- 2 Nisan 2023
- 94
- 86
- 8
- 25
- Konu Sahibi mavilikizz
-
Ben takıyı takanlarin düğünü olunca götürürüm de senin paranı senin haberin olmadan nasıl veriolar hayret ediyorum bide onda neden duruyor senin altınların gelenler ailesine değil evlenen çifte destek olmak için takıyor onlariKizlar benim altınlar hakkında pek bir bilgim yok fakat 7 ay önce düğünüm oldu 40 kadar çeyrek 7 tane yarım ve 1000 e yakın dolar Euro takıları takıldı ve içinden 5 kuruş dahi bana verilmedi kaynanamla beraber saymıştık altınları o gün bu gündür hiçbir sekilde yüzünü görmedim altınların .
Kafama geçen gün dank etti kaynanamlar borçsuz harcsiz bir düğün yaptılar eşyaların tümünü eşimle benim ailem aldı düğünün çoğu masrafını da biz ve eşim karsiladik ve geçen yansittim kendisine arabamız yok altımızda evimizde yok şaka ile karışık düğünde takilanlarla bir araba alsak olurdu dedim onlari size veremem ben takıyi takanlarin düğünü olunca veririm dedi ve asil şok bize takılan dolarlardan eşimin abisine yollamışlar sizce buna hakkı varmı hakkımı aramalı miyim ben
Nasıl hakları olabilir ki?Kizlar benim altınlar hakkında pek bir bilgim yok fakat 7 ay önce düğünüm oldu 40 kadar çeyrek 7 tane yarım ve 1000 e yakın dolar Euro takıları takıldı ve içinden 5 kuruş dahi bana verilmedi kaynanamla beraber saymıştık altınları o gün bu gündür hiçbir sekilde yüzünü görmedim altınların .
Kafama geçen gün dank etti kaynanamlar borçsuz harcsiz bir düğün yaptılar eşyaların tümünü eşimle benim ailem aldı düğünün çoğu masrafını da biz ve eşim karsiladik ve geçen yansittim kendisine arabamız yok altımızda evimizde yok şaka ile karışık düğünde takilanlarla bir araba alsak olurdu dedim onlari size veremem ben takıyi takanlarin düğünü olunca veririm dedi ve asil şok bize takılan dolarlardan eşimin abisine yollamışlar sizce buna hakkı varmı hakkımı aramalı miyim ben
Vallahi hiç bilmiyorum inanin düğün masraflarını ful biz ödediğimiz için sıkışığız ama kadın hiç vereyim demiyor yeni dank etti benim kafama daBen Resmiyette düğünde takılan takı kız tarafınındır diye biliyorum öyle okumuştum yani , abisi ne alaka ya
İşte bende o yüzden sanıyordum daha güvende diye bir gün ihtiyacimiz olursa verirler diye ama yok yani altın vermek yerine geçen iki tane inek alın ben burada baktirayim öyle öyle zenginlersiniz diyor şaka gibi inek parasını nerden bulacaksiniz demiyor daNasıl hakları olabilir ki?
Neden onlar da duruyor diye sorsam daha güvende diye bıraktık der misiniz
Bunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim ilk eşimle konuşacağım bu konuyu oda ben gibi altınlar bizim saniyordu şu ana kadarYargıtay Hukuk Genel Kurulunun güncel kararı altınlar kim tarafından kime takılırsa takılsın düğünde takılan altınlar, aksine bir anlaşma ya da örf ve adet kuralı olmadığı müddetçe kadına bağışlanmış sayılacaktır.
Size tavsiyem takıları kayınvalidenize verdiğinizi ispat etmek için kuyumcudan vs bir şey almanız. ileride bunu yasal yollardan almak isterseniz davada eliniz baya güçlü olur.
Kizlar benim altınlar hakkında pek bir bilgim yok fakat 7 ay önce düğünüm oldu 40 kadar çeyrek 7 tane yarım ve 1000 e yakın dolar Euro takıları takıldı ve içinden 5 kuruş dahi bana verilmedi kaynanamla beraber saymıştık altınları o gün bu gündür hiçbir sekilde yüzünü görmedim altınların .
Haklarının olmadığı biliyorsunuz, takılan herşeyin size ait olduğunu da biliyorsunuz.
Valla ben yerinizde olucam söke söke tüm para ve altınlarımı alırım.
Bu aileden de size bir hayır gelmez. Eşinizde hiç iş yok…
Hemen çocuk yapmayın.
Bende koparıcam kıyameti az kaldı şu ana kadar hiç düşünmedim bunu çünkü bı ara ihtiyacimiz olmuştu 5 bin TL gönderdiler ama o para da onların değilmiş babannelerden annanelerden ikramiye mi ne gelmiş onlar demiş bunları torunlarima gönderin diyeTabiki ara ya. Saygısızlara bak. Ailene de anlat durumu. Ben olsam kıyamet koparırım.
tabi sizin hatta şöyle söyleyeyim takıların iadesi talepli bir dava açtığınızda genelde mahkeme düğün videolarını ve fotoğraflarını ister. bilirkişiye gönderir bilirkişi de damadın ve gelinin üzerinde takılan takıları inceler ve bir rapor çıkarır. damadın kişisel malı sayılmayan şeyler damada takılsa bile gelinindir. örnek vereyim. mesela eşinize para, altın vs takıldı onlar sizin ama eşinize saat takıldı o eşinizin kabul edilir. yöresel bir adet yoksa takıların tamamı sizin kabul edilir. kanun da böyle der yargıtay da böyle derBunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim ilk eşimle konuşacağım bu konuyu oda ben gibi altınlar bizim saniyordu şu ana kadar
aynisini yasadim ..bize de borclari kapatacagiz deyip almislardi ..esimle umursamamistik.Kizlar benim altınlar hakkında pek bir bilgim yok fakat 7 ay önce düğünüm oldu 40 kadar çeyrek 7 tane yarım ve 1000 e yakın dolar Euro takıları takıldı ve içinden 5 kuruş dahi bana verilmedi kaynanamla beraber saymıştık altınları o gün bu gündür hiçbir sekilde yüzünü görmedim altınların .
Evliligimizin selametini düşünseler yardımcı olurladi diye düşünüyorum daha başka bir sürü sorunlar var çünküaynisini yasadim ..bize de borclari kapatacagiz deyip almislardi ..esimle umursamamistik.
seneler sonra yerine goturelecek altinlari siz yapin deyince kyv .ben harcamadim ki ben yapayim demistim ,esim bozulmustu falan sonra ogrendim ki o paralarla eltime bilrzik yapmislar
helal etmiyorum ..ama dava acsaniz size verilmesi lazim ..ama sonra evliliginizin selameti ne olur bilemedim
hakkinizda hayirlisi olsun insallahEvliligimizin selametini düşünseler yardımcı olurladi diye düşünüyorum daha başka bir sürü sorunlar var çünkü
Altınlarınızı geri alın, bir yakınınız da mı söylemedi size? Şaka yollu değil ciddi konuşun. Hatta siz söyleyemiyorsanız da direkt eşiniz alsın söyleyin. Bu adam yarın seni aldatsa ya da boşansan allah korusun, senin akrabalrının taktığı takılar da kaynananda mı kalacak. Resmen gasp etmiş kadın yaa… boşanmasanız bile yarın doğacak çocuğunuzun hakkı o para. Önce eşinizle konuşun annene söyle getirsin benim altınlarımı diyin.Kizlar benim altınlar hakkında pek bir bilgim yok fakat 7 ay önce düğünüm oldu 40 kadar çeyrek 7 tane yarım ve 1000 e yakın dolar Euro takıları takıldı ve içinden 5 kuruş dahi bana verilmedi kaynanamla beraber saymıştık altınları o gün bu gündür hiçbir sekilde yüzünü görmedim altınların .
Hayır söylemedi malesef anneme soylemistim ben bundan birkaç ay önce altınları bizim sandigim için , anne kayınvalidem de duran altinlari yanıma alsam mı dedim oda kızım orda daha guvende yasadiginiz yerde hirsizlik çok kaptirirsin dedi o kadın da bizim sanıyor ihtiyacimiz olsa verilecek sanıyor ama kayinvaldem açıkça vermem dedi yani şoka uğradım ben iki gündür napacagimi düşünüyorumAltınlarınızı geri alın, bir yakınınız da mı söylemedi size? Şaka yollu değil ciddi konuşun. Hatta siz söyleyemiyorsanız da direkt eşiniz alsın söyleyin. Bu adam yarın seni aldatsa ya da boşansan allah korusun, senin akrabalrının taktığı takılar da kaynananda mı kalacak. Resmen gasp etmiş kadın yaa… boşanmasanız bile yarın doğacak çocuğunuzun hakkı o para. Önce eşinizle konuşun annene söyle getirsin benim altınlarımı diyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?