• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğünden sonra 1 hafta kayınpeder evinde kalmamız lazımmış

gulize91

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2018
6
2
1
33
Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum. görüşlerinizi merak ettiğim ve sormak danışmak istediğim bir husus var. ben nişanlıyım. temmuz ayında düğünüm var inşallah. ben karadenizliyim. nişanlım diyarbakırlı. düğünüm de diyarbakırda yapılacak. düğün ve balayından sonra biz yalovada yaşayacağız. çünkü ikimizde orda çalışıyoruz. ancak nişanlım bana düğünden hemen sonra balayına gidemeyeceğimizi, bir hafta diyarbakırda babasının evinde kalmamız gerektiğini, onlarda öyle bir adet olduğunu, bir hafta boyunca eş dost komşu akrabanın falan gelin görmeye gelinle tanışmaya geleceğini söyledi. nişanlımın ailesi zaten fazlasıyla kalabalık 9 kardeşler. ben yeni gelin olarak o kadar kalabalık bir evde bir hafta nasıl kalacağımı bilmiyorum. Bizim buralarda da böyle bir adet yoktur. Hayatımda ilk defa duydum. Özellikle o yöreden arkadaşlar varsa gerçekten böyle bir adet var mı.

Cok dert etme. Kalirsin ne de olsa evine gecicen nihayetinde. He biraz cekinirsin bu bir haftanin cabuk gecmesi icin dua edersin tabi ama onemli olan birbirinoze kavusmaniz :)

Evet malesef boyle bir adet var.
Ama 1 hafta ile yirtarsaniz ne ala.
Bende 2 hafta kaldim yok su gelir yok bu gelir birde kiş ayiydi ve o sene o kadar soğuktu ki anlatilmaz kar diz boyu iki hafta kalmıstim.ve gelen giden bir allahin kuluda olmamisti.Sogukmusda bla bla bla onlara kalsa millletin keyfini beklicektim birde havalar duzelene kadar .
Tobe tobe bak aklma geldi yine sinirlemdim

Çok saçma bir adet. Ben olsam kabul etmezdim. Yeni evlenmişim el alemi mi çekeceğim? Kocamla keyif sürmek varken diken üstünde yat, kalk, otur ne gerek var? Çok görmek istiyorlarsa düğünde zaten görecekler. Hala neyin derdi? Gidin tatile deniz kenarından fotoğraf atın olmadı görüntülü ararsınız. Yani bu adet mi yoksa geline damada yapılan ayıp mi? Biraz anlayış........

Çok saçma bir adet. Ben olsam kabul etmezdim. Yeni evlenmişim el alemi mi çekeceğim? Kocamla keyif sürmek varken diken üstünde yat, kalk, otur ne gerek var? Çok görmek istiyorlarsa düğünde zaten görecekler. Hala neyin derdi? Gidin tatile deniz kenarından fotoğraf atın olmadı görüntülü ararsınız. Yani bu adet mi yoksa geline damada yapılan ayıp mi? Biraz anlayış........

ne kadar haklısın duygularıma tercüman olmuşsun

Malesef doğuda hala çarşaf bekleme sdeti var :( ben kapıda bikaç kişinin beklediğini bile duymuştum, filmlerdeki gibi çarşaf sallandırılmasa da bikaç kişi görüyor ve ilan ediyor ne fena allahım... Kayınvalidem düğün ertesi günü eve misafir getirmeye çalışmıştı ona bile deli olmuştum sonra getirememişti bi sürü kavga etmiştik ay ne sinir konular insan hatırlayınca ilk günki siniri hissediliyor hala :)

Allah kolaylık verisn canım kendinden ödün vermemeye çalış tatlı tatlı :)

gerçekten böyle bi adet olup olmamasının önemi var mı? yazılı kanun değil ya istemiyorum diyemiyor musun? oldu olacak gerdekten sonra kanlı çarşaf da istesinler.

Bende doğuluyum hiç duymamıştım böyle bir adet.
Tam aksine gelin-damadı rahat ettirmek adına eğer balayına gidilmiyorsa,
Kayınvalide düğün günü sabahtan gelinin evine 3-4 gün yetecek yemekler götürür ve bu adettir.
Diyarbakır'dan evli arkadaşlarımda var kiii bende Van'lıyım uzak bir kültür değil.

Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum. görüşlerinizi merak ettiğim ve sormak danışmak istediğim bir husus var. ben nişanlıyım. temmuz ayında düğünüm var inşallah. ben karadenizliyim. nişanlım diyarbakırlı. düğünüm de diyarbakırda yapılacak. düğün ve balayından sonra biz yalovada yaşayacağız. çünkü ikimizde orda çalışıyoruz. ancak nişanlım bana düğünden hemen sonra balayına gidemeyeceğimizi, bir hafta diyarbakırda babasının evinde kalmamız gerektiğini, onlarda öyle bir adet olduğunu, bir hafta boyunca eş dost komşu akrabanın falan gelin görmeye gelinle tanışmaya geleceğini söyledi. nişanlımın ailesi zaten fazlasıyla kalabalık 9 kardeşler. ben yeni gelin olarak o kadar kalabalık bir evde bir hafta nasıl kalacağımı bilmiyorum. Bizim buralarda da böyle bir adet yoktur. Hayatımda ilk defa duydum. Özellikle o yöreden arkadaşlar varsa gerçekten böyle bir adet var mı.

üzerinden 1 ay geçmiş konu açılalı

kesin gidecekmisiniz merak ettim , umarım nişanlın vazgeçmiştir

Diyarbakır’da böyle bir adet kesinlikle yok

Back