• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün takılarını o gece nasil koruyabiliriz

Ay ben ne kavgalar ettim şükür şimdi rahatım😂zavallı anneme üzüldüm aile olarak çok anlayışlıdır iki gelinde gelinlerin annesi aldı tam kız evlendircek bundada oğlanın annesi aldı kadın 3 de 3 😉
Su altın mevzusunu anlamadım.
Ne dertmis millet için.
Sanki herkes külçe külçe altın takıyor.
Ya insanların üzerinde 20/30 tane çeyrek, bikac bilezik, birazda para oluyor büyük çoğunlukla. Sanki herkes multi milyarder...
Bunun için savaşa çıkar gibi hazırlamak ne demek ya.
Biz altinlarimizla arabamızı yenilemiştik.
Kimine de eve peşinat parası yapmıştır.
Yeni bı hayat kuruluyor bırakında gençler yolunu çizsin.
Kılı kırçıklanmış kv kp ne yapacak o altınları, kp ne işi yapacakmış Allah aşkına.
Ve kanunen altınların %75 şi kadının zaten.
Boşver annen olması gerekeni yapmış yarma gibi altınlara dalanlar düşünsün.

Kendinize saten kumaştan büyüķçe ve derin bir kese yaptırın. Onu da uzun askısıyla gelınliginizin üzerine capraz takın. Takılarinı paralarları ona atsınlar. Takı anında hafif öne alırsinız.Gayet de şık durur. İçiniz de rahat eder.

Gelinlik yanında gelin çantası vermişlerdi. Saten tüplü kumaştan, ağzı büzgülüydü. Takıları onun içine koyup kv vermiştim ve balayından dönüp aylar sonra kendi evime geçinceye kadar onlarda kaldı. Sağ olsun kimse dokunmadı bıraktığım gibi duruyordu. Ama siz güvenmiyorsunuz o yüzden o çantayı kendiniz taşıyın. Haftaiçi de bankadan kasa kiralarsınız veya kendi evinize koyarsınız

Su altın mevzusunu anlamadım.
Ne dertmis millet için.
Sanki herkes külçe külçe altın takıyor.
Ya insanların üzerinde 20/30 tane çeyrek, bikac bilezik, birazda para oluyor büyük çoğunlukla. Sanki herkes multi milyarder...
Bunun için savaşa çıkar gibi hazırlamak ne demek ya.
Biz altinlarimizla arabamızı yenilemiştik.
Kimine de eve peşinat parası yapmıştır.
Yeni bı hayat kuruluyor bırakında gençler yolunu çizsin.
Kılı kırçıklanmış kv kp ne yapacak o altınları, kp ne işi yapacakmış Allah aşkına.
Ve kanunen altınların %75 şi kadının zaten.
Boşver annen olması gerekeni yapmış yarma gibi altınlara dalanlar düşünsün.
Benimkiler akraba dışına çokçıkmamış baya altınları olur toplam 150 200 çeyrekten aşağı toplamazlar ama inşaatta usta babası ev karşılığında iş yapıyo falan ama az olsaydı benim olsaydı
Balayından döndük kb ağzından kaçırdı gitmiş bileziklerimi tarttırmış ben safta o kadar olaya rağmen bileziklerimi onlara bırakmışım cahillik işte

Biz iki düğün yaptık hangi şehirdeysek o sehirdeki anne baba evine koymuştuk. Balayından dondugumuzde ailemizden altindalari alıp bankaya koyduk. Düğün gecesi herkes evde olduğu için kayinvalidem de annem de altınları olduğu kapıyı kitleyip anahtari eşime vermişti. Bu kadar guvensizseniz nasıl evleneceksiniz ki hayatınızın her aşaması böyle stresler mi yasayacaksiniz? Benim iki tarafa da guvenmesini için alıp kendi eve götüren arkadaşım vardı.

e gelınler ıcın satenden takı cantası oluyor gelınlıkcılerde
ondan alın takılar ona konsun sonra da bankaya kasaya koyarsınız

Ben takıları cıkarttıgım gibi babama vermiştim. Onda güvenliydi takılar. Düğün bitincede babam geri verdi. Sizde ailenizden güvendiğiniz birisini alın gelın odasında ona verin. Erkek tarafını hiç katmayın onlar ortalık karıstırmaktan başka bir işe yaramıyor.

Back
X