Düğünden sonra eşinizin ailesi kendilerine verilen takıları size verdi mi

Düğün masraflarını karşılamadı eşyaya yardım etti durumu çok iyi zaten içinden geldi yaptı eşimde ondan geri kalmadı o da yaptı
çok abartmışsın da konuda sanki bütün düğünü baban karşılamış gibi anlaşılıyor

100 bin tl lik altın dediğinin hepsi sizin sülaleden mi

yani yüzde 80 i dediğin için 80 bini diye tahmin ediyorum

o zaman geri kalan 20 bin tl onlardan mı

O zarfin icinden 10 20 tas catlasa 50 tl cikar. Zaten para geline gitsin isteyenler gelinin yakasina takar. Demekki kayinpederine gitsin istemisler. O zarfin karsiligida var tabi siz goturmeyeceksiniz karsiligini kayinpederiniz goturecek. Simdi tutup bunu dert etmemek lazim.

Ayrica benim kayinvalidemler altinlari bana verdiler takilan paralari aldilar. Hatta bana soylediler ne kadar takildigini bende dedimki soylemenize gerek yok sizin goturduklerinizin karsiligi geliyor. Sonucta insanlar konu komsu akrabaya yillarca ne taktilarsa insanlarda onun karsiligini getirip takiyor. Kimisinin daha cocugu evlenmemis oluyor hala kayinvalidem dugunlere gidip onlar ne getirdiyse aynisini goturmeye calisiyor. Kim ne derse desin o takilanlar gelinle damada hediye olarak degil ebeveyinlerin gittikleri dugunlerin karsiligi.

Ben kendi annemede dedim altinlari verdin yeter paralar sende kalsin diye.

Kucuk seyler bunlar takilmamak lazim.

yok canım yanlış anlamadım diyorum ki ailelerin zamanın da taktıkları evlenen çiftlerin olmalı

çocuklarına düğün yardımı olarak yatırım gibi

bu konu sahibinin kp deri bunların düğününe hiç masraf yapmamış ki ne borcu

üç kuruşluk takıya zarfa göz koymakta neyin nesi bari onları vereydiler bunlara
bence de vermeleri lazimdi cunku hic masraf etmemisler ama buyutulmesine karsiyim acikcasi.

3-5 zarfın lafını yapmayın.Bende video da gördüm kp ye hep elden verdiler zarfları sorun etmedim.Tek birşey bile demedim .

neyse zaten çok zenginmişsiniz 100 bin tl lik takı takılmış

dert etmeye değmez bu durumda

siz zor durumda (borcunuz harcınız olsa)olupta yapsaydılar o zaman büyük sorun olurdu

yine de gizli gizli kendilerine saklamaları hoş değil

çok abartmışsın da konuda sanki bütün düğünü baban karşılamış gibi anlaşılıyor

100 bin tl lik altın dediğinin hepsi sizin sülaleden mi

yani yüzde 80 i dediğin için 80 bini diye tahmin ediyorum

o zaman geri kalan 20 bin tl onlardan mı
Evet aynen ole babam meraklı altın takmaya o yüzden çok geldi ama kp herkese para götürdüğü için altın az götürdüğü içinonlardan az geldi sorun bu değil zaten herkesin kendi imkanı ben sadece zarfların benim hakkılm olup olmadığını merak ettim

Benim düğünümden bana kalan ise sadece anne ve babamın taktığı bilezikler oldu...
Geri kalan herşeyi eşimin annesi babası aldı...
Hala verecekler bekliyoruz bizde..
Ama ben lafımı esirgemiyorum..
Hediye falan deyince geçen kayınpederime "evimde borcamlar var, onlarda hediye onları neden almadınız, maddi değeri mi yok" dedim...
Söz verdiler bakalım bekliyorum...
Ama evlenmemiş iki kaynım var...
Gün gelecek bu devran elbette dönecek...

Kızlar 11 aylık evliyim . Düğünü eşyaları takıları eşim ve babam yaptı ve düğünümde hatırı sayılır altın takıldı 100000 e yakın.eşimin ailesi bir Kuruş bile harcamadı Saçma sapan bişeyden küslük çıkardılar neyse.bu arada düğünde takılan takıların yüzde sekseni bizim taraftan geldi.düğün bitti babam bana kendine verilen bilezikleri bana verdi hala daha veriyo şu verdi bu verdi diye.ama gecen ağzından bişey kaçırdı annem canım çok sıkıldı kp cebinde bi sürü zarf varmış size verdi mi dedi bende yok dedim ama çok üzüldüm zaten 1 Kuruş harcamadılar vermeleri gerekmez mi haksızlık değilmi bu
bu düğünde takılan altın para vs.. düğün ailesine takılıyor aslında yani kv ile kp gittiği düğünlerde takıyorlar haliyle geri dönüyor. vermek zorunda değil ama, verenler oluyor.
bunun dışında insanlar kötü niyetli ise zaten gasp edercesine üzerine koyuyor ve kullanıyor. biz gelinler de öyle bakıp kalıyoruz işte ...

Dugununuze kim geldi bilmiyorum ama cogunlukla kv kp kimin dugunune gidip biseyler taktiysa onlar gelip takiyor zarf falan veriyor.. Bir nevi borcunu oduyor. O yuzden bence abartilacak bisey degil bu. Ama senin ailenin verdigi altinlari falan almalari hos olmamis
ailesinin altınlarını almıyorlar kızın kendi babası kızına veriyor size geldi diye :)

Buna mı üzüldün bende sandım ki 100.000 tl'yi cep yaptılar..

Ne var ya alsınlar, ben anneme babama size gelen zarfları vermeyin gerek yok dedim. Kv hepsini verdi ona da sende kalsın dedim ona rağmen aa olmaz dedi verdi.

Çok önemli bir mevzu değil, iki tarafta vermese de olur. Zarflardan da çıkan paralar toplasan ne olabilir ki, 10 tl 20 tl koyuyorlar. 1000 tl çıkmazdı o zarflardan, can sıkacak poaralar değil yani 100.000 yanında...

Not: Bir de o zarfları çoğu insan ebeveynlere veriyor, size vermek isteseler size verirlerdi. Ben çok yakın olmayan kişilerin anne babasına veririm zarfı kullansınlar diye. Masraf yapsın yapmasın beni bağlamaz..
Katiliyorum size bencede o kadar altin toplanmis birazda kp alsin ne olacak sanki zarfin icinden ne kadar para cikacakki sanki sizin dediginiz gibi ebeveyn icinde verilmis olabilir

Konu sahibi senin ailen de fazla abartmış yani baban neden düğün masraflarını karşılıyor

neden o kadar takı yapıyor ki size

kız tarafının üzerine düşenleri yapsaydı yeterdi hatta karşı taraf hiç harcama yapmamış bu durumda haksızlık olmasın diye

sizinkilerde yardım etmeseydi kendiniz yapsaydınız eşinle
aslinda haklisin boyle yapinca kiz tarafi enayi yerine konuluyor konu sahibi de mesafeli davransin gerektiginde ondan gelinlik beklememeleri gerektigini hissettirsin

Kızlar 11 aylık evliyim . Düğünü eşyaları takıları eşim ve babam yaptı ve düğünümde hatırı sayılır altın takıldı 100000 e yakın.eşimin ailesi bir Kuruş bile harcamadı Saçma sapan bişeyden küslük çıkardılar neyse.bu arada düğünde takılan takıların yüzde sekseni bizim taraftan geldi.düğün bitti babam bana kendine verilen bilezikleri bana verdi hala daha veriyo şu verdi bu verdi diye.ama gecen ağzından bişey kaçırdı annem canım çok sıkıldı kp cebinde bi sürü zarf varmış size verdi mi dedi bende yok dedim ama çok üzüldüm zaten 1 Kuruş harcamadılar vermeleri gerekmez mi haksızlık değilmi bu
Altinlarimin hePSİ bende bir kuruşuna dokunan olmadı

bu para muhabbetinden yuva bile yıkılır ah ah az mı çektim ya banada bi iğne bile almamışlardı hep eşimle borç harc aldık her şeyimizi çocuğum doğdu bi çorap bile görmedim insan üzülüyor ama napıcan

Zarfların içinde ne kadar olduğunun hiç bir önemi yok. 10 lira da olabilir, 5 lira da.
Ama sizden habersiz el koymaları çok büyük ayıp.

Size vermeye çalışsalardı belki siz zaten sizde kalsın diyecektiniz. En azından haberiniz olurdu. Üçe beşe bakma diyenlere katılmıyorum, önemli olan zarfın içindeki miktar değil, habersiz el konması (=bana göre bunu adı hırsızlık)

Bu arada diyelim ki benim çocuğum yok, gittiğim düğünlere bir şey takmayacak mıyım? Nasılsa bana geri dönüşü olmayacak diye mi düşüneceğim? Yoksa genç bir çift evleniyor, bir sürü masrafları olmuştur, ben de onlara katkıda bulunayım diye mi düşünerek para veya altın takmalıyım?

Ya da diyelim altın taktım. "Borç" diyen arkadaşlara soruyorum, o borçları geri almak için ne yapayım? Evlat mı edineyim yoksa ben ikinci bir düğünle nikah mı tazeleyeyim??? Ya bekarsam?

Sonuçta düğünde takılan para damada ve geline "DESTEK"tir. Geri gelecek diye hesap yapılarak takılmaz.

X