• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün ve kına bir arada?

Düğün ve kına bir arada olurmu?

• evet, süper olur

OY: 12 66,7%
  • hayır, zor olur

OY: 6 33,3%

• Ankete Katılan
    18
Şu an yanımda yok canım.. Evde... Nişan için biz yaptırmıştık davetiyeyi düğün için eşim tarafı... Tabi pek karışmadım istersen pazartesiye felan atarım inşallah... Haftasonu evde olamicam çünkü

umarım beni unutmazsınız :KK22:

Benim şimdiye kadar evlenen 4 arkadaşım öyle yaptı, kına için bindallı giydiler saat 23 gibi. Takıdan sonra gidenler genelde çok yakın olmayan Eş dost oluyor, aman onlar da görmeyiversin. Saç konusunda topuz değil de maşa gibi bir şey yaptırıp duvağınızı çıkaracağınızı kuaförünüze söyleyin, o zaman rahatça çıkarıp alınlık ve al takabilirsiniz

anladım ilk düşünen biz değiliz yani süper kız tarafımı yapmış acaba arkadaşlarınızın:KK73:

Henüz tutulmadı daha var ama kabul ettiler sonuçta onlar tutmasa idi ben kına için tutacaktım büyük ihtimal yine iki iş yapmayacaktım:KK45:
şahsi fikrim şöyle kına yapacaksınız onun haricinde 2 düğün yapacaksınız. bence insanları sıkmamak gerek. çooook uzayabilir böyle 2 merasimle bitirmeye bakın

yoo öle çok zor olmadı yani sonucta sadece kına da yapsan yine kuaföre gidecen salon tutulacak bi farkı yok yani ilk yaptığın düğünde pasta kesme merasimi olmuyo ama onuda söyleyeyim çünkü pastada kesersek iice uzamış olacaktı pasta kesme olayını 2. düğünde yaptık zaten hem iki kere gelin olmak daha güzel gelinliğe doyuyosun bide iki sac modeli arasında kaldıysn ikisinide yaptırıyosun :KK70: düğünden içimde kalan tek sey iki gelin halimle profesyonel fotoğraf cekilmedim sadece biriyle çekildim tabi maddi duruma bakar birazda yol uzunluğuna diğer memlekete git sac yaptır fotoğraf cekil salona yetişmek zor olur diye ikinci gelin halimle profesyonel fotoğraflarım yok salon daki fotoğrafcının cektikleri var.....davetiyeme de 22 haziran düğün+kına 23 hazirana da düğün şeklinde adresleriyle beraber yazdırmıştım

iyiymiş bendede öyle olcak büyük bi ihtimal dış çekim istanbul olacak hayırlı olsun hepimizee :KK25:

şahsi fikrim şöyle kına yapacaksınız onun haricinde 2 düğün yapacaksınız. bence insanları sıkmamak gerek. çooook uzayabilir böyle 2 merasimle bitirmeye bakın

haklısınız bide şu var kınaya gelen diyo kınaya gittim düğüne gitmem kınaya gitmeyen diyo düğüne giderim herkesinde ikisine birden geldiği söylenemez :KK28:

Kızlar benim de merak ettiğim bir konu var hazır konusu açılmışken sorayım. Biz de bir yerde düğün kına bir arada diğer ilde düğün yapacağız da.. Bu düğün kına bir arada olunca erkek misafirler sorun oluyor mu? O konuda nasıl bir yol izlemek gerekiyor acaba?
Size de hayırlı olsun.. Dilerim her şey gönlünüzce olur:KK68:

Kızlar benim de merak ettiğim bir konu var hazır konusu açılmışken sorayım. Biz de bir yerde düğün kına bir arada diğer ilde düğün yapacağız da.. Bu düğün kına bir arada olunca erkek misafirler sorun oluyor mu? O konuda nasıl bir yol izlemek gerekiyor acaba?

Teşekkür ederimmmmm:KK19:

benim düğün kınam bir arada oluyor. bizde kınalarda bay bayan karışık olduğu için sorun olmuyor. ama düğün kınada hadi erkekler dışarı diyemezsiniz mecbur bir arada olacaklar

anladım ilk düşünen biz değiliz yani süper kız tarafımı yapmış acaba arkadaşlarınızın:KK73:
Kınayı normalde erkek tarafı yapar ama iki arkadaşım kına düğün gibi olacağı için kız tarafı karşıladı, ama diğer Arkadaşlarım zaten her şeyi kendileri Yaptılar kız erkek diye bir ayrım olmadı. Benim de 30 Mayıs ta düğünüm var bi de 6 Haziranda bende kına düğün birarada yapayım diyordum ama benim nikah ilk düğünde yani benim ailemin olduğu yerde olacak, hem nikah hem kına hem düğün çok Karışık olacaktı. Babam ve annem de kınasız olmaz dediler,evin önünde abartısız bir kına gecesi yapacağız artık hepimizin mutlu hayırlı evlilikleri olur inşallah

Canım bende şehir dışına gelin gidiyorum.Cumartesi günü kına ve düğün aynı salonda aynı gün olacak. Pazar günüde orada kır düğünü olacak. Davetiyeyi daha kararlaştırmadık ama dediğin gibi büyük ihtimal kına düğün aynı gün falan diye not düşülebilir :D Şimdiden mutluluklar canm

Canım bende şehir dışına gelin gidiyorum.Cumartesi günü kına ve düğün aynı salonda aynı gün olacak. Pazar günüde orada kır düğünü olacak. Davetiyeyi daha kararlaştırmadık ama dediğin gibi büyük ihtimal kına düğün aynı gün falan diye not düşülebilir :KK70: Şimdiden mutluluklar canm

teşekkür ederim canm kararlaştırınca banada bildir :D ayrıca ssalonu sen mi tutuyosun erkek tarafımı ? benim burda da salon tutulcak diye konuştuk zatende o yüzden onlar ödeyecek gibi gözüküyor saçma mı yaa kız mı öder illa :D

teşekkür ederim canm kararlaştırınca banada bildir :KK70: ayrıca ssalonu sen mi tutuyosun erkek tarafımı ? benim burda da salon tutulcak diye konuştuk zatende o yüzden onlar ödeyecek gibi gözüküyor saçma mı yaa kız mı öder illa :KK70:
canım burdaki salonu biz tuttuk ordakini onlar. neden çünkü burda bi düğün olmasını ben istedm . normalde kapının önünde bi kına gecesi olacaktı o kadar. ama ben istemedm salon istedm. o yüzden parasınıda biz ödeyeceğiz :)

salon tutulur hafta içine 1 saat gelinlikle çıkarsın. sonra abiyeni kaftanını giyersin kınan yakılır millet dağılır hiçcanını sıkma ben gördüm böyle yapanları çok.

kızlar artık düğün sonu kına olayı iyice yaygınlaştı . bu şeklde yapanlar akış nasıl oldu anlatırlar mı tecrübelerini??

Ben ikisini bir arada yaptim, harika oldu. Davetiyeye kina olarak yazdigimiz icin kimse gitmedi, herkes kina sonuna kadar kaldi. Dugun olarak basladik, ben gelinlikle geldim salona, dans edildi, oynandi. Sonra pasta kesildi, arkasindan taki yapildi. Takidan sonra biraz daha oynandi. Sonra ben gelin odasina gidip ustumu degistirdim, o arada asagida erkekler zeybek oynamis. (Egeliyiz :)) Bindallimi giydikten sonra kina muzigi calindi, beni ortaya oturttular, kina yakildi. Sonrasinda sadece kadinlar olarak oynadik bir sure. Sonra yine dans, arkasindan oyun, arkasindan zeybek ve halay olarak kina bitti. Ertesi gun de esimin memleketinde dugun yaptik, o da normal dugun oldu zaten. :)

Merhaba canım... Ben de farklı memleketten biriyle evlendim... Eşimin adetlerine göre zaten kendi memleketinde muhakkak yemekli düğün yapacaktı o yüzden onu engellemedim... Ama kendi memleketimde de çok güzel bir kına-düğün yaptım... Önce gelinlikle normal düğünmüş gibi başladı dans pasta vs. Pasta kesildikten sonra takı töreni oldu.. Sonra gittik ben bindallımı giydim bekar kızların yaptığı tünelden geçtik kınam yakıldı ve sonrası hep eğlence... Çok da güzel oldu... Hem kendi yakınlarım beni öyle görmüş oldu.. Çünkü onların memleketinde herşey çok farklı olduğu için biraz ağır geçti yani bu yüzden kendi zevkine göre yap kına-düğününü güzelce eğlen.. Ben hiç oturmamıştım valla : ) Biz davetiyeye memleketimde olan yer için (Kına-Düğün) diye yazdık...
Hayırlı olsun Rabbim tamamına erdirsin..
bence de tamamen bu şekilde yapın, hem eğlenceli de olur hem de içinizde kalmaz hic bir sey.. Dilerim mutlu olursunuz :)

merhaba. ben de aynı şekilde ayrı kına gecesi yapmamak istiyorum. dolayısıyla düğün sonunda kına yapmak durumunda kalacağım sanırım ama hani gelinlikle eve gitme olmayacak o zaman da.. yani düğünün en tatlı anlarından birisi yeni eşlerin gelinlik ve damatlıkla evlerine girmesi diye düşünüyorum. düğün-kına bunu biraz engelliyor gibi.

arkadaşlar biz aynı şehirdeyiz kına ve düğün bir arada yapmayı düşünüyorum ama cok garip olurmu diye tereddütlerim var

Düğün+kına birlikte yapmak için,
İlla başka şehirlerde mi olmak gerekiyor.
Yani aynı şehirde yaşayıp, aynı şehirde evlencekler olanlar, ikisini bir arada yapamaz mı?
Tercih tabi ki...Şartlar durumlar bunu gerektiriyordur, böyle olursa daha iyi olur diye düşünülüp düğünden sonra son bi saati kınaya ayırmak çok mu saçma olur???
Tecrübeli kk hatunları yorumlarınızı merakla bekliyorum.

Back