düğünde takılanların bir kısmını aileme versem mi?

İşte en iyi çözüm bu arkadaşım hem anlayışlı imiş o zaman sorun çıkmaz iki aileye birden destek olursunuz.

takılara dokunma sakın! takılara dokunmadan ailene nasıl yardım yapabileceğini düşün bence.mesela her şeyin dört dörtlük olacak değil bazı şeyleri evlenince de alabilirsin ne olacakki.Ama takılara kesinlikle dokumanı istemem.aklından bile geçirme.Çünkü çevremde yakın zamanda iki düğün oldu iki düğünde de takılar yüzünden kavga çıktı.Şimdi ne yapsalarda düzelmiyor hiç bir şey hep bir soğukluk var aileler arasında kaç sene geçmiş ama olaylar hafızalardan silinmiyor.Birinde kız tarafı düğün sırasında takıları saymak istediği için kavga çıktı.Sayıpta ne yapacaklarsa artık içerde düğün oluyor insanlar onları bekliyor onlarsa takıları sayacaklar akşam eve gidilince yapılacak iş.diğerinde ise takıları kız tarafı almak istedi ve de aldı.ne kadar ayıp bir durum düğünü yapan erkek tarafıyken düğün takılarını kız alıyor ki erkek tarafı kendine almıyacaktı takıları akşama oğluyla gelinine verecekti sadece adettendir diye erkek tarafı alır.Kız tarafı takıları aldı sonra ne oldu bilinmiyor.meçhul yani :) ve aileler görüşmüyor bebek olmuş üzerinden 3 4 sene geçmiş ama yok.. iyi düşün ve bence yapma..

biz kınada verilenler aileye bırakırız hep
ben kardeşlerim yeğenlerim çevremden de öyle yapan var
bence olmalı

geçen bi arkadaşımla konuştum bu konuyu, o da sizinle aynı fikirde.
biz de burada düğün ve kınayı beraber yapıcaz. o yüzden sorun olmaz diye düşündük.
nişanlım önümüzdeki pazartesi askerden dönüyo, gelir gelmez bu konuyu konuşucam onunla.
yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim :)

Nişanlın düğünde takılan takıların bir kısmını ailesine bırakmak istese sen ne düşünürdün,tavrın ne olurdu?

ben onaylardım, hatta o vermeden ben veriridim. yemin ederim abartmıyorum.
nişanlımın ailesi o kadar tatlı ve iyi niyetli insanlar ki.. benim için ellerinden geleni yapıyolar. nişanlımın askerde olduğu bu 6 ay içerisinde zaman zaman çok büyük bunalımlara girdim, kayın validem hep yanımdaydı, bana hep moral ve destek verdi, bana hiç gelinim demedi şimdiye kadar hep kızım dedi. evimizi bile yaptırdılar. onlara yardım etmeyeyim de kime edeyim?
hiç gözüm yoktur parada pulda.. Allah yediğimizi içtiğimizi versin, huzur ve sağlık versin yeter.. maddiyatı takmıyorum hiç.. genciz, çalışır yaparız diyorum.

demin bi arkadaş da benzer bişey sormuş.. böyle düşünmekte çok haklısınız. ama ona da söylediğim gibi, ihtiyaçları olursa ben kendi ellerimle veririm. kayınvalidem dünyanın en tatlı kadınıdır. Allah şahidim ki asla kendi annemden ayırt etmedim. hatta nişanlım askere gittikten sonra benim kendi annemin bana göstermediği hoşgörü ve anlayışı bana o gösterdi. nişanlımla yaklaşık 4 yıldır beraberiz, beraber olduğumuz bu süre boyunca, kv le ilk konuştuğum günden beri her gün istisnasız onu ararım. daha dün gece saat 01.30 da içim sıkıldı, aradım, dertleştik. o olmasa bugünleri geçiremezdim.
düğün yapmak her iki ailenin de görevi değil aslında, her ikimizde okumuş ve elinde mesleği olan insanlarız. şanssızlık bu ki nişanlım askerde ben de söylediğim nedenlerden işsizim. zaten beni üzen de bu. yaşlı başlı, artık rahat etmesi gereken insanlara yük olmak..
umarım derdimi anlatabilmişimdir. sevgiler..

Oncelikle hayirli olsun dusuncen cok guzel ama tabi nisanlinla alman gereken bir karar bu kendi ailesi icinde ayni seyi senden talep edebilir hakli olarak en koti ihtimalale evlendikten sonra destek olursun

teşekkür ederim :)
çok haklısınız.. nişanlımla bu konuyu o dönünce konuşucam..
umarım herkes için hayırlısı olur ve tüm bunları kimseyi incitmeden atlatırız.

ben de babam zor durumda kalmasın diye büyük bir nişandan vazgeçip aileler arasında yapılmasını önermiştim. o zaman yeni mezun olmuştum ve çalışmıyordum da..
aslında benim istediğim de buydu, iki ailede karışmasın, biz kendimiz ödeyelim böylece kimseye yük olmamış oluruz diyodum. ancak kayınvalidem 'sizi daha evlenir evlenmez bu kadar büyük bir borca sokamam, genceciksiniz' diyor. sağolsun, bizi çok sevdiği için böyle yapıyor ama işte kazın ayağı bu tarafta başka..
Allahtan iki aile çok iyi anlaşıyor, şimdiye kadar hiç bi sorun yaşamadık.. umarım bu konuyu da sağsalim çözeriz.
çok teşekkür ederim yorumunuz için :)

sizi ve ailenizi çok taktir ettim.. gerçekten bu zamanda çocuk okutmak da evlendirmek de çok zor.
aslında evlendikten sonra para gönderebileceğimi bilsem hiç dert etmicem bunları ama, ondan da emin değilim.
evlendikten sonra kazandığımız bize yeter mi onu bile bilmiyorum. o yüzden takılanlardan vermek istemiştim.
ama haklısınız, şimdi melek olan sevgilimin evlendikten sonra içine şeytan kaçmayacağı ne malum...
çok teşekkür ederim yardımlarınız için :)

inanın elimden geldiği kadarıyla kolaylaştırmaya çalışıyorum zaten.. mesela kızkardeşime kalsa bana 6bin TLlik bi düğün salonu tutacaktı, abla nişanın aileler arasında oldu, düğün güzel olsun diyor, ben zorla gittim 1.500 TLlik bi düğün salonu ayarladım. dün yine gitmiş bana çok pahalı bi banyo seti almış, kızacağımı bildiği için abla hediye çeki verdiler mağazadan diyor. (kendisi o mağazanın muhasebe müdürü)ama adım gibi biliyorum ki kendisi aldı.. annemle babam da aynı. Kayınvalidem derseniz sana öyle bi düğün yapıcam ki, bırak manisayı tüm ege sallanıcak diyor. balayına nereyi istersin dedi, ben gerek yok annem yaa evimi çok seviyorum ben dedim. olmaz öyle dedi. baktım kurtuluş yok bir geceliğine izmire gidebiliriz o zaman dedim. ona da olmaz diyor, bence bozcaadaya gidin diyor..
şimdi ben bu insanlara napiyim siz söyleyin..
o kadar tatlı ve düşünceliler ki..mutlu olmam için o kadar çabalıyolar ki..
o üç kuruşluk düğün parasını saçasım geliyor önlerine..
Allah kimseyi ailesiz etmesin.. iyiki varlar.

bana kalsa tutcam aşkımı kolundan dooğru nikah salonuna..sonra da evimize..
ne çeyiz ne damat bohçası ne masraf
bizim burada düğün ve kına beraber olacak.. gelinlikten sonra bindallı giyinicem.
orada sade bir nikahla evlenmek istediğimi kayınvalideme söylersem ambulansı aşağıda bekletmem lazım. kadın kalpten gider.
şu anda kendisi bana bindallı için taç beğenmekle meşgul. kendi düğününü bile bu kadar beklediğinden emin değilim.

O zaman açıkça konuş, nişanlına babanların durumunu, çok sıkışacaklarını, fazla açılmamanız gerektiğini, onun ailesinin yaptıkları karşısında çok bir şey yapamazsanız mahcup olacağını anlat. Bakalım o ne diyecek, belki kendisi önerecek altınlarla yardım etmeyi ya da masraflardan kısacak.

madem herşeyi onlar yapıyor, borca girmeyeceksiniz. takıları ve altınları değil ama takılan paraları sizin oradakileri ailene, öbür taraftakileri eşinin ailesine vermen en hakkaniyetli olanı. zatan para takacak olan konu komşu eş dost genellikle size değil ailelelere olan vefa borcunu ödüyor. nişanlına bu şekilde soylersen hem haksızlık olmamış olur hem de ailelerin az da olsa yükü hafifler.

kız kardeşim şu an dağım..inanın maddi ne yapıyosa manevi 10 katını yapıyor. Allahım herkese onun gibi kardeş versin.
nişanlım geldikten sonra onunla bu konuyu konuşup herkes için en uygununu düşünmeye çalışıcam.
Anneme verilenlere tabiki karışmam..keşke herkes anneme verse, ne kolay olurdu o zaman :)
yardımınız için teşekkürler :)

evlendikten sonra kredinin borcunu sen devam et takı olayında nişanlınla hesap yaparakta destek olursun nişanlının ailesi müsaitse seni anlayışla karşılar ailesi bilmek zorundada değil zaten, iş senle nişanlının ortak bir karara varmasında bitiyor.

evlendikten sonra kredinin borcunu sen devam et takı olayında nişanlınla hesap yaparakta destek olursun nişanlının ailesi müsaitse seni anlayışla karşılar ailesi bilmek zorundada değil zaten, iş senle nişanlının ortak bir karara varmasında bitiyor.

Herşeyin hayırlısı olsun.
Kayınvalidenize bayıldım umarım hep böyle gider.
Ailenize destek olmanız çok hoş.
Nişanlanızla karar verin iyilik yapıcam derken arada sorun çıkmasın.
Elbet bir çözüm bulunur.
Belki çalışmaya başlarsanız maaşınızın bir kısmıyla krediyi üstlenirsiniz.
altınları bozmaktan daha iyi olur sanki.
Belki takılan nakit paraları da bırakabilirsiniz.
Ama eş olarak beraber karar vermelisiniz.
Mutluluklar dilerim.

aslında kına düğün beraber yapılıcak burada, önce gelinlik sonra bindallı giyinicem. ama aklınıza çok büyük bişey gelmesin, orta halli olacak yani. benim nişanım aileler arasında olduğu için pek kimse gelemedi, o yüzden böyle bişey yapmak zorunda kaldık, ayrıca babam burada gelinlik giyinmemi istedi.
bende gizli bişey yapmamaya kararlıyım. nişanlımla konuşacam bu konuyu uygun bi şekilde..
çok teşekkür ederim yardımınız için :)

bence bu durumu nişanlınızla konuşmadan önce ailenizle konuşun..ailenizi düşünüyorsunuz ama onlardan habersiz kalkışacağız bu durum kendilerini incitebilir..kredi çekmelerine izin vermeyin,yapabilecekleri kadarını yapmalarını isteyin..

çok teşekkürler.. amin. Allah herkesin yardımcısı olsun.
sorunuzu daha önce de sormuşlardı arkadaşlar, seve seve verirdim demiştim.
ama mesele de orada zaten, nişanlımın ailesi paranız size kalsın, aileler herşeyi alsın ki evlendikten sonra rahat edin diyor. çok iyi niyetli insanlar ama bilmeden benim ailemi mağdur ediyolar..
keşke dediğiniz gibi olasa da nişanlım kendi ailesine de yardım etmemizi istese..böylece ortada yanlış anlaşılacak bir durum kalmazdı..
tüm sorun da çözülmüş olurdu :)
burada kına olacak, ancak babam gelinlik giyinmemi de istedi. ayrıca nişanımız aileler arasında olduğu için kimseyi de çağıramamıştık, o yüzden çok küçük bişey yapamıyoruz bu kez..
öbür tarafa da müdahale edemiyorum. kv bu düğünle yatıp kalkıyo, demin aramış düğün arabasının arkasına 'annemin ilk göz ağrısı' yazdıralım mı diyor.. varın gerisini siz düşünün..:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…