- 17 Kasım 2015
- 3.982
- 3.552
- 83
- 36
- Konu Sahibi misssunshine86
-
niye onlara verecekmış kvdene takılmadı o takılar aana takıldı eşınde bır tuhaf:)AYY KENDİMİ ZOR TUTUYORUM ERKEKLERİN HEPSİDE AYNI BENDE ZAR ZOR ATINLARI YANIMIZA ALDIM DÜĞÜN GÜNÜ EŞİME KALSA ANNESİNE VERMELİYMİŞİZ HALBUKİ BEN ANNEMLERİNKİNİ ALMIŞTIM TABİKİDE SİZİN HAKKINIZ SİNİR OLUYORUM HER HAKKI KENDİNDE GÖREN K.V VE K.P DENNN
Hayır. Hukuken takılan takılar kişiye verilmiş birer hediyedir. Kadına takılan kadının erkeğe takılan erkeğindir.Salonda altın filan sayılması abes, kvnize o durumda hak verdim açıkçası, misafirlerin yanında milleti bırakıp altın saymaya mı gidecektiniz? Ama öncesinde altınları kime emanet edeceğinizi niçin siz belirlemediniz?
Eşinize de söyleyin, altınların yarısı filan onun değil, düğünde takılan altınların hepsi gelinin olur, hukuken bu böyledir diye biliyorum (Yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar) ve bağış olarak sayılır.
En başta altınların kimde kalacağını belirlemek de sizin hakkınızdı, annenize niçin bırakmadınız?
Şu olaylar gösteriyor ki size paragöz diye parmak sallayan eşiniz, baya baya anasının kuzusu imiş.
Kimlerin altınların derdine düştüğü gayet ortada, gasp resmen.
ve sen bu insanlarla hala konusuyormusun?O altınları vermezler sana tecrübeyle söylüyorum. Aynı hatayı bende yaptım balayına giderken hepsini verdim. Sadece parmağımda tejtaş ve alyansım kalmıştı. Geri de alamadım altınlarımı.
acikcasi ben böyle eslerle nasil evli kalabiliyorsunuz sasirdim. biliyordu esiniz bu durumu ve sizi kandirdiaynısı benim başıma gelmişti eşim aynı boş lafları edip beni aylarca oyaladı.
sonunda öğrendim ki hepsi satılmış.
ben burda daha kvye verilen altınların geri alınabildiğini görmedim.
aynen öyle yaptım canımküçüklerden ayır biraz, altın acaip değerlendi, yazın düğün falan varsa hazırda olsun :)
Boşanalı üç sene oldu canımve sen bu insanlarla hala konusuyormusun?
iyi bari:)Boşanalı üç sene oldu canım
Allah hayırlı kişilerle karşılaştırsın sizi deBoşanalı üç sene oldu canım
Aynen bende salonda taki sayilmasina şasiriyorum yaa.. Gercekten cok ayip.. Para icin mi evlendiniz yaa .. Bi tanidigimizin eşi salonda saymak istedi sen benimle para mi icin evlendin para icin evlendiyse cik git salondan dedi daha düğündeyken.. Ama simdi yayginlasti gercekten cok ayip yaa. Ama sonrasinda olanlar gercekten tuhaf hic mi resmin yok yakinlaştir say hepsini.. Sen ne guzel calisiyormuşsun maasinda iyi. Ben calismadigim hâlde bir kere sormadim bana ne kadar para takildi hani paralar nerde filan diye .. Tabiki senin olani alman lazim ama eşinle bu kadar birbirinize girmeden uslüp cok önemli.. :)Salonda altın filan sayılması abes, kvnize o durumda hak verdim açıkçası, misafirlerin yanında milleti bırakıp altın saymaya mı gidecektiniz? Ama öncesinde altınları kime emanet edeceğinizi niçin siz belirlemediniz?
Eşinize de söyleyin, altınların yarısı filan onun değil, düğünde takılan altınların hepsi gelinin olur, hukuken bu böyledir diye biliyorum (Yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar) ve bağış olarak sayılır.
En başta altınların kimde kalacağını belirlemek de sizin hakkınızdı, annenize niçin bırakmadınız?
Şu olaylar gösteriyor ki size paragöz diye parmak sallayan eşiniz, baya baya anasının kuzusu imiş.
Kimlerin altınların derdine düştüğü gayet ortada, gasp resmen.
acikcasi ben böyle eslerle nasil evli kalabiliyorsunuz sasirdim. biliyordu esiniz bu durumu ve sizi kandirdi
Unut sen o altınları onlar çoktan onu hiç etmişlerdirMerhaba bayanlar.. Yasamis oldugum durumda siz ne yapardiniz nasil tepki verirdiniz merak ediyorum. Acaba hata bende mi bunu sorguluyorum. Vereceginiz yanıtlar icin şimdiden tesekkur ederim :)
1 sene once evlendim. Kayinvalidem bilmem neden iyi bir kadin gibi gozukmesine ragmen ustalikla bana laf sokan, alttan alta oglunu dolduran bir kadin. Şoyle ki oglu bana evlilik teklifi yapmışken bana hala oglunun eski sevgililerine yaptigi fedakarliklari (yok esim kiza ev tutmuş,ders calistirmis, kiz surekli gelmis onlarda yemek yemis, kayinpederim ogrenci kizdir diye gitmis ev esyalarini tasimis vs vs) anlatan ama bunu yaparken de guya oglunun ne kadar merhametli oldugunu anlatmayi amaçladigini söyleyen bir kadin. Herseyi kılıfına cok guzel uydurur. Bu huyu zaten eşya aliminda da bizi inanilmaz yipratti. Gozu surekli benim anne ve babamin ne alacagindaydi. Iste senin mutfak takımların neden cicili bicili degil,annen bu ceyizimi yapmış, şuyun eksik buyun eksik. Kadına o kadar sinir oldum ki bir ara evlenmekten vazgecmeyi bile dusundum. Evime ev hediyesi olarak tost makinesi ve cay makinesi aldi onu bile "bunlari kiz tarafi alir ama neyse ben almis oldum artik"diye kafama kakti. Benim annem ve babam da doktorali kiz yetistirdiler. Ve ailemle ortaklasa araba almistik esim daha hayatimda bile yokken. Ve ben arabami ailemin evine birakmayip almama rağmen o 35.000 tl degerindeki arabanin hic esamesi okunmadi. Kadin bi bilmis sizinkiler bisi almiyor, sizinkiler size esya almiyor. Ya zaten kiz tarafi bizim yoremizde sadece yatak odasini alir ki onu da aldilar zaten. Ustune ustluk nisan nikah kina hepsini de ailem yapti. Derdi maddiyatsa ben oglundan 2000 tl fazla maas kazanan biriyim zaten. Bu huzursuzluklar tadimizi daha ilk gunlerden kacirdi. Neyse dugun oldu bitti biz balayina gitmeden mecburen altinlarimizi kayinvalidemin evinde birakmak zorunda kaldik. Hatta dugun gunu biz eve gelince salondan altinlari saymak istedim ve kayinvalidem inanilmaz bozuldu. Neymis evde misafirler varken yapilacak seymiymis. Neyse ben sayi mayi bilmeden gittim balayina. Donuste alacagiz dedik. Balayindan donduk geldik esim tutturdu annemlerin evi guvenli kasaya para vermeyelim. Ben de tabi salak kem kum ettim ama olay cikartmadim. Oylece kaldi altinlar onlarda. Sayisini da yazip elime vermediler. Ben bir kere isteyecek oldum sayiyi cok ayip olurmus diye esim susturdu beni. Bu konu sanki bir tabu inanamazsiniz. Her acildiginda esimle kavga ediyoruz. Gecenlerde bir sayi geldi onlardan kardesimin dugun gunu saydigi rakamla alakasiz. Esim de bu aralar is dolayisiyla onlarin yaninda. Esimden rica ettim bak artik kasaya koyalim getir altinlari onlarda kalmasin diye bildiginiz birbirimize girdik. Surekli neden sen annemle babama guvenmiyorsun, ben senin ne demeye calistigini biliyorum, taktin o altinlara, getirmicem iste, merak etme kimse senin altinlarina cokmedi, senin gibi maddiyat meraklisi değiliz biz diyip durdu bana. Ya dedim bizim malimiz deil mi kendimiz bilelim hesabimizi. Adam kudurdu inanamazsiniz. Ben acikcasi o altinlarin basina bir is geldigini düşünüyorum tepki bu kadar sert olunca. Ben de delirdim sonunda. Yasada bile altinlar kadinin resmen zaptediyorsun diyince de senin fln deil onlar yarisi da benim diye bagirmaya basladi. Su anda inanilmaz bozuguz. Hatta beni uzun bir sure görmek istemiyormus esim. Ben altinlarin derdine dusmus zavalliymisim.
Bir kadinin dugunde takilan altinlarini istemesinin nesi garip lutfen bana biri anlatsin bunu??
suan aldın mı peki altınlarınıSalonda derken, düğün salonundan çıkıp eve gelmemi kastediyorum orada. Evde yatak odasında 2mizken kayınvalideme sordum anne gel sayalım diye. Ona bozulmuş. Çünkü balayına sayısını bilip gitmek istemiştim. Bu kadar. Uslup önemli ama ben uslubumu bozmadım zaten.Eşimin tepkisine daha doğrusunu aşırı büyütmesine şaşırıyorum.
bunu yapan illerde daha neler yapar. resmen size hice saymış eşinizde buna dahil. ben suratlarına tükürürdüm dahada bakmazdım.Napsaydım altınlar satıldı diye 2 aylık evliyken boşansa mıydım?o öyle olmuyo işte.
bunu yapan illerde daha neler yapar. resmen size hice saymış eşinizde buna dahil. ben suratlarına tükürürdüm dahada bakmazdım.
karekter meselesi hicte katlanmam. babasinida ev aldırmam ama. kira öderim ama kimseye minnet etmem. altını almak nedir ya . lafım size değil cok itici bir hareket. benim icin o an o il biter mesele altın değil.konuya eşinizin tuttumu hic hoş değil. ben böyle bir adamla hayat paylaşamam. dediğim gibi ve bunlari yapam daha neler yapar mesela para değil..İnsanlar o zaman paragöz olduğunuzu ve altın için evlendiğinizi düşünüyor.Bizim evimizi babası aldı nerdeyse tüm eşyalarımızı da.Benim iş bulmamı onun ailesi sağladı.Tüm bunların yanında 20 binlik altın için boşanmaya kalksam insanlar yuh derlerdi.
Tahminin doğru bunu yapan ilerde başka şeyler de yaptı ama böyle işte bazen katlanman gerekiyo bşeylere.Mesele tabi ki para altın değil güven meselesi aslında.
Ama bu tür tipler öyle yüzsüz oluyolar ki napıp edip kendilerini mağdur seni de paragöz göstermeyi beceriyolar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?