- 29 Ekim 2018
- 3.402
- 6.261
- 73
Benim düğünüm kimse tarafından yapılmaz, yapılmamalı da. İki yetişkin evlenmeye karar vermişse kendi kararlarını kimseye sormadan uygulayabilmeli.Düğün geline yaplır. Gelin evleneceği yeri bile görmeden yer seçiliyorsa o gelinin o aile için bir önemi yok demektir. Para değil önemli olan karşıdaki insana saygı duymaktır esas olan.
Zaten başkasına düğün yaptırarak kişi kendine saygı duymuyor ki. “Ya ben bilmem siz bilirsiniz, siz yapın” fikrini karşıya aktarmış oluyor
Neden siz bana akıl verecek, fikirlerimi “yanlış” görecek kadar haddinizi aşıyorsunuz?Bence çok büyük konuşuyorsunuz. Bizim kültürümüzde gençler evlenirken aileler maddi durumları oranında bir evlilik hazırlığı yaparlar. Son dönemde çocuk okutup kredi ödedikleri için çocuklar çalışıyorsa kendiniz yapın denebiliyor ama çok yeni yeni oluşan bir durum tamamen ailenin çocuklarının başını kurtardığına inandığı ve maddi olarak yıprandığı için yaptıkları birşey.
Herkesin şartları aile yapısı bir değil. Yerinizde olsam insanlara "başkasına düğün yaptırarak kişi kendine saygı duymuyor" diyecek kadar haddimi aşmam.
Neden siz bana akıl verecek, fikirlerimi “yanlış” görecek kadar haddinizi aşıyorsunuz?
Madem aileler yardım edecek o zaman hiçbir şeye de karışılmayacak. Para onların cebinden çıkıyorsa demekki maddi durumları ona yetiyor değil mi?
Neyse karşılıklı tartışma halinde ilerleyecek değilim.
aynenKP böyle her durumda bildiğini okuyup, müstakbel eşinize göre de "geri adım atması imkansız" mı olacak? Yine bütçe hesabı yapılır ok anlarım ama size sorum sizinle uzlaşmadan bu tavır, bence çok saygısızca... Ve bunun devamı gelir..
düğünü oğlanın ailesi yapacaksa istediği yeri tutar, size sorma zorunluluğu yok..nişanlınızla siz yapacaksanız düğününüzü istediğiniz yeri tutarsınız...düğün okadar masraflı bir olayki, anlayışlı olmak lazım bence...ne kopardım kar moduna girmesin kimse...Evet nisanlimla baktik bir yerler annelerimizle. Baska sehirde olacak dugunum. Biz dondukten sonra kaynana ve kaynatam bir yer bakmis benim de begenecegimi dusunmus hangi gune tutalim diyorlar bana. Fotograflardan bakabilirmisim. Butcelerine orasi en cok uymus. Ama benim hayallerimin yanindan gecmiyor orasi nisanlimin ustune gidiyorum ben de destek olayim diyorum ama imkansiz babam geri adim atmaz diyor. Gercekten cok uzgunum
Begenmedıysen tabıkı gerı adım atma.En mutlu günün.Paraları yoksa kapına oturmasalardı.Yadasöyle nişanlına 1 yıl daha calısın beraber oda sende ıstedıgın gıbı olsun.Ayrıca sen evlenıceksın.Onlar degıl.Bu yaptıkları çok çirkin.1 yıl dahA bekle .Çalışın elele verıp her seyın ustesınden gelırsınız.Evet nisanlimla baktik bir yerler annelerimizle. Baska sehirde olacak dugunum. Biz dondukten sonra kaynana ve kaynatam bir yer bakmis benim de begenecegimi dusunmus hangi gune tutalim diyorlar bana. Fotograflardan bakabilirmisim. Butcelerine orasi en cok uymus. Ama benim hayallerimin yanindan gecmiyor orasi nisanlimin ustune gidiyorum ben de destek olayim diyorum ama imkansiz babam geri adim atmaz diyor. Gercekten cok uzgunum
Yahu güzel kardeşim bırak düğünü yap nikahı kaç balayına yurt dışına kendin gez milleti eglendirip dedikodu malzemesi cikarmaktansaEvet nisanlimla baktik bir yerler annelerimizle. Baska sehirde olacak dugunum. Biz dondukten sonra kaynana ve kaynatam bir yer bakmis benim de begenecegimi dusunmus hangi gune tutalim diyorlar bana. Fotograflardan bakabilirmisim. Butcelerine orasi en cok uymus. Ama benim hayallerimin yanindan gecmiyor orasi nisanlimin ustune gidiyorum ben de destek olayim diyorum ama imkansiz babam geri adim atmaz diyor. Gercekten cok uzgunum
Sizin icinize sinmediyse olmasin.cunku bir omur temcit pilavi gibi her tartisma bir sekilde zaten dugununuzun de istediginiz gibi olmadigi mevzuuna donusecek.Evet nisanlimla baktik bir yerler annelerimizle. Baska sehirde olacak dugunum. Biz dondukten sonra kaynana ve kaynatam bir yer bakmis benim de begenecegimi dusunmus hangi gune tutalim diyorlar bana. Fotograflardan bakabilirmisim. Butcelerine orasi en cok uymus. Ama benim hayallerimin yanindan gecmiyor orasi nisanlimin ustune gidiyorum ben de destek olayim diyorum ama imkansiz babam geri adim atmaz diyor. Gercekten cok uzgunum
Fotoğraflardan bakmana ne gerek var ?Zaten düğünde göreceksin!! Keza evin,eşyaların,gelinliğin için de bu geçerli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?