• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğünde takılanların bir kısmını aileme versem mi?

bence yapacagınnnn en buyuk iyilik onlara cok fazla birsey aldırmamak olur.. şimdi sen düğünden bişeyler versen ailen kabul edecek mi,ölürler de etmezler.. biraz masrafları azalt,ailemin durumu bukadar demek ayıp değilya
bukadar cok düşünüyosanız ,misal 1 ay sonra düğün beyaz esya taksitlerini kendi üstüne yap. düğünde takılanlarla öde

Son düzenleme:
bence nişanlına danışmadan ailene para veya altın verme. Nişanlınla konuş aranızda kalsın konu. Gizli yaparsın gün gelir ağızdan kaçar veya akrabalara tembihlersiniz anneme elden verin diye onlarda sonradan söyleyebilirler. Ben evlendim üzerimizden çıkan takıları ve paraları hiç saymadım. Düğünün ertesi gün balayına giderken eşim babasına bırakmış para ve takıları saklasın diye gelince alırız demiş ve içinden ona para vermiş ama benim 3 veya 4 sene sonra haberim oldu hemde eşim söyledi bana. Bende benim neden haberim yok diyince ben sana söylemiştim unutmuşsundur diye geçiştirdi bende üzerine fazla gitmedim ama habersiz iş olunca insan üzülüyor tabi. O yüzden habersiz yapma derim.Şimdiden mutluluklar dilerim.

kesinlikle.. habersiz yapılması çok kırıcı olur.
çok teşekkür ederim :)

cnmm başka bir şehre gidiyorsan niye bu kadar harcama yapıyorsunuz bizim orda başka şehre giden kız zorunlu olanları alır... sadece .... yatak odasını bile almaz :6:

buarada karşıu taraf her dediğinizi yapıyor muda siz ailenize yaptıracağım diye uğraştırıyorsunuz yükleniyorsunuz

sizin orada işlerin yürüme şekline hayran kaldım, keşke burada da öyle olsaydı :)
evet, karşı taraf her dediğimi yapıyor, fazlasıyla yapıyor.. istemediklerimi bile yapıyor hatta. şöyle bir örnek vereyim; nişanda bana set getirdiler, normalde bizim burada tek set takılır o da düğünde takılır. ama kayınvalidem nişanda bitane aldı, şimdi de düğünde alıcak. ayrıca bitane de inci set almış, 'ilk bununla çıkarsın, gelinliğin üstüne şahane oluyor' dedi. bu durumda benim ailem de damada ucuz bir saat takamıyor taktir edersiniz ki.. bana nişanda getirdikleri gecelikler,elbiseler eşyalar hepsi mükemmel, kaliteli.. ben de bunun üzerine damat bohçasını güzel bi şekilde hazırlamak zorundayım. bu biraz karşılıklı verilen değeri gösteriyor..
düşünüyorum da bazen; ne zahmetli işler.. ve ne gereksiz.

mutlaka eninde sonunda altınların birkısmını bıraktığın öğrenilir sonuçta ne mi olur dışlanırsın hatta evliiğin tehlikeye girer.bende sizin gibi düşünenleri hiç anlamam aile bu bi zahmet düğününüzüde yapsın kocaman kız olmuşsunuz bu zamana kadar biraz birikim yapabilirler çocuklarımız evlenecek die.ayrıca memur maaşlarıda asgari ücret değilya bnede memurum abartmayalım lütfen.eşinizde kendi altınlarını ailesine verirse ne olacak.baştan bi sürü sorun çıkacak.bence evlenin ilerde aileniz krediyi ödeyemeyecek kadar zor durumda olursa biraz yardım edersiniz.

ben de gizli iş yapmayacağımı söylüyorum zaten. eğer verirsem nişanlımın bilgisi ve onayıyla vericem. aynı şeyi kendi ailesi için isterse memnuniyetle kabul edeceğimi de defalarca belirttim.
babamın maaşı kendisine yetseydi veya bir birikim yapabilseydi şimdiye kadar, ben de tüm bunları düşünmek zorunda kalmazdım. ve buraya bu konuyu da açmazdım.. :)
herşeyin bir şekilde düzeleceğinden eminim yine de..
yorumunuz için teşekkürler.

cnm

ablam evlenirken ben calisiyordum hic de dert etmedim param harcandi die
ablam da senin gibi uzuluyordu
sadece onun uzulmesine uzuldum
ablami gelinlikle gorunce keske elimden daha fazlasi gelseydi ablam daha mutlu olsa dedim

bence senin yapabilecegin tek sey sececegin seylerde mumkun mertebe abartmamak olur

esinden gizli de bise yapma simdiden aranizda sorunlar baslar

ben yaklasik iki yillik evliyim bu az bi teccrube belki evlilikte diceksin ama
guven nasil baslarsa oyle devam eder bastan guvensizlik olusturma canim

cnm

ablami gelinlikle gorunce keske elimden daha fazlasi gelseydi ablam daha mutlu olsa dedim

bence senin yapabilecegin tek sey sececegin seylerde mumkun mertebe abartmamak olur

siz de benim kardeşim gibi çok düşünceli ve fedekarsınız demekki.. eminim ablanız tarafın dan çoook ama çoook seviliyosunuzdur :16:
eşya alınırken hiç abartmıyorum, hiç bişeyin 2.sine uzanmıyorum ve biçok şeyden vazgeçiyorum emin olun, herşeyin daha güzelini ileride kendimiz alırız diyorum..hiç bişey de gözüm de kalmıyor.. üzülmüyorum alamadığım için ama çok enteresan, neyi beğensem, içimden bu ne güzelmiş desem bikaç gün sonra hediye olarak geliyo bana . aynısı ya da benzeri. bu çok ilginç gerçekten.. sanırım Allah çok istediğimiz bişey olunca onu bize bi şekilde gönderiyo :9:
nişanlımdan gizli hiç bişey yapmıcam. aslında başından beri yapmayı düşünmüyodum. benim öğrenmek istediğim deneyimli arkadaşlardan, nişanlımın ailesinin bu olaya ne gibi tepkiler verebileceğiydi. yani bu normal midir yoksa yanlış bir durum mudur, nişanlımın ailesi nasıl karşılar diye merak etmiştim.
yardımlarınız için çok teşekkür ederim.. yürek dolusu sevgiler :)

cnm

siz de benim kardeşim gibi çok düşünceli ve fedekarsınız demekki.. eminim ablanız tarafın dan çoook ama çoook seviliyosunuzdur :16:
eşya alınırken hiç abartmıyorum, hiç bişeyin 2.sine uzanmıyorum ve biçok şeyden vazgeçiyorum emin olun, herşeyin daha güzelini ileride kendimiz alırız diyorum..hiç bişey de gözüm de kalmıyor.. üzülmüyorum alamadığım için ama çok enteresan, neyi beğensem, içimden bu ne güzelmiş desem bikaç gün sonra hediye olarak geliyo bana . aynısı ya da benzeri. bu çok ilginç gerçekten.. sanırım Allah çok istediğimiz bişey olunca onu bize bi şekilde gönderiyo :9:
nişanlımdan gizli hiç bişey yapmıcam. aslında başından beri yapmayı düşünmüyodum. benim öğrenmek istediğim deneyimli arkadaşlardan, nişanlımın ailesinin bu olaya ne gibi tepkiler verebileceğiydi. yani bu normal midir yoksa yanlış bir durum mudur, nişanlımın ailesi nasıl karşılar diye merak etmiştim.
yardımlarınız için çok teşekkür ederim.. yürek dolusu sevgiler :)

Back