Dugun yerimi hic sevmedim

3 saat elalemı eglendirip göbek attırmak için bu kadar sıkıntıya ne gerek var yahu. Hep gereksiz bulmusumdur bu yeni gelın telaslarını zaten kendım de sade bır dugunle evlendim aslında onu da istemiyordum ya ailemin gönlü olsun dedım işte. Bırak nereye yetıyorsa güçleri orayı tutsunlar alt tarafı 3 saatlık bır tantana :)

Düğün geline yaplır. Gelin evleneceği yeri bile görmeden yer seçiliyorsa o gelinin o aile için bir önemi yok demektir. Para değil önemli olan karşıdaki insana saygı duymaktır esas olan.
Benim düğünüm kimse tarafından yapılmaz, yapılmamalı da. İki yetişkin evlenmeye karar vermişse kendi kararlarını kimseye sormadan uygulayabilmeli.
Ben öyle yaptım, ne kına yerimi ne düğün yerimi kimseye sormadım, gittik eşimle seçtik beğendik tuttuk. Kınalığımı ve gelinliğimi herkes kınada ve düğünde gördü, kuaföre milyon tane insan götürmedim. Düğün için alacağım iç çamaşırlarını önde baba anne cümbür cemaat giderek almadım.
Yani diyorum ki iki yetişkin bu tür şeylere kendileri karar vermeli. Kimse onların düğününü yapmamalı, kendileri o düğünü yapmalı.
Zaten başkasına düğün yaptırarak kişi kendine saygı duymuyor ki. “Ya ben bilmem siz bilirsiniz, siz yapın” fikrini karşıya aktarmış oluyor

Zaten başkasına düğün yaptırarak kişi kendine saygı duymuyor ki. “Ya ben bilmem siz bilirsiniz, siz yapın” fikrini karşıya aktarmış oluyor

Bence çok büyük konuşuyorsunuz. Bizim kültürümüzde gençler evlenirken aileler maddi durumları oranında bir evlilik hazırlığı yaparlar. Son dönemde çocuk okutup kredi ödedikleri için çocuklar çalışıyorsa kendiniz yapın denebiliyor ama çok yeni yeni oluşan bir durum tamamen ailenin çocuklarının başını kurtardığına inandığı ve maddi olarak yıprandığı için yaptıkları birşey.

Herkesin şartları aile yapısı bir değil. Yerinizde olsam insanlara "başkasına düğün yaptırarak kişi kendine saygı duymuyor" diyecek kadar haddimi aşmam.

Benim düğünüm de çay bahçesini andıran bir yerde oldu, belediyenin açık düğün salonuymuş, gayet de güzel geçti, hiç takılmadım, 3 saatlik bir şey zaten düğün dediğin. Parasını da eşimle ben takılarla ödedik.

Neden siz bana akıl verecek, fikirlerimi “yanlış” görecek kadar haddinizi aşıyorsunuz?
Madem aileler yardım edecek o zaman hiçbir şeye de karışılmayacak. Para onların cebinden çıkıyorsa demekki maddi durumları ona yetiyor değil mi?
Neyse karşılıklı tartışma halinde ilerleyecek değilim.

İstesenizde sizinle tartışmam. Ön yargıları yıkmak atomu parçalamaktan zor derler.
İyi günler.

aynen

Herkesin hayata bakis acisi farklidir ama benim dugun salonumu da esim secmisti butun sulale ve cevre orda yaptirirmis herkes oraya gidermis, ben de dugun salonu iste amaan ne farkeder demistim. Tabi bana kalsa ben dugun de istemiyordum. Cunku benim hayallerim bambaska ve oyle bir dugun de ancak hayalimde olur
Neyse velhasilkelam eger tutacaginiz yer dokuntu pespaye bi salon degilse ne farkeder. Sonucta butun dugun salonlari yaklasik olarak ayni tipte dekore ediliyor.

Benim düğünümü eşim yaptı haliyle masrafı sadece eşime aitti.ama ailesi böyle bir baskı yapsa ben de dişlerimi çıkarırdım.ki nişanlılık döneminde kayinvalidem bohça için gitmiş bir sürü almıştı.bizim tarafda da gelin götürülür ne begeniyosa alınır.esime annen bidaha beni de götürsün lütfen kendi zevkime göre olsun demistim bence bu bir yolun basindiydi .evlendik bize sehpa alacaklardi hediye sagolsunlar oraya bile beni götürdüler. Nasıl başlarsa öyle devam ediyor.tavrini şimdiden koy

düğünü oğlanın ailesi yapacaksa istediği yeri tutar, size sorma zorunluluğu yok..nişanlınızla siz yapacaksanız düğününüzü istediğiniz yeri tutarsınız...düğün okadar masraflı bir olayki, anlayışlı olmak lazım bence...ne kopardım kar moduna girmesin kimse...

Begenmedıysen tabıkı gerı adım atma.En mutlu günün.Paraları yoksa kapına oturmasalardı.Yadasöyle nişanlına 1 yıl daha calısın beraber oda sende ıstedıgın gıbı olsun.Ayrıca sen evlenıceksın.Onlar degıl.Bu yaptıkları çok çirkin.1 yıl dahA bekle .Çalışın elele verıp her seyın ustesınden gelırsınız.

Bu emrivaki can sıkıcı kusura bakmayın. Ben düğün istemiyorum mesela ama bana bu tarz üslupla şu salonda yapıcaz denmesine sinir olurdum. Kızım durumumuz yok sen nasıl istersin elimizden geldiğince karşılayalım edelim dense neyse.

Yahu güzel kardeşim bırak düğünü yap nikahı kaç balayına yurt dışına kendin gez milleti eglendirip dedikodu malzemesi cikarmaktansa

Sizin icinize sinmediyse olmasin.cunku bir omur temcit pilavi gibi her tartisma bir sekilde zaten dugununuzun de istediginiz gibi olmadigi mevzuuna donusecek.

Benim kv ve kp de çok sorun çıkardı, köy düğünü istediler hatta. Bütçeniz ne diye sordum açıkça, söyledikleri parayı aklıma yazdım, karış karış dolaştım salonları. Gördüğüm en güzel düğün salonunu, hafta sonu gündüz yaparak, menülerden kısarak, dedikleri fiyata tuttum. Tabi ağlayarak pazarlık da yaptım. Hayalim salonda nikahtı, onu da cebimden kendim verdim, köyde aynı paraya düğün değil, lüks bir semtte istediğim düğün oldu. Gez, pazarlık yap, hafta içi fiyatını ya da hafta sonu gündüz fiyatını sor, yarı yarıya iniyor.

dugun cok gereksız ben sade nıkah ıstedım kayınpederım ılla da dugun olacak dedı koca koca ınsanlar kıvıra kıvıra oynadılar 3 saat hayır ben evlenıyorum mıllete ne okadar gobek atılacak bır durumda degıl altı ustu evlenıyorsun gercekten cok sacma bır masraf

bırde kımse memnunda olmuyor en ıyısını yap yıne burun agız kıvıranlar olacak...

bosverın nerde ıstıyorlarsa yapsınlar dugun erkege aıt parayı verecek olan onlar sız surası olsun dıye dıretsenız de dogru olmaz

Sizi çok iyi anlıyorum.
Öncelikle bir kısmını siz karşılamayı teklif ettiğiniz halde babam geri adım atmaz sözü çok yıkıcı bir cevap. Yani ben derim ve olur. Bundan sonra ki bir çok konuda da bu sözü duyacaksınız mi onu bir müşahede edin derim. Çünkü nisanlinizin ve ailesinin bu konu da sizin onayınızı alması yerinde ve uygun olurdu.
Çünkü bu durum evlilik hayatı içinde onları karşı bakışınız ve tutumunuz etkileyecek. Yani bu konuya gerçekten önem veriyorsanız ve sonrasında kp ye olan duygunuzu etkileyecekse evliliğinize zarar verir.
Ailenizle konuşun gerekirse iki taraf konuşsun ve sizin rızanizin beğeninizin olduğu bir yer olsun ki aksi takdirde düğününüzü hatırlamak bile istemeyebilirsiniz. Kişilik meselesi birazda bazı insanlar unutmaz. Mesela benim arkadaşım hatırlamak bile istemiyor hala. Konuşunca hep üzülüyor. Keşke zaman makinası olsa der (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…