela su ısıtıcısı sart degil ama olsa guzel olur, evlendikten sonra da alınabilir. Ya da nevresim takımından iki tane alırsın, sonra ihtiyaç dahilinde birkac tane daha alirsin

aslinda bazi seyleri esle alma konusuna katılıyorum ama alinacak seyler cok elzem seyler olmamali
Mesela su ısıtıcısı sart degil ama olsa guzel olur, evlendikten sonra da alınabilir. Ya da nevresim takımından iki tane alırsın, sonra ihtiyaç dahilinde birkac tane daha alirsin
Vallahi ben hepsini yeteri kadar aldim iyikide almisim diyorum misafirim coktu.. beyaz esyalari mobilyalari halilari esimle birlikte aldik geri kalan herseyi kendim aldim.. tirnak makasina kadar ceyizimde gitti..

Vallahi ben hepsini yeteri kadar aldim iyikide almisim diyorum misafirim coktu.. beyaz esyalari mobilyalari halilari esimle birlikte aldik geri kalan herseyi kendim aldim.. tirnak makasina kadar ceyizimde gitti..
Iste bu guzelmis
Benim dedigim hersey 4-4luk olsun diye evlenmeden önce aileyi zorlayip evlendikten sonrasi icin birsey birakmamak
Bu esler arasında sonradan huzur bozucu bir sey olabiliyor nedenini de şöyle aciklayayim
Rahat batabiliyor
Insan bu hayatta birseyler icin cabalamali, hazır gelince kiymeti bilinmiyor

Çok doğru söylüyorsunuz kızlar Allah hepinizden razı olsun benim gönlümden geçen de ıvır zıvır olmasa da olur şeyler için çok para vermemek veya takside girmemek çünkü kirada oturcaz ve izmir de kiralar çok yüksek evlenince ne kadar az taksit ödersek o kadar çok ev için peşinat biriktirebiliriz ve biz bazı sebeplerden dolayı çok gezemediğimiz için maaş sırf taksit fatura ödemeye gitmesin bize de biraz kalsın istiyorum açıkçası

Çok doğru söylüyorsunuz kızlar Allah hepinizden razı olsun benim gönlümden geçen de ıvır zıvır olmasa da olur şeyler için çok para vermemek veya takside girmemek çünkü kirada oturcaz ve izmir de kiralar çok yüksek evlenince ne kadar az taksit ödersek o kadar çok ev için peşinat biriktirebiliriz ve biz bazı sebeplerden dolayı çok gezemediğimiz için maaş sırf taksit fatura ödemeye gitmesin bize de biraz kalsın istiyorum açıkçası
O zaman kartiniza ek bir hesap actirip her ay maas hesabindan bu hesabiniza para aktarip birikim yapabilirsiniz

Ceyizinizi duzmeye bak
Ihtiyacin olan esyalar icin markalari takip et
Bak bir ay once acsaydin konuyu, bayramda epey indirim vardi bir cok markada
Biriktirmek daha zor olur, en iyisi takside gir
Ben evime esya almayi sevdigimden ve ceyiz kurmaya heves ettiğimden, bir cok farkli markanin sitesini takip ediyorum. Indirimde olunca ufak tefek seyler alıyorum :) istersen yardimci olmaya calisirim bu konuda

Ceyizinizi duzmeye bak
Ihtiyacin olan esyalar icin markalari takip et
Bak bir ay once acsaydin konuyu, bayramda epey indirim vardi bir cok markada
Biriktirmek daha zor olur, en iyisi takside gir
Ben evime esya almayi sevdigimden ve ceyiz kurmaya heves ettiğimden, bir cok farkli markanin sitesini takip ediyorum. Indirimde olunca ufak tefek seyler alıyorum :) istersen yardimci olmaya calisirim bu konuda

Çok sevinirim canım işe yeni başladım kenarda birikim olmadığı için alamadım ki bişey maaşımla anca nişan alışverişi yapabildim. Bu aydan itibaren para biriktirip nakit alışveriş yapma taraftarıyım. İndirimler çok yardımcı oluyor gerçekten

Back
X