düğünde takılanların bir kısmını aileme versem mi?

çok haklısınız. işte benim korktuğum bu.. böyle durumların ortaya çıkması..
ailelerimiz çok iyi anlaşıyor, Allah nazardan saklasın..
benim ailem takı para derdine düşmez, bu sadece benim fikrimdi. elimden şu anda başka bişey gelmediği için düşünmüştüm. ama kk nın genel fikri senin anlattığın olaylara uyuyor. ben de kk nın fikrine tüm kalbimle güveniyorum.
nişanlım askerden dönünce onunla bu meseleyi nasıl güzel bi şekilde halledeceğimizi konuşucam.. her iki tarafa da mümkün olduğunca yarım ederek ve tabi kendimizi de mağdur etmeyerek..
çok teşekkür ederim yardımlarınız için :)

ev kirasından falan ne olacak ki canım kaç sene çalışmışsın biriktirsen üstüne bir de araba alırdın haklısın altın yumurtlayan tavuk misali görmüşler seni eşin iyi biri bari ona şükretmelisin yine de ana baba allah başımızdan eksik etmesin sen iyi bir insansın umarım seninde senin kadar düşünceli düzgün evlatların olsun

eşime her fırsatta dua ediyorum zaten Allah ondan razı olsun hiç ezmeye çalışmadı hatta ben kızıp söylenirken anne baba onlar kızsanda yüzlerine hürmet göster dedi. Ben eşime çok eziyet oldum vicdanım sızlıyor ama o bir kere bile of demedi bazen bu kadar sevilmeyi hakedecek ne yaptım diye düşünmeden edemiyorum.
İnşallah Allah nasip ederse çocuklarıma iyi bir anne olmak için elimden geleni yapacağım sağolasın iyi dileklerin için

öyle yapıcam. bence de yardım etmeyi kendisi önericektir.
hep diyo zaten şu düğünü sağsalim bi şekilde kimseyi zor durumda bırakmadan atlatalım, 2-3 yıl sonra gider kafamıza göre herşeyi alırız diye..
o çok rahat, fazla takıyosun diyo bana..haklı belkide..

aynı fikirdeyim. bana kalsa ailelerin taktıklarını hatıra olarak saklar gerisini veririm.
ama nişanlımın ailesi böyle düşünmüyor. onlar hem herşeyi aileler alsın hem de altınlar size kalsın diyolar.
onlar almak istemeyince de benimkileri aileme vermem pek hoş karşılanmaz sanırım..

bence nişanlına danışmadan ailene para veya altın verme. Nişanlınla konuş aranızda kalsın konu. Gizli yaparsın gün gelir ağızdan kaçar veya akrabalara tembihlersiniz anneme elden verin diye onlarda sonradan söyleyebilirler. Ben evlendim üzerimizden çıkan takıları ve paraları hiç saymadım. Düğünün ertesi gün balayına giderken eşim babasına bırakmış para ve takıları saklasın diye gelince alırız demiş ve içinden ona para vermiş ama benim 3 veya 4 sene sonra haberim oldu hemde eşim söyledi bana. Bende benim neden haberim yok diyince ben sana söylemiştim unutmuşsundur diye geçiştirdi bende üzerine fazla gitmedim ama habersiz iş olunca insan üzülüyor tabi. O yüzden habersiz yapma derim.Şimdiden mutluluklar dilerim.

canım evlendikten sonra ailesine yardım eden arkadaşlarım bu konuda çok sıkıntı çekiyor. gerek eşleri gerekse eşinin aileleri tarafından bu pek hoş karşılanmıyor. bunu yadırgamıyorum. aslında pek normal bi durum sayılmaz.. ama benim ailemin maddi durumu ve benim belki de aşırı sorumluluk sahibi olmam nedeniyle böyle bi çözüm yoluna gitmeyi düşündüm.
nişanlımla bir karar vericez eninde sonunda ama ailesi bilicektir.

cnmm başka bir şehre gidiyorsan niye bu kadar harcama yapıyorsunuz bizim orda başka şehre giden kız zorunlu olanları alır... sadece .... yatak odasını bile almaz

buarada karşıu taraf her dediğinizi yapıyor muda siz ailenize yaptıracağım diye uğraştırıyorsunuz yükleniyorsunuz

çok teşekkür ederim :)
haklısınız.. belki altınlara karışmadan sadece nakitleri de bırakabiliriz.
en doğrusu nişanlımla konuşmak.. onun benimkinden çok daha iyi bi çözüm bulacağına inanıyorum.
yürek dolusu teşekkürler :)

bence dinlersen hic kimseye borcunuz olmadan kapatirsiniz cogunu...evlenmene 1 ay kala git butun esyalarini al evine yerlestir..sonra dugunden gelen takilari kimeye vermeden bozdur borcuna var..ne ailen uzulsun nede oteki taraf...kimsenin yuku altindada kalmamis olursun...detay alma hayati inhityaclar neyse iste buzdolabi camasir makinasi gibi on planda olan seyleri al onun disindakileri kendin alirsin...

mutlaka eninde sonunda altınların birkısmını bıraktığın öğrenilir sonuçta ne mi olur dışlanırsın hatta evliiğin tehlikeye girer.bende sizin gibi düşünenleri hiç anlamam aile bu bi zahmet düğününüzüde yapsın kocaman kız olmuşsunuz bu zamana kadar biraz birikim yapabilirler çocuklarımız evlenecek die.ayrıca memur maaşlarıda asgari ücret değilya bnede memurum abartmayalım lütfen.eşinizde kendi altınlarını ailesine verirse ne olacak.baştan bi sürü sorun çıkacak.bence evlenin ilerde aileniz krediyi ödeyemeyecek kadar zor durumda olursa biraz yardım edersiniz.

rica ederim anlattıklarımı göz önüne alarak güzel bir karar vermeni tavsiye ederim senin için iki taraf anlaşıyorsa düzgünce anlatırsınız durumunuzu böyle böyle diye onlarda anlayışla karşılar ama gizliden vermek yada afedersinz ama hırsızlık yapar gibi mal kaçırmak fikriyle çok sorunlar yaşarsınızı.Konbuşarak anlayışla aşılmayacak hiç bir sorun yoktur mutluluklar. :)

iki ayrı şehirde düğün yapıcakmışsınız sizin tarafta takılan düğün paraları senin ailene o tarafta takılan düğün paraları onun ailesine verilir böylece iki tarafada haksızlık olmamış olur ,sen sadece ailene versen mutlaka bunun lafı olur, böyle olursa sorun olmaz heralde nişanlınla bir konuş istersen

bence haksızlık o altınlar sizin kendinizin eşinizle beraber kimisi demiş hediyeleri annen alsın bilmiyorumda bana acayip geliyor eşinizin ailesi çakıl taşı vermiyor onlarda masraf yapıyor onları ne yapacaksınız ayrıca kaç para kredi çektiniz hepsini senin içinmi harcadılar o başka konu eğer çok zor durumdaysanız tek düğün yapın yada altınları bozdurun borçların hepsini kapatın yettiği kadar bana ayıp geliyor düğünlerde gelen misafirin takıyı ailesine vermesine arkadaşlar sormuş eşin böyle bişey düşünseydi tepkin ne olurdu önce bunun cevabını ver kendine ondan sonra düşün

merhaba bu gibi sorunlar hep olur ama ailene kalkıp takından verirsen olmaz eşinde vermek ister ya anlaşıp eşir iki tarafada vermeyi kabul ediceksiniz yada zaten çalışıcakmışsın evlendikten sonra eşinle konuşup kerdiyi ödemeye yardım edersin en doğru olan bu yalan olursa baştan sonuda iyi olmaz .......Allah yardımcın olsun çok sıkma kendini en doğrusu kerdiye yardım etmek.

kıyamam sana ya... çok üzüldüm sanki bana yapılmış gibi bu haksızlık..

cimcimesultan çok çok çok üzüldüm sizin için..ne diyeceğimi bilemedim.
babanıza ve annenize diyecek kelime bulamadım.
affınıza sığınarak, 'bu zamanda babana bile bile güvenme' cümlesi geldi aklıma..
ama en azından hayat eşinizden yana yüzünüze gülmüş, erkekler bu kadar dayanmaz genelde eşlerinin ailelerine. yine de ona karşı çok mahcup olduğunuzu biliyorum..
Allah yardımcınız olsun. Dilerim yakın zamanda kurtulursunuz bu maddi bunalımdan..

bunu söyleyen ilk kişi değilsiniz :)
önceki sayfalara bakarsanız bu soruya cevap verdim.
sanırım bu tür konularda eşinizin ve ailesinin tavırları çok önemli. mesela ben herşeyimi seve seve veririm nişanlımın ailesine, çünkü hakediyolar gerçekten de.. bana maddi ve manevi o kadar çok destek oldular ki, ben de onlara ufacık destek olabilsem mutluluk duyarım..
ama bazı aileler var ki bırak altını parayı insan günahını bile vermek istemez.
dediğim gibi, insan iyilik gördüğü insanlara karşı yüreğini de alini de daraltmaz. ama kötülük ve art niyetten başka bişey görmemişse o zaman kimse kimseyi suçlayamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…