Düğün yapıp yapmamak

everbloom5

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2018
17
23
3
30
Merhabalar , erkek arkadaşımla nasipse bu yaza evlenmeyi düşünüyoruz. Yurtdışında yaşıyoruz ikimizde, ailelerimiz de burada. Önce dedik ki söz yapalım bir de nikah, nikaha yakınlarımızı davet ederiz sonra da herkes sessiz sakin evine gider. Kına gecesi filan olcak tabiki. Düğün için yapacağımız masraf yerine maldivlere gideriz tatil yaparız dedik.
Bu fikrimi evli arkadaşlarıma söyledikçe hepsi tek bir şey diyor ,”pişman olursun” şimdi fark etmez sanıyorsun ama ilerde içinde kalır keşke dersin vs vs
Gerçekten de öyle mi ? Çok sevdiğim bir Ablam var böyle şeyler insana verilen kıymeti gösterir dedi, sen düğün istemedin yarın bir gün görümcen evlenir ona çok güzel düğün yapılır kıskanırsın dedi kendini değersiz hissedersin dedi, kafam çok karıştı
Türkiye’de düğün için yapılan masraf dünyaları aşıyor senelerce borç ödeniyor ama burda zaten öyle anlı şanlı bişey yapmayız gereksiz olur benim sorduğum ufak da olsa bi salon tutulup bi tören yapılmalı mı ? Gerçekten de pişman olur muyum keşke der miyim siz nasıl yaptınız tercihiniz ne oldu?

Tecrübelerinize güveniyorum lütfen fikirlerinize çok ihtiyacım var teşekkür ederim şimdiden :)

Düğün yapmadım. Pişman da olmadım. O ablanızın bahsettiği görümce örneği de geçersiz. Abim benden önce güzel bir düğünle evlendi. Ben sade bi nikah töreniyle :)

Kendime bunlarla değer biçmiyorum.

Nişanlılığım boyunca kaynanam görümcene o olmadı bu olmadı dedi dedi bende hiçbirşey istemedim hiçbir adetimiz olmadı gittik eşyanın ucuzunu seçtim beklentimi sıfır gördüklerinden olsa gerek düğün yeri için gidip bir okulun yemek hanesini tuttular hemde şehir merkezine uzak saçma sapan biryerde bana gösterme zahmetinde bile bulunmadılar eşim onlara güvenmiş sıkıntı yaşamasın diye ses çıkarmadım ne kuaföre gittim ne resim çektirdim balayının lafı olmadı haliyle peki sonuç...Bunu bilen yok eşim bile unuttu.İstediğiniz neyse onu yapın içinizde kalmasın eşyam bile içime sinmiyorken biri daha bu durumu yaşamasın...

Yap tabi ki, oyna zıpla kurtlarını dök, o da bir hatıra. O yer kaçmıyor yine gidersin, düğünü tek şansın var yapıp yapmamak için. Ben yapma taraftarıyım, yapmayanlara da saygım var ama bence yap

bende düğün yapmadım pişmanda olmadım gidip tatil yaptık gayet iyi eğlendik

Kına gecesi değil direk düğün yaptım.Guzel bir yerdeydi düğünüm.Mekanin parasını ben,yemek ve alkol parasını eşim ödedi.Bana göre düzgün bir nikah daha az stresli olurdu.Ama eşimin ailesi isteriz diye tutturdu

Sevgilinin ailesi yapmıyor mu? Bizde düğün önemlidir, bu ülkede gelenekler var erkek ailesi yıllarca oğlumu evlendirecem diye kenara para atar biriktirir. Hiç de fuzuli gelmiyor bana. Eş dost çevre bir arada toplanıp düğün yapmak gibisi var mı? Maldivler kaçmıyor ya şimdi gitmezsiniz 5 sene sonra eliniz bollaşınca gidersiniz, düğünü bir daha ne zaman yapacaksınız acaba? Hem ailenizin hakkı diye düşünüyorum. Ama herşey maddi imkanlar dahilinde gerçekleştirilebilir elbette. Kimseden destek yoksa yapacak birşey de yok. İlerde pişmanlık baya yoğun olur. Hele ki elalemin şatafatlı düğünlerine davet edildikçe canınız yanar

Ya Allah aşkına düğün sevmiyorsanız neden pişman olasınız ki bana söyleyip kafamı karıştırıyorlar,artık netim istemiyorum pişman da olmam dıdımın dıdısı göbek atamadı diye.
Kendi aranızda varsa arkadaşlarınızla eğlenin o gün yeter.

Düğün tabii ki çok güzel , bizler için bir şan ama herkes de düğününü güzel yapamıyor eğer çevreniz genişse ,akrabalarınızla aranız iyiyse , oynamayı dans etmeyi seven yakın arkadaşlarınız varsa siz ve erkek arkadaşınız oynamayı , dans etmeyi seviyorsanız neden olmasın ki kızlarla güzel bir dans koreografisi hazırlarsınız veya erkek arkadaşınızla da olur size kalmış yani..
Düğünü iyi organize etmek lazım yoksa pek güzel olmuyor sıradan oluyor , yani size kalmış birşey düğün olmazsa kınayı güzel yapın o zaman...
Balayı da çok güzel tabii ama ona her zaman gidilir...
Yine de siz bilirsiniz tabii tercih meselesi...
Allah tamamına erdirsin mutluluklar.....!!!

4 yıllık evliyim düğün yapmadım pişman da olmadım ama benim nişanım çok güzel olmustu kir dugunu gibiydi ondan hevesimi aldım sanırım :)

Eğer ki esimin tarafı çok aşırı zengin olsaydı da havaya sacilacak 20-30 bin olsaydı anca o zaman düğün düşünürdüm ama onda bile içim acırdi giden paraya...
Milleti zaten memnun edemiyorsun en süper düğüne bile herkes laf ediyor. Milleti eglendirecegine kendin balayına git derim.

Düğün dediğin başkasını eğlendirmek için yapılıyor. Biz yaptık (kültürümüzden ötürü) ama hiç gerek yoktu. Bence küçük bir yer tutulup nişan gibi küçük bir kutlama yapılabilir ama büyüğü gereksiz. Hele o yüksek ses sürekli oyun oynatma ısrarı. Saçma sapan işler

Herkesin hayat görüşü farklı. Ben de düğün yaptığıma pişman oldum mesela..
Salona ödenen paraya üzüldüm. Eşim istemişti düğün. Sonradan o da hakverdi bana tabi..
Elalem oynayacak kurtlarını dökecek diye bir dünya para saçılıyor.
Onun yerine yer ayırt nikahtan sonra al en yakınlarını eğlen bir mekanda.

Benim de aynı durum. Yurtdısındayım. Sadece çok yakınları çağırıp evde yemek verdik. Düğün falan yapmadık, düğün için ayırdığımız ayırdığımız parayla da araba aldık, çok güzel oldu.

Ben deniz kenarinda kokteyl yaptim cok keyifliydi zaten sade birsey istiyorduk esimle , kimse karismadi karistirmadik
Hayal ettigimiz sekilde organize ettik
2 saat dostlarimizla gorustuk tebrikleri kabul ettik
Siz ne istiyorsaniz onu yapin , bunun verilen degerle falan alakasi yok
Karsinizdakiler hanzo ve cahil insanlar degilse onlar da kadina dugunle deger bicmezler zaten

Maldıvlere daha sonra bır tatılde veya yıl dönümünde de gıdersın ama dugun ınsan hayatında bır kere. Benim düğünüm oldu ıstedıgım bı yurt dışı tatılı vardı mesela ona da 1 sene esımle para bırıktırdık yıldönümünde gıttık. Bızım ıcın cok özel oldu emek verıpte gitmek

İstemenin hemgamesinde kahve ikram edemedim beş yıl sonra yaa bi tuzlu kahve veremedim oldu,düğünüm aralıkta oldu güzel bi mekanda yemekli vs ayy yazın olsa nasıl olurdu dedim arada hala aklım gidiyor valla bazı eksikliklere,velhasıl demem o ki düğünün de yeri ayrı bence para olaylarını çok umursamaz şimdiki aklım olsa yine yapardım :)

Bu tamamen sizin ne istediğinizde alakalı..
Düğün seviyor ve cidden böyle bir hayaliniz varsa evet içinizde kalır..

Benim böyle bir hayalim,hevesim asla olmadı,mantıklı gelen bir yani da benim için yoktu yapmadim..

Ne pişman oldum,ne de başka düğünlere gittiğimde keşke dedim..

O para ile yaptığım tatil,dinlence,gezip gördüğüm yerler bende daha anlamlı iz bıraktı..

Kimseyi değil içinizden gelen sesi dinleyip karar vermelisiniz..

Ben de ailemin ısrarı ile yaptım. Deniz kenarında hatta pronovias gelinlik giydim bir de. Olmasa da olurdu diyorum şimdi. Hiç bir zaman düğün hayali kurmamıştım zaten....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…