• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün takılarını o gece nasil koruyabiliriz

Erkek Kardesim in düğününde paralar takılar bendeydi. Çantaya koydum. Müsait olunca gelinimiz Kardesim ve ben saydık ne ne kadar var kağıda not düştük. Düğün bitiminde çantayı verdim ellerine.. Olay budur yani. Düğünde takılanlar a kimse dokunamaz..

Bakın siz altınları düşünüyorsunuz ama sizin en çok düşünmeniz gereken nişanlınız size olumsuz konuşmak istemiyorum çünkü her olumsuz yorum aklinizda soru isareti birakıp iliskinizdeki en ufak sorunu buyutmenize sebep olacak , ama temelde yatan sey burda yazilan olumsuz yorumlarla olusan kafa karışıklığı olacak. sadece merak ediyorum herkes aynı değil elbet ama bu çocuk ailesini bilmeyen biri mi yani ailesi ile bağlantıları sağlam olmayan biri mi eğer öyle ise ailesinin bu tavrını bilmemesi normal yok eğer ailesini bilen onların yanında büyümüş biri ise nasıl oluyorda annesinin sözlerine itimat edip sizede takılacak altınlar konusunda kefil oluyor . Şimdi siz aileniz içinde olan bitenden habersiz olabilir misiniz yani takıların takılmayacağını düğüne yakın mı öğrenirsin yoksa zaten annenizi tanığınız için zaten başından beri bilir misiniz ? Ne malum annenin oğlum kızı alalım sende haberin yokmuş gibi yap diye söylemleri olmadığı ne malum danışıklı dövmüş olmadığı? bence siz nişanlınızı deneyin alın karşınıza annenler masrafa giriyo takılanlardan yardım etsek mı diye sorun eger mırın kırın edip olmaz diyorsa şüphelinin çünkü normal de buna kesin olarak hayır demesini beklerim ben . sonra sanki hiç kızmayacakmışsınız gibi annenler altın konusunda dediklerini yapmadılar ya en başından beri biliyordun da üzülürüm diye söylemedin dimi gibi sorular sorun ama bu soruların arasına ben parayı pullu istemiyorum seni seviyorum falan deyin soruları arka arkaya sormayin sevgi sozculerinin arasinda akliniza birden gelmis gibi sorun ki adam cevaplarken doğruyu söylemekten çekinmesin. Güzellikle bi ağız arayın ama belli etmeyin

Düğün salonlarında özel kasalar oluyor anahtarını alıyorsun ama biz arabaya koymuştuk mesela kafamız rahat etti

Annene yada kardeşlerine yada guvelinir hala dayı falan onda dursun düğün gecesi boyunca sonrada bankaya

Merhaba herkese eylülde düğünüm var. Nisanlanmadan önce kaynanam cok vaadlerde bulunuyordu yok trabzon setler ev alincakti bilmem ne yillarca bu yalanlarla kandırıldik nisanlimla. Nişana dogru onlarda bir cimrilik aman Allah'ım nişanlıma aldirdilar herşeyi bohca desen asker icin gelen ic çamaşırları koymuslar atlet baska marka kilot başka bir de tatli goturduk icine de altin konuyor damat altını arayip buluyor altin damadın oluyor kaynanam nisanlima demis o altini kinada kizin eline koyariz bende hayir dedim nisanlima o altin senin senin bi eksigini alırız tatlı gunu daha nisanlim.altini buldugu gibi almadan tepsiyi kaldirmaya çalıştılar ama ben al altinini dedimn ve aldi altini kurtardik simdi düğünde ben paralari onlara emanet etmeyi hic istemiyorum hic güvenmiyorum nisanlima da söyleyemiyorum boyle acik acik guvenmedigimi o altinlari paralari o gun nasil koruyabiliriz illa basina gelen olmustur lutfen yardımcı olun.
O kaynanan varken koruyamassin

Kusura bakmayin cok komik buldum bu devirde bu tavirlari. Iki taraf da dusman gibi. Altinlari takidan sonra alir annenize verirsiniz veya baska bir yakininiza. Dugunde bu duruma dusmek cok kotu olur.

Ben kendi teyzeme vermiştim hepsini. Koluna takıyorlar ya da sandıkta oluyor. O sandığın içindekileri de teyzem aldı. Hatta 1 hafta kadar da kaldı annemlerde. Eşimin ailesi benden altın filan almadı da istemedi de. Zaten 5 kuruşları geçmedi isteyecekleri bir şey yoktu. Eşim de aileye vermeyi haksızlık görür bana karşı. Çalmak zaten o altın gelinin hakkıdır. Eşine niye diyemiyorsun ayrıca diyeceksin. Ben açıkça dedim teyzem alacak diye.

Merhaba herkese eylülde düğünüm var. Nisanlanmadan önce kaynanam cok vaadlerde bulunuyordu yok trabzon setler ev alincakti bilmem ne yillarca bu yalanlarla kandırıldik nisanlimla. Nişana dogru onlarda bir cimrilik aman Allah'ım nişanlıma aldirdilar herşeyi bohca desen asker icin gelen ic çamaşırları koymuslar atlet baska marka kilot başka bir de tatli goturduk icine de altin konuyor damat altını arayip buluyor altin damadın oluyor kaynanam nisanlima demis o altini kinada kizin eline koyariz bende hayir dedim nisanlima o altin senin senin bi eksigini alırız tatlı gunu daha nisanlim.altini buldugu gibi almadan tepsiyi kaldirmaya çalıştılar ama ben al altinini dedimn ve aldi altini kurtardik simdi düğünde ben paralari onlara emanet etmeyi hic istemiyorum hic güvenmiyorum nisanlima da söyleyemiyorum boyle acik acik guvenmedigimi o altinlari paralari o gun nasil koruyabiliriz illa basina gelen olmustur lutfen yardımcı olun.
Allaha sukür bir kuruşuma dokunmadılar sonradan bırıkenlerı bıle verdıler. Tavsıyem erkek tarafından ve kendı tarafından guvendıgın ıkı ınsanı ayarla ve kendı cantanı ver onlara hepsını takı altn ıcıne koysunlar ve tembıh et cantam dugun bıtene kadar sızde kalacak kımseye actırmayın baktırmayın sectıgın kısıler annen fıln olmasn akıllı yenge teyze varsa gözü acık onlara emanet et kendı dugunumde sadıclarm almıstı erkek tarafında görümcem.

Sen kendi takılarını koruyabilirsin ,ama damada takılan takıları koruman imkansız ,kaynanan almak isterse kimse düğünde onun elinden o takıları alamaz,kavga çıkar.Bu yüzden evlilik kararını tekrar gözden geçir derim,bir ömür bu insanlarla beraber olacaksın,olmasan bile sürekli eşinle bunun kavgasını yapacaksın .Ya da vazgeçmem diyorsan düğünden önce konuş nisanlinla,ne istediğini söyle ,net cevaplar al,çünkü düğün günü damada takılan takıları kendi taraflari toplar,bişey diyemezsin düğünde ,desen kavga olur,düğünün mahvolur.Onceden konuşun halledin neyin ne olacağını bilin .

Eltimde gördüm gelin para kesesi vardı içine doldurdu bileğine takip oynadı sende öyle yapabilirsin

Cok teşekkür ederim öncelikle iste gözünü 4 acacak pek kimse yok erkke tarafi daha gözü açık gibi o paralari bi sekilde kendimde tutmaliyim gelinlik damatlik icine cep gibi birsey diktirsek olmaz mi
Ya ne komiksiniz inanamıyorum. Gelinliğe cep yaptırmak mi 😀 Paranızı bi gece emanet edemeyeceğiniz insanlarla aile mi olacaksınız? Allahım oğlum var, sen koru..

Bende bu yoruma imzamı atarım yaşamış ve pişman olan biri olarak 😂
Konu sahibi sanıyorsunki nişanlın hep seni tutacak ezdirmeyecek ama şimdiden başlamış sende kendimi gördüm annem asla takı olayına karışmaz bizde iki abim evlendi zerre altın almadı ailem benim kv uyardı nişandan önce takı merasimine çıkmadı bile annem o derece asil ama benim görgüsüz kv ne yaptı dersin yengemin çantasını elinin tersiyle itti benim çantama dolacak dedi, kültürsüz biride değilim memurum ve me vaadlerle kandırdılar sen düşün, benim surat asılınca eşim gitmiş annesine kızmış düğün salonundan kovmuş falan eve geldik cümbür cemaat hala benim peşimde annem adına ben özür dilerim falan nişan atacakken eşime güvendim sonra ne oldu biliyomusun düğündeki altınların hepsini aldılar eşimin yorumu “ama aşkım bizde adet böyle oluyomuş babamgil onunla iş yapıyolar” dedi o zaman güne girseydiniz bu ne düğün mü beklenir dedim kıyametleri kopardım ama sonuç aldılar hakkımı helal etmiyorum çook uzun yazdım ama kendimde seni gördüm sakın inanma şimdiki akllım olsa mümkün feğil ama cahilliğime geldi daha 21 yaşına yeni girmiştim😔
Sen gene iyisin ben iki ayda boşandım.
Uzun uzun yaşadıklarımı yazmayayım.
Çok ben ileri görüşlü bı aileden geliyorum bunu övünmek için yazmıyorum asla. Akrabalarım şoke oldu tabloyu görünce.
Düğün müğün benim tarzında değil bu kişisel tercihimdi tabi.
Beni rezil rüsva ettiler takı bölümünde.
He ben suya sabuna dokunmadan öyle bı cümle kurdum ki essek gibi o altınları bize vermek durumunda kaldı.
Ve ben iki ay da ayrıldım sonra ki yaşanan durum diyemicem trajediden dolayı.

Diyeceğim o ki evleneceğiniz adamın tavrı adam gibi değilse ömru billah sorun sorun sorun sorun...
Su an çok mutlu bı evliliğim var.
Ben adamlık nasıl olur eşimde görüyorum.
Bana dediği sadece olması gerektiği gibi davranıyorum.
Eşim beni ilişkinin başından bu dakikaya kadar ezdirmedi, arkamda durdu, laf söyletmedi, maddi manevi hiç bir şekilde ikimiz dışında kimseyi karırtırmadı.
Evlendik altınları paraları vs hiç birine dokunmadı adam içine bile bakmadı. Hepsini bana verdi.
Tabi bende bu tavır karşısında ki her konuda beni hiç arka plana atmaz.
Kul kurban oluyorum.

Konu sahibi evlensin o gün yaşadıklarını gelip buraya bı hafta geçmeden yazacak.
Bir rezalet daha okuyacağız.

Sen gene iyisin ben iki ayda boşandım.
Uzun uzun yaşadıklarımı yazmayayım.
Çok ben ileri görüşlü bı aileden geliyorum bunu övünmek için yazmıyorum asla. Akrabalarım şoke oldu tabloyu görünce.
Düğün müğün benim tarzında değil bu kişisel tercihimdi tabi.
Beni rezil rüsva ettiler takı bölümünde.
He ben suya sabuna dokunmadan öyle bı cümle kurdum ki essek gibi o altınları bize vermek durumunda kaldı.
Ve ben iki ay da ayrıldım sonra ki yaşanan durum diyemicem trajediden dolayı.

Diyeceğim o ki evleneceğiniz adamın tavrı adam gibi değilse ömru billah sorun sorun sorun sorun...
Su an çok mutlu bı evliliğim var.
Ben adamlık nasıl olur eşimde görüyorum.
Bana dediği sadece olması gerektiği gibi davranıyorum.
Eşim beni ilişkinin başından bu dakikaya kadar ezdirmedi, arkamda durdu, laf söyletmedi, maddi manevi hiç bir şekilde ikimiz dışında kimseyi karırtırmadı.
Evlendik altınları paraları vs hiç birine dokunmadı adam içine bile bakmadı. Hepsini bana verdi.
Tabi bende bu tavır karşısında ki her konuda beni hiç arka plana atmaz.
Kul kurban oluyorum.

Konu sahibi evlensin o gün yaşadıklarını gelip buraya bı hafta geçmeden yazacak.
Bir rezalet daha okuyacağız.
Maşallah Allah daim etsin 🥰benim eşimde güya ezdirmiyo ama ben öylegörmüyorum artık alıştım kendimi ezdirmiyorum😊

Maşallah Allah daim etsin 🥰benim eşimde güya ezdirmiyo ama ben öylegörmüyorum artık alıştım kendimi ezdirmiyorum😊
Amin canım, senin mutluluğun da katlanarak çoğalsın inşallah.
Ezdirmeyin kendinizi bizde bı anne ve babanın evladıyız.
Nasıl onlar Allah'ın kuluysa bizde Allah'ın kuluyuz.
Bu aç köpeklere ( kendi yaşadıklarıma yazıyorum ) köle olalım diye dünyaya gelmedik. Nedir bu arkadaş takıları alırlar, bize para ver, bize bak, herşeye karışırlar, hele çağ dışı laf sokmaları, bişey bilmeyip çok bilmeleri...
Kadın olmak dünya ya eziyet ölçer gibi mi gelmek demek mi...
Sizi takdir ettim. İşte kadının kendini ezdirmemesi de çok çok önemli.

Amin canım, senin mutluluğun da katlanarak çoğalsın inşallah.
Ezdirmeyin kendinizi bizde bı anne ve babanın evladıyız.
Nasıl onlar Allah'ın kuluysa bizde Allah'ın kuluyuz.
Bu aç köpeklere ( kendi yaşadıklarıma yazıyorum ) köle olalım diye dünyaya gelmedik. Nedir bu arkadaş takıları alırlar, bize para ver, bize bak, herşeye karışırlar, hele çağ dışı laf sokmaları, bişey bilmeyip çok bilmeleri...
Kadın olmak dünya ya eziyet ölçer gibi mi gelmek demek mi...
Sizi takdir ettim. İşte kadının kendini ezdirmemesi de çok çok önemli.
Ay ben ne kavgalar ettim şükür şimdi rahatım😂zavallı anneme üzüldüm aile olarak çok anlayışlıdır iki gelinde gelinlerin annesi aldı tam kız evlendircek bundada oğlanın annesi aldı kadın 3 de 3 😉

Kendi tarafinizdan guvendiginiz birine verin. Ben anneme vermek ayip olur diye kesemi teyzeme vermistim teyzem de anneme verdi. Ailem butun altinlari bozdurdu ki zaten nerdeyse hepsini kendileri takmislardi, ustume bir de düğünde 10 bin takmislardi. Ve butun parayi ustune daha da koyarak hesabimiza yatırdılar. Annem emeklilik tazminatini yaptigimiz itirazlara ragmen bize verdi ustune biraz da kredi cekerek ev aldik. Ailem zengin degil isciydi sadece evlatlari icin asiri fedakar bir aile, omurleri boyunca bizim icin çalıştılar. Yoksa karşı tarafin da maddi durumu iyiydi ama sagolsunlar 1 kurus vermek yerine dugunde takacaklari 2 bilezigi esimle bana aldirmaya calistilar. Onlarsan birsey istemedigimiz halde ev almayalim diye baski yaptilar cunku hepsini ben dogurdugum icin hepsine para yedirmek zorundayim. Neyse icimde hersey birikti ama hic sesimi cikarmadim. Siz de sakin olmaya calisin. Benim pismanligim ben onlara hic birsey yokmus gibi davrandim ama esimi yedim. Siz benim yaptigim hatayi yapmayin saygisizlik yapmadan eşinizi uzmeden gerektigi yerde gerektigi lafi sokun ki kendilerini sutten cikmis ak kasik sanip daha cok tepenize binmesinler. Esiniz bunları goruyorsa sizin kiymetinizi biliyorsa gerisi hic onemli degil. Uc kurusluk insanlar icin huzurunuzu bozmayin.

Yanlış anlama ama şu ara altının gram fiyatından haberinz var mı sizin...çok beklenti içerisindesiniz ... adetleri severim ama artık ipin ucu kaçtı gibi oldu bu zamanlarda..

fragmani izlemişsin.
şuan mobilyalarim ne renk olsun gelinligim nasil olsun diye dusuneceginiz yerde altinlari düşünüyorsaniz bir problem var demektir.
nisanlima guveniyorum demissiniz ama bence o konudada bir eksiklik var nisanlinizin altinlar o taraf giderse tekrar isteyip alamayacagindan eminsiniz gibi sanki.
ya şimdiden ailesiyle guzel bir konusma yapip olayin sonunun nasil bitecegini ogreneceksiniz yada yasayarak ogreneceksiniz.

Back
X