Düğün ve kına bir arada olur mu ki?

bedazzld01

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
829
452
658
Merhaba arkadaşlar. İzmirde 3 ağustos pazar gününe düğün salonumuzu tuttuk. Birkaç kişiden duymuştum düğünün içinde kına da olabiliyormuş. Önce gelinlikle girilip son 1 saat filan bindallı giyilip kına yakılabiliyormuş. Sizce olur mu? Çok telaş olmaz mı? Bir de düğünün bitiminde fotograf faslı var ya orada hep bindallıyla fotograf çekilme kısmı biraz kafamı karıştırıyor. Bir diğer seçenek de sokakta yapmak kınayı. Sokaktan kastım evin yakınında bir okulun bahçesini kiralamak. Bizim evin orada kına yapılabilecek bir ortam yok çünkü...Bu iki seçenekten biri olacak işte. Sizler ne dersiniz? Okul bahçesinde kiralık sandalye orkestra vb ne kadar tutar acaba?

canım ben kendi durumumu anlatayım. benim iki düğünüm olacak. bir ailemin şehrinde bir de nişanlımın ailesinin şehrinde. e şimdi ben bir de kına yapsam hiç çekilecek çile değil. o yüzden ailemin şehrinde yapacağım düğünün sonunda dediğin gibi bindallımı giyeceğim ve kına yakılacak. açıkçası tek düğünüm olsaydı ayrı yapardım ben kınayı. çünkü düğün sonundaki fotoğraf olayı benim de kafama takılıyor. henüz bir çözüm bulamadım. aslına bakarsan bu şejkilde yapmış olan bir kaç kişi tanıyorum bilgi alırsam yine yazarım sana.

Okul bahçesinde yapmak daha mantıklı bence hem açık havada güzel olur. Teyzemlerin orada hep okul bahçesinde sünnet kına nişan falan yapılıyor bence güzelde oluyor.

Düğünü bindallıyla bitirmezsiniz. Kına için bindallı giyer çıkarırsınız. daha sonra da gelinliikle devam edersin. Bir tanıdığımın öyle olmuştu.
Madddi duurum müsaitse okul bahçesinde de yapılabilir. Oynamayı severseniz tabi:)
İzmir de orkestra ve sandalye 300-400 tl ye tutulabiliyor.

Benimde 2 yerde düğünüm oldu kendi ailemin yaşadığı şehirde gelinlikle başladım bindallı ile bitirdim. Ertesi gün eşimin ailesinin bulunduğu yerde de düğün oldu. Fotoğraf olayı da gelinliği giymek biraz teferruatlı olduğu için bindallı sonrası tekrar gelinlik giymeye çalışmak biraz yorucu olur ve zaman kaybı yaratabilir. Benim böylece hem bindallıyla çekilmiş aile fotoğraflarım oldu hem de gelinlikle zaten yakın akrabalar her iki düğüne birden geldi. Ama tek yerde düğün olacaksa küçük de olsa bir gün önceden yapılmasında fayda var çünkü duvağı falan çıkarttıktan sonra tekrar aynı şekilde yerine takamazsın fotoğraf çektirmek için.

Çok sağolun kızlar sayenizde kafamda biraz daha netleşti. benim tek düğün olacak. Okul bahçelerini bir araştırayım madem olmazsa da dediğiniz gibi yapayım teşekkür ederim.

benimde iki yerde olacak biri benim yaşadığım şehirde biri sevdiceğimin. burda ki kına + nikah olacak orada düğün onlarda düğünün içinde kına yakılıyor izledim videolarını gayette güzel oluyor hemde hep oynattıkları için gelini azcık dinlenmiş oluyorsun :) hemde uzun saat düğünleri bu arada biraz geçmiş olur :) ama orada gelinliği deşitirmemişler üzerlerine kırmızı örtüleri damata da örtü öyle yapıyorlar

benimde sadece 1 gün düğünüm olucak.. ilk gelinlikle çıkıcam kına yakılırken bindallı giyicem.. diğer gün onlarda nikah filan olucak fotoğraf çekimide orada olacak..

meraba benimde nasipse iki yerde düğünüm olacak kendi ailemin şehrinde önce gelinlik sonra bindallı giyicem. fotograf işine bende takılmıştım ama sonra düşündümki yapcak bişey yok zaten gelinlikle yanına gelenler çekileversin iki fotograf bindallıdan önce bişeycik olmaz :) 2 gün sonrada nişanlımın şehrinde olucak düğünümüz

olmaz bence yaa..herbirinin yeri ayrı sonuçtaa..hem düğünü bindallıyla bitirsen evine gelinlikle giremiceksinn

benim düğüm 6 ay önce oldu çift taraflı düğün olacaktı bende bir daha kınaya gelme gitme olmasın DİYE kına düğün yaptm bindallı giymedim kırmızı tulbent taktım duğun sonu bindallı ile olmaz giy cıkart tekrar giy hiç olmaz zaman düğünde o kadar hızlı akıyorki cok zaman kaybı olur ben pişman oldum sokakta vs kına yapmadığım için duğünde kına rahat olmuyor bence deddiğin gibi yap gönlunnuzce oynayın erkek tarafıda kınadan sonra gider zaten mekan size kalır bence kesinlikle ayrı yapmalısın bir daha yaşanmıyor(

Gelinliğin üzerine bindallının sadece kaftanını da giyebilirsiniz. Tarlatanlı bindallıların kaftanları da geniş oluyor, böylece giy çıkar derdi olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…