Düğünden sonra eşinizin ailesi kendilerine verilen takıları size verdi mi

cok ihtiyaciniz yoksa bence o zarflarin pesini birakin. adam vermek istese zaten verirdi bosuna tatsizlik cikarma bosver....

Bizimkilerde çaldılar canım aynen resmen hırsız bu aileler. Düğünden sonra bi baktım tesadüfen bi defterdi ne goreyim kim ne verdiyse yazmislar. Eşime söyledim sadece nasıl bi hırsız ailesi var görsün diye o kadar istemedim bile.Ama haram ediyorum tabiki

Bence bosverin hatta babanizin verdiklerinide geri verin dursun belkise kayinpederinize verilen paralar cok degildir o yuzden vermemistir

konu sahibi bence kayinpederine hic bir soyleme bu konuyu da unut bosver onemli olan esinin bilmesi zaten soylesen zeytinyagi gibi uste cikarlar bosver

Kendileri birşey söylenmediyse dile getirmeyin bence . Ihtiyacınızda yokmuş . Boş yere eşiniz utandırıp , aranızı bozmayın . Ilahi adalet elbet birgün yerini bulur .

Düğün rakıları gelin ve damadındır. Size verilsin diye anne babaya teslim ederler. Annemin Komşuları anneme vermiş mesela, beni göremedikleri için.

Çocuk olunca da böyle. Bebeğe hediye gönderirler.

Kızım ailesi aynen iletir, Erkeğin ailesi cukkaya atar.

Bana da aynı şeyi Yaptılar, hem düğün hem bebek hediyelerine ihtiyacı olmadıkları halde tenezzül ettiler. Ben bunu hırsızlık olarak Görüyor ve Hakkımı helal etmiyorum.

Ama ağzını açıp da altınları vermediniz demem, o seviyeden sonrası çok çirkin Şeyler oluyor çünkü. Sadece yaptıklarını biliyor ve Hakkımı helal etmiyorum.

Bu zarflar düğün gecesi verilmiş olmali anneniz gördüğüne göre.
Size takmayıp onlara verdilerse zaten size takılmamiş oluyor aslinda mantık olarak,ha düğüne gelmeyip onlara bırakan olur size verilmek üzere o ayrı ama düğün günü kayınpederinize veren ona olan borcunu ödüyor bir anlamda. Hani sen benim çocuğuma takı taktın buda karşılığı gibi bir alışveriş oluyor bu durumda.
Boşverin,inanın üzüldüğünüze değmez 5 kuruş harcamayıp ,üstüne takıların tamamının üzerine yatan aileler gördük burda.

Annem bikaç çeyrek getirdi 900 küsür lira tutmuştu 3 yıl önce, ama kv getirmedi, getirmedi derken bilmiyorum yani birileri ona verdi mi

Biz dugun cikisinda direk her seyi aldik. Bizim cunku. Tabi 100000 falan degildi.
Zarf ne ya hu?

yok vermedi kendilerine harcadilar takılarini... borç içindeydi eşimgil..
borçlari kapattılar düğün takıları... o kadar.

zarfları geçtim üstüme takılan çeyrek ve dolarları tl leri ne varsa beni parçalayacakmış gibi saldırdı hepsini de aldı haram zıkkım olsun

ben annemlerdeki ve kayınvalidemlerdeki altınları takıları almadım. sadece benim ailemin ve eşimin ailesinin taktığı bilezikleri setimi aldım. bana göre düşüncem şuydu onlar kendilerinden para vererek düğünlere gitmişler tekrar gidecekler onlarda kalmalıydı.bizde adet kim ne getirirse onu geri götürmek tekrardan ailemden eşimin ailesinden para çıkmasın diye almadık hiç birisini

Bilezikler hariç -zira onlar kolumdaydı alamadılar - altınlar ve paraları aldılar. Zarflardan ne kadar para çıkar diyenlere cevap olsun 15.000-16.000 arasındaydı, 200 e yakında altın... Düğünümüz çok kalabaıktı aşağı yukarı 1000 kişi falan her iki tarafta. Canları sağ olsun..

Vermeleri gerekirdi.. ama vermiyorlar.. bizimkilerde vermedi ne garip tesadüf ki düğün cd si kabak gibi herşeyi ortaya çıkardı zaten o kadar az altın olunca şüphelenmiştim hem altın hem paralar kv. nin eline verilmiş çantasına atılmış onlarda düğünü yaptıkları için sanırım vermediler. ilk zamanlar çok bozulmuştum buna.. 1 yıl sonra ev almaya karar verdik peşinat vereceğimiz para bi miktar eksikti eşim ailesinden istedi onlarda verdi zaten büyük bi açık değildi 9-10 küçük altın ve açıkça söylediler sizin düğünden kalan altınlar hepsinin yeri hazır geri takılacak diye daha verilemyen onca altın ve para olduğuna da eminim ama ben şok oldum demek ki onlarda durum bu diye düşündüm normalde borç almayı hiç sevmeyen biriyim ama o gün eşime bizim altınlar bize borç mu oldu şimdi demiştim eşimde ailesine geri ödeyemeyeceğini söyledi seslerini çıkarmadılar.. zwten öyle insanlar değil kavga filan etmezler ama bu tavırları şaşırtmıştı beni.. o altınlar veya paralar evlenilen çifte takılmalı bunu düşünmesi gereken davetliler kesinlikle

öyle bişey oldu mu bilmiyorum, benim bildiğim sadece bize takılanlardı, onlar da tabi ki bizim oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…