• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dugun yerimi hic sevmedim

Bence de düğün gereksiz, ben olsam umursamam ama istemediğim için. Siz istemişsiniz hayalini kurmuşsunuz o yüzden bence çizginizi çekin. Ödediler diye size aykırı bişey yapmamalılar.

Şimdi siz yeni evleniyoruz ses etmeyeyim diyorsunuzdur ama bu diğer her şey için yol olacak. Her ödedikleri şeyde hak sahibi zannedecekler kendilerini çocuk için oda takımı falan alsalar kendi istediklerini dayatacaklar. O zaman karşı çıkarsanız daha fena gelin olursunuz :KK51:

Evet nisanlimla baktik bir yerler annelerimizle. Baska sehirde olacak dugunum. Biz dondukten sonra kaynana ve kaynatam bir yer bakmis benim de begenecegimi dusunmus hangi gune tutalim diyorlar bana. Fotograflardan bakabilirmisim. Butcelerine orasi en cok uymus. Ama benim hayallerimin yanindan gecmiyor orasi nisanlimin ustune gidiyorum ben de destek olayim diyorum ama imkansiz babam geri adim atmaz diyor. Gercekten cok uzgunum

Bizde bütçeyi eşime verip siz neresini istiyorsanız orayı tutun demişlerdi eşimle beraber nişanlıyken biz bakıp bulup tutmuştuk ki benimki de şehirdışıydı. Bu çok önemli ne nişanlınızı ne sizi umursuyorlar demek ki çok yazık olur size bu düzende çok.

Ortada açık açık bir dayatma var. Bugün düğün yerini biz seçtik sen görmesen olur diyen insanlar yarın öbür gün tüm hayatınında tasmasını ister.
İnsanların birbirinin yüzünü en çok tanıdığı dönem maddiyatın işin içine girdiği dönemdir. Siz karşı tarafı iyice bir tartın derim düğün üstü. Bazen küçücük detaylar çok büyük sorunların yaklaştığının sinyalini verir.

Parayı onlar ödeyecekse kendi bütçelerine göre seçmeleri gayet normal değil mi?
Ama siz derseniz ki takılarla öderiz, o zaman kendi istediğiniz yeri tutun.
Düğün geline yaplır. Gelin evleneceği yeri bile görmeden yer seçiliyorsa o gelinin o aile için bir önemi yok demektir. Para değil önemli olan karşıdaki insana saygı duymaktır esas olan.

Evet tavrı hoş değil, ama çok kötü biyer değilse büyütmeyin bence. Nişanlınızla bu yüzden soğukluk yapmaya değmez. Bikaç saat sürecek sonuçta. Demekki durumları oraya yetmiş.

Çoğu kişi ya zaten iki saatlik düğün olacak boş yere canınızı sıkmayın demiş ama ben öyle düşünmüyorum düğün de bir kere oluyor hayatta benim takıldığım nokta belki bütçeleri ona uygun anlarım ama neden size sorulmadan gidip yer bakılıyor onu anlamadım??

Aileler de benim haberim olmadan saati değiştirmişlerdi. Kıyameti kopardım.
Bir yandan gereksizdi tavrım bir yandan artık kimse sormadan adım atmıyor.
Tavrınızı koyun, ayıp olmasın derseniz size çok ayıp ederler

Biz de direk kilise ye , üstüne ufak bir yemek.
Cidden gereksiz birşey düğün

O zaman sizi bütçelerini aşan yerlere götürmeyeceklerdi.
Kp değil nişanlınız size "hayatım bütçe bu, şu şu uygun, aralarından seçelim" demeliydi.

Bugün düğün yeri için sözü geçmeyen adam, yarın evladınız olduğunda kv-kp şu isim olacak dediğinde de susar, sizi de susturur.

Eski konularınıza bakılırsa daha ciddi sorunlar var.
İnşallah evlenmek için evlenmezsiniz.

Bütçeyi bildirirler sizde ona uygun bir yer seçersiniz işin adabı budur bence.
Yapılan saygısızlık , daha düğün yerinize bile size söz söyletmiyorlarsa işiniz çok zor

Canım bence senin şu anda ‘düğün yerinin güzel olmamasından’ çok daha önemli bir sorunun var .
Nişanlının karakteri ...
‘Babam hayatta geri adım atmaz’ sanki hayat memat meselesi de babası geri adım atmıyor . Baba geri adım atar mı atmaz mı bilmem ama, nişanlının babasına ‘biz orayı beğenmedik baba’ demeye cesareti yok onu biliyorum ...
Düğün dediğin 3-5 saatlik bir şey , hiç bu kadar üzüldüğüne değmez , Çırağan Saray’ında da yapsan yine başkaları bahane bulur , onu düşünme . Ama sen bence hayatının kayınpeder tarafından yönetileceğini düşünmeye başla :KK66:

Neredeyse aynı durum benim başıma geldi.Biz salonu beğendik . Eşim akşama söylemiş hayırlı olsun falan demiş. Ertesi gün hiç bişey olmamış gibi nerdeyse salon tutuyormuş.Eşim biz beğendik dediğinde olay büyüdü büyüdü inanılmaz bir hal aldı. Herkes duydu eşime kız tarafının isteklerini yapıyo sadece dedi ki ailemin haberi bile yok ne salondan ne olanlardan . Baktım ilişkimiz zedelenecek eşim üzülüyor tamam dedim tutmuyorum salonu ama onunkini de tutmuyorum. Başka bi salon bakıcaz ne onun dediği olacak ne benim. ( Beğendiği salon inanılmaz tuvalet kokuyor eşim aldı kuzenini kayınvalidemi bakın babamın beğendiği salon bu bizimki bu dedi tabiki bize hak verdiler ) Bu olay mobilyada da sorun oldu. Markasını sorun etti. Beyaz eşyada da sorun etmeye kalktı. Düğün salonu dışında herşey bizim istediğimiz oldu. Kimseye taviz vermedik. Taviz vermeyin. Onuda istemeyin o fiyata yakın başka salon bakın.

Ben yaptım oldu/gelinin fikri önemli değil/parayı veren düdüğü çalar/aşkım,babama laf anlatamam benim fikrim önemsizdir
Düğün yeri benim için zerre önemli degil. Hatta saçma geliyor. Bir gece için neden insanlar 5-6 maaşını harcasın ki? Güzel bir ülkeyi bir uçtan bir uca keşfedebileceginiz parayı neden ali amca 'zip zip zipla çekirge' oynasın diye harcayasiniz?
Yani mesele kesinlikle düğün yeri değil ama gelin olarak senin fikirlerinin önemsenmemesi ve eşinin ailesine söz söylemeye cesareti olmaması bazı sorunların işaretçisi olabilir
İyi takip edin

Hic dert etmeyin bencee...benimkide oyle oldu..hic istemedigim bi yerdi ailemde istemedi ama kayinpedere soylemedik butceleri neye yetiyosa insanlari zorlamanin anlami yok dedim..bisey dedigimde tatsizlik cikmasin istedim..evlendim oldu bitti salon cok kotuydu ama biz o kadar eglendikki izledikce halada eglenirim...salona takilmayin esinizle dostunjzla eglenip keyif almaya bakin...cok para harcasaydik belkide bu kadar eglenemezdikk...hem insanlari ciragandada agirlasaniz elestiricek bisey bulurlar..o yuzden butceyi asmadan yapilmasi daha iyisi bana gore...sonrasinda bi balayi yaparsinizkiii hicbiseyin yerini tutmaz....

O gün ne olduğunu hatırlamayacaksınız bile. Zehir etmeyin kendinize.
O düğün videolarına falan kimse bakmıyor :)
Eğer özel hayalleriniz varsa dökersiniz parayı burası olacak dersiniz kuzu gibi olurlar ceplerinden para çıkmayacağı için.

Back