Düğün yapmamak

kivircikbiri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2023
7
7
26
Kızlar merhaba. Benim 7 senelik bir ilişkim vardı geçen sene Eylül ayında aile arasında evde nişan yaptık. İkimizde İzmir'de çalışıyoruz ailelerimiz başka şehirde. Ocak ayında ailelerimizin ve yakın arkadaşlarımızın katılımıyla nikahımızı yaptık. Nikah öncesinde de evimizi tutup eşyalarımızı aldık. Ailelerimizin durumu olmadığı için biz yaptık her şeyi. Zaten ikimizde çalışıyoruz. Ancak kafamı karıştıran şey düğün konusu. Annem başta çok istiyordu ama şimdi o çok masraf olacağı için kararsız. Düğün yaparsak ya yine borca gireceğiz yada birikimimizden harcayacağız. Bende çok düğün heveslisi biri değilim o yüzden nisan sonunda havalar güzelleşince dış çekim yaptırırım gelinlikle diye düşünüyorum. Arkadaşlarla eğlence de düşünüyoruz. Tabi annem ısrarla yıllardır görmediğim hiçbir samimiyetimin görüşmenin olmadığı akrabaları da bu eğlenceye dahil etmek istiyor. Eğlencem de çok istediğim gibi olmayacak yani. Düğün yaparsak elimizdeki birikimimiz gidecek komple yada daha çok borca gireceğiz 25 yaşındayız ikimizde gezmeyi de seviyoruz. Bu yaşlarımı borçla geçirmek de istemiyorum. Düğün için borca girmektense belki kredi çekip araba alabiliriz birikimimizin üzerinde koyup. O yüzden düğün yapmak istemiyorum. Ama herkesin düğün ne zaman diye sorması eğlence olsun diyip durması beni çok geriyor. Ayrıca annemin de kaçarak evlenmişim gibi bir tavrı var düğün olmayacak diye. Aşırı kararsız bu konuda. Bide kendisi kaçarak evlendiği için düğünü falan olmamış o yüzden ekstra hevesliydi. Başta düğün yaparız diye çıkmıştık bu yola ama hayat birden pahalılaştı. En uygun düğünün maliyeti bile 100 bin civarı tutacak bizim için. Fikrinizi ve desteğinize ihtiyacım var açıkçası buradaki ilk sorum

Evlenmişsiniz zaten bencede düğün o kadar önemli değil dış çekim güzel olur eğlencede bi düğün gibi olur güzel düşünce bence bende oynamayı sevmeyen biri olarak

Evlenmişsiniz zaten bencede düğün o kadar önemli değil dış çekim güzel olur eğlencede bi düğün gibi olur güzel düşünce bence bende oynamayı sevmeyen biri olarak
Yorumun için teşekkür ederim. Eğlence konusu da biraz karışık annem ısrarla ayda yılda bir görüştüğümüz akrabaları da dahil etmek istiyor.. Öyle gelecek bir takı da yok bu arada düğün her türlü zarar olacak bize maddi yönden

Ailelerle ayrı evde bi eğlence yapın

Düğününü yapmak isteyene kitleyip bir kuruş katkıda bulunmayacaksaniz yapım benim iş arkadaşımın kocası evden 18 yaşında çıkmış,daha da dönmemiş. Gelinlerini de iki kere ya gormus ya görmemişlerdi. Sırf milletten altın toplamak için düğün yaptılar, her şeyi onlar ayarladı. Kız düğün sabahı uçağa bindi gitti, orada kuaför isleirni halledip akşam düğünde oynadı. Takı sırasında ayakta durdu o kadar. Dönüşte kaynana takılan elli lirasına kadar her şeyi aldı, onları da uğurladı

Yorumun için teşekkürler ne güzelmiş ya gelin için aşırı rahat olmuştur sadece eğlenmesine bakmış

Anneniz o kadar hevesliyse kaçmasaymış madem
Eğer aileler size destek olacaksa yapın yok destek olmayacaklarsa karışmasınlar da bir zahmet.
Milletin ne dediğini takmadan kendi bildiğinizi okuyun derim.
Kesinlikle katılıyorum insanlar kendi heveslerini kendi hayatlarında almalılar bence. Ama aileler işte biliyorsunuz Eşimin ailesi karışmıyor ama annem çok karışıyor. Arkadaşlarımla eğlence yapacaktım hemen ona bile görüşmediğim akrabaları kendi çevresini falan dahil etmehe çalıştı ondan bile soğudum yani

Güzel bir kına gecesi yapıp nikahla olayı tamamlayın bence.Dugune gerek yok.Zaten uzun zamandır çoğu kişi düğün yapmıyor artık

Yorumun için teşekkürler ne güzelmiş ya gelin için aşırı rahat olmuştur sadece eğlenmesine bakmış
Yani tanımadığı insanlar, çok eğlenmemistir büyük ihtimalle. Bir de hatiralik bir iki bilezik bile vermemelerine gıcık oldu azıcık:)
Ama yani mantıksız değil, çok istiyorsan yap organizasyonu,öde masrafları olsun düğün.
Hem 'dugun isteriz' diye baskı yapıp hem elini cebine atmamak, paranın çoğunun 'düğün yapmasam da olur' diyen gelin damattan çıkması bence hadsiz bir istek

Ne düğün ne kına yaptım. Hiç pişman değilim. Onun yerine çok iyi bir otelde balayı yaptık. Eşimle şimdi konuşup iyi ki balayı oteli olarak çok güzel bir yer seçmişiz diyoruz. şimdi oraya gitmemiz maddi açıdan imksnsız. Ne milleti eyleyeceğim. Bir de herkes klimanın esme yönüne bile laf edecek, bir kusur bulacak. Çabana değmeyecek. Boş ver 100 bin düğüne verene kadar 50 binine balayına git. Krallar gibi anı olsun )

Kına gecesi evde zoraki oldu ki gram zevk almadım, içine sinmiyor ise kesinlikle yapma.

Aileler çok istiyorsa kendi ceplerinden tüm masrafı karşılasınlar. Para lafı dönünce vazgeçerler.

Nikahımda gelen takıları, eşimin evlenmeden önce evi vardı, 2. ev peşinatı yaptık üzerine kredi çektik geleceğe dönük yatırım yaptık. Sende araba alabilir veya kredi ile tamamlayıp arsa alabilirsiniz.

Güzel bir kına gecesi yapıp nikahla olayı tamamlayın bence.Dugune gerek yok.Zaten uzun zamandır çoğu kişi düğün yapmıyor artık
Yorumun için teşekkürler bende böyle düşündüm bir ara ancak yine gelinlik de giy olmuşken diyip hem kına hem düğüne dönecek olay
Evet takı verilmemesi kötü olmuş.
Gerçekten mii ne güzel yapmışsınız pişmanlık yaşamamana sevindim benim tedirginliğim biraz bu yöndeydi

Ne güzel yapmışsınız. Bizim için ev hayal maalesef ama en azından sıfır olmayız. Dediğin gibi araba veya arsa alabiliriz

Ne güzel yapmışsınız. Bizim için ev hayal maalesef ama en azından sıfır olmayız. Dediğin gibi araba veya arsa alabiliriz
Pandeminin başında evlendik birazda ondan şanslıyız, düğünler yasaklanmıştı .
O zaman fiyatlar bu kadar yüksek değildi, krediler daha makul idi.

Siz birlikte mutlu olunda emin ol emek ve zamanla her şey olur .

Keşke nikahinizi düğün tarzı yapsaydiniz nikah salonunda gelinlik damatlık giyip fotoğraf çekimi birde gene 100 200 kişilik

Tahminim bir iki jenerasyon sonrası bizlerin çocukları veya torunlar dönemi böyle adetler bence garip karşılanacaktır daha minimal nikahı biraz daha gelenekselleştirilecektir. Toplum baskısı sen nelere kadirsin

Bence eğlenceyi yapın, güzelce eğlenin, geliklik de giyin foto çekiminde .. ama akrabalara hiç gerek yok bence yani eğlenceler zaten eğlence mekanlarında oluyor Hamiyet teyzenin orda ne işi var Takı da getirmiyeceklerse toptan ittir edin

Düğün sadece gösteriştir. Zaten nikah olmuş, keyfinize bakın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…