düğünde takılanların bir kısmını aileme versem mi?

haklısınız. ben de çok korkuyorum bu tür sıkıntılar yaşamaktan..
nişanlım askerden dönünce bi konuşayım bu konuyu kendisiyle diyorum. her iki tarafa da yardım edelim dicem.
çok ılımlı bir insandır. orta yolu bulacağımızı ümit ediyorum.
çok teşekkür ederim yardımlarınız için :)

onun ailesine haksızlık yapmayı kesinlikle istemem.. ya iki tarafa da yapalım ya da hiç yapmayalım dicem ama büyük bir ihtimalle nişanlımın ailesi bu yardımı kabul etmicek..
küçük miktarlarda da olsa babama yardım etmek istiyorum.
nişanlımla bu konuyu konuşup kimseyi kırmayacak bir ortak yol buluruz diye ümit ediyorum.
çok teşekkür ederim :)

umarım halledersiniz
eşiniz ve ailesi iyi insanlar anlattıklarınıza göre
bunların hepsi geçer yeterki mutluluk huzur olsun..

siz çalışmadığınız için mecbur aileniz eksikleri tamamlıyor.
nişanlınıza da ailenizin size yardım ettiğini ama bir yere kadar yardım edebildiğini
takıların bir kısmını alıp çeyizinizi tamamlayacağınızı söylersiniz.
takılarıda annenize bırakırsınız.bu şekilde yapan birçok kişi var.
kimisi kına günü,kimiside düğün günü elden veriyor.
siz çalışsanız amenna ama ailenizi de borç altına sokmak zorunda değilsiniz.

çok teşekkür ederim..
bu fikri ailemle konuşucam, onlar kabul eder ama nişanlımın ailesinin edeceğini sanmıyorum. onlar herşeyi aileler ödesin, çocuklara borç kalmasın, takılarla da araba alsınlar kendilerine diye düşünüyolar.
çok güzel düşünüyolar, onları çok seviyorum gerçekten..
ama onların maddi durumuyla benim aileminki bir değil. yine de söylemekte fayda var.
çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için :)

O halde nişanlınızdan da aynı iyi niyeti beklemek hakkınız...Durumu güzelce izah ederseniz kabul eder diye düşünüyorum

çok teşekkür ederim :)
evet onların maddi durumu daha iyi, öyle olunca benimkiler de altta kalmak istemiyolar.
çok haklısınız, herşey nişanlımda bitiyo, onun da benmle aynı fikirde olacağını tahmin ediyorum aslında, gözü gönlü toktur, 4 yıldır tanıyorum, öyle 3ün 5in hesabını yapmaz. eli çok açıktır (belki biraz fazla açık :) ) ileride de sorun edeceğini sanmıyorum.
kayınvalidemler için de aynı şeyleri düşünüyorum.
ama korkuyorum yine de, kk da ve çevremde gördüğüm kadarıyla erkekler evlendikten sonra değişiyolar.
nişanlım ya da ailesi ileride bu meseleyi büyütür mü diye kafama takılıyor işte..
yardımınız için çok teşekkürler :)

tamamen aynı fikirdeyim.
nişanlımda vermek isterse önce benimle konuşmalı, ben bunu yapmasını isterdim. o yüzden ben de öyle yapıcam.
versek de vermesek de en azından ortak bir karar almış oluruz. bu da gelecekte bu konu hakkında çıkabilecek sorunları önler.
çok teşekkür ederim.. sağolun :)

kesinlikle haklısınız. nişanlımdan gizli hiç bişey yapmadım şimdiye kadar, bundan sonra da düşünmüyorum.
tek tesellim evlendikten sonra başlayacağım iş. Allah kısmet ederse ve bi aksilik çıkmazsa çok iyi bir maaşla işe başlicam. o zaman ufak ufak da olsa yardım ederim herkese diyorum..
kardeşim evlendiğinde herşeyini ben alıcam diyip teselli ediyorum kendimi.. öyle mutlu oluyorum :))

benim yerimde olsanız ne yapardınız acaba :)

8 senedir çalışıyorum hep para biriktirmek istedim ama babam sağolsun ben zaten biriktiriyorum iki yerde ayrı olmasın dedi maaşımın tamamını aldı 30 yaşıma kadar hep harçlık aldım 1.000 lira maaş aldım 950 lirasını babama verdim ( vermek istemesem bile maaş günleri gelir işyerimde beklerdi ) 50 lirası nerde diye sordu.
hergün baskı yaptı evlen artık yaşın geçiyor diye.
bir taraftan çeyizlik bişeyler almaya çalıştım bir taraftan para biriktirmeye çalıştım.
en sonunda baktım gördüm para falan biriktiremiyorum çıktım karşısına baba beyaz eşyalarımı alayım para biriktiremiyorum en azından onları bari ödemiş olayım sonra sıkışmayalım dedim yok zamanı gelince peşin parayla alırız onları ben biriktiriyorum dedi. peki dedim madem biriktiriyor o zaman almayayım zamanı gelince alırım.
biriyle görüştüğümü ve ciddi düşündüğümüzü söyledim bizimki 180 derece çark etti niye acele ediyorsun gibisinden.
e dedim hani evlenmem gerekiyordu yaşım geçiyordu.
neyse aileler tanıştı yüzük takacağız baba dedim hadi zamanı geldi para verde yüzükleri alalım.
bende para yok siz alın ben sonra öderim dedi
ben şok tabi çünkü o güne kadar haftalık 15 lira harçlık verirdi bütün maaşımı alırdı
ağlamaktan gözlerim kurbağa gözü gibi fırladı dışarı kan çanağı gibi oldu.
eşim birgün aradı hadi dedi gidiyoruz yüzük almaya.
gitmeyelim dedim
neden dedi anladı bişeylerin ters gittiğini
babamın maddi durumu bozukmuş şuan alabilecek durumda değiliz dedim
altı üstü 250 liralık bir yüzük için yerin dibine geçtim nasıl utandım anlatamam
ben bu yola seninle çıktım kimseye güvenerek bir işe kalkışmam biz ikimiz alırız dedi
yüzükleri aldık baba aldık dedim hadi para
sen öde maaşını alınca dedi
kimin parasını kime ödeyeyim dedim yinede sabır dedim.
neyse düğün tarihini hemen koyun yaza sıkıştırmayın dediler zaten bizde istemiyorduk yaza kalmasını
düğün tarihi belli oldu mobilyalar alınacak yatak odasını ve mutfağı kız tarafı diğer mobilyaları erkek tarafı alacaktı
hadi baba biz mobilyalara baktık para dedim
bende para yok dedi
beyaz eşyaları alacağım dedim taksit yaptır dedi zor bela senetleri onun üstüne yaptırdım diye bir dünya fırça yedim
ben yine ağlamaktan perişan oldum en sonunda kredi çekmeyi düşündüm ki o kredi çekmiş verdi birgün parayı yatak odası takımını aldım neyse
perdeler ve halılar alınacak siz alın düğünden sonra öderim hepsini dedi
aldık biz hepsini biyere not ettik
eşime damatlık almaya gidecektik baba dedim düğüne 1 ay kaldı damatlık alalım siz alın düğünden sonra öderim dedi
gittik damatlığı aldık
buraya kadar eşim hep sabretti nede olsa parayı alacağımız için biz pek üstünde durmadık açıkçası
düğüne 10 gün var evim açık mutfak baba fritöz alırmısın bana açık mutfak evim dedim
evlenince kocan alsın alamam dedi :)
eşime söyledim direk kartını verdi ne eksiğin varsa al dedi
bizde adettir kına gecesini kız tarafı yapar düğünü erkek tarafı
başıma gelecekleri bildiğim için ben kına gecesi istemiyorum onun yerine evde yasin okuyalım hem yeni evime hemde evliliğime hayır olsun dedim babamı sözde masraftan kurtardım
tabi bu arada kayınvalidem sağolsun benim bütün eksiklerimi aldı hatta anne gerek yok sonra alırız biz dediğim şeyleri bile aldı
gelinliğim saçım makyajım herşeyin istediğim gibi olması konusunda kayınvalidem zaten ısrarla düğün senin düğünün içine sinmeyen hiçbirşeyi yapma diye tembihledi
neyse düğün oldu o akşam hemen boynumdan bütün takılar yani altınlar çekip alındı o telaştan bişey diyemedim aklıma bile gelmedi
balayından döndük babam eşimin işyerine gidip size olan borcum ne kadarsa akşama yemeğe gelin o arada veririm dedi
biz hesabı topladık gittik yuh bu kadar çok olacağını zannetmiyordum ne yaptınız bu kadar dedi
e dedim alın ben öderim derken iyiydi.
o akşamdan beri hala para verecek bari beyaz eşyalarımı öde inan hiç durumumuz yok dedim allahtan onu kabul etti
kaç defa istedim zor durumdayız borcumuz çok ne zaman ödeyeceksin dedim bende para yok diyor hala.
bütün bileziklerimi satmak zorunda kaldık borç ödemek için.
kayınvalidem gelen bütün altınları bize iade etti hatta bizim borçlarımızı bile kendisi ödediği halde babam utanmasa zor durumdayım deyip daha bizden para isteyecek diye düşünüyorum artık
eşimde bir çorabı yok inanın.
huzurumuz bozuldu en son parayı isterken bu sefer anneme söyledim anne aramız bozuluyor herfırsatta eziliyorum bari yarısını versin dedim diye annem 10 gün konuşmadı benimle
bu hafta 8.000 lira ödememiz var biz bugün banka banka dolaşıp kredi çekmek için şartlarını araştırıyoruz. borcu borçla kapatacağız yani.

şimdi sizin yerinizde olmak için neler vermezdim
keşke benimde bişeylerimi alsalardıda hakkıdır desem ama 8 sene çalıştım maaşımı kuruşuna kadar aldı benim üstümde bir ince iğnesi yokken daha üstüne takılarımı boynumdan çekti aldı hala para yok diyor.

bunu buraya neden yazdım bilemiyorum ama çok doldum birilerine anlatmaya ihtiyacım vardı kusura bakmayın konuyu dağıttım:26:

benim sinirlerim bozuldu....

benim sinirlerim bozuldu....

hepsi 1 sene içinde olan şeyler ama evet şimdi okudumda hakkaten sinir bozucuymuş ben bile sinir oldum

evet bunların sonucunda benim nur topu gibi bir anksiyete bozukluğum oldu hemde sağlık raporu onaylı

ve herşeye rağmen eşimden Allah binlerce kez razı olsun onlar anne baba saygısızlık etme sakın para için kalplerini kırma der sürekli

ama ezilen benim. inanırmısınız evimde bana ait hiçbişey yokmuş gibi geliyor

Benim anlamadigim baban her seferinde seni kandirmis sende kanmissin…gerci denize dusen yilana sarilir seninkide o hesap sanirim.

Buarada baban aldigi bu paralari ne yapiyor? Icki kadin kiz olaylarina mi yatiriyor? Kendisi calismiyor mu?

ben evlendıkten 3 yıl sonra ailem emekli olabılmek için borçlandılar bende bütün bileziklerımı verdım 25 mılyar şuandakı değeri tabı eşimin ailesınınde haberı vardı deestekledıler 5 yıl oldu hala geri alamıyorum vericeklerınıde sanmıyorum senın durumun faklı tabı emin olki evlendıkten sonra sızın daha çok ihtiyacınız olucak o paraya belkıd ben kendı durumumdan böyle düşünüyoum

hayret ediyorum bunlar nasıl anne baba böyle paranı almış almış maaş günü işyerimde bekledi ne demektir ya siz iyi evlatmışsınız bana öyle bişey yapacak o parayı yırtar yırtar avucuna koyarım amelemiyim ben çalış çalış o alsın parayı bende çalıştım bende yıllarca içinden 20 lira harçlık alıp eve verdim ama karşılığını fazlasıyla aldım almasam ne olurdu tatlı dilleri yine yeterdi şaka gibi ya sinirlerim zıpladı ben o babanın yanına baba diye gitmem beni küçük düşürecek ele karşı onun görevi yaşın kaç olursa olsun seni dış etkenlerden korumak seni para makinesi gibi kullanmış bu arada sen aldın benden maaşımı isteyince verecektin ne oldu paralara diye sormadın mı ?

muhalefet için söylediğimi sanmayın lütfen ama içimden şunu demek geldi; bi bayan gelip nişanlım altınların birazını ailesine verecek ah vah dese erkeği topa tutarız,ana kuzusu erkek olur ama bi bayan altınlarımı vermek istiyorum deyince ince düşünen taraf olur.biraz ironik bi durum :) tavsiyem nişanlınızdan gizli iş yapmayın.

Benim anlamadigim baban her seferinde seni kandirmis sende kanmissin…gerci denize dusen yilana sarilir seninkide o hesap sanirim.

Buarada baban aldigi bu paralari ne yapiyor? Icki kadin kiz olaylarina mi yatiriyor? Kendisi calismiyor mu?

Kendisi emekli bankadan çektiği krediyi ödüyor maaşıyla. içkisi kumarı kadın kız yok zaten evden çıkmaz annemle birlikte gider heryere. geçenlerde tesadüfen kuyumcudan altın almaya gittiğimde babanın hesabından mı düşeceğiz yoksa ödeyecekmisin dedi afalladım ve evet onun hesabından düşelim dedim. Yani kefen parasını biraz abarttı kendileri.

sorsamda aldığım cevap seni okuttum oldu hoş okuttu evet ama ben okurkende çalıştım ve okulumu hiç uzatmadan bitirir bitirmez geri geldim bana ev kiramı gönderidi sadece gerisini ben hallederdim yük olmadım diye düşünüyordum
ama sağılan inek satılırmı beni evlendirmek zorgeldi heralde.
gidiyorum ama ayaklarım geri gidiyor her seferinde. bunları hakedecek ne yaptım diye düşünüyorum ama içinden çıkamıyorum eşimden Allah razı olsun beni üzmemek için elinden geleni yapıyor ama psikolojim bozuldu inanın ağır depresyon geçiriyorum

eminim onlar için öyledir. onlar zaten bana sen artık bişeyi kafaya takma, herşey çok güzel olacak diyolar ama sanırım bu biraz da yetişme şeklimle alakalı. dediğim gibi ben aileme maddi olarak hiç bir zaman yük olmadım, herşeyi kendi çabalarımla elde ettim. onlardan hiç bişey beklemedim. 10 ay çalıştım ve aldığım maaşla mutfak için gerekli olacak herşeyi aldım (temek takımı, kahvaltı takımı, teflon ve çelik tencereler, çatal bıçak takımı, vs..) geri kalanının da her kuruşunu biriktirdim ve onlarla da çeyiz eşyalarını aldım (yatak yorgan, çarşaflar, seccadeler havlular vs..) şimdi geriye kalanları tamamlıyoruz. ben dediğiniz gibi herşeyden 1 er tane alıyorum, maksat bulunsun, kimse laf etmesin aileme diye. annem 2.yi alacak olsa, kalsın biz onları sonra aşkımla beraber alıcaz diyip geçiştiriyorum.
çok teşekkürler yorumunuz için :)

20 bine ne alacaklarki o kadar

ben de çok fazla gerek yok o kadar dedim ama beni dinlemiyorlar.
takılacak takılar, orada alınacaklar.. gittiğimizde elimizde olmassa çok ayıp olur diyolar.
düğün salonu, elbise alınacak herkese..damatlık fln alınacak.
bir de düğün tarihimizi erken belirleyemediğimiz için (evin bitiş tarihi belli değildi) erkenden uçak bileti ayıramadık, o yüzden biletler biraz pahalıya patlıcak. ben otobüsle gidelim diyorum ama babam '22 saatlik yol kızım, düğünde perişan oluruz o yol yorgunluğuyla diyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…