düğünde takılanların bir kısmını aileme versem mi?

sen kendi ailenii düşünüppp sıkıntıı çekerler diyee bir miktarr para bırakmakk istiyorsunn amaa, pekiii nişanlınınn ailesininn durumuu iyimiii , yaa eşindee öylee düşünüyorsaa ailemm borca girecekk altınlarıı onlara verelimm derseeee...... bencee nişanlınlaa konuşş ,ortakk birr şekildee üçünüzün arasındaa, parayıdaa altınlarıdaa paylaşınn..:18::18::18::18: böylecee adaletlii davranmışş olursunuzzz......

aileni tebri kederim gercekten sana cok düşkünler yüke sokmak istemiyorlar dogru...
ama evli biri olarak kesinlikle evlendikten sonra ufak tefek eşimle birlikte yapılan yardımlar veya harcamalar dışında öyle aileye para gönderme konularına girme...
ileride eşinin ailesi fark ederse sorun olabilir...
bu kadarda sıkıntı yapma onlar ailen istemeseler yapmazlar kendine güvenmeseler girmezler borca kız kardeşinede sen evlenirken yardım edersin eşine onun bende emegi dersin anlayış gösteriri..
ama kesinlikle dügün veya nışan altınlarındann vermeye kalkışma cok sıkıntı yaşarsınn kardeşim...
beim kardeşim kayınvalidemin hediye ettigi kolye kaybolmuştu gittim aynısını aldım farkketmesin diye ayıp kacıyo karsı tarafa...yanlış anlaşılır habersiz bişiy yapma..

genelde düğünde iki taraf da borçlanır
onun ailesine biraz haksızlık olur
bişeyi yapıyosanız ayrımcılık olmasın
nişanlınız bunu sizden istese sıcak bakarmıydınız
evlendikten sonra çalışacakmışsınız
ufak ufak bir iki taksitlerine yardımcı olun kendinizi zorlamadan
ama eşinizde aynısını yaparsa bişey deme hakkınızı kaybedersiniz

Bende evleneli önümüzdeki ay bir yil olacak benim bileziklerimi esim aldı kayinvalidemde kredi çekti evin eşyalarına ortak oldu aynı sekilde diğer eşyalarımızda benim ailem aldı ben sadece bileziklerimi aldım düğünden sonra ne takıldıysa bana takılanları anneme verdi eşimde annesine verdi kim ne getirdiysede aileler götürecek getirene ben altınları almadım diyee annemle babamin ici rahat etmedi evin tüm halı ve perdelerini onlar aldiBeyaz eşya ve mobilya ailer Arasında ikiye böldük aileler ödedi bize borç kalmadı esim krediye bilezik almıştı biz onları ödüyoruz diğer taksitler ailelere ait sizde altınları almayıp böyle birşey yapabilirsiniz iki aileyede haksızlık çıkmamış olur ins. Halledersiniz hayirlisi olsun mutluluklar.

anlaşılan diğer tarafın maddi durumu daha iyi ve onlar alınca mecburen sizinkilerin de alması gerekiyor.. ailenizi bu kadar düşünmeniz ve onalrın da sizi böyle düşünmesi beni duygulandırdı..
b
ence herşey nişnlınızda bitiyor..bunlar o kadar hassas konular ki.. ya takıları nişanlınız hiç görmeden bilmeden bi kızmını vereceksiniz ailenize.. ki bu çok mümkün değil.karşı taraftan mutlaka bi gören bilen olur. alimallah ilerisi için sıkıntı..

neden olmasın ki.. ben çalışmaya başladığım aydan beridir 5 yıldır anneme cep harçlığı veriyorum..ne az ne çok..eşim de allah razı olsun bişey demiyor.. dediğim gibi eşine bağlı bu..ilerde ailenize her ay 100-150 gönderseniz bişey dermi ses eder mi???

Ben gizliden gizliye verilmesi görüşüne pek sıcak bakmıyorum.
eğer eşiniz yapsa aynı şeyi, buraya konu açabilirdiniz en
azından bana haber verebilirdi diye... Oturup konuşup iki
tarafa da yardım edilmesi daha mantıklı geliyor bana...
Elbette ailenizi zor durumda bırakmamak istemeniz güzel
ama karşı tarafın size göre iyi olan durumu, kendilerine göre
iyi olmayabilir. Herkes kazandığı kadar harcar. Ailenize yaptığınız
yardım da ileride sorunlara yol açabilir aranızda... O yüzden
denge gözeterek ailelere yardım etmeniz hoş olur.

teyzelerin, yengelerin, halaların artık kim varsa yani onlara söyle, takacakları altını sana değil annene versinler
en mantıklısı bu sanırım

Bencede gizli olmamali boyle seyler…arkadasin dedigi gibi..eger karsi taraf yapsa bir suru laf ederiz burda…onaylamadigimiz birseyi yapmak ne kadar dogru? hem suanda belki kardesin ailen sana maddi yonden yardim ediyordur, ama hersey parayla olculmez..gun gelir sen onlara hic tahmin etmeyecegin sekilde yardim edersin belki…bu illa para konusunda olmak zorunda degil. Genede Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin, ne evladi anne babasina ne de anne babayi evladina…gonul isterki hic biri olmasin.

Evlenincede para verme isi zorlasir, cunku insan kendini zor gecindiriyor..birde bilmiyorum herkeste aynisi mi oldu ama ben evlendim evleneli bir turlu evin eksigi bitmiyor. Yani surekli bi alinacak oluyor…bunun haricinde tabii aylik giderlerin var mutfak masrafin vs vs…boyle kalacak degilsin, bebeginde olur ilerde kismet olursa…onun ihtiyaclari vs vs derken kendi evini idare etmeye calisirken para vermek cok zor olur.

Ben bu durumu nisanlina acman taraftariyim, anlar umarim.

Adil dusunmek gerek; altinlar erkegin ailesine gidince itiraz edip de kizin ailesine (hem de gizlice) verilmeye kalkildiginda " ne kadar iyi evlatsin" diye alkislarsak adaletsizlik yapmis oluruz.

Ailen gucunun yettigi kadarini yapsin, ne gerek var yillarca borc odemeye. Herkes ister evladina en iyisini yapmak ama yoksa yok.

Gizlice altin verip ailenin gururunu da incitmek yerine nisanlinla birlikte karsilayip masrafi, altinlari bozdurup odeyiverin dugunden sonra.

Mutluluklar diliyorum nice uzun seneler.

Söyledikleriniz çok dogru zaman zaman o tür konularda açıldı buraya erkek tarafı altın yada takılan paraların yarısını istiyor diye ama yapılan yorumlar sakın vermeyin size takılan takılaramı güvenerek dügün yapıyorlar oldu burdaki yorumlar ise tam tersi bana göre bu bir çifte standarttır eger birşey yapmak istiyorsa nişanlısıyla paylaşması gerek iki yerde dügün yapmasına gerek yok bence kendi şehrinde kına damat tarafında ise nikah yada bütçeyi sarmayacak şekilde küçük bir dügün olabilir gizli yapılan işlere herzaman karşıyımdır çünkü hiç olay gizli kalmaz şimdi degilse bile 10 yıl sonra yine ortaya çıkar.

Son düzenleme:
senin ya da nişanlının ailesi olsun farketmez bence. hangi tarafın gerçekten paraya ihtiyacı varsa ve size destek de olduysa yardım edebilirsiniz. bugün siz onlara yarın onlar size.

çok haklısınız.. asla yalan söylemek istemiyorum. 'daha evlenir evlenmez arkamdan oyun çevirmeye başladın' diye söylemeyi bırak, aklından bile geçirse kahrolurum. sanırım en doğrusu söylemek. zaten anlayışlıdır, 'eğer zor durumda kalırlarsa senin ailene de yardım ederiz' dicem..
tanıdığınıza çok üzüldüm. resmen kandırılmış koskoca insanlar. Allah sabır versin

çok teşekkür ederim :)
çok farklı bir fikir, hiç aklıma gelmemişti doğrusu.
yakın akrabalarıma söyleyebilirim bunu, teyzelerime dayılarıma falan.. kabul edenler anneme bırakır.
çok teşekkür ederim yardımınız için :)

çok teşekkür ederim :)
evet 2 düğün olacak.
bence de evlendikten sonra göndermek çok zor, o yüzden böyle bir yol düşünmüştüm. sanırım nişanlımla konuşup ona da bana da uyan bir orta yol bulmaya çalışacam.
güzel dileğiniz için teşşekkürler. sevgiler :)

evet evlendikten sonra gönderirsem sorun olur. ben de öyle düşünmüştüm.
yakın akrabalarıma bu fikrinizden bahsedicem. kabul ederlerse çok iyi olur :)
20bin TL çekmeyi düşünüyorlar.

çocuğuna destek olmak, çeyizini düzmek aileler için bir yük değil bir zevktir. bunun yanında bir görevdir de. çok zorlanırlar diye düşünüyorsan bazı aciliyeti olmayan harcamaları evlendikten sonraya ertele. iki değil de bir al. evlendikten sonra kendin para kazanınca tamamla eksiklerini. böylece baban daha az borcun altına girmiş olur.

çok haklısınız. bu söylediklerinizin gerçekleşmesinden çok korkuyorum. nişanlım çok iyi huylu bir insandır, ama dediğiniz gibi ileride ne olacağını bilemeyiz, kk da neler okuyoruz her gün..
ben ona her iki aileye de yardım etmeyi teklif edicem. kabul ederse ne ala, etmezse de yapacak bişey yok.. zaten nişanlımın ailesini de kendi ailemden ayırt etmiyorum, o kadar iyi insanlar ki, ayırırsam nankörlük olur..
çok teşekkür ederim yardımınız için :)

iyi düşünmüşsün bencede..
istersen eşine söyleki ben biraz borca giriyorum eşyalar için.. her şeyi babama yıkmak istemiyorum..
böylece orta paradan borcunu veriyomuş gibi parayı babana borç için verirsin..
yapabilirsin.. evlenincede çalışırsan eger maaşından her ay belli bi miktar ailene destek olursun.. bu çok normal birşey senin ailene veriyorsun diye eşinin ailesinede vermek zorunda değilsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…