- 26 Ocak 2012
- 2.305
- 565
-
- Konu Sahibi esraylmz03
vermeleri gerekirdi o gelinle damadın hediyesi hakkıKızlar 11 aylık evliyim . Düğünü eşyaları takıları eşim ve babam yaptı ve düğünümde hatırı sayılır altın takıldı 100000 e yakın.eşimin ailesi bir Kuruş bile harcamadı Saçma sapan bişeyden küslük çıkardılar neyse.bu arada düğünde takılan takıların yüzde sekseni bizim taraftan geldi.düğün bitti babam bana kendine verilen bilezikleri bana verdi hala daha veriyo şu verdi bu verdi diye.ama gecen ağzından bişey kaçırdı annem canım çok sıkıldı kp cebinde bi sürü zarf varmış size verdi mi dedi bende yok dedim ama çok üzüldüm zaten 1 Kuruş harcamadılar vermeleri gerekmez mi haksızlık değilmi bu
onlar hiç beş kuruş yardım yapmadı diyor daDugununuze kim geldi bilmiyorum ama cogunlukla kv kp kimin dugunune gidip biseyler taktiysa onlar gelip takiyor zarf falan veriyor.. Bir nevi borcunu oduyor. O yuzden bence abartilacak bisey degil bu. Ama senin ailenin verdigi altinlari falan almalari hos olmamis
Bir tanıdığımızın gelinlerinin ailesi, düğünden sonra takılan yaklaşık 70 bin TL'lik altınla memleketlerine döndü.
Bahaneleri "Kasada saklayacağız" idi.
Gel zaman git zaman, kızın ailesinin evine hırsız girdi ve altınlar çalındı
(Bak sen! Kimse inanmadı tabii)
Başınıza bu gelse anlarım da, 3-5 zarf için canınızı sıkmayın.
yanlis anladin sanirim canim.. mesela kv nin bi tanidiginin dugune gitmistir zamaninda bir sey takmistir simdi kendi oglu evlenince o dugunune gittigi kisi gelip geri takmistir yani bir sekilde borcunu odemistir.onlar hiç beş kuruş yardım yapmadı diyor da
o zaman neyin borcunu ödeyecekler insan çocuğuna ufakta olsa bir yardımda bulunur
Kızlar 11 aylık evliyim . Düğünü eşyaları takıları eşim ve babam yaptı ve düğünümde hatırı sayılır altın takıldı 100000 e yakın.eşimin ailesi bir Kuruş bile harcamadı Saçma sapan bişeyden küslük çıkardılar neyse.bu arada düğünde takılan takıların yüzde sekseni bizim taraftan geldi.düğün bitti babam bana kendine verilen bilezikleri bana verdi hala daha veriyo şu verdi bu verdi diye.ama gecen ağzından bişey kaçırdı annem canım çok sıkıldı kp cebinde bi sürü zarf varmış size verdi mi dedi bende yok dedim ama çok üzüldüm zaten 1 Kuruş harcamadılar vermeleri gerekmez mi haksızlık değilmi bu
Düğün masraflarını karşılamadı eşyaya yardım etti durumu çok iyi zaten içinden geldi yaptı eşimde ondan geri kalmadı o da yaptıKonu sahibi senin ailen de fazla abartmış yani baban neden düğün masraflarını karşılıyor
neden o kadar takı yapıyor ki size
kız tarafının üzerine düşenleri yapsaydı yeterdi hatta karşı taraf hiç harcama yapmamış bu durumda haksızlık olmasın diye
sizinkilerde yardım etmeseydi kendiniz yapsaydınız eşinle
yok canım yanlış anlamadım diyorum ki ailelerin zamanın da taktıkları evlenen çiftlerin olmalıyanlis anladin sanirim canim.. mesela kv nin bi tanidiginin dugune gitmistir zamaninda bir sey takmistir simdi kendi oglu evlenince o dugunune gittigi kisi gelip geri takmistir yani bir sekilde borcunu odemistir.
Ama haklisin dugunu kendileri yaptigi icin yardim etmeleri lazimdi