Düğünde bele bağlanan kırmızı kurdele

Ama nişanlım diyor ki düğün sonuna kadar duracak onlarda öyleymiş ... Bende kuafore giderken yolda çukarmak istiyorum. Millet görse nolur ya
Nişanlınız sizin bekaretinizle değil, karakterinizle kişiliğinizle gurur duymayı, bununla yetinmeyi öğrensin önce. Siz bu adetin ne manaya geldiğini, kadını ne yerine koyduğunu ona bir anlatın, belki bilmiyordur, sonra da bana bunu mu layık görüyorsun diye sorun bakalım ne diyecek.

bu anlama geldiğini bilmiyordum bende çiçeğim ve ayakkabılarım pembe diye pembe kurdela almıstım babacıgım baglamıstı evden cıkarken arabada cıkardım bende
sorun etme en fazla 15-20 dakika takıver

Şu bekaret işini KK'da duydum yıllar önce, pek şaşmıştım.
Bizde kırmızı kurdelenin bekaret ile ilgisi yoktur.
Gayret kuşağı derler.
"Kızım gittiği yerde güçlü olsun,gayretli olsun" diye dua eder baba/abi/amca/kardeş vs.
Zaten evden çıkarken değil düğün biterken yeni eve giderken takılır.
Ailem kararı bana bırakmıştı.
2 defa evlendim.
Her seferinde taktırdım.
Anamın babamın dualarını almak için belime değil gerekirse saçıma bile bağlatırım ne olacak?
Onların dualarıyla güçlü olduğuma inanıyorum. Gerçekten.

Son düzenleme:
bu anlama geldiğini bilmiyordum bende çiçeğim ve ayakkabılarım pembe diye pembe kurdela almıstım babacıgım baglamıstı evden cıkarken arabada cıkardım bende
sorun etme en fazla 15-20 dakika takıver

İşte 15-20 dk değil düğün bitene kadar takıcaksın diyor

:KK9::KK9:
Şu bebaret işini KK'da duydum yıllar önce, pek şaşmıştım.
Bizde kırmızı kurdelenin bekaret ile ilgisi yoktur.
Gayret kuşağı derler.
"Kızım gittiği yerde güçlü olsun,gayretli olsun" diye dua eder baba/abi/amca/kardeş vs.
Zaten evden çıkarken değil düğün biterken yeni eve giderken takılır.
Ailem kararı bana bırakmıştı.
2 defa evlendim.
Her seferinde taktırdım.
Anamın babamın dualarını almak için belime değil gerekirse saçıma bile bağlatırım ne olacak?
Onların dualarıyla güçlü olduğuma inanıyorum. Gerçekten.

ben takmadım
erkek tarafında herkes adettır aaa nıye taktırmadın falan dedı
benım bakıre olup olmadıgım kımseyı ılgılendırmezkı ne mıllete ılan edıcem

yılların geleneği takıverin ne var bunda.. insanlar bazı şeyleri ne kadar büyütüyor önemli olan evliliğin mutluluğun huzurun yanında olduğun adamı sevmek değilmi eeee onun diretmesi senin inatlaşman garip tadınızı bozmayın böyle şeylerle..

O kurdeleyi bağlama anı çok duygulu:cry:

hiç bakirelik ilanı diye düşünmemiştim buradan duyuyorum o anlamlara çekildiğini

çünkü daha önce 2.ye evlenenlerin de taktığını görmüştüm

konu sahibesi sen istemiyorsan beğenmiyorsan takma o vakit.

banada o kırmızı kurdela öyle itici geliyoki gelinliği berbat gösteriyo bence...kızlığın simgesimiymiş o bilmiyodum bile :KK23:

Kemerin bekaretle alakası olduğun hiç sanmıyorum . Ağzı olan konuşuyor işte. Takarsın takmazsın o sana kalmış. Gayet güzel kemerlerde var ayrıca öyle birşeyde takabilirsin. Valla ben takmışım babamın o kemeri bağlama anı bile çok güzel. Benim bi arkadaşım bjkliydi gelinliğinin üstüne siyah kemer taktı . çokta güzel olmuştu Yani Milletin ne dediği için değilde içinizden geldiği gibi yapın

Çoğu kişi bakirelik anlamına geldiğini bilmiyor ki adettir diye yapıyoruz isteyen yapar isteyen yapmaz çok büyütülcek bir olayda değil bence

X